Eşimin iş yerinden kız arkadaşları ile yemeğe çıkması çok sinirimi bozuyor ne yapsam bilemedim

Bu hafta öyle yapıyorum zaten yemeğini verip suratına bile bakmıyorum umursamıyor gibi davranıyorum ama içten içe çok sinirliyim
işte evliliği zehir eden kadın tipi.

İnsanlar sadece arkadaş olabilirler. 2023 te bu ne yobazca bakış açısı. Üstelik kadının yanlış bir tavrı da yok.

Böyle davranmaya devam ederseniz aldatılırsınız. En iyi ihtimalle sizden tiksinir kocanız.

Evlisiniz diye her dediğinizi yapmak zorunda değil. Siz istemiyorsunuz ama o istiyor o arkadaşıyla sohbet etmeyi.

Arkadaşlarımın böyle eşleri olunca çok ezik buluyorum. Kadın demek ki kendine güvenmiyor diyorum

Siz calisiyormusunuz? Eyer calisiyorsaniz aynisini sizde yapin. Bakin bakalim esiniz ne tepki veriyor. En sevmediyim sey erkeklerin evliyken kendilerine yapilmasi seyi istemeyip de eslerine yapmasidir. Ama kendilerine yapilinca aynisi hemen kükrerler. Eyer calismiyorsaniz bir kirsa yazilin ve o kurstan bir grup kurup aynini yapin. Veya sen yapiyorsun bende aynisini yapicam diyin bakim ne tepki vericek.
Bunun haricinde calisirken ara sira öglen yemekleri beraber yenilebilir, tabi eslerden gizli yapilmaz benim fikrimce. Ama basbasa yemek yenmesi üstelik is cikisinda ve bana söylenmemesi benide kizdirirdi.

Daha öncede konu açmıştım eşim dörtlü arkadaş grubuyla bazen iş çıkışı çay kahve içiyor diye. (2 kız 2 erkek)Eşimle bu durumu daha önce düzgün dille de konustum kavga ederekte konustum bir süredir gitmiyordu geçen gün iş çıkışı gruptaki kızlardan biriyle yemek yemişler yarım saat sürmüştür tahmini çünkü iş çıkış saati ve eve geliş saatine bakınca o civarsa görünüyor ama sinir oldum. O kızla arasında o tarz bir şey olacağını düşünmüyorum kıza bazen iyi davranır bazen çok kötü davranır biliyorum eşimin hareketlerini eşimin bir de iş yerine giderken ğst başına dikkat etme gibi bir şeyi de yok hatta bazen ben değiştirirm kıyafetini bak bı çok kötü insan içine böyle gitme diye ama artık hiçbir şey demiyorum zaten.o kızında öyle bir niyeti olacağını düşünmüyorum açıkcası. Ama ben uyardığım halde rahatsız olduğumu bildiği halde böyle yapmasına sinir oluyorum. Kaç gündür sinirden çatlıyorum. Aynısını bende yapmak istiyorum sırf nasıl oluyormuş görsün diye ama öyle bir ortamım yok. Ama bir şey yapmam lazım yani sinir oluyorum şimdi konusmuyorum ama ne yapsam bilemiyorum somrası için. Sizden mantıklı fikirler istiyorum boşanmak dışında. Nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım bilemiyorum.

Burada rahatsiz edici 2 unsur var.
Birincisi yemeğin öğle arası değil is çıkışı yenilmiş olması
İkincisi karşı cinsle başbaşa yemiş olmaları

Yani karşı cins bile olsa ogle arası basbasa yine yersin ama is çıkışı eve gelmeyip disarda biriyle yemek yemek bana göre randevulasmak oluyor

İnsanlar sadece arkadaş olabilirler. 2023 te bu ne yobazca bakış açısı. Üstelik kadının yanlış bir tavrı da yok.

Böyle davranmaya devam ederseniz aldatılırsınız. En iyi ihtimalle sizden tiksinir kocanız.

Evlisiniz diye her dediğinizi yapmak zorunda değil. Siz istemiyorsunuz ama o istiyor o arkadaşıyla sohbet etmeyi.

