Eşimin iş güzarlığı ve çıldırmam !!

senin hata gereksiz detay vermen
- Benimle param için mi evleniyor
-Olur mu öyle şey kendini doldurma
bunu de yeter eskilerden örnek vermeye ne gerek var hangi kadın müstakbel eşinin eskilerini. dinlemekten. hoşlanır

Yüzeysel anlattım. Kendi de tahmin ediyordur ilk olmadığını. Tamam ben bi hata yapmış olsam bile lafın başını söylemeyip sonunu çarpıtarak söylemek doğrumudur ? Dışardan bakan ne anlar ??

Valla bence elti af edersiniz kaşınmış... O lafı söyledikten sonra kaynının gururunu korumak adına da söylenebilecek bir şey bu. Kaynınız bilse kendi derdine yanar.

Ne alakası var? Arkadaşı olan insanlar eşlerinin ailelerinden birini yakın göremezler mi? Ya da onu iyi tanıyan birine derdini açmak daha mantıklı değil mi? Eşimle bir sorun yaşasam görümcemle dertleşirim ben her zaman. Kendi ablamla ya da arkadaşımla konuşup onları üzmektense görümcemle konuşup sorunu çözmeyi tercih ederim.

Konuya o açıdan yaklaşmak bariz hata olmuş. Onun yerine "x seni çokseviyor, ben şimdiye kadar onun gözlerinin bu kadar parladığını bu kadar mutlu olduğunu görmedim"türevi bir şey söylenebilirdi.
Tabi ki olabilir ama daha samimi bile değillermiş o yuzden garip geldi

Yüzeysel anlattım. Kendi de tahmin ediyordur ilk olmadığını. Tamam ben bi hata yapmış olsam bile lafın başını söylemeyip sonunu çarpıtarak söylemek doğrumudur ?

tabiki doğru değil kötü niyetli olduğunu da sanmıyorum ama derler ya kuma gemisi yürürmüş elti gemisi yürümezmiş

Valla bence elti af edersiniz kaşınmış... O lafı söyledikten sonra kaynının gururunu korumak adına da söylenebilecek bir şey bu. Kaynınız bilse kendi derdine yanar.

Dua etsin zaten kaynıma söylemedim. Laf arasında geçti kötü niyetim yoktu kusura bakma dedim söylesem kaynım yutacak biri değil. Aslında birazda dokunmuştu ozaman kaynım için öyle demesi ama sen üzme kendini seni seviyor senle demek istemişti...

Bence eskileri katmakla hata etmissin. Ben bu tur kiskanc insanlardan korkarim sahsen. Erkek kardesimin karisi da cok kiskanc. Ona asla kardesimle ilgili yorum yapmam. Neme lazim, yuvamizi sen yiktin der sonra kardesim. Muthis karisina duskun cunku. Bu tur insanlarin iyiligini sakin dusunme. Cunku onlar bi sekilde barisiyor, vursalar da kirsalar da. Bundan sonra daha temkinli olursun en azindan. Olan olmus, insallah tek kotu sen olmazsin.

Eşimle sabah büyük bir kavga yaptık. Son bir hafta zaten zor geçti bi de üstüne bu.Konu şöyle ki kayınım nişanlı. Nişanlısı yani eltimle başlarda aramız iyiydi . Çok samimi değildik o ayrı şehirde ben ayrı şehirde öyle arada faceden, telden falan konuşurduk. Nişanında falan koştum yardım ettim. Nişan alışverişine kendi ailesinden kimse gitmedi ben gittim. Çok konuşmayan biri ve ben bi ihtiyacın olursa çekinme söyle demiştim. Bir gün beni aradı kaynımla sorun yaşadığını falan anlattı sonra benle param için mi evlenicek dedi bana (kendisi memur ne parası varsa). Neyse bende olur mu öyle şey daha öncede bi çok kızla görüştü hatta bak bi kız vardı öğretmendi ayrıldı falan dedim.o sırada bana anlatma eskileri dedi bende uzatmadım.Yani para olsa onlarla evlenirdi seni seviyor dedim. vay demez olaydım.Neyse kız gitmiş kaynımı sıkıştırmış kimle çıktın kaç kız girdi hayatına flan.Kaynım direk beni arıyo sen mi söyledin. Bende evet laf arasında geçti dedim. araları bozulmasın diye neye binaen söylediğimi söylemedim. Ama o günden sonra soğudum ne aradım ne sordu eltimi. Eşime de dedim ben artık eskisi gibi olamam mesafemi korurum. eşim sen git kaynımı ara nişanlın limonlupatayı niye aramıyor arasın de. Kaynım da eltimin bana kırgın olduğunu çünkü benim ona kaynımın eski sevgililerini anlattığımı söylemiş. Eşime kızdım o kızgınlıkla kayınvalideme anlattım olayı bak böyle diyor arkamdan işin aslı bu bunu bunu dedi ben böyle söyledim. Yarın öteki gün üstüme çamur atmasınlar dedim. Neyse sonra bir kavga kıyamet eşimle. Neymiş kayınvalideme niçin söylemişim. Belki yanlış ama nevrim döndü yaa.Konuşmuyorum şimdi eşimle.

