Eşimin işten çıkma sevdası

Kesinlikle katılıyorum buna. Gerekirse boşanılır bunun için, kimse kimseye köle olmaya gelmedi ne kadın ne erkek.

En başta reaksiyon gösterme sebebim biz bebek planı yaparken çok rahat bir şekilde keyfi çıkacağını söylemesiydi. Ben çok sıkıntılı bir işte çalışıyordum ama o dönem çok borcumuz vardı ağlaya ağlaya gidiyordum işe. Sonra kendi mesleğimle ilgili bir fırsat çıktı hemen orayı garanti edip çıktım işimden. Ondan da bu sorumluluğu beklerdim keyfi çıkıyorum demesi beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Ben şartlarımız daha iyi olsun araba alalım falan diye planlar yaparken onun işten bu kadar rahat çıkması normal değildi bence. İş bulmak bu zamanda kolay değil ayrıca. Ama çıkarılma başka bir durum onun elinde olan bir şey değil. Bana farklı şekilde satmaya kalkmış konuyu ama kötü niyetli olmadığına inanıyorum ve tabi ki bu durumda onun destekçisi olacağım bunu baştan söyleseydi hiç bu sorunları yaşamayacaktık.

Herkesin anlamadığı bir nokta var kadın eşim iyi ve sorumluluk sahibi biri diyor.Aylardir işsiz evle ilgisiz demiyor ona zaten herkesin yorumu boşan olur,bizde ona istinaden mutsuzsa 1 ay idare elinebilinir hali hazırda iş kurma süreci varken boşta durmayıp size de yardımcı olmuş olur dedik,hayat arkadaşı oldukları için böyle bir yorum yaptık karsilığında ataerkil zihniyet dendi,ne alakaya maydanoz yani

Bizim kadınlarımızı bu duygusallık bitiriyor,güzel arkadaşım eşinin elbette yanında ol, destek ol bunlar güzel şeyler.

Ama bizim anlatmaya çalıştığımız şey, işten çıkarılacağı bir ay önceden belli ,ne olursa olsun bunu sizinle paylaşmalıydı ki beraber aksiyon alabilin.

Sizde başkasından duyduğunuza göre siz hariç çoğu kişi biliyor zaten, yaptığının yanlış olduğunu kabul etmesi lazım eşinizin.
Zaten ılımlı bir insansınız, bir daha sizden gizlememesi gerektiğini anladıysa sorun yok.

Onun için üzüldüğünüzü(zaten eşimin yanındayım diyen bir kadınsınız) ona belli etmeyin, sizden gizlediği , sizi gereksiz yere bunlarla uğraştırdığı için o üzülsün biraz, mağduru oynamasına izin vermeyin ki,yarın bir gün yine başka bir sorunla karşılaştığında (hayat uzun )aynı yanlış tavrı göstermemesi gerektiğini düşünsün en azından.

Kesinlikle doğru. Zaten emin ol burada konuştuğum kadar ılımlı davranmadım ona. Bana en başta söyleseydi hiçbir sorun olmayacaktı insanlık hali bu olabilir. Haklısın duygusal yaklaştığımı biliyorum seviyorum çünkü eşimi ama burada evli kalmazdım böyle bir yalancıyla denmesi de bana epey fazla geldi. Kimsenin evliliğinde böyle bir konuda bu kadar keskin konuşabileceğini düşünmüyorum.

Ülkede kim istediği zam oranını aldı ki ?
Herkes işten çıksın o zaman.
Ya da iş bulup öyle çıksın.
Şimdiden başlasın iş aramaya.
Kabul etmeyin bu söylediği şeyi istemiyorum deyin olay çıkarın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…