Arkadaşlarımın böyle eşleri olunca çok ezik buluyorum. Kadın demek ki kendine güvenmiyor diyorum

Bence burada konu sahibi haklı. Düşünün iş çıkışı (öğle arası degil) işten cikiyorsunuz mesainiz bitiyor ve karşı cins ile basbasa yemege çıkılıyor. Bu olay dünyanın her yerinde iş amacı dışına çıkmaktır. Mesela başka ne amaçla olabilir. Yani sadece arkadaş olsunlar tamam ama işten çıkıyosun evde seni bekleyen ailen var. Ama sen zaten bütün gün birlikte oldugun çalışma arkadasinla (ve de karşı cins) gidip iş çıkışı yemege gidiyorsun. Madem arkadaşın o zaman eşini de alsın evden. Onu mesela anlarım. Yapmayın bu kadarı medeniyet değil. Burada medeni gozukucez diye geniş tavırlar sergilemeyin bence 😑 ha aynısını ben ona yapaym kısmi bence de hatalı bi davranis.

Daha öncede konu açmıştım eşim dörtlü arkadaş grubuyla bazen iş çıkışı çay kahve içiyor diye. (2 kız 2 erkek)Eşimle bu durumu daha önce düzgün dille de konustum kavga ederekte konustum bir süredir gitmiyordu geçen gün iş çıkışı gruptaki kızlardan biriyle yemek yemişler yarım saat sürmüştür tahmini çünkü iş çıkış saati ve eve geliş saatine bakınca o civarsa görünüyor ama sinir oldum. O kızla arasında o tarz bir şey olacağını düşünmüyorum kıza bazen iyi davranır bazen çok kötü davranır biliyorum eşimin hareketlerini eşimin bir de iş yerine giderken ğst başına dikkat etme gibi bir şeyi de yok hatta bazen ben değiştirirm kıyafetini bak bı çok kötü insan içine böyle gitme diye ama artık hiçbir şey demiyorum zaten.o kızında öyle bir niyeti olacağını düşünmüyorum açıkcası. Ama ben uyardığım halde rahatsız olduğumu bildiği halde böyle yapmasına sinir oluyorum. Kaç gündür sinirden çatlıyorum. Aynısını bende yapmak istiyorum sırf nasıl oluyormuş görsün diye ama öyle bir ortamım yok. Ama bir şey yapmam lazım yani sinir oluyorum şimdi konusmuyorum ama ne yapsam bilemiyorum somrası için. Sizden mantıklı fikirler istiyorum boşanmak dışında. Nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım bilemiyorum.
Aynı şekilde siz erkek arkadaşınızla yemeğe çıkabiliyor musunuz ? Tepkinizi koyun.Ben eşimle kavga ederdim bu durumda.

Fiilen yapmana gerek yok
Ben çalıştığım erkeklerle yemek yesem hoşuna gider mi diye sor
Gider diyoda fiile dök

İş yerimin yemekhanesi vardı ve öğlenleri yemek yemeye giderken asansör yada merdivende çalışma arkadaşlarımdan kim denk gelirse onunla oturup aynı masada yemek yerdim.Bazen biz 4-5 bayan yanımızda bir erkek olurdu.Aynı şekilde iş yerine yakın yemek yediğimiz yerlerde de oluyordu bu şekilde.Başbaşa yemek yiyelim diye bir plan olmadan denk geliyorduk sadece.Yani yorum yazanların delireceği gibi bir ortam olmuyor her erkekle kadın bir araya gelince
İş yeri yemekhanesi farklı, mesai bitiminde eve, eşe vakit ayrılması gereken zamanlarda sürekli aynı kadınla yemek yemek çok farklı. çoğumuz erkek mesai arkadaşlarımızla iş yerinde, ya da iş yemeklerinde birlikte yemek yemişizdir. Ama bu adam mesai bitiminde sıklıkla kadın arkadaşına bu vaktini ayırıyor. Çok abuk ve absürt bir olay. Aynı şeyi kadın yapsa kıyamet kopar. Çünkü hiç iyi niyetli değil, masum da değil.

Bilemiyorum ben karşı cinsle arkadaşlığı da,beraber vakit geçirmeyi de normal buluyorum. Yeri gelirse erkek bir arkadaşla baş başa da yemek yiyebilirim,bazen grup halinde çıkabilirim. Eşim de aynı haklara sahiptir her zaman. Karşı cinsle beraber okuduk,beraber çalışıyoruz, beraber vakit geçirince neden garip karşılanıyor bunu da anlayamıyorum. Hayatımda köyümden dışarı çıkmamış,okumamış ve hiç çalışmamış ,evde perdenin ucunu dahi kaldırmamış bir kadın olsam belki farklı düşünebilirdim ama 2023 yılında hala karşı cinsle görüşmeyi sadece nikah ve aşk çerçevesinde yapmayı tuhaf buluyorum,üzgünüm.

