Eşimin iş durumu ve köyde yaşama fikri

Eşim merkezde büyümüş ama daha önce mandaları falan varmış köyde. Çocukluğunda kaçıp kaçıp köye gidiyomuş. Bana emekli olunca yapsak sütte falan baya para var işte yaparız diye bişey söyledi bende bak ben İstanbul'da doğmuş büyümüş bi insanım anlamam öyle yok mandaymış ahırmış yapamam zaten daha 20li yaşlarımda fıtık gibi bazı sorunlarım var benden hiçbişey bekleyemezsin ben gidip köyde yaşamam dedim. Daha lafını bile açmadı. Ben tamam desem belki şimdi dükkanını bırakıp yapacak ama yok arkadaş benden olmaz yani. Böyle saçma sapan şeyler nerden geliyo akıllarına hayret ediyorum ya.

Sende net olmalısın gerekirse lafı ağzına tık verdiğiniz sözü hatırlat, ailesiyle aranda geçenleri hatırlat ben böyle bi ortamı kabul etmem de. Seviyorsun anlıyorum ama duygu düşüncelerine saygı duyulan bi evliliği hakediyorsun sonuçta. Böyle bi karar iki kişiliktir bi kişiyle olmaz. Bu fikirden vazgeçmezse evliliğinizin bitebileceğini hissettir. Vazgeçilmez olduğunu, eninde sonunda dediklerine uyum sağlayacağını düşünmesin.

Yanlış anlamazsanız eşiniz Asker mi ? Çünkü genelde bu performans onlardan çıkıyor da

Ay hastayım bu erkeklerin evlendikten sonra kariyer değiştirme sevdasına çok istiyorsa evlenmeden anasının evindeyken istifa edip ticarete atılıp işini oturtup öyle evlenseymiş! Analarına babalarına yük olmak zor gelir eşin maaşına güvenerek yeni iş hayalleri kurar! Herkeste bir ticaret merakı zaten he canım he herkes tacir bende memurum çevremde memurlardan oluşuyor. Memur evli erkeklerin çoğu ek iş yapıyor. O kadar sıkıldıysa yeni bir şeyler denemek istiyorsa işinden istifa etmeden denesin önce. Memuriyet saatleri de elverişli e-ticaret falan denesin bakalım. O zaman da bu akılsız herif bir sürü borç yapar yine giden sizden gider. Şu zamanda kaç insanın hayali memuriyet. Rahat batmış adama. Boş vakitten ne yapacağını şaşırmış

Yapmayin, kabul etmeyin. Hic yumusaklik vermeyin yoksa ustunuze gelir. Asla kabul etmeyin.

Millet köylerden kaçar şehirlere gider. Eşiniz neden köy hayalini kuruyor ne varmış orda? Ayrıca ticaretle uğraşmak kendi işini yapmak herkesin harcı değil. Çok batan var iyi düşünsün. Şimdiden önünü kapayın ki ilerisini düşünmesin

İşin trajik yanı beni de sürüklemeye çalışıyor okul açacakmışız ya ben memnunum mesleğimden günlük 4 5 saat gidip geliyorum
Ay aman sakın ha sakın. Ben böyle birinden boşandım. Battı batırdı yine kuru icralı maaşına kaldı. Bana da istersen işini bırak derdi. Hiç oralı olmadım. 2 çocuğumla yoluma bakıyorum. Dikkat et sakın maddi manevi güvenme

Ticaretin t sinden anlamaz ticaret yapacakmış
Benim eniştem aklıma geldi. O da annesinin ağzına bakti baş şoförlüğü bırakıp köye hayvancılık yapmaya gittiler. Şimdi trilyonluk borç ödüyorlar. İnsan bilmediği işi yapamaz. Sermaye lazım, bilgi lazım. Şehirde doğmuş büyümüş birisi köyde iş yapamaz.

Evlenmeden bana böyle konuşmadın,
İstifa edeceksen, köyüne dönecek isen beni oyalama ben bu şartlarla evliliği kabul etmedim diyeceksin boşanma protokolünü yapalım yolumuza bakalım.
Belki işsiz olsa ve köyde yaşayacağız dese ne o kişi ile evlenirdin ne de ilişkiye başlardı.
Köye gidecek yan gelip yatacak sen de çalışacaksın belki tayin çıkmayacak koca peşine bebekle köye gideceksin. Büyük yerde isen hele de ekonomik özgürlüğe refaha alıştı isen köy şartları zor. Üstelik istemeyerek gideceksin gidersen.

