Eşimin iş durumu ve köyde yaşama fikri

Bizim erkeklerdeki köy sevdası bambaşka boyutlarda, sebebi ne bilemiyorum. Biri hayrına " Türk Erkeklerinde Köy Sevdasının Sosyolojik ve Psikolojik Açıdan İncelenmesi" başlıklı bir tez yazsın.
Tamamen kolay hayat (ki ne kadar kolay olduğunu tartışmaya bile gerek yok), boş götlü hayalperestligi,
üç dönüm bostan, yan gel yat Osman olayı.
"İki inek, koyun alırım, üç beş tavuk bahçeye marul maydanoz eker, artani da satar yaşarız" düşüncesi.
Ve eminim bu hayali ona satan, gazlayan da birileri vardır.
Ama yarın birgün işler istediği gibi gitmeyince o hayali satanlar ortalıkta olmayacak, yapmasaydin diyecekler

Acı gerçekleri söylediniz

Eşin polis mi bunlarınhep bi çiftlik kurma hayalleri oluyor. 10 yılı dolunca istifa planları oluyor. Ama o hayallerindeki işi de batırıp kalıyorlar. Baştan direkt hayır ben istemiyorum de. Hiç muallakta bırakma. Maaşlı kadınsın ona muhtaç değilsin.

Asla kabul etmeyin, gül gibi mesleğiniz var ikiniz de memursunuz resmen hayatını zorlaştirmak için uğraşıyor,yerinden memnun değilse başka yere başka şehire tayin, görevlendirme istesin,kafasında köy olduğu için yerinden memnun değildir,memnun olmak istese olur yani

Polis değil ama yakın hata etmişiz işte. İstemiyorum deyince çok büyük tepkiler veriyor yani mesleğini kesinlikle istemiyor

İşin trajik yanı beni de sürüklemeye çalışıyor okul açacakmışız ya ben memnunum mesleğimden günlük 4 5 saat gidip geliyorum

Kimi memur olmak icin didinir herseyi yapar kimide boyle elinde olan isin kiymetini bilmez
Bu erkeklerin aileleri ne degerli ya
Sanki bizim ailemiz yok,bizde isteriz ailemize yakin olalim ama evlenince herkesin kapisi ayridir
Erkeklerde ki beyni kusa taksak ters donerler gercekten
Net ve keskin sekilde tavrinizi koyun yoksa kaynana ile hafif araniz duzeliyorken esiniz bunu firsat bilip annesiyle paylasir iste o zaman isler arapsaci olur

Eşimin de var böyle bı hayali ama sadece hayal.zamaninda ailesinin bulunduğu yerde 4 sene yaşadık nerdeyse bosaniyoduk.cok şükür o günleri bildiği için ve anladı ailesinden bı halt olmayacağını o yüzden vazgeçti bu sevdadan.

Zırt bırt abisiyle konuşuyor abisi jandarma başka işlere koşturuyor o buna akıl veriyor zaten
Mesela arkadaş ortamında falan açmıyor mu? Abi tabi gazı verir. Hem ailesine bakacak birileri lazım hem de tatillerde gelip hazıra yerleşeceği bir düzen. Ailedeki tek keki de yer tabi adam. Şöyle herkese bi şekilde yayın, illa bi heves kıran birileri çıkıyor.

Size şöyle söyleyeyim teyzemin eşi memurdu, emekli olunca ev aldılar gitti köyde saçma sapan şeylere para harcadı deli gibi bankaya borç etti evsiz kaldılar. O da takıntılıydı köye ailesine , sonu iyi olmadı.

Boşanırsınız, evliliğin hangi senesinde olursa olsun işinize gelmeyen herhangi bir durumda boşanılabiliyor.
Ayrıca ailesine yakın olun uzak olun fark etmez,sizi ailesine ezdiren adam her yerde ezdirir. Ha köydr yaşayın ha şehirde bir farkı yok ki

Abisi veriyormuş gazları, resmen sen önden git ben arkadan geliyom olayı. Kaybederseler abiye bişey olmayacak, batığı b.ku püsürü o çekmeyecek, bu işten başarı ile çıkarsalar da abi tatillerde gelecek hazır sofraya oturcak, karısı ile gül gibi yaşayacak şehrinde, biri ağa biri hanım, konu sahibi de tarhana yollar artık yazları.

Herkesin idealleri farklı işte,ben de benim kocaya yalvarıyorum senin köye yerleşelim diye,yanaşmıyor paşam. Neymiş çatlarmış orda patlarmış orda. Sanki burda çok sosyal hayatı var da. En sonunda ben benim adamı boşayıp onun köyüne yerleşicem maaşmış işmiş hiç gözümde değil valla

Sokma akıllı koca,en sevmediğim

Ben de seviyorum köyü, ama baştan dedim herkese, oraya gidip hizmetçi olmam, kendi keyfim ve ben kusura bakmayın diye.

Burası iskandinavya yarım adası falan mı işi gücü bırakılıp hayallerimizin peşinden koşuluyor acaba? Gerçekten erkek denen varlık neden böyle ya? Ticaret denen şey öyle milletin iki gazıyla olacak iş değil, bir batar tam batar. Mesela ben ticarete girsem 3 saat sonra falan iflas ederim, insan kendini bir bilecek başta.
Zaten oyun oynayan adamdan nefret. Online oyun, bilmem ne oyun gözüm seğiriyor.
Benim salak kardeşim böyle işini gücünü bırakıp ticarete atıldı, evi arabası her şeyi gitti daha hala yeni işler peşinde.
Eşinizin beğenmediği memuriyet için insanlar gece gündüz çalışıyor olsun diye.
Köy hayatı bunlara kolay bir şey gibi geliyor herhalde, o insanlar sabahları neredeyse gün doğmadan uyanıyorlar, yazın sıcağında dışarıda öğlen vakti çalışıyorlar. Maaş yok, izin yok bir zarar etseler neler oluyor, bunlar da sanıyor ki 3 tavuk alırım 2 inek alırım anam da orada, mis gibi yaşarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…