- 13 Mayıs 2018
- 1.905
- 9.300
- 128
- 30
- Konu Sahibi Denizdeniz14
Bosan demeyelim de baska diycek oneri yok cik babanin ewine git bi seni ewde gormesin bu karakterin deismedikce ewe gelmiycem de bakalim nolcak
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tamamen aynı olaylar. Akibetimin fragmanini görmüş hissine kapildim. Çok üzüldüm böyle olmamali . Ne kadar evli kaldiniz peki ?Merhaba
Senin yaşadıklarının aynısını evliliğimin 2.haftasında yaşamaya başladım.Konuşsam olmadı,ağlasam olmadı,kızsam olmadı.Kağıt üzerinde evli ama bekar takılan evde evcilik oynayan biriydim.Psikolog dahi 1.sınıfa başlayan çocuğun yetişkin hali dedi bana.En son çare evi ayırdım aklı başına gelir belki diye ne yazık ki kaybetme korkusu yok.ailesinin evine de gittim kaldım da.Çalıştığım halde güleryüzde gösterdim.Alttan da aldım ama bu sefer kendini iyice haklı gördü kendisi aşırı inatçı ve kibirliydi.Günlerce küstü.psikolojik baskı yaptı odakarı ayırdı ama evlilik bir zulüm ben de karakediymişim gibi bana düşman oldu.Ben boşanmak üzereyim.Severek evlenmiştim hakkımı da haram ettim.İnş seninki değişir canım
1 yılı aynı evde 2 yıldırda ayrı evde kaldım.Mahkemelerden döndüm defalarca şans verdim.Kaybetme korkusu kalkınca yine eski duygusuz,soğuk,empati kuramayan ve sanki yıllarca hiç çıkmamışız ailesi bizi zorla evlendirmiş gibi bambaşka bir insana dönüşüyor.Sürekli beni suçlardı ve bir süre sonra nişanlıyken o dik duran kız gitmiş yuvayı kurtaralım derken kendimden vazgeçmiştim.Maalesef taviz tavizi doğuruyor.Asla aklı başına gelmedi tam tersine ben haklıyım ki alttan alıyor imajı oluştuTamamen aynı olaylar. Akibetimin fragmanini görmüş hissine kapildim. Çok üzüldüm böyle olmamali . Ne kadar evli kaldiniz peki ?
Size katılıyorum da buna muhalefet olucam bizde baya sorun çözüyor. Baş ağrısı problemi ne bileyim hafif kırgınlıklar falan anında çözüm.O kısmı okumadım ben siz yazınca tekrar baktım sinir yapmayım diye yarıda kesmiştim. Her şeyi seks çözüyor sanırım bazı evlerde ya da öyle sanıyorlar. Ben seksin sorun çözdüğüne hiç tanık olmadım
Bastan cevaplayarak gidecegim . Kinci biri evet bunu kendi de defalarca soylemistir zaten . Kin tutar hicbir seyi unutmaz aylar once yasanmis bir seyi bile gundeme getirir ve hala hakli oldugunu iddia edip hakliligini kabul etmemi bekler.Kocanız hep önceki olayları hatırlatıyorsa kinci biridir.Sağlıklı bir çocukluk geçirmediği belli, annesinin ona uyguladığı otoriteyi sizin üstünüzde taklit ediyor.Bİr insanın karakteri değişmez ama koşullara uyum sağlayabilir.Eğer eşinizin uyumlu, mantıklı biri olduğunu ve gerçekten sizi sevdiğini düşünüyorsanız belli bir süre uğraşmanız gerekiyor.
Öncelikle bir insan büyüyünce aldığı sorumluluklar artar. Suyu ayağına giden adam, çalışan bir kadın olmanıza rağmen eşiniz size ev işlerinde yardım etmiyordur, alışverişe çıkarken falan mızmızlanıyordur.
Bana ana sorun eşinizin annesine bağımlılığı gibi gelmiyor da büyütülme tarzıymış gibi geliyor.
