How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Eşimin kardeşlerine çay doldurmak..

Sürekli sizdelerse ve bakıyorsunuz yapmayın ama arada geliyorlar ne olacak ki yani alt üstü yemek çay yaşında küçük demişsiniz, bazi şeylerin çok buyutukdugunu düşünüyorum
Bende bu şekilde düşünüyordum zaten eşimin kardeşleri onlara sevgi göstermeliyim aman ne olacak iki çay vs vs diyerek bugüne kadar geldim ama dediğim gibi artık suistimal edilmeye başladı küçük görümcem kendini akıllı sanıyor hızlı hızlı içiyor çayını ve laf söyleyemiyorum..

Her ne kadar kendi isini görecek gibi anlatsanız da evinize gelen emanet çocuklar çay ocak işleri de tehlikeli boyle bir şeye asla musade etmezdim yanabilir ocakla oynayabilir, her şeyi hizmet olarak algilamak da sizi yorar isbirligi içinde birlikte bi şeyler hazırlasanız hem onları alıştırır hem de hizmetçi miyim fikrinden uzaklasir rahat edersiniz. Kendi hayatınızı kolaylaştırmaksa derdiniz bi termosa çayı koyarsaniz her anlamda enerji tasarrufu sağlarsınız, büyük boyları da var elinizde yoksa kocanızdan talep edin hem annesine hem size birer tane alsın kimse üzülmemiş olur.
Ha dert ben minik görümce kayinla uğraşamam ariza çıkarayım da gelmesinlerse o konuda fikrim yok

Eşimin ailesinin evine gittiğimizde gelin olduğum için hizmeti ben yapıyorum dolayısıyla..

her hizmetlerini yaptım sevecen davrandım fakat bir kere olsun bana teşekkür edilmedi sanki görevimmiş de onlara bakmak zorundayım gibi.

E siz kabul etmişsiniz zaten bunun göreviniz olduğunu.
1 senelik evlilikte kimseye çay doldurmadım kayınvalidemin evinde. Birkaç defa kahveyi ben yaptım, o da içen benim diye kendime yaparken herkese yaptım.
Siz "dolayısıyla" deyip her türlü hizmete koşarsanız tabii ki her şey bir anda sizin göreviniz olur. Eşinizden önce kendinize suç bulun.

Her ne kadar kendi isini görecek gibi anlatsanız da evinize gelen emanet çocuklar çay ocak işleri de tehlikeli boyle bir şeye asla musade etmezdim yanabilir ocakla oynayabilir, her şeyi hizmet olarak algilamak da sizi yorar isbirligi içinde birlikte bi şeyler hazırlasanız hem onları alıştırır hem de hizmetçi miyim fikrinden uzaklasir rahat edersiniz. Kendi hayatınızı kolaylaştırmaksa derdiniz bi termosa çayı koyarsaniz her anlamda enerji tasarrufu sağlarsınız, büyük boyları da var elinizde yoksa kocanızdan talep edin hem annesine hem size birer tane alsın kimse üzülmemiş olur.
Ha dert ben minik görümce kayinla uğraşamam ariza çıkarayım da gelmesinlerse o konuda fikrim yok
Hiçbir zaman arıza çıkaracak bir kişi olmadım ama zorla yaptırıyorum zorla dediğim de tatlı dille işte getir götür bardakları köy emri vaki yaparak değil rica ederek..sorunum sadece buna rağmen suistimal edilmek ve çocuklara hizmet etmek zorundayım gibi davranılması.m

bir şeylere çözümü kemikleşmeden bulmak gerekiyor, kardeşler konusu sizin içinizde kemikleşmeye başlamış bile. nasılsa yaşları küçükmüş sizde bir şeyler deseniz yerine getirirler herhalde çay getir çay götür gibi... sonuçta kültürse siz de onların büyüğü sayılırsınız.

maalesef eşler bu konuda her zaman beklenilen desteği veremeyebilir, bazen iplere ala almak gerekiyor

