• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin İşi

Seyahatlarden bazılarında ona eşlik etsen?

konaklama ve yemek ücretleri karşılandığı için eş götürmek kesinlikle yasak
zaten üç dört kişi gidiliyor genelde odalarda ikişer kalıyorlar
ben öyle bir şey teklif etsem saçmalama der bana
elalem laf eder çünkü !
(bir kere söylemeye çalışmıştım da lafı ağzıma tıkmıştı ordan biliyorum)
sorun değil zor durumda kalsın istemem zaten
iki yıl hep böyle geçti artık yanımda olsun istiyorum sadece.

asıl zoruma giden de şu galiba
adam evde değil çoğu zaman
gitti kendi anne ve babasına yürüme mesafesinde ev tuttu
ben o yokken çoğu zaman kendi ailemin yanına gidiyorum
o kadar uzak ki iki araba değiştiriyorum
alışmadığım bi semtte evden çıkmak istemiyorum
iki yıllıktan mezun ne kadar şanslı ki böyle bir iş buldu
kaç ülke gördü gitmediği il sayısı çok az
ben dört yıllık mezunuyum işsizim evdeyim
zaten her işte çalışamam
beyimizin kriterlerine uyması lazım...

Sizin ağlamanız eşinizi etkilemiyor sanırım çünkü çok ağladığınızı aöylemişsiniz. Ben sizin yerinizde olsam kararlı, net ve salin bir şekilde konuşurdum yanınızda olmak gibi bir seçeneğinin olduğunu aöylemişsiniz.artık beni kaybedeceksin, imkanın varken brimini değiştirmiyorsun, benim de hakkım güzel bir evlilik hayatı sürmek, sen evde olaan ben ayda 5 gün gelip gitsem kabullenebilirmiydin gibi şeyler aöylerdim

Cok iyi anliyorum seni benim esim yarim saat geciksin sikintidan patliyorum guzel guzel konusup orta yolu bulmaya calisin bu sekilde evlilik nereye kadar gider ki :(

Benim eşimde öyle yaklaşık 8 aydır ayrıyız .2kere geldi .aynn ya reegl denk geliyor bmmde :) zaten istemiyorum evimiz değil filan neyse..olmaz ama kalıcı îş ayarlasın az olsn yanında olsun .bnmki kalıcı yeni başladı gideceğim ama şöyle 1-2 ay snra

Sizin ağlamanız eşinizi etkilemiyor sanırım çünkü çok ağladığınızı aöylemişsiniz. Ben sizin yerinizde olsam kararlı, net ve salin bir şekilde konuşurdum yanınızda olmak gibi bir seçeneğinin olduğunu aöylemişsiniz.artık beni kaybedeceksin, imkanın varken brimini değiştirmiyorsun, benim de hakkım güzel bir evlilik hayatı sürmek, sen evde olaan ben ayda 5 gün gelip gitsem kabullenebilirmiydin gibi şeyler aöylerdim

haklısınız bir de bu yolu deneyeceğim güzelce konuşacağım bakalım işe yarayacak mı...

Eşiniz belli ki bu düzenden memnun. Hem evli kalsın hem gezsin istiyor. Üstelik yanınızda olma şansı varken bunu tercih etmiyor.

Eşinizle ciddi bir konuşma yapıp kayışı koparmanın vakti gelmiş. Çok ciddi bir şekilde yanınızda olmayacaksa bu evliliğin bir anlamı olmadığını ve böyle bir hayatı istemediğinizi tüm kararlılığınızı takınarak söyleyin. Bakalım ne diyecek?

Eşiniz belli ki bu düzenden memnun. Hem evli kalsın hem gezsin istiyor. Üstelik yanınızda olma şansı varken bunu tercih etmiyor.