Kaldı ki eşiniz gizli gizli bir şey yapmamış anladığım kadarıyla siz dışarıda ye öyle eve gel demişsiniz.

valla ben bu tip konularda aşırı rahatımdır, hatta bir çok arkadaşım kızar yani o derece ama bu olay cidden alakasız. alakasız yani. insan iş arkadaşıyla neden iş sonrası iki başına yemek yer ki? bir de evde bekleyen varken. hayır kadın da garip, şahsen evli bi erkekle yemek de yemek istemem ben iş çıkışı eğer karısını tanımıyorsam arkadaşımın. sırf karşıdaki kadın rahatsız olur diye.
yani bi kerelikse falan ok sonuçta ben ikisinin ilişkisini bilmiyorum, onu siz bilirsiniz, ama yine de iç gıcıklayıcı. kadınla yemek yemesi hadi düşünemedi diyelim, sizin demenize rağmen yapmaya devam etmesi tam sinir harbi.
bence net dille tekrar söyleyin, eni konu ciddi olarak. yani devam ederse de ayrılık, çünkü bu size değer vermediğini gösterir maalesef.

Kendine güvenmemekle alakası yok normal bir insanın kabul etmeyeceği birşey bu. Evli bir insan karşı cinsle öyle canının istediği gibi takılamaz yani ha iş yerinde mecburen konuşursun iş gereği yemek saatlerinde de birlikte yemek yenebilir ama iş çıkışı başbaşa yemeğe çıkmak nedir ya karısı mı bu kadın o adamın? Bir kere de değil sürekli yapıyormuş bunu sizin nasıl içiniz alıyor bunu anlamıyorum 😒 ayrıca yobazlıkla da bir alakası yok bunun çünkü evlilik terapistleri bile yanlış buluyor bunu evli bir insan karşı cinsle mesafeli olmalıdır öyle yemeğe çaya çıkamaz diyorlar asıl ben sizde ki bu genişliği anlayamadım

Son düzenleme:
Kendine güvenmemekle alakası yok normal bir insanın kabul etmeyeceği birşey bu. Evli bir insan karşı cinsle öyle canının istediği gibi takılamaz yani ha iş yerinde mecburen konuşursun iş gereği yemek saatlerinde de birlikte yemek yenebilir ama iş çıkışı başbaşa yemeğe çıkmak nedir ya karısı mı bu kadın o adamın? Bir kere de değil sürekli yapıyormuş bunu sizin nasıl içiniz alıyor bunu anlamıyorum 😒 ayrıca yobazlıkla da bir alakası yok bunun çünkü evlilik terapistleri bile yanlış buluyor bunu evli bir insan karşı cinsle mesafeli olmalıdır öyle yemeğe çaya çıkamaz diyorlar asıl ben sizde ki bu genişliği anlayamadım
zorla görüşmesine engel olunca o adamın görüşme isteğini yok etmiş olacak mısınız

Sırf siz susun diye biriyle görüşme isteği içinde kalınca mutlu olacak mısınız

O sizi gardiyan gibi görecek

zorla görüşmesine engel olunca o adamın görüşme isteğini yok etmiş olacak mısınız

Sırf siz susun diye biriyle görüşme isteği içinde kalınca mutlu olacak mısınız

O sizi gardiyan gibi görecek
Görüşmeyiversin çok mu önemli yani elin karısıyla kızıyla sohbet etmesi? Neyi içinde kalacak bunun anlamadım çevresinde hiç mi konuşup anlaşabileceği insan yok eşi dostu akrabası illa ki vardır onlarla konuşsun o zaman. Eşini kısıtlamak tabii ki doğru değil ama bu da hoş görülecek birşey değil

Görüşmeyiversin çok mu önemli yani elin karısıyla kızıyla sohbet etmesi? Neyi içinde kalacak bunun anlamadım çevresinde hiç mi konuşup anlaşabileceği insan yok eşi dostu akrabası illa ki vardır onlarla konuşsun o zaman. Eşini kısıtlamak tabii ki doğru değil ama bu da hoş görülecek birşey değil
Görüşmek istiyor. Beğenmeyen boşansın o zaman