Çocukların suçu yok. Gücünüz yetiyorsa kayınpederinize, kayınvalidenize bir daha çay doldurmayacağınızı söyleyin. Çocuklar bana teşekkür etmiyor, görevimmiş gibi davranıyor demişsiniz ya, göreviniz zaten(!). Anne babaları çocukara böyle öğretmiş, gelinimiz bize hizmet edecek demiş, nadiren kayınpederiniz siz hariç birine çay koydurmuş. Sizi ezenleri görmezden gelip ezebileceğiniz çocukları hedef almışsınız. Yazık.

Çocukların suçu yok. Gücünüz yetiyorsa kayınpederinize, kayınvalidenize bir daha çay doldurmayacağınızı söyleyin. Çocuklar bana teşekkür etmiyor, görevimmiş gibi davranıyor demişsiniz ya, göreviniz zaten(!). Anne babaları çocukara böyle öğretmiş, gelinimiz bize hizmet edecek demiş, nadiren kayınpederiniz siz hariç birine çay koydurmuş. Sizi ezenleri görmezden gelip ezebileceğiniz çocukları hedef almışsınız. Yazık.
Çocukları hedef almadım hata zaten anne babasında fakat ciddi olarak söylüyorum ben bunu kayınvalide veya kayinbabama söyleyemem sebebi ise ben evlerini supurmedim diye bunu boşanma sebebi yapmalarıydı.Yol arıyorum çocuklarla bu ilişkiyi nasıl düzeltebilirim diye..

Kızlar eşimin kardeşleri ortaokul öğrencileri anlayacağınız yaşları küçük biri kız biri erkek.Eşimin ailesinin evine gittiğimizde gelin olduğum için hizmeti ben yapıyorum dolayısıyla..Çay kültürleri çok yoğun bardakları küçük çayı ocakta kaynar ve hızlı içerler ciddi anlamda çay peşinde koşturur nadiren otururdum.Ara sıra kayınbabam kızım sen otur diye küçük görümceme çay getir derdi.Çocuklara çay koymaktan gocunmam ama herkesin çayı dururken bardakların bitirip benim onlara çay dökmemi beklemeleri sinirimi bozuyor.Kv kb köye gittiler eşim çocukları alıp gelmiş.Karınları açmış vs vs bugüne kadar evimde çok kaldılar her hizmetlerini yaptım sevecen davrandım fakat bir kere olsun bana teşekkür edilmedi sanki görevimmiş de onlara bakmak zorundayım gibi..ki kıymet bilmediklerini anlayınca çocukları da kabul etmek istemiyorum.Anlayacağınız artık bu durum zoruma gitmeye başladı.Eşime kızdım anası babası düşünmüyor sen mi düşünüyorsun ise gittiğinde sen değil ben bakıcılık yapacağım çocuklara onların bir anne babası var düşünsünler bı zahmet dedim en sonunda.Laf da söyleyemiyorum çocuklara kayinvalidemgil hemen durumu büyütüyorlar vay efendim sen çay dökmedine getirirler meseleyi.Eşime söyledim ben yengem bana çay dökse utanırım hemde abim buna müsade etmez kalk kendi çayını al diye bana kızardı diyorum.Eşimde haklısın sana saygı duymaları gerekir diyor fakat icraat 0 asla kardeşlerine laf söylemiyor.Bu durumla ilgili tavsiye edeceğiniz bir şey var mı ? Ahkam kes laf söyle yada abisinin evi tabi kalacaklar cart curt da demeyin kızlar benimde abilerim var eşlerinden de asla hizmet beklemedim o yaştayken de dahil..
Elinizemi yapıştı sürekli beraber oturmuyosunuz gidince bir kaç bardak çay doldurmuşsunuz nolmuş kıyametmi koptu evinizde kalıyolar ama arkasından dedikodu yapıyosunuz

Back