İnsanız ağzımızdan yanlış anlaşılacak sözler çıkabilir, pot kırabilirz . Bunu bu kadar ''ne dedin sen''e getirmeye gerek yok. Zaten açıklamanızı yapmışsınız. kayınvalidenize de onlar da yanlış anlamasın diye açıklamıssınız. Abartacak bir şey yok.

Ama eşinizin arayıp ''siz eşimi neden aramıyorsunuz'' demesi hatalı olmuş sonra gelip ''neden anneme soyluyorsun'' diye size hesap sorması da yanlış. koca koca iki kadın kendi ilişkilerini kurabilirler. gelin, elti , kaynana ilişkilerinden sorumlu bakan gibi bir ona bir ona koşmuş.

Bu kadar kin tutmayın siz de.. niyetiniz kötü değilmiş onlar anlamamış olabilir. nişanlı hatun biraz gerilmiş herhalde hem ikili ilişkisinden hem bu sürecin zorluğundan. unutun ve devam edin.

Son düzenleme:
Bence eskileri katmakla hata etmissin. Ben bu tur kiskanc insanlardan korkarim sahsen. Erkek kardesimin karisi da cok kiskanc. Ona asla kardesimle ilgili yorum yapmam. Neme lazim, yuvamizi sen yiktin der sonra kardesim. Muthis karisina duskun cunku. Bu tur insanlarin iyiligini sakin dusunme. Cunku onlar bi sekilde barisiyor, vursalar da kirsalar da. Bundan sonra daha temkinli olursun en azindan. Olan olmus, insallah tek kotu sen olmazsin.

Kız beni arıyo diyor ki arkadaşımın nişanlısı herşeyi karşılıyor. niye ben bu kadar ortak oluyorum masraflara. param için mi evleniyor benle diyor. Bana da diyor ki sen çok şanslısın eşin herşeyi karşılamış x abi çok iyi diyor. Ama bunları anlatmıyor.

Kız beni arıyo diyor ki arkadaşımın nişanlısı herşeyi karşılıyor. niye ben bu kadar ortak oluyorum masraflara. param için mi evleniyor benle diyor. Bana da diyor ki sen çok şanslısın eşin herşeyi karşılamış x abi çok iyi diyor. Ama bunları anlatmıyor.
Bak sen su eltiye.
Ettigi laflar gercekten cok agir.
Ben senin yerinde olsam bi daha asla muhatap olmam. Esin de cok icli disli olmak istiyorsa gelin hanimin bu anlattiklarini o dinlesin.

İnsanız ağzımızdan yanlış anlaşılacak sözler çıkabilir, pot kırabilirz . Bunu bu kadar ''ne dedin sen''e getirmeye gerek yok. Zaten açıklamanızı yapmışsınız. kayınvalidenize de onlar da yanlış anlamasın diye açıklamıssınız. Abartacak bir şey yok.

Ama eşinizin arayıp ''siz eşimi neden aramıyorsunuz'' demesi hatalı olmuş sonra gelip ''neden anneme soyluyorsun'' diye size hesap sorması da yanlış. koca koca iki kadın kendi ilişkilerini kurabilirler, eşinizin. gelin, elti , kaynana ilişkilerinden sorumlu bakan gibi bir ona bir ona koşmuş.