İş yeri yemekhanesi farklı, mesai bitiminde eve, eşe vakit ayrılması gereken zamanlarda sürekli aynı kadınla yemek yemek çok farklı. çoğumuz erkek mesai arkadaşlarımızla iş yerinde, ya da iş yemeklerinde birlikte yemek yemişizdir. Ama bu adam mesai bitiminde sıklıkla kadın arkadaşına bu vaktini ayırıyor. Çok abuk ve absürt bir olay. Aynı şeyi kadın yapsa kıyamet kopar. Çünkü hiç iyi niyetli değil, masum da değil.
Ben bir iki kere denk geldim sandım.Tabi ki planlı ve sık gidiyorsa olmaz

Hangi evlilik terapistleriymiş bunlar? Selin karacehennem mi :) millete öyle geniş falan diyip ağzınızı geniş geniş yayamazsınız. Kocalarımıza saygı duyan kadınlarız, eşlerimiz de öyle. Kalitesiz evliliklerinizi örnek olarak göstermeyin

eve gelince yemek yemeyecek mi zaten neden başbaşa yemek yiyor anlamadım? ben de iş arkadaşımla çok yakındım eşiyle de arkadaştım sık sık görüşürdük. bi işimiz olduğunda yemek de yerdik bana garip gelmedi ancak özellikle yemeğe gidiyorsa bilemedim ben de sinir olurdum. ama bir iş için çıktılarsa ve acıktılarsa sorun yok bence. çok üstüne düştüğünüzde kendilerini bir şey sanıyorlar. yapmayacakları varsa da akıllarına sokuyorsunuz. Malesef tecrübeyle sabit erkeklere yakışıklı olduklarını çok hissettirmemek gerek. ya da ulaşılmaz...

Siz calisiyormusunuz? Eyer calisiyorsaniz aynisini sizde yapin. Bakin bakalim esiniz ne tepki veriyor. En sevmediyim sey erkeklerin evliyken kendilerine yapilmasi seyi istemeyip de eslerine yapmasidir. Ama kendilerine yapilinca aynisi hemen kükrerler. Eyer calismiyorsaniz bir kirsa yazilin ve o kurstan bir grup kurup aynini yapin. Veya sen yapiyorsun bende aynisini yapicam diyin bakim ne tepki vericek.
Bunun haricinde calisirken ara sira öglen yemekleri beraber yenilebilir, tabi eslerden gizli yapilmaz benim fikrimce. Ama basbasa yemek yenmesi üstelik is cikisinda ve bana söylenmemesi benide kizdirirdi.
Kusura bakmayın, biraz gıcık ama dayanamıyorum. Resmen gözlerim kanadı.
"Eyer" değil Eğer
"sevmediyim" değil sevmediğim
misin musun gibi ekler ayrı yazılır. "çalışıyor musunuz?" gibi...
sizde değil, "siz de" "sizde" demek bir şeyin mesela o kişide olmasıdır. de'yi ayrı yazınca başkaları öyle, siz de öyle şeklinde bir anlam oluşturur.

Hangi evlilik terapistleriymiş bunlar? Selin karacehennem mi :) millete öyle geniş falan diyip ağzınızı geniş geniş yayamazsınız. Kocalarımıza saygı duyan kadınlarız, eşlerimiz de öyle. Kalitesiz evliliklerinizi örnek olarak göstermeyin
1. Selin karacehennem değil İnci yeşilyurttan dinlemiştim o söylemişti bunun uygun olmadığını uzmanlardan daha iyi bilecek değilsin sen. 2. Eşinin karşı cinsle başbaşa yemeğe çaya gitmesine izin verenler saygılı eş değildirler medeni de değildirler çok mu normal görüyorsunuz kocalarınızın başka kadınlarla öpüşüp tokalaşmasını sarılıp dans edişini başbaşa yemek yiyişini normal bir insan kabul etmez bunları. 3. Ben evli değilim ki kalitesiz bir evliliğim olsun? Birilerine laf sokmak için kafanızdan birşeyler uydurmayın ben evlilik yapacak olsam sizinkinden daha kaliteli bir evliliğim olur.

X