Kız işte anasının yanına dönecek yan gelip yatacak. İş kurdum olmadı diyecek köyde takılacak. Karısının başına da ailesini dolayacak kendi kahvede lak lak yapacak. Memuriyette daralan adam nasıl ticaret yapsın bir iki dener çulsuz kalır iyice e aşkım borç var köyde kalalım biraz daha diye diye ömrünü yiyecek üyenin

Polis değil ama yakın hata etmişiz işte. İstemiyorum deyince çok büyük tepkiler veriyor yani mesleğini kesinlikle istemiyor
Boşanalım o zaman diyeceksin büyük tepkiye büyük karşılık zorunda mısın sen onun fevri kararlarını çekmeye, hayır.

ortada sermaye yok bişey yok
Olmayan para ile yatırım yapma fikri ve yatırım yapacağı işte ne kadar bilgili, yeteneklidir, altyapısı var mıdır netleştirmeden bodoslama dalma düşüncesi, sıkıntı. Biraz deneyebilecek, kaybetmeyi de kaldırabilecek sermayeniz olsa, ufak bir yerden kararlı olduğu işte başlasın, yeteneği, aklı var mı o işte görsün diyeceğim ama eşinizin durumunda risk daha büyük ve önceliğinin iş kurmak değil de kök ailesinin yanında, yakınında olmak için iş uydurmak olduğu hissini aldım yazınızdan.

Ya benim beyimin yaptığını anlatasım geldi konunuzu okuyunca;

Eşimin devam ettiği bir mesleği var, ayrıca programlama mezunu da. Dilimde tüy bitti "Yeteneğin, bilgin olan esas alan programlama işleri. Çevren de var, kime ne lazım biliyorsun da çalıştığın iş de yatkın; önünde imkanın laptopların, kendi odan... Otur yaz, ek gelir olur" dedim, dinletemedim çünkü benim eşimde bir doğal hayat merakı var. Teknolojik şeylerden gına mı geldiyse artık, kendini otun böceğin içine salıp Heidi gibi dağlarda zıplaya zıplaya gezerek kelebek avlayası filan var.

"Arıcılık yapacağım" dedi bir gün. "Nöy?" demişim.
Arı hayvanına karşı bir anda nasıl bir sempatisi gelişti bilmiyorum ama kendisi bal yemeyi çok sever. (Ayılı bir espri yapardım ama kocam diye yapmayacağım) Neyse, planı 10 kovan ile hobi gibi başlayıp (Hobi için oldukça fazla bir miktar), geliştirmek ve organik bal üretmekti. Şehirden uzak, yayla civarlarında annemlerin yazlığı var, kendi ailesinin de benzer bir yerde yine bahçeli evleri var. Bahçenin içinde bakacakmış. "İşinden el etek çekmeden naparsan yap" dedim. Arılara sıvayacak parası da vardı, en azından pavyonlarda bas bas paraları Leyla'ya demiyor diye kendimi teselli ettim.

İlk bir ay hevesle yerlerini ayarladı, getirdi yerleştirdi, arıcılık kıyafetleri aldık boy boy. Oğlum doğanın içinde deneyimleyerek öğreniyor bir şeyler bu vesileyle diye de olumlu görmeye yöneldim. Ama ilk bir ay böyleydi. İkinci ay işi bilmediğimiz için sorunlara hazırlıklı değildik. Araştırmıştı, arıcılarla konuşmuştu ama yüzeysel araştırılar işin içine girince yeterli gelmiyor. Mesela eşek arısı sorununa hazırlıklı değildik. :) Bizim arılara eşek arıları dadandı. Maalesef eşimin arıları için seçtiği yer, eşek arılarının yuvalarının bol bulunduğu bir yermiş. O hengamede babamın da arılara düşkünlüğü gelişti "Bahçemin ağaçlarına iyi geliyorlar" diye pek sevdi, o kadar sevdi ki kostümsüz bir şekilde kovanların civarında filan gezer oldu. Kocaman adamı çocuk gibi uyarmak zorunda kaldık "Baba bak 10-15i bir olur sokuverir Allah korusun, Azraille dans ediyon, yabma"diye. "Bi şey olmaz bana" dedi, devam etti ve olan oldu, babama saldırıverdi bizim hayvanlar.

Arılara alerjisi olduğunu da o gün öğrendik babamın. Nefes alamayıverdi, hastaneye zor yetiştirdik anaflaktik şoka girecekti. Artık orada müdahale edildi, ölümden döndü babam, eşimin arı sevdasına anlayacağınız. Bizim arı macerası da kah eşek arılarıydı, kah yeterince ilgilenilememesiydi, kah alerjilerdendi derken sonlandı. Anı kaldı neyse dedik geçtik.

Yanisi bir işe girerken her yönüyle bilmek, hesaplamak lazım. Öyle hayal edildiği gibi olmuyor, harcayacak paranız yoksa hele hiç o riske değmez, düzeninizin bozulduğuyla kalırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…