Eğer eşiniz sizin rahatsız olduğunuz konularda sorumluğu paylaşmayı öğrenebilirse sorunların azalacağını zannediyorum.
Eşinize yavaş yavaş sorumluluklar aldırmalısınız örneğin bir akşam siz yemeği yaparken çorbayı da o yapsa beğenmeme huyu azalır.Sizin çok istediğiniz birşeyi yaptığında sizde bunun karşılığında siz de onun annesinde 1 gece kalabilirsiniz bunun adı ödün vermek değil fedakarlıktır.Eğer eşiniz size karşı hiç fedakarlık yapmıyorsa, sizin için adımlar atmıyorsa, uyum sağlamıyorsa evliliği uzatmanın bir anlamı yok vaktinin geldiğini anladığınız zaman boşanın hayat mutsuz olmak için çok kısa.
Herşeyi denedim üslubumu da değiştirdim ama adam bir türlü anlamıyor diyorsanız bırakın annesiyle bir ömür yaşasın siz kendi hayatınıza bakın.
Yönetmeyi deneyin.Bastan cevaplayarak gidecegim . Kinci biri evet bunu kendi de defalarca soylemistir zaten . Kin tutar hicbir seyi unutmaz aylar once yasanmis bir seyi bile gundeme getirir ve hala hakli oldugunu iddia edip hakliligini kabul etmemi bekler.
Hep olumsuzluklari soylemişim anlaşilan sabah kahvaltiya karismaz ben hazirlarim kendi masayi toplar digerlerinde evde yiyeceksek hazirlamama ve toplamam yardim eder bunu kavgali olsak da yapar masada benim istedigim gibi degil yemegin dese de tartissak da farketmez . Bazen masayi öylece birakirim kendinden önce kalkarim kendi toplar Yemek yapmaz ama bulasiklari makineye dizmeme yardim ettigi olmustur. Alişveriste mizmizlanmaz birlikte yapariz alişverisi bazen kendi basina aldigi da olur. Cani bir sey istediginde mutfaktan kendi alir benden beklemez. Bazen de suyunu bile kalkip almaz benden ister. Ruh haline göre degisiyor bunlar.
Anne otoritesi ile büyümüş her seyde annesinin kontrolü altinda . Bir sey oldugunda annesi surekli başinda ve yöneten konumda olmuş. Yönetilmeye alışmıs kısaca ama bu yönetimi sadece annesine veriyor. Annesi çagirdi ise gidilmek zorunda bir sey istediginde yapilmak zorunda. Ben itiraz edince de sorun cikiyor ailesine karşi mahcup oldugunu rezil oldugunu düşunüyor . Kendi de beni yönetmek istiyor. Ama ben hiç yönetilmedim ve yönetilmem de. Zaten bunu kendi de söylüyor ailen butün kararlari sana birakmiş karısmamislar özgür yasamaya kendi bildigini yapmaya alışmıssin benim sözümu dinlemek sana zor geliyor gururuna dokunuyor diyor.
Göbek bagını kesmeme direniyor . Benim vardigim sonuc bu .Postalayın anasının evine tüm eşyaları ile beraber.
Koca bir adam olmadan dönmesin bir zahmet.
Benim 3 yaşındaki oğlum böyle şuan, sendromda.
Eşiniz neyin sendromunda acaba?
Ay lafa bak. Benim sözümü dinlemek mi? O kim ki onun sözünü dinleyecekmişsin?Bastan cevaplayarak gidecegim . Kinci biri evet bunu kendi de defalarca soylemistir zaten . Kin tutar hicbir seyi unutmaz aylar once yasanmis bir seyi bile gundeme getirir ve hala hakli oldugunu iddia edip hakliligini kabul etmemi bekler.
