- 16 Nisan 2008
- 5.162
- 13.842
-
- Konu Sahibi Cancancan333
Tamamen kolay hayat (ki ne kadar kolay olduğunu tartışmaya bile gerek yok), boş götlü hayalperestligi,Bizim erkeklerdeki köy sevdası bambaşka boyutlarda, sebebi ne bilemiyorum. Biri hayrına " Türk Erkeklerinde Köy Sevdasının Sosyolojik ve Psikolojik Açıdan İncelenmesi" başlıklı bir tez yazsın.
Acı gerçekleri söyledinizSizin konuları göz önüne alırsak eşinizin evlilikten pişman olduğunu düşünüyorum. Evde anasının yanında istediği gibi oyun oynayıp, elini hiçbir şeye sürmeden paşalar gibi yaşadığı hayatını geri istiyor. Bence yollayın gitsin. Uzatıp da yeni bir hayat kurma fırsatınızı kaçırmayın. Bu adamla çocuk da yapamazsınız, lafına da güvenemezsiniz. Bugün öyle der yarın böyle. Sürekli pohpohlanmak ister, elinden bir şey gelmez. Çalışmak istemez, evde bir şey yapmak istemez. Ya ne gerek var gerçekten şu an siz normalde kendi kendinize yürüyeceğiniz bir yolda boşuna bir ceset sürüklüyorsunuz peşinizden.
Asla kabul etmeyin, gül gibi mesleğiniz var ikiniz de memursunuz resmen hayatını zorlaştirmak için uğraşıyor,yerinden memnun değilse başka yere başka şehire tayin, görevlendirme istesin,kafasında köy olduğu için yerinden memnun değildir,memnun olmak istese olur yaniMerhaba hanımlar, eşim de ben de memuruz. Daha çocuğumuz yok 1 buçuk yıllık evliyiz. İkimiz de farklı memleketliyiz. Ailelerimizden uzakta farklı bi şehirde görev yapıyoruz. Eşim işinden memnun değil ileri vadede istifa falan düşünüyor. Sürekli saçma saçma iş fikirleriyle geliyor ortada sermaye yok bişey yok… Her neyse bunlara tamam deyip geçiyorum artık fakat dün ağzından köyde (ailesi orada) yaşamak ile ilgili bişeyler çıktı ben de devamını sorunca ne diyeceğini bilemedi yok işte şimdi değil de ilerde bilmem ne diye zırvaladı . Ki ben evlenirken konuşmuştum bunu ikimizin de memleketinde yaşamak istemediğimi. Ayrıca ailesiyle problemliyim düğünüm zehir oldu kaynanamla tartıştık 9 ay konuşmadık ailelerimiz falan küstü eltim ve eşiyle(kaynım) küsüm. Sadece kaynanamla yeni yeni konuşuyoruz. Siz olsaydınız ne yapardınız ben hem orada çalışıncam hemde köyde kaynana elti görümce çekicem ilerde olsa bile… bu tarz şeyler beni çocuk yapmaktan soğutuyor. Bu yıl yapma seneye yapma ilerde illaki olacak çocuğumuz hadi o zaman köy diye tutturursa ne yapıcam arkadaşlar bana bi akıl verin
Bu arada onun o benimle konuşmayan kardeşi de köyde eltimle birlikte ben orayı bilmem etmem hiç bi çevrem yok onun çevresi orada kesin beni çocukla evde bırakıp bırakıp arkadaşlarıyla çıkar
Polis değil ama yakınEşin polis mibunlarınhep bi çiftlik kurma hayalleri oluyor. 10 yılı dolunca istifa planları oluyor. Ama o hayallerindeki işi de batırıp kalıyorlar. Baştan direkt hayır ben istemiyorum de. Hiç muallakta bırakma. Maaşlı kadınsın ona muhtaç değilsin.
İşin trajik yanı beni de sürüklemeye çalışıyor okul açacakmışızEşin polis mibunlarınhep bi çiftlik kurma hayalleri oluyor. 10 yılı dolunca istifa planları oluyor. Ama o hayallerindeki işi de batırıp kalıyorlar. Baştan direkt hayır ben istemiyorum de. Hiç muallakta bırakma. Maaşlı kadınsın ona muhtaç değilsin.