Eşinizle ciddi bir konuşma yapıp kayışı koparmanın vakti gelmiş. Çok ciddi bir şekilde yanınızda olmayacaksa bu evliliğin bir anlamı olmadığını ve böyle bir hayatı istemediğinizi tüm kararlılığınızı takınarak söyleyin. Bakalım ne diyecek?

eve gelince dediğiniz gibi ciddi bir konuşma yapmayı düşünüyorum bakalım ne olacak...

Esiniz cok bencil maalesef. Hani baska is olmasa tek secenek bu olsa neyse derdim ama baska birime gecme sansi da varmis. Yeni evli erkegin evinde durmak istememesi cok tuhaf. Insan o kadar zaman mecbur olmadigi halde karisindan nasil ayri kalir ki? Ayrica is mevzusu duzelmeden cocuk yapmayin. Inanin o zaman yalnizlik daha cok dokunacak.

Esiniz cok bencil maalesef. Hani baska is olmasa tek secenek bu olsa neyse derdim ama baska birime gecme sansi da varmis. Yeni evli erkegin evinde durmak istememesi cok tuhaf. Insan o kadar zaman mecbur olmadigi halde karisindan nasil ayri kalir ki? Ayrica is mevzusu duzelmeden cocuk yapmayin. Inanin o zaman yalnizlik daha cok dokunacak.

çocuk konusunda çok haklısınız.

Ben de her gün eşimin işinden şikayet ederim de... Meğer beterin beteri de varmış.
Gerçekten durumunuza oldukça üzüldüm bir nebze de olsa sizi anlayabiliyorum.
Benim de eşim haftanın her günü akşam 9 a kadar çalışıyordu.Hiçbir sosyal hayatımız yoktu. Eve geldiğinde yemek yiyip yorgunluktan uyuyordu. Bunun için evlenmiş olamam deyip resti çektim. Günde bir saat kadar zaman geçiriyoruz diye beyninin etini yiye yiye 1 gün tatil yapmaya razı ettim.
Siz de bir şekilde konuşup orta bir nokta bulmalısınız. Ya işini ya pozisyonunu değiştirmeli.
Daha düşük ücretli bir işe geçecek bile olsa, maddi olan her şey geç de olsa ve elbirliği ile oluyor ama bir tek zaman yerine geri konamıyor.
En büyük zenginliğinizin sağlık ve birliteliğiniz olduğunu güzel bir dille anlattığınızda bence ikna kapıları açılacaktır.

Benim eşimde 2haftada bir şehirdışına gidiyor üstelik haftasonları, bende baska şehirde çalılıyorum. Ancak ortak noktada zamanlarımızı denk getirdiğimizde görüşüyoruz. İkimizin de mesleğinde yükselme durumları var...ayda bizde en fazla 15 gün fln birarada olabiliyoruzdur.
Evliliğimizin ilk senesinde bende sizin gibi çok zorlanmıştım, ikinci senesinde bazı mecburiyetlerden dolayı daha da az(ayda bir) görüşebildik. 3.senemizde artık ortak bir çöxüm yolu bulduk, artık öyle devam ediyoruz. Bazen modumuz düşsede, iyi taraflarını düşünüyoruz. Özlem duygusu olduğu için biraz bişeyleri eskitemiyoruz, biraraya geldiğimizde de kaliteli zaman geçirmeye çalılıyoruz. Ama ikimizin de hedefleri var o yüzden bunlara sabtediyoruz. Eşimmolmadığında ailemle ve arkadaşlarımla bol bol vakit geçirmiş oluyorum. Bir uç örnek daha vereceğim size, bir arkadaşımın eşi 6ay hep yurtdışında hiç görüşemitoflar, 6ay yanyanalar...kızın babası vefat etmişti, eşi ona dahi gelemedi...gerçi onlsr çok lüx yasamak istedikleri için bunlara katlanıyorlar...
Çok uzattım ama örnekler vermek istedim, sizin eşinizin yükselme gibi bir durumu da yokmuş, oyüzden ciddi bir şekilde bunu düzeltmesini istemelisiniz...baktınız olmuyor mu, eşinizin sizi anlaması için o geldiği 5gğnde siz birşeyler bulup, dayanabiliyorsanız birkaç ay onu görmemeye sabretmelisiniz...ama bu bulduğunuz şeyler kesinlikle iş için ve ya aile için olmalı ve keyfi yaptığınızı eşiniz anlamamalıdır. İşte 2 3ay her istediğinde sizinle görüşemeyince birşeyler ona da dank etmeye başlayacaktır. Empati kuracaktır diye düşünüyorum...çünkü siz üstüne vardıkça işi daha da kıymetli olacaktır eminşm...

