• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ilgisizligi

Ne konuştu annesi ile içerigi hakkinda bilgim yok sadece ayrilacagimizi benim evden gittigimi soylemiş yatmis odaya gecip soylenen bu detaylari bilmiyorum.

Görümcem sen cahil degilsin okumus bilgili bir insansin benden daha bilgilisin sana akıl vermeme gerek yok nasihat alacak cahillikte de degilsin, seni suçlamak için de aramadim dedi. Bir kavga varsa tek taraf kusurlu olmaz her iki tarafta da kusur vardir ben kardesimi savunmuyorum seni de suçlamiyorum ama ayrilmak için çok erken. Büyügünüz olarak kararini bir daha gözden geçirmeni istiyorum aileler oturup konuşsun herkes etegindeki taşlari döksün düzeltebiliyorsaniz düzeltin düzelmeyecek bir şeyse hakkinizda hayirli olan olsun. Ben ne ayrilin ne de ayrilmayin diyemem evlilik sizin hayat sizin sadece bir abla olarak bir kadin olarak karar vermeden önce anlaşmayi denemenizi önerebilirim yapip yapmak size kalmiş dedi.
Görümceniz aklı başında birine benziyor.
O farkında değil mi kardeşiyle annesi arasındaki hastalıklı ilişkinin?

Görümceniz aklı başında birine benziyor.
O farkında değil mi kardeşiyle annesi arasındaki hastalıklı ilişkinin?
Aile terapistine gitmemizi önerdi , bir arkadaşinin da eşi surekli annesine gitmek istiyormuş anne bagimlisiymiş terapiste gidip sorunlarini çözmüsler siz de gidin dedi farkinda demek ki kardesinin anne bagimlisi oldugunun.

Bütün bunlara şimdi ne gerek vardı. Eşiniz aklı başında biri olsa siz gitmeden önce çözüm bulmaya çalışır, evli olmanın yükümlülüklerine yerine getirirdi.
Siz daha dün ben ayrılıyorum böyle yürümez demediniz mi ?
Hatta kayinvalidenize evli gibi yaşamadığınızı, başbaşa da vakit geçirmek istediğinizi söylemediniz mi ?
Sanki ilk defa duyuyorlar gibi bir tutum içindeler, siz ortada hiçbir şey yokken mi ayrıldınız ?
Bu ayılmalar bayılmalar niye şimdi ? Şimdiye kadar neredeydi bu kayınvalide ? Görümce bile 2 ayın içinde olaya daha oldu.
Kayinvalide şimdi oğluna diyecek ki oğlum yeter siz mutlu olun ben artık aramam sormam da. İyice duygu sömürüsü yapacak oğlu da sizi bu olaydan sorumlu tutacak. Çünkü annesi bir melek ama siz ortaklığı bozansınız.

Ne konuştu annesi ile içerigi hakkinda bilgim yok sadece ayrilacagimizi benim evden gittigimi soylemiş yatmis odaya gecip soylenen bu detaylari bilmiyorum.

Görümcem sen cahil degilsin okumus bilgili bir insansin benden daha bilgilisin sana akıl vermeme gerek yok nasihat alacak cahillikte de degilsin, seni suçlamak için de aramadim dedi. Bir kavga varsa tek taraf kusurlu olmaz her iki tarafta da kusur vardir ben kardesimi savunmuyorum seni de suçlamiyorum ama ayrilmak için çok erken. Büyügünüz olarak kararini bir daha gözden geçirmeni istiyorum aileler oturup konuşsun herkes etegindeki taşlari döksün düzeltebiliyorsaniz düzeltin düzelmeyecek bir şeyse hakkinizda hayirli olan olsun. Ben ne ayrilin ne de ayrilmayin diyemem evlilik sizin hayat sizin sadece bir abla olarak bir kadin olarak karar vermeden önce anlaşmayi denemenizi önerebilirim yapip yapmak size kalmiş dedi.
Yalnız bu sözleri kardeşine söylemeli size değil.
Yuvayı yıkan siz değilsiniz ki.
Bu yüzden muhatap olmamalısınız.
Eşinizle sizin aranızda bu konu.
Ve siz karı koca ayrılık kararı aldınız.
Bu karardan caymak ve düzeltmek isteyen, çabalayan eşiniz olmalı, kv ve görümce değil.

