• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kardeşi, yine yeni sorun

yok canım zaten eşim hayatta kimseyd ne verdi söylemez ama biraz geç gelince malüm açıklama yaptı hatta biraz kızdı arkadaşlarına çocuğa inanmamışlar bizimde bebeğimiz var allah hasteneye düşürmesin ne kadar verdi felan bilmiyorum ama aynı mah oturduğumuz için kardeşi duymuştur vallahi evim gibi 3 odalı ev bulsak hemen taşınırız vallahi ama bizim civarda yeni yapılar evler okadar küçükki anlatamam aslında biraz uzaklaşsak ne iyi olur burda hafiye çok nerdeyse attığımız adımdan haberleri var

ay kızlar verilmiş sadakamız varmış allahtan eşin uyanık hoş öyle bir ailede yaşayıp uyanık olmamak mümkünmü dediğim gibi artık acımıcam zatan 2 ay sonra düşük yapar kesin allahım ya bunlar için can bile değersiz benim bile içim sızlıyo nasıl kelimeler konuşuyorum

ay kızlar verilmiş sadakamız varmış allahtan eşin uyanık hoş öyle bir ailede yaşayıp uyanık olmamak mümkünmü dediğim gibi artık acımıcam zatan 2 ay sonra düşük yapar kesin allahım ya bunlar için can bile değersiz benim bile içim sızlıyo nasıl kelimeler konuşuyorum

Olayı çözdünüz mü ki, verilmiş sadakamız varmış dedin?

Ben mi kacırdım yoksa?

Eşiniz daha önceki yaptıklarından dolayı pek de uyanık gelmedi bana ama.
İnşallah bundan sonra uyanık davranır

yok canım çözmekten değil dediğim eşimde benim gibi olsa her dediklerine inansa allahtan o biliyo nasıl olduklarını diye dedim verilmiş sadakamız varmış

bazı arkadaşlar kızla dr a falan git demiş ne munasebet
neden gitsin ki hamile yada değil sonuç değişmez
ya arkadaşım kesinlikle muhatap olma böyleleriyle
hiç ilgilenmeyin bence ümitlerini kessinler sizden
ayysinirim bozuldu valla ne insanlar var ya:47:

babasının yaptıklarından uyanık oldu zaten canım önceden olsa ohoo şimdiye kaynıma çoktan vermişti ne istediyse

babasının yaptıklarından uyanık oldu zaten canım önceden olsa ohoo şimdiye kaynıma çoktan vermişti ne istediyse

Neyse ki.
Yorum yapan bir arkadaş çok doğru söylemiş. Doktora birlikte gitmenize gerek yok. Hatta görüşmenize gerek yok bu tür insanlarla

eşime çok üzülüyorum onu para için seven bi ailesi var eşime nişanlıyken bize gelirdi gece kardeşim felan otururduk derdim geç oldu eve git merak ederler diye hep gülerdi şimdi anlıyorum eve gitmek istemezdi babası uyuyunca giderdi gece yarılarında evlendiğimizden beri işten çıkar doğru eve dakik geçmez ne istese yapmaya çalışırım onu okadar çok seviyorumki ailem ailesinin nasıl olduğunu duyunca vermek istemediler ama eşimin patronu konuştu eşimi tanıyanlar girdi araya ve evlendik hayat bazıları için çok zor evet benim eşim okadar zorluklar atlatmışki şimdi onları düşünüyorum evet aile bir etken ama insanın kendi içinde olcak bazı şeyler namus haysiyet çaba güvenirlik kolay para kazanarak yollarını buldularını eşimi keriz yerine koyanlar biz bir aileyiz ama onlar kendi bataklıklarında böyle yaptıkça batmaya mahküm insanlar k.pederim onca malı mülkü olan yaptıklarından dolayı herşeyini kaybeden zavallı adam öğreniyoruzki 2dairesi varmış kirada ve kendini acndırarak kredi çektircekti eşime araba almak için bilmiyofu kızlar akşam eşimle oturup konuşucam artık ailesinden kimseyi istemiyorum ve biran önce bu mahalleden taşınmak istediğimi söylicem küçük müçük idare ederiz artık en azndan huzurum olur kusura bakmayın kızlar kafanızı şişirdim cevaplarınız beni rahatlattı iyiki varsınız yoksa kime anlatıp rahatlardım böyle

Ben inanmadım kızın hamile olduğuna..Bence bunlar sizden aldıkları altınlarla evlenmeyi düşünüyorlar..
Ben olsaydım eczaneden bi test alıp verirdim eline..Yapta şu çift çizgiyi bizde bi görelim derdim :9:

Akıl var mantık var nişan vs. yap, sonrada kaç..Zaten eğer hamileysen mecbursun bi nevi..Bi an önce evleneceğine işi uzatıyor.. cıx.. inanamadım bi türlü :27: Allah bilir yinede, günahları boyunlarına..
En temizi görüşmeyeceksin bile bu tarz insanlarla.. :53:

aman canım sordum zaten kız adet olmayınca test yapmadan doktora gitmiş doktora öğrenmiş hatta 3aylık hamile olduğunu dedimki sen anlamadımmı hiç anlamamış valla bilmiyorum zaten eşimle konuşcam görüşmemek en iyisi bakalım artık rabbim böyle insanlardan korusun bizi

bencede hiç muhatap olmayın böyle insanlarla:50:
zaten eşin biliyormuş ailesinin nasıl olduğunu en iyisi uzak durun hiç karışmayın

baldız yüzüğü konusuda zaten kaynım sayarken ben dedim okadar sinirlendimki artık siz düşünün başka türlü hayatta demem ben kız olduğum halde aman mutlu olalım ne gerek var takıya bedavaya evlenmişim vallahi dedim bence bunlar bir iş çeviriyor bellide nasıl ispat edicem bilemiyorum hatta bugün geldiğinde kıza bebeğin cinsiyeti belli oldumu dedim yok dedi ay hiçmi merak etmiyorsunuz dedim eli ayağı düzgün olsun yeterli dedim 2li test yaptırdınızmı dedim o ney diye bana sordu

"kız olduğum halde..." derken...:27:
Bakire olup olmamak evlenirken değerini değiştiriyor mu bir kızın?
Kadınlar böyle düşündükçe başka düşmana gerek yok zaten..