Bu harika fikirlerini herkese anlatıyor mu?Polis değil ama yakınhata etmişiz işte. İstemiyorum deyince çok büyük tepkiler veriyor yani mesleğini kesinlikle istemiyor
Zırt bırt abisiyle konuşuyor abisi jandarma başka işlere koşturuyor o buna akıl veriyor zatenBu harika fikirlerini herkese anlatıyor mu?
Mesela arkadaş ortamında falan açmıyor mu? Abi tabi gazı verir. Hem ailesine bakacak birileri lazım hem de tatillerde gelip hazıra yerleşeceği bir düzen. Ailedeki tek keki de yer tabi adam. Şöyle herkese bi şekilde yayın, illa bi heves kıran birileri çıkıyor.Zırt bırt abisiyle konuşuyor abisi jandarma başka işlere koşturuyor o buna akıl veriyor zaten
Size şöyle söyleyeyim teyzemin eşi memurdu, emekli olunca ev aldılar gitti köyde saçma sapan şeylere para harcadı deli gibi bankaya borç etti evsiz kaldılar. O da takıntılıydı köye ailesine , sonu iyi olmadı.Merhaba hanımlar, eşim de ben de memuruz. Daha çocuğumuz yok 1 buçuk yıllık evliyiz. İkimiz de farklı memleketliyiz. Ailelerimizden uzakta farklı bi şehirde görev yapıyoruz. Eşim işinden memnun değil ileri vadede istifa falan düşünüyor. Sürekli saçma saçma iş fikirleriyle geliyor ortada sermaye yok bişey yok… Her neyse bunlara tamam deyip geçiyorum artık fakat dün ağzından köyde (ailesi orada) yaşamak ile ilgili bişeyler çıktı ben de devamını sorunca ne diyeceğini bilemedi yok işte şimdi değil de ilerde bilmem ne diye zırvaladı . Ki ben evlenirken konuşmuştum bunu ikimizin de memleketinde yaşamak istemediğimi. Ayrıca ailesiyle problemliyim düğünüm zehir oldu kaynanamla tartıştık 9 ay konuşmadık ailelerimiz falan küstü eltim ve eşiyle(kaynım) küsüm. Sadece kaynanamla yeni yeni konuşuyoruz. Siz olsaydınız ne yapardınız ben hem orada çalışıncam hemde köyde kaynana elti görümce çekicem ilerde olsa bile… bu tarz şeyler beni çocuk yapmaktan soğutuyor. Bu yıl yapma seneye yapma ilerde illaki olacak çocuğumuz hadi o zaman köy diye tutturursa ne yapıcam arkadaşlar bana bi akıl verin
Bu arada onun o benimle konuşmayan kardeşi de köyde eltimle birlikte ben orayı bilmem etmem hiç bi çevrem yok onun çevresi orada kesin beni çocukla evde bırakıp bırakıp arkadaşlarıyla çıkar
Abisi veriyormuş gazları, resmen sen önden git ben arkadan geliyom olayı.Boşanırsınız, evliliğin hangi senesinde olursa olsun işinize gelmeyen herhangi bir durumda boşanılabiliyor.
Ayrıca ailesine yakın olun uzak olun fark etmez,sizi ailesine ezdiren adam her yerde ezdirir. Ha köydr yaşayın ha şehirde bir farkı yok ki
Sokma akıllı koca,en sevmediğimAbisi veriyormuş gazları, resmen sen önden git ben arkadan geliyom olayı.Kaybederseler abiye bişey olmayacak, batığı b.ku püsürü o çekmeyecek, bu işten başarı ile çıkarsalar da abi tatillerde gelecek hazır sofraya oturcak, karısı ile gül gibi yaşayacak şehrinde, biri ağa biri hanım, konu sahibi de tarhana yollar artık yazları.
Ben de seviyorum köyü, ama baştan dedim herkese, oraya gidip hizmetçi olmam, kendi keyfim ve ben kusura bakmayın diye.Herkesin idealleri farklı işte,ben de benim kocaya yalvarıyorum senin köye yerleşelim diye,yanaşmıyor paşam. Neymiş çatlarmış orda patlarmış orda. Sanki burda çok sosyal hayatı var da. En sonunda ben benim adamı boşayıp onun köyüne yerleşicemmaaşmış işmiş hiç gözümde değil valla
Hayır bi de nasıl da inanarak boş konuşuyor.Sokma akıllı koca,en sevmediğim