Eşimin iş durumu ve köyde yaşama fikri

Ay hele cesarete. Biraksin bu devirde memurlugu bak nasil kafasini o köydeki daglara taslara vuruyor. Bu erkekler niye boyle ya. Bunlarin kafalari niye calismiyor acaba. Hayir annelerine gore dunyanin en zeki en caliskani onlar. Babanneme sorsan babam liseyi dereceyle bitirmis adam lise bir terk. Defalarcada batti.

Hiiç çekilmez. Girişimci ruh cart curt. Evet doğal hayat organik yaşam vs ama şehirden köye taşınmak, kısıtlı İmkanlarla tanışmak vs bana çok zor gelirdi şahsen ben yapamazdım. Ki ben hiç bilmediğim tanımadığım şehirlerde yaşayabileceğini düşünen uyumlu biriyimdir. Ama köy no. Siz de belli ki yapamazsınız. Aile eş vs tamam ama önce kendin. Kendinden bu kadar büyük bir ödün vermene hiç gerek yok. Kendi paranı kazanıyormuşsun. Bırak eşin sana uyum sağlasın. Çok yıpratırsın kendini. Çocuk olayına hiç girmiyorum bile.

Bi de demez mi hayalleri planları varmış yanında olucaksam olucakmışım olmayacaksam gidecekmişim ulan daha pazarda bi salatalığa 5 lira indirim yaptıramıyorsun bana ahkam kesiyorsun o kadar doluyum ki…

Benim babam ezelden beridir dogal hayat diye tutturuyordu, sonra annem bir gun ansizin ikna oldu

Hala nasil ikna olduguna dair bi fikri yok kadincagizin.

Neyse o zaman ikisi de memur, emekliliklerine de 10 sene falan var, babam bir akrabasinin icinde tarihi bir ev olan buyukce bir araziyi satisa cikardigini duydu.

Evin alt kati sadece direklerden ibaret, ust kat kapali dort duvar baska hicbir sey kalmamis, nasil olduysa biz burayi satin aldik, 3 kurus paraya.

Babam her yaz gitti, yillik izinlerinde o evi yaptirdi.
Sonra emekli oldu, ciddi bir para gomdu oraya.

Gecen sene durduk yere alici cikti, annem satalim burayi cekip cevirmek cok zorlasti dedi, sonra kuzulardan (gercek kuzu) biri annemin dizlerine dolanmis, ben yavrularimi birakamam diye mustakbel aliciyi evden sepetlemis.

Niye anlattim?

Kaynana yuzunden onyargilisiniz ve cok haklisiniz ama koy askiyla yanip tutusan bir adam, o aşki bir gun gerceklestirir, siz doga insani olamam diyorsaniz yolunuzu buna gore çizin. Ama ben sizin esinizden Hallederiz Feridun vibe'i aldim, sanki surekli plan, proje peşinde olup da yapmayanlardan gibi geldi bana.

Cin şişeden çıkmış.
Burada tecrübe konuşuyor misali cevap yazıyorum.
Ya ileride köye gitmeyi göze alacaksın.

Ya da kocanla açık açık konuşup köye asla gelmem, konuşmadığın ve konuşmayacağın kimler varsa asla konuşmayacağını söyle… Ya devam ya da son kararını verirsiniz.

Ve inanın bu konuşma boşuna yapılmadı.
Kimseyle konuşmadım benim kararım vs yemin billah etse inanma…

İşte bu şımarık erkeklere göz açtırmamak lazım.
Herkes çalışıyor herkes yorgun ama evdeki işleri bir sekilde yapmak zorundayız değil mi ,?
Ev işlerini bölüşün yan gelip yatmasına izin vermeyin ki boş boş evde yatıp saçma sapan şeyler düşünmesin.
Ne demeye okuyup memur olmuş o zaman köyünde yaşamaya devam etseymis madem.
Demek ki bu memurlukta bir şey varmış ki memur olmak için uğraşıp kasmis.
Gidip köyde yaşamak orada çalışmak hiç kolay değil bu arada ev işi yapamayan adam köyde hiçbir şey yapamaz.

Bizim erkeklerdeki köy sevdası bambaşka boyutlarda, sebebi ne bilemiyorum. Biri hayrına " Türk Erkeklerinde Köy Sevdasının Sosyolojik ve Psikolojik Açıdan İncelenmesi" başlıklı bir tez yazsın.

Valla gerekirse boşan. İlerde çocukla boşanmaktan iyidir. Eşiniz tam istifa edip bir kaç iş batırom sizin paranızı yiyecek anladığım. Ve siz köyde soba mı yakacaks8nız köyde büyüdüm ve köy yasamı Cook zor insanlar çok müdahaleci .