Ben yerinde olsam hiç bişey yapmaz, seyrederdim..
Doğuma 5 ay kalmış, bakalım ne yapacaklar..
Kaçacaklar mı, evlenecekler mi artık kendileri bilir. Herşeyin bedeli var, ödeyecekler.

Arkadaşım ya eşin görüşmek bile istemiyormus aılesıyle sen nıye karıstırıyorsun bırak öyle aileyle görüşülmez zaten dertsız basına dert mı acıcaksın ..

Ben korkarım boyle ınsanlardan .. uzak kalsınlar ne kızla ne de cocukla gorusmeyın evınızede almayın hele takı ısıne hıc karısmayın bence sızden ne koparıcaklarını hesaplıyor onlar .. aman ..

canım kız olduğum halde derken ben bile evlnirken takının hesabını yapmadım bu kız hamile o takılcak bu alıncak diyor o manada dedim yoksa bakire olup olmaması evlendiği kişiyi ilgilendirir

124.maddeye göre ilerlemiş sâri vereme tutulanların nikâhı altı ay ertelenir, bu sürede iyileşme belirtisi görülmezse süre altı ay daha yenilenir. Bu süre sonunda ilgili tabipler her iki tarafa bu hastalığın tehlikesini ve evlenmenin zararını bildirmeye mecburdur. Dolayısıyla 123. maddede belirtilen hastalıklara tutulanların hastalığı sürekli evlenme engeli oluştururken 124. maddeye göre ilerlemiş sâri verem geçici bir evlenme engelidir. Ayrıca 123. maddede belirtilen hastalıkların bulaşma tehlikesi geçtiği takdirde hastalığı tutulan kişi iyileşmese de yasaya göre bu kişinin evlenmesi yasak değildir. Öğretide bir görüşe göre 123. maddede belirtilen bir hastalığın varlığına karşın evlenilecek olursa bu evlenme geçerlidir, diğer deyişle bu hastalıklar kesin olmayan evlenme engelidir (2, 3).alıntıdır..

Veremi kontrol altındamı kızla beraberlik yaşamışlar ya kıza yada bebeğe geçmişse..Sizede geçebilir çocuklar bu konuda hassaslar dikkat etmelisin

canım bende verm olan kişiye evlenme vermiyolar temiz olana kadar diye biliyorum bunlar sizi yolmaya çalışıyo ne koparırsak kar diyolar heralde

aklıma takıldı aradım googlede bak ne diyor
(Yalnız verem için özel bir alt başlık açılmıştır. Madde 124’e göre “ ilerlemiş bulaşıcı vereme hastası olanların nikahı altı ay ertelenir . Bu zaman içerisinde iyiliğe doğru gidiş görülmezse bu zaman altı ay daha uzatılır. Bu zamanın sonunda konuyla ilgili doktorlar her iki tarafa bu
hastalığın tehlikesini ve evlenmenin yaratacağı zararları bildirmeğe mecburdur.” Yani tedavi edilemeyen bulaşıcı hastalıklar için evlilik ancak iki kere altı ay ertelenebilir, fakat sonsuza kadar engellenemez. Taraflar hastalık risklerini biliyor ve kabul ediyorlar ise evlenmelerine izin verilir. Aynı hüküm o dönem söz konusu olmayan ama günümüzde tehlike yaratan sizin saydığınıza benzer kronik viral hastalıklar için de uygulanabilir. Yani mutlaka evlenmek isteyenin önünde kanun durmamaktadır. Sağlıkla kalın

Dr. Eren Eroğlu
Aile Hekimliği Uzmanı, Clinica Gayrettepe Tıbbi Direktörü )
eroglu.eren@mynet.com

canım bende verm olan kişiye evlenme vermiyolar temiz olana kadar diye biliyorum bunlar sizi yolmaya çalışıyo ne koparırsak kar diyolar heralde

bahsedilen nikah muhtemelen dini nikah zaten arkadaşım.
bu mantalitedeki bir aileden resmi nikah beklemek, biraz abes le iştigal değil mi?
(konu sahibini ve eşini tenzih ediyorum)

muhtemelen nişanda takılan altınları alıp sırra kadem basacaklar.
paraları bitince çıkacaklar ortaya.
bebek stresten düşmüş olabilir, ölü doğmuş olabilir, e artık o ileriki zamanın yalanı...

sağolın kızlar biz eşimle nikah işlemleri yaptırırken eşimde daha önce geçirdiği için çıkmıştı röntgen çekiminde eşimin tedavi gördüğü verem dispanserini aramışlardı geçirip tedavisi iyi sonuç verince evlenile biliniyor onu biliyorum ama kaynım 3 aydır tedavi görüyor oyüzden sordum tedavi esnasında nikah izni çıkıyormu diye

Back