Bütün bunlara şimdi ne gerek vardı. Eşiniz aklı başında biri olsa siz gitmeden önce çözüm bulmaya çalışır, evli olmanın yükümlülüklerine yerine getirirdi.
Siz daha dün ben ayrılıyorum böyle yürümez demediniz mi ?
Hatta kayinvalidenize evli gibi yaşamadığınızı, başbaşa da vakit geçirmek istediğinizi söylemediniz mi ?
Sanki ilk defa duyuyorlar gibi bir tutum içindeler, siz ortada hiçbir şey yokken mi ayrıldınız ?
Bu ayılmalar bayılmalar niye şimdi ? Şimdiye kadar neredeydi bu kayınvalide ? Görümce bile 2 ayın içinde olaya daha oldu.
Kayinvalide şimdi oğluna diyecek ki oğlum yeter siz mutlu olun ben artık aramam sormam da. İyice duygu sömürüsü yapacak oğlu da sizi bu olaydan sorumlu tutacak. Çünkü annesi bir melek ama siz ortaklığı bozansınız.
Görümcem annem karışma sen suçlu olursun dedi bana ama ben yine aradım dedi zaten . Bence herkes her şeyin farkindaydi zaten . Kayinpederim bile farkindaydi eşimi üstü kapali benim yanimda defalarca uyardi ama eşim anne odakli oldugundan kayinpederi umursamadi.

Haklisiniz şimdi hepsi sütten çıkma ak kaşık suçlu ben olacagım. Kv bile bile onunla konuştugum halde davranislarini sürdürdü esim de rahatsiz olmama tartismamiza ragmen inatla devam etti . Ama suçlu ben olacagim evet farkindayim.

Yalnız bu sözleri kardeşine söylemeli size değil.
Yuvayı yıkan siz değilsiniz ki.
Bu yüzden muhatap olmamalısınız.
Eşinizle sizin aranızda bu konu.
Ve siz karı koca ayrılık kararı aldınız.
Bu karardan caymak ve düzeltmek isteyen, çabalayan eşiniz olmalı, kv ve görümce değil.
Ailelere konu yansiyınca onlar da dahil oluyorlar beklenen bir durum. Bu sürecte iletisimi kesmek gerekiyor sanirim dogru olan bu .

Ailelere konu yansiyınca onlar da dahil oluyorlar beklenen bir durum. Bu sürecte iletisimi kesmek gerekiyor sanirim dogru olan bu .
aynen öyle.
Benim de erkek kardeşim boşandı.
Boşanma kararı aldıklarında kardeşime sorduk; "araya girmemizi, barıştırmamızı ister misin?" diye.
Hayır deyince istesek de karışmadık çünkü onların kendi kararıydı.
Eğer isteseydi kendisi karısından af diler, barışırdı ama istemedi.
Biz yine onun kararına saygı duyduğumuz için gelini hiç rahatsız etmedik ama kardeşime elbette "yuvanı yıkma, terapi alın, aşılır bunlar" vb telkinlerde bulunduk.
Bize düşen bu kadardı.

Yani onlar size değil oğullarına ayar çekmeli, akıl vermeli. Ki sorunun ne olduğunu gayet iyi biliyorlar. Sizin ağzınızı aramak için ulaştı görümceniz size. Umarım blöf yaptığınızı düşündürecek cevaplar vermediniz.

bence eşinize akıl verilmiş,o talimat alıyor bir yerlerden ve muhtemelen annesi.. Ah b anneler bilmiyorlar ki çocuklarına daha çok zarar veriyorlar yani benim fikrim annesi şöyle böyle yaparsan iplerini eline alırsın diyordur zaten şimdiki kız anneleri de yapıyor bunu iki taraf da aynı nasihatleri veriyor ilişkiler çıkmaza giriyor iki taraf da benim sözüm gecdi niye bastırdıkça bir yol alınamıyor
burdaki düğümü aşk çözerdi aslında gerçekten aşık olan insan etrafındakilere rağmen bu oyunlara gelmezdi kıyamazdı evlenmeden önceki halleri de taktik olabilir
bence de lütfen lütfen korunun

bir de anladığım kadarıyla fazla saf ve iyi niyetlisiniz annesini iyi biri sanıp derdinizi açıp yardımcı olmasını beklemişsiniz demek ki insanlardan pek kötülü kbeklemeyen entrikalarla çok işi olmayan iyi birisisiniz ve kayinvalideniz artık bunun da farkında maalesef bu yönünüzü de gördü ki bunu da kullanır.. Bence resti çekim yüzüne karşı bağırın bu ne ya köle miyim boşanalım deyiverin çünkü onda "bu nasılsa benden bosanamaz" imajı oluşturmuş gibisiniz yoksa nasıl bu kadar üstünüze gelir, resti cekin gerekirse birkaç gün ailenize gidin herşeyin çok başındasınız şimdi çözