Eşimin iş yerinden kız arkadaşları ile yemeğe çıkması çok sinirimi bozuyor ne yapsam bilemedim

Toplu iş yemeği olur katılım sağlanır ancak bu istekleri doğrultusunda iş çıkışı planlanıp iki kişinin özel olarak gittiği bir yemek. Eşimin bu samimiyette arkadaşı varsa benimle de tanıştırmis olması gerekir ve eğer yemeğe gidilecekse eve gelir beni alır üçümüz yeriz sohbet eşliğinde mesela. Bir de siz iletişimde olmuyor musunuz gün içinde mesela akşam yemeğini o gün siz yalnız başınıza mi yediniz eşiniz başka bir kadınla yerken

Daha öncede konu açmıştım eşim dörtlü arkadaş grubuyla bazen iş çıkışı çay kahve içiyor diye. (2 kız 2 erkek)Eşimle bu durumu daha önce düzgün dille de konustum kavga ederekte konustum bir süredir gitmiyordu geçen gün iş çıkışı gruptaki kızlardan biriyle yemek yemişler yarım saat sürmüştür tahmini çünkü iş çıkış saati ve eve geliş saatine bakınca o civarsa görünüyor ama sinir oldum. O kızla arasında o tarz bir şey olacağını düşünmüyorum kıza bazen iyi davranır bazen çok kötü davranır biliyorum eşimin hareketlerini eşimin bir de iş yerine giderken ğst başına dikkat etme gibi bir şeyi de yok hatta bazen ben değiştirirm kıyafetini bak bı çok kötü insan içine böyle gitme diye ama artık hiçbir şey demiyorum zaten.o kızında öyle bir niyeti olacağını düşünmüyorum açıkcası. Ama ben uyardığım halde rahatsız olduğumu bildiği halde böyle yapmasına sinir oluyorum. Kaç gündür sinirden çatlıyorum. Aynısını bende yapmak istiyorum sırf nasıl oluyormuş görsün diye ama öyle bir ortamım yok. Ama bir şey yapmam lazım yani sinir oluyorum şimdi konusmuyorum ama ne yapsam bilemiyorum somrası için. Sizden mantıklı fikirler istiyorum boşanmak dışında. Nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım bilemiyorum.
Ben kişisel özgürlüklerle ilgili açık kafalı biriyimdir, ona rağmen kafam basmadı duruma. Yani iş yerinde zaten tüm gün beraberler, bi de üstüne akşam "başbaşa" yemek nedir.. Hadi o gün yemek yapamadınız diyelim, "tamam hayatım dışardan söyleriz" diyip eve gelmek o kadar zor mu?

Herşeyin ötesinde, eşim bişeyden hoşlanmadığını söylemişse ben biraz dikkat ederim artık. Hayat ortaklığı iki taraftan da ufak ufak fedakarlıklar ister, iş arkadaşlarınla haftada 2-3 çıkma yani ayda 1 çıksan ölmezsin heralde.

Bilemedim...

Niyet okuması yapma. Kimsenin aklından geçeni bilemezsin. Kırsın dizini otursun karısının dibinde. Erkek milleti eksik etek ablacım. Aklı kıt. Kolay kandırır karı kısmı bu herifleri. Sen sen ol tepkini koy. Bu adam bir bok yemiyosa bile piyasadan hala elimi eteğimi çekmedim diye kendini eyliyor. Haberin ola.

Bana tuhaf geldi açıkcası. Öyle eşimi boğan biri değilim zaten ama eşim işten çıkarken eğer eve gelmeyecekse ve geldiğinde tok olacaksa bana haber verir. Evde yemeği ben yapıyorum hep sonuçta birlikte yemek yiyoruz bana neden haber vermiyor ki? Ya da haber verdi mi ben geç kalacağım yemek yiyip geliyorum diye? Bana burası tuhaf geldi sanki evdeki hayat arkadaşı değil de kedisi gibi.

Ben de sunu anlamıyorum. İnsanlar sadece yemek yiyip sohbet edebilirler gerçekten ne var bunda niye sizin her dediğini yapsın ? Tamam eşisiniz de bu prangalar niye? Sizin ortamınız yok diye onu kısıtlayamazsınız! Ayrıca ne demek “ben de aynısını ben de yapmak istiyorum sırf nasıl oluyormuş görsün diye”? Yani sizin de ortamınız olsaydınız arkadaşça dostça oturabilirdiniz bu normal eşinize nispet yapmaya çalısmanız anormal! Siz eşinize mi güvenmiyorsunuz?
Bence yanlış düşünüyorsunuz hiçbir evli erkek bekar bir erkek gibi rahat davranamaz evliliğin kendine göre içinde barındırdığı hassasiyetleri vardır. Madem arkadaşları ile kız veya erkek farketmez eşine de sen de gel diyecek . Ki konu sahibi daha önce bildiği tüm yöntemler ile bu durumdan rahatsız olduğunu söylemiş bunun üzerine hala yapmaya devam ediyorsa değer yargılarını bir sorgularım ben ha eşinin söylediklerini dikkate almayacaksa o zaman evlenmeyecek kimseyi de şu kısacık hayatta sıkıntıya sokmayacak

Bu işin altından farklı birşey çıkacak en sonunda ne yemek , çay çorba meraklısı çıktı bu adam da yaa hatırladım bu konuyu. 😀