Hep olumsuzluklari soylemişim anlaşilan sabah kahvaltiya karismaz ben hazirlarim kendi masayi toplar digerlerinde evde yiyeceksek hazirlamama ve toplamam yardim eder bunu kavgali olsak da yapar masada benim istedigim gibi degil yemegin dese de tartissak da farketmez . Bazen masayi öylece birakirim kendinden önce kalkarim kendi toplar Yemek yapmaz ama bulasiklari makineye dizmeme yardim ettigi olmustur. Alişveriste mizmizlanmaz birlikte yapariz alişverisi bazen kendi basina aldigi da olur. Cani bir sey istediginde mutfaktan kendi alir benden beklemez. Bazen de suyunu bile kalkip almaz benden ister. Ruh haline göre degisiyor bunlar.
Anne otoritesi ile büyümüş her seyde annesinin kontrolü altinda . Bir sey oldugunda annesi surekli başinda ve yöneten konumda olmuş. Yönetilmeye alışmıs kısaca ama bu yönetimi sadece annesine veriyor. Annesi çagirdi ise gidilmek zorunda bir sey istediginde yapilmak zorunda. Ben itiraz edince de sorun cikiyor ailesine karşi mahcup oldugunu rezil oldugunu düşunüyor . Kendi de beni yönetmek istiyor. Ama ben hiç yönetilmedim ve yönetilmem de. Zaten bunu kendi de söylüyor ailen butün kararlari sana birakmiş karısmamislar özgür yasamaya kendi bildigini yapmaya alışmıssin benim sözümu dinlemek sana zor geliyor gururuna dokunuyor diyor.
Ne yönetmek ne de yönetilmek istemiyorum aslında ortak payda istiyorum ama sonuç olarak illa bir yönetim olacaksa kendim yönetmek tercihim elbette.Yönetmeyi deneyin.
İnce ince işleyerek, anne otoritesini eşe geçirin.
Madem öyle alışmış, bari size itaat etsin.
Te Allahım ya, bana da bunları söyletti ya kocanız...
İşte mum edilir ya da anasının evine mum diye dikilir öyle adam da...Göbek bagını kesmeme direniyor . Benim vardigim sonuc bu .
Ben de hakli oldugu hissini vermemek için alttan almıyorum . Çünki bir taviz verirsem baş edemem nasil olsa dedigime geliyor deyip surekli yapar. Allah yardimiciniz olsun çok üzüldüm . Ayni seyleri yaşamisiz sizi çok iyi anliyorum. Inşallah bundan sonraki hayatiniz güzel olur.1 yılı aynı evde 2 yıldırda ayrı evde kaldım.Mahkemelerden döndüm defalarca şans verdim.Kaybetme korkusu kalkınca yine eski duygusuz,soğuk,empati kuramayan ve sanki yıllarca hiç çıkmamışız ailesi bizi zorla evlendirmiş gibi bambaşka bir insana dönüşüyor.Sürekli beni suçlardı ve bir süre sonra nişanlıyken o dik duran kız gitmiş yuvayı kurtaralım derken kendimden vazgeçmiştim.Maalesef taviz tavizi doğuruyor.Asla aklı başına gelmedi tam tersine ben haklıyım ki alttan alıyor imajı oluştu
Ben kendinin istedigini yapar sozünu dinlersem o da beni dinlermiş. Ben kendi bildigimi istedigimi yapiyormuşum onu dinlemiyormusum o niye benim istedigimi yapsinmiş.Ay lafa bak. Benim sözümü dinlemek mi? O kim ki onun sözünü dinleyecekmişsin?
Bi dahakine lafını sok bence. Madem söz dinlemek senin için zor ve gurur kırıcı değilse, sen benim sözümü dinleyeceksin, gitmeyeceksin ben istemediğim zaman anana diyeceksin. Yok sen dinleyemezsen ben niye dinleyeyim işine bak bana akıl öğretme de. Terbiyesiz ataerkile bak.. Sinir oldum gece gece.
Konuştum zaten kayinvalidemle hoşuna gitti kendini istemesi. Ve dozunu arttirdi . Bir sey oldugunda beni arayip soran kadın eşimle planlar yapmaya basladi. Bakti oglu beni takmiyor kendini dinliyor beni arayip sormayi birakti ne olsa ogluyla konusup yapiyor bana da bildirim veriyorlar suraya gidecez sunu yapacagiz vs .İşte mum edilir ya da anasının evine mum diye dikilir öyle adam da...
Burada hala çok etken bir kayınvalide olduğundan, işiniz aşırı zor.
Kendisi nasıl biridir yardım isteseniz mesela?
‘Anne siz böyle çağırıyorsunuz ama evliliğe evine alışamıyor, hala sizin eteğinizin altında oynayan çocuk gibi afedersiniz ama özel hayatımız bile yok, elbet gelsin beraber gelelim ama biraz evine mi yönlendirseniz’ diye konuşmak, nasıl bir etki yaratır?
tamam o zaman bende bu yüzden yapmıyorum. İlk olayı başlatan yatağı ayıran bana laf söyleyen sensin. Aramızın düzelmesi içinde ilk adımı senin atman lazım de. Sen benim istediğimi yapmazsan, anana gittiğin bir gün bir gelmişsin ev boş. Seni boşamak için bende kendi anamın evine gitmişim de.Ben kendinin istedigini yapar sozünu dinlersem o da beni dinlermiş. Ben kendi bildigimi istedigimi yapiyormuşum onu dinlemiyormusum o niye benim istedigimi yapsinmiş.
Ohoo...Konuştum zaten kayinvalidemle hoşuna gitti kendini istemesi. Ve dozunu arttirdi . Bir sey oldugunda beni arayip soran kadın eşimle planlar yapmaya basladi. Bakti oglu beni takmiyor kendini dinliyor beni arayip sormayi birakti ne olsa ogluyla konusup yapiyor bana da bildirim veriyorlar suraya gidecez sunu yapacagiz vs .
Sevmedigini ben de düsünmeye başladim. Sevdigini söylüyor bizi bu duruma benim inadimin getirdigini öne surüyor. Inadimi kirmazsam ikimizde mutsuz olurmuşuz böyle. Benim agzimdan çikan nettir hayir diyorsam o hayirdir evet diyorsam da evet. Benden habersiz annesiyle surekli planlar yapip beni uydurmasi sinirime dokunuyordu. Yine plan yapmislar gitmeyecegim dedim .Sevgiyle yapılan evliliğin sonucu bu olamaz. Ya sevgiye yüklediğimiz anlamlar farklı, ya da tek taraflı sevmişsiniz. Seven insanlar birbirini üzmemek, kırmamak için çaba harcar, birbirine kıyamaz. Sizin karşınızda ise bunun tam tersi bir insan var gibi görünüyor. O zaman düz mantık; bu adam sizi sevmiyor sonucuna ulaştım.
Yapmayacagim seyleri dillendiremiyorum. Çunki yaparim dersem yaparim gercekten. Boşaniriz degil de bu iliski boyle yurumez bu sekilde surduremeyiz diyebilirim. Ama derli toplu bir konusma yapmam gerekiyor haklisiniz .tamam o zaman bende bu yüzden yapmıyorum. İlk olayı başlatan yatağı ayıran bana laf söyleyen sensin. Aramızın düzelmesi içinde ilk adımı senin atman lazım de. Sen benim istediğimi yapmazsan, anana gittiğin bir gün bir gelmişsin ev boş. Seni boşamak için bende kendi anamın evine gitmişim de.
Gözünü de korkut. Ben seni boşasam benim ne kaybım olacak? alırım düğündeki altınlarımı, nafakamı, annene gittiğin her günü belgeler, yatağı ayırdığını söyler kocalık görevini yerine getirmiyor der bir de üzerine manevi tazminatımı alırım de. Kendini bir şey sanıyor. Ayağını denk alacak şekilde ayar verirmeniz gerekiyor ona. Belli ki hep başkalarının lafıyla düşünüp konuşuyor. Benim fikrim kv dolduruyor. Yapma oğlum dediğini vs diye diye