Başka birime geçme şansı varsa halinizi ısrarla anlatarak o birime geçmesini sağlayın. Geçmiyorsa bencilin önde gidenidir. Ama şansı yoksa ekmek parası deyip siz de katlanırsınız.

Nişanlıyken o birime geçtiyse bence söz söylemek düşmez. Kabullenip evlenmişsiniz. Çok bunalmış olabilirsiniz hak veriyorum. Benimkinin işi seyahatli olsa keşke diye geçirdim içinden. Çünkü dışarda çalışıyor. Esas sevgili modu bizde :) ben yanına gidiyorum arada. Arada o geliyor. Katlanılıyor bir şekilde. O işi yapıyor olmaktan mutluysa bana pek söz söylemek düşmüyo

Ben de her gün eşimin işinden şikayet ederim de... Meğer beterin beteri de varmış.
Gerçekten durumunuza oldukça üzüldüm bir nebze de olsa sizi anlayabiliyorum.
Benim de eşim haftanın her günü akşam 9 a kadar çalışıyordu.Hiçbir sosyal hayatımız yoktu. Eve geldiğinde yemek yiyip yorgunluktan uyuyordu. Bunun için evlenmiş olamam deyip resti çektim. Günde bir saat kadar zaman geçiriyoruz diye beyninin etini yiye yiye 1 gün tatil yapmaya razı ettim.
Siz de bir şekilde konuşup orta bir nokta bulmalısınız. Ya işini ya pozisyonunu değiştirmeli.
Daha düşük ücretli bir işe geçecek bile olsa, maddi olan her şey geç de olsa ve elbirliği ile oluyor ama bir tek zaman yerine geri konamıyor.
En büyük zenginliğinizin sağlık ve birliteliğiniz olduğunu güzel bir dille anlattığınızda bence ikna kapıları açılacaktır.

aynen öyle para önemli değil
geçen zamana yanıyorum ben
bundan sonrası bari birlikte geçsin istiyorum
bakalım konuşacağım..

Benim eşimde 2haftada bir şehirdışına gidiyor üstelik haftasonları, bende baska şehirde çalılıyorum. Ancak ortak noktada zamanlarımızı denk getirdiğimizde görüşüyoruz. İkimizin de mesleğinde yükselme durumları var...ayda bizde en fazla 15 gün fln birarada olabiliyoruzdur.
Evliliğimizin ilk senesinde bende sizin gibi çok zorlanmıştım, ikinci senesinde bazı mecburiyetlerden dolayı daha da az(ayda bir) görüşebildik. 3.senemizde artık ortak bir çöxüm yolu bulduk, artık öyle devam ediyoruz. Bazen modumuz düşsede, iyi taraflarını düşünüyoruz. Özlem duygusu olduğu için biraz bişeyleri eskitemiyoruz, biraraya geldiğimizde de kaliteli zaman geçirmeye çalılıyoruz. Ama ikimizin de hedefleri var o yüzden bunlara sabtediyoruz. Eşimmolmadığında ailemle ve arkadaşlarımla bol bol vakit geçirmiş oluyorum. Bir uç örnek daha vereceğim size, bir arkadaşımın eşi 6ay hep yurtdışında hiç görüşemitoflar, 6ay yanyanalar...kızın babası vefat etmişti, eşi ona dahi gelemedi...gerçi onlsr çok lüx yasamak istedikleri için bunlara katlanıyorlar...
Çok uzattım ama örnekler vermek istedim, sizin eşinizin yükselme gibi bir durumu da yokmuş, oyüzden ciddi bir şekilde bunu düzeltmesini istemelisiniz...baktınız olmuyor mu, eşinizin sizi anlaması için o geldiği 5gğnde siz birşeyler bulup, dayanabiliyorsanız birkaç ay onu görmemeye sabretmelisiniz...ama bu bulduğunuz şeyler kesinlikle iş için ve ya aile için olmalı ve keyfi yaptığınızı eşiniz anlamamalıdır. İşte 2 3ay her istediğinde sizinle görüşemeyince birşeyler ona da dank etmeye başlayacaktır. Empati kuracaktır diye düşünüyorum...çünkü siz üstüne vardıkça işi daha da kıymetli olacaktır eminşm...