Bu kadar kin tutmayın siz de.. niyetiniz kötü değilmiş onlar anlamamış olabilir. nişanlı hatun biraz gerilmiş herhalde hem ikili ilişkisinden hem bu sürecin zorluğundan. unutun ve devam edin.

Eşime çok kızdım zaten ona ne oluyorsa mesafeliysek. Beni resmen sanki arasın sorsun istiyorum pozisyonuna soktu.

Bak sen su eltiye.
Ettigi laflar gercekten cok agir.
Ben senin yerinde olsam bi daha asla muhatap olmam. Esin de cok icli disli olmak istiyorsa gelin hanimin bu anlattiklarini o dinlesin.

Eşime anlattım zaten bunları kaynım beni eşimi arayıp hesap sorduktan sonra. ama neymiş yaşı küçükmüş cahilmiş bilememiş ne söylediğini ben ablasıymışım idare edicekmişim. 26 yaşında üni mezunu bu kız ya.

Eltinizi tanımıyorum belki niyeti başkadır. Ama ilk izlenimim size bunları zaten eşinize anlatasınız da kayın biraderinizin kulağına gitsin, kendisine masraf yapılmasın diye söylemiş olduğu. Bu yüzden bir başkasına değil size anlatmış olması manidar geliyor. Çünkü anlattıkları "dağınık, düşüncesiz" gibi alelade şeyler değil, hakaret.

Eşime anlattım zaten bunları kaynım beni eşimi arayıp hesap sorduktan sonra. ama neymiş yaşı küçükmüş cahilmiş bilememiş ne söylediğini ben ablasıymışım idare edicekmişim. 26 yaşında üni mezunu bu kız ya.
Ayy esin cok tarafli.
Seni niye kimse idare etmiyor alla allao_O
Hep boyleleri bi de kiymetli olur.
Bundan sonra daha duzelmez iliskiler, sen bi kere o eski konulari actin ya o kiz simdi neler dusunuyordur icinden.

Eltinizi tanımıyorum belki niyeti başkadır. Ama ilk izlenimim size bunları zaten eşinize anlatasınız da kayın biraderinizin kulağına gitsin, kendisine masraf yapılmasın diye söylemiş olduğu. Bu yüzden bir başkasına değil size anlatmış olması manidar geliyor. Çünkü anlattıkları "dağınık, düşüncesiz" gibi alelade şeyler değil, hakaret.

Valla niyetinin ne olduğunu bilmiyorum ama dürüstçe bir davranış değil. madem söylediğim şeyleri söylüyorsun neye binaen söylediğimi de söyle sıkıyorsa.Değil mi ama.

Ayy esin cok tarafli.
Seni niye kimse idare etmiyor alla allao_O
Hep boyleleri bi de kiymetli olur.
Bundan sonra daha duzelmez iliskiler, sen bi kere o eski konulari actin ya o kiz simdi neler dusunuyordur icinden.

Düzelmesin zaten ben de bitti. Ben korkarım lafı cımbızlayan insandan. Eşimde aldı payını şimdi oturuyor aşağıya.

eski sevgililerini kıza anlatırsan tabi suçlu duruma düşersin,

eşinde saçmalamış ne diye araya mesafe koyduğunuz kız için arasın diyor.

işgüzarlık gerçekten.

o değil size sorduğu soru arada kaynamış gitmiş. benimle param için mi evleniyor? o soru nerden çıkmış

O soru şurdan çıktı efem bişey istemiş kaynımda şu ara sıkışığım parasal anlamda 3-4 ay sonra alayım demiş kaynım da. bu da olmaz şimdi indirimde demiş kaynım da bekle demiş. ısrar edince kaynım o zaman şimdi ben seçerim hangisi olacağına karışmazsın ya da beraber öderiz demiş. sonra vay efendim param olmasa evlenmiycek miydi. bana mı güvendi param için mi evlenecek dedi bana. Bende olur mu öyle şey dedim. devamını biliyorsunuz.

X