- Konu Sahibi limonluseker
-
Seyahatlarden bazılarında ona eşlik etsen?
Sizin ağlamanız eşinizi etkilemiyor sanırım çünkü çok ağladığınızı aöylemişsiniz. Ben sizin yerinizde olsam kararlı, net ve salin bir şekilde konuşurdum yanınızda olmak gibi bir seçeneğinin olduğunu aöylemişsiniz.artık beni kaybedeceksin, imkanın varken brimini değiştirmiyorsun, benim de hakkım güzel bir evlilik hayatı sürmek, sen evde olaan ben ayda 5 gün gelip gitsem kabullenebilirmiydin gibi şeyler aöylerdim
Eşiniz belli ki bu düzenden memnun. Hem evli kalsın hem gezsin istiyor. Üstelik yanınızda olma şansı varken bunu tercih etmiyor.
Eşinizle ciddi bir konuşma yapıp kayışı koparmanın vakti gelmiş. Çok ciddi bir şekilde yanınızda olmayacaksa bu evliliğin bir anlamı olmadığını ve böyle bir hayatı istemediğinizi tüm kararlılığınızı takınarak söyleyin. Bakalım ne diyecek?
Esiniz cok bencil maalesef. Hani baska is olmasa tek secenek bu olsa neyse derdim ama baska birime gecme sansi da varmis. Yeni evli erkegin evinde durmak istememesi cok tuhaf. Insan o kadar zaman mecbur olmadigi halde karisindan nasil ayri kalir ki? Ayrica is mevzusu duzelmeden cocuk yapmayin. Inanin o zaman yalnizlik daha cok dokunacak.
Ben de her gün eşimin işinden şikayet ederim de... Meğer beterin beteri de varmış.
Gerçekten durumunuza oldukça üzüldüm bir nebze de olsa sizi anlayabiliyorum.
Benim de eşim haftanın her günü akşam 9 a kadar çalışıyordu.Hiçbir sosyal hayatımız yoktu. Eve geldiğinde yemek yiyip yorgunluktan uyuyordu. Bunun için evlenmiş olamam deyip resti çektim. Günde bir saat kadar zaman geçiriyoruz diye beyninin etini yiye yiye 1 gün tatil yapmaya razı ettim.
Siz de bir şekilde konuşup orta bir nokta bulmalısınız. Ya işini ya pozisyonunu değiştirmeli.
Daha düşük ücretli bir işe geçecek bile olsa, maddi olan her şey geç de olsa ve elbirliği ile oluyor ama bir tek zaman yerine geri konamıyor.
En büyük zenginliğinizin sağlık ve birliteliğiniz olduğunu güzel bir dille anlattığınızda bence ikna kapıları açılacaktır.
Benim eşimde 2haftada bir şehirdışına gidiyor üstelik haftasonları, bende baska şehirde çalılıyorum. Ancak ortak noktada zamanlarımızı denk getirdiğimizde görüşüyoruz. İkimizin de mesleğinde yükselme durumları var...ayda bizde en fazla 15 gün fln birarada olabiliyoruzdur.
Evliliğimizin ilk senesinde bende sizin gibi çok zorlanmıştım, ikinci senesinde bazı mecburiyetlerden dolayı daha da az(ayda bir) görüşebildik. 3.senemizde artık ortak bir çöxüm yolu bulduk, artık öyle devam ediyoruz. Bazen modumuz düşsede, iyi taraflarını düşünüyoruz. Özlem duygusu olduğu için biraz bişeyleri eskitemiyoruz, biraraya geldiğimizde de kaliteli zaman geçirmeye çalılıyoruz. Ama ikimizin de hedefleri var o yüzden bunlara sabtediyoruz. Eşimmolmadığında ailemle ve arkadaşlarımla bol bol vakit geçirmiş oluyorum. Bir uç örnek daha vereceğim size, bir arkadaşımın eşi 6ay hep yurtdışında hiç görüşemitoflar, 6ay yanyanalar...kızın babası vefat etmişti, eşi ona dahi gelemedi...gerçi onlsr çok lüx yasamak istedikleri için bunlara katlanıyorlar...
Çok uzattım ama örnekler vermek istedim, sizin eşinizin yükselme gibi bir durumu da yokmuş, oyüzden ciddi bir şekilde bunu düzeltmesini istemelisiniz...baktınız olmuyor mu, eşinizin sizi anlaması için o geldiği 5gğnde siz birşeyler bulup, dayanabiliyorsanız birkaç ay onu görmemeye sabretmelisiniz...ama bu bulduğunuz şeyler kesinlikle iş için ve ya aile için olmalı ve keyfi yaptığınızı eşiniz anlamamalıdır. İşte 2 3ay her istediğinde sizinle görüşemeyince birşeyler ona da dank etmeye başlayacaktır. Empati kuracaktır diye düşünüyorum...çünkü siz üstüne vardıkça işi daha da kıymetli olacaktır eminşm...
Nişanlıyken o birime geçtiyse bence söz söylemek düşmez. Kabullenip evlenmişsiniz. Çok bunalmış olabilirsiniz hak veriyorum. Benimkinin işi seyahatli olsa keşke diye geçirdim içinden. Çünkü dışarda çalışıyor. Esas sevgili modu bizde :) ben yanına gidiyorum arada. Arada o geliyor. Katlanılıyor bir şekilde. O işi yapıyor olmaktan mutluysa bana pek söz söylemek düşmüyo
aynen öyle para önemli değil
geçen zamana yanıyorum ben
bundan sonrası bari birlikte geçsin istiyorum
bakalım konuşacağım..
teşekkür ederim güzel örnekler vermişsin
herkes bir çözüm yolu bulmuş kendi hayatında
ah bir de biz çözüm bulabilsek..
benim demek istediğim biz tanışmadan önce böyle değildi işi
eğer öyle olsaydı kabullenip evlenmiş olurdum
nişanlı iken benim tüm itirazlarıma rağmen geçti
o yüzden kabullenemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?