teşekkür ederim güzel örnekler vermişsin
herkes bir çözüm yolu bulmuş kendi hayatında
ah bir de biz çözüm bulabilsek..

Nişanlıyken o birime geçtiyse bence söz söylemek düşmez. Kabullenip evlenmişsiniz. Çok bunalmış olabilirsiniz hak veriyorum. Benimkinin işi seyahatli olsa keşke diye geçirdim içinden. Çünkü dışarda çalışıyor. Esas sevgili modu bizde :) ben yanına gidiyorum arada. Arada o geliyor. Katlanılıyor bir şekilde. O işi yapıyor olmaktan mutluysa bana pek söz söylemek düşmüyo

benim demek istediğim biz tanışmadan önce böyle değildi işi
eğer öyle olsaydı kabullenip evlenmiş olurdum
nişanlı iken benim tüm itirazlarıma rağmen geçti
o yüzden kabullenemiyorum.

Ay çok zor ya... Eşinizin başka birime geçmeme isteği niye anlamadım ben? Sürekli seyahat etmekten mi hoşlanıyor adam,yorucu olmuyor mu öyle ?

aynen öyle para önemli değil
geçen zamana yanıyorum ben
bundan sonrası bari birlikte geçsin istiyorum
bakalım konuşacağım..

teşekkür ederim güzel örnekler vermişsin
herkes bir çözüm yolu bulmuş kendi hayatında
ah bir de biz çözüm bulabilsek..

benim demek istediğim biz tanışmadan önce böyle değildi işi
eğer öyle olsaydı kabullenip evlenmiş olurdum
nişanlı iken benim tüm itirazlarıma rağmen geçti
o yüzden kabullenemiyorum.

Yaşınız kaç bilmiyorum. Ama gençken katlanılıyor. Bizim bi hedefimiz var mesela. Şu an iyi paralar kazanabileceğimiz işlerdeyz birbiriöizden uzakta. 30a kadar böyle ayrı gayrı idare ederiz diyoruz. Sonra çocuk düşünürüz. 30tan sonra normal evlilik hayatına geçmek ikimize de mantıklı geldi. Şu an bekar bekar sorumluluk sahibi olmadan takılmak bana zevkli geliyor.

Tabi bu ikimizin ortak kararıydı. Siz hiç gönüllü olmamışsınz.

Hani şu zamana kadar böyle çalışırız. Gibi planlar yapmıyor musunuz? Sonu yok mu gelecek hayalleriniz yok mu? Onlar olmadan katlanılmaz çünkü uzaklığa. Biz uzakta para biriktirirken 3 yıl sonra oturacağımız evin hayallerindeyiz..

başka bölüme geçme şansı varsa, maaşımı düşcek şartlarımı kötü, ondanmı istemiyo. telefonlarına çıkma merak etsin seni.
bende böle bişeyi kabul edemzdin, insan sürekli yanında olsun istiyo

Back
X