Daha öncede konu açmıştım eşim dörtlü arkadaş grubuyla bazen iş çıkışı çay kahve içiyor diye. (2 kız 2 erkek)Eşimle bu durumu daha önce düzgün dille de konustum kavga ederekte konustum bir süredir gitmiyordu geçen gün iş çıkışı gruptaki kızlardan biriyle yemek yemişler yarım saat sürmüştür tahmini çünkü iş çıkış saati ve eve geliş saatine bakınca o civarsa görünüyor ama sinir oldum. O kızla arasında o tarz bir şey olacağını düşünmüyorum kıza bazen iyi davranır bazen çok kötü davranır biliyorum eşimin hareketlerini eşimin bir de iş yerine giderken ğst başına dikkat etme gibi bir şeyi de yok hatta bazen ben değiştirirm kıyafetini bak bı çok kötü insan içine böyle gitme diye ama artık hiçbir şey demiyorum zaten.o kızında öyle bir niyeti olacağını düşünmüyorum açıkcası. Ama ben uyardığım halde rahatsız olduğumu bildiği halde böyle yapmasına sinir oluyorum. Kaç gündür sinirden çatlıyorum. Aynısını bende yapmak istiyorum sırf nasıl oluyormuş görsün diye ama öyle bir ortamım yok. Ama bir şey yapmam lazım yani sinir oluyorum şimdi konusmuyorum ama ne yapsam bilemiyorum somrası için. Sizden mantıklı fikirler istiyorum boşanmak dışında. Nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım bilemiyorum.
Eskiden ne var bunda derdim.
Ama şimdi diyemiyorum.
Birbirine kalabalıkta abi abla çekip tenhada dünya kadar iş karıştıranları gördüm.
O yüzden ciddi bir şekilde uyarın.

İş yemeği değil zorunluluk değil çok çıkmak istiyorsa sizide beraberinde götürsün

Şu adamı bi sal

O gğn benim işim vardı yemek yapamadım dışarda yersin sen demiştim o da saolsun sinirimizi bozdu
Arkadaşı yemek yiyecektir dur ben de geleyim demiştir. bu kadar abartacak ne var anlamadım ben. kadında da eşinizde de kötü niyet görmediğiniz halde üstelik kendiniz demişsiniz dışarda yersin diye.

Baş başa yemek olayı sıkıntılı... Boşanmak dışında aklıma birşey gelemedi. Onu da demedim say.

Spontane gelişmiş bir olay olabilir sonuçta siz dışarda ye gel demişsiniz. Spontane gelişen şeylere karşı ben de herhangi bir önlem almam iş arkadaşlarımla yemeğe de kahveye de çıktığım olur kız erkek farketmeksizin. Eşim için de geçerli. Sizin öyle bir ortaminiz olmadığı için muhtemelen daha çok batıyor gözünüze. İçinizi rahatlatmak için (nispet yapar gibi değil doğal halinde) ara sıra iş çıkışı siz de arkadaşlarınızla yemeğe gideceginizi söyleyebilirsiniz. Oturun kendiniz yiyin eşiniz arkadaslarinizla olduğunuzu bilsin 😅 normal karşıladığını görünce siz de biraz gevsersiniz diye düşünüyorum

Ben kişisel özgürlüklerle ilgili açık kafalı biriyimdir, ona rağmen kafam basmadı duruma. Yani iş yerinde zaten tüm gün beraberler, bi de üstüne akşam "başbaşa" yemek nedir.. Hadi o gün yemek yapamadınız diyelim, "tamam hayatım dışardan söyleriz" diyip eve gelmek o kadar zor mu?

Herşeyin ötesinde, eşim bişeyden hoşlanmadığını söylemişse ben biraz dikkat ederim artık. Hayat ortaklığı iki taraftan da ufak ufak fedakarlıklar ister, iş arkadaşlarınla haftada 2-3 çıkma yani ayda 1 çıksan ölmezsin heralde.

Bilemedim...
İş arkadaşlığına özel hayatında zaman ayırmaya sinir olurum.
Eğer bu yapılıyorsa ya aile tanışıklığı olmalı ya da iş saatlerinde ne yapıyorsan yap yani.
Normal arkadaşın, sırdaşın değil ki o; ev yerine akşam onunla yemeğe gidesin!
O kadar samimi isen de ben olmalıyım o masada.
Bu arada erkek kadın farketmeksizin fikrim bu.

eskiden ben bu konuda çok iyi niyetliydim
ama iyi niyetli olmayacakmışsın
40kından sonra bak bide sen
seni hiç dinlemeyecek
bi de bunlarla selfi çekip çekip
sosyal medyadan atacak

İnsan işten çıktıktan sonra evine gidip yemeğini yiyip eşiyle vakit geçirmeyi düşünür. Kız arkadasla yemeğe gitmek ne demek anlayamadım. Ben olsam ki benzer bir durum yasadim çok sinir olurdum ve tepkimi ortaya koyarim.
o yemek daha eğlenceli onlar için

Niyet okuması yapma. Kimsenin aklından geçeni bilemezsin. Kırsın dizini otursun karısının dibinde. Erkek milleti eksik etek ablacım. Aklı kıt. Kolay kandırır karı kısmı bu herifleri. Sen sen ol tepkini koy. Bu adam bir bok yemiyosa bile piyasadan hala elimi eteğimi çekmedim diye kendini eyliyor. Haberin ola.
simdiden başladıysa
bi de yaşı ilerleyince bak sen
böyle böyle başlıyorlar
sonra hep o kişiyle öğle yemeği baş başa devam eder gider
evdeki hanımında ruhu duymaz

İş yerimin yemekhanesi vardı ve öğlenleri yemek yemeye giderken asansör yada merdivende çalışma arkadaşlarımdan kim denk gelirse onunla oturup aynı masada yemek yerdim.Bazen biz 4-5 bayan yanımızda bir erkek olurdu.Aynı şekilde iş yerine yakın yemek yediğimiz yerlerde de oluyordu bu şekilde.Başbaşa yemek yiyelim diye bir plan olmadan denk geliyorduk sadece.Yani yorum yazanların delireceği gibi bir ortam olmuyor her erkekle kadın bir araya gelince

X