Anladım… ben de eşim hakkında öyle düşünüyorum açıkçası o yüzden sallamıyorum he diyip geçiyorum ben eğitimciyim şu anki iş fikri eğitim kurumu açmak inanın gülüyorum bana soruyor şu nasıl oluyor bu nasıl oluyor diye yani ben ondan daha çok şey biliyorum yapmayı düşündüğü iş hakkında lafı var icraati yok. Ticaret isteyen adam memurken de yapar ufak ufak alım satım ticari zekası olan yapar bunu yani ama üzülerek söylüyorum eşimde ticari zeka yok bi uygulama icraat yok sadece işe gidip geliyor o kadar. Kaynanamlar ile ilgili ön ysrgılı davranmakla haklı değil miyim eltim arkamdan iş çevirdi eşimle tartışmamı kaynanama yetiştirdi kıyamet koptu düğünümde oynamadılar 9 ay küs kaldık yani daha neler anlatırım da … bu insanlarla nasıl yapayım ben

Bizim erkeklerdeki köy sevdası bambaşka boyutlarda, sebebi ne bilemiyorum. Biri hayrına " Türk Erkeklerinde Köy Sevdasının Sosyolojik ve Psikolojik Açıdan İncelenmesi" başlıklı bir tez yazsın.
Köyde ana baba yanında ekmek elden su gölden misali e şimdi gurbetteyiz geçim derdi evin sorumlulukları zor geliyor ( işine gelmiyor) orada istediği gibi at koşturacak ana baba arkasında ya

Memur olup tarlayı ekip biçen çok insan var. Eşinin hevesi çoksa bir tarla alıp/ kiralayıp ekip biçsin, çıkan ürünü satsın. Köy hayatının bir parçasını yaşasın. Bakalım yapabiliyor mu yapamıyor mu?

Bi de demez mi hayalleri planları varmış yanında olucaksam olucakmışım olmayacaksam gidecekmişim ulan daha pazarda bi salatalığa 5 lira indirim yaptıramıyorsun bana ahkam kesiyorsun o kadar doluyum ki…
Ben olsam bu konusmayi yaptgi an basardim kahkahayi yetmez benim ailemde dalga gecerdi bir sene. Bu kadar zeki kizdin nerden buldun bunu diye bazen benim esim bir sey soyluyor ben utaniyorum o kuzenlerim lise cagindakiler bile bir hafta guluyor bu adam niye boyle diye

Sizi haksiz bulmadim.

Esinizde ticari zekasi yoksa bunu batmadan idrak eder umarim.

İstifa ederse aynı ücreti köyde nasıl alacak benim babamda çiftçi çok şükür iyi de kazanıyor ama yeri geliyor günde sadece 2 3 saat uyuyor yazın . Köy hayatı da kolay değil ki bir kere çok daha fazla çalışıyorsun. Birde riski var . Çok iyi de kazanabilirsin zarar da edebilirsin. Siz köyde nasıl memurluğa devam edeceksiniz. İleride çocuğunuz olursa okulu vs köyde hep daha çok sorun . Eşim de bende öğretmeniz ben kendim köyde büyüdüm bulunduğumuz şehre yeni geldik sayılır. İlk tayin isterken acaba köye mi istesek dedik ama çocuğumuz var okulu vs sonrası nasıl olur köyde imkanlar kısıtlı diye vazgeçtik. Hala isterim köye yerleşmek ama şimdi değil emekliliğe yakın olabilecek bir durum. Birde işi gücü bırakmadan sizinki çok büyük risk. Eşinizin istifa etmesine izin vermeyin. İşler ters giderse araniz daha kötü olur. Birde artık evli barkli adam istese memuriyette de yapar ticareti

Sizin konuları göz önüne alırsak eşinizin evlilikten pişman olduğunu düşünüyorum. Evde anasının yanında istediği gibi oyun oynayıp, elini hiçbir şeye sürmeden paşalar gibi yaşadığı hayatını geri istiyor. Bence yollayın gitsin. Uzatıp da yeni bir hayat kurma fırsatınızı kaçırmayın. Bu adamla çocuk da yapamazsınız, lafına da güvenemezsiniz. Bugün öyle der yarın böyle. Sürekli pohpohlanmak ister, elinden bir şey gelmez. Çalışmak istemez, evde bir şey yapmak istemez. Ya ne gerek var gerçekten şu an siz normalde kendi kendinize yürüyeceğiniz bir yolda boşuna bir ceset sürüklüyorsunuz peşinizden.

Eşin iskembeden sallıyor da olabilir. Benim eşim de babamın köyü babamın köyü diye ağlıyor, köyde iki gün kalsa ;" ay of pof sıkıldım ,bunaldım ,daraldim." diyip kaçıyor. Siz vereceğiniz tepkiyi vermişsiniz bu konuda net olun bir daha soyleme gafletinde bulunmasın.

Eşinizde gram akıl yok. Memurluğu bırakıp, ailesiyle hiç anlaşamadığınız halde aynı ortamda yaşamayı kabul etmek bana göre kişinin intihar etmesiyle eşdeğerdir.

Köy evleri önümüzdeki süreçlerde hepimize lazım olacak gibi görünse de, sizin durumunuz çok farklı.

Eşinizede böyle çok seviyorum ölüyorum gibi davranıyorsanız, ondan dolayı da cesaret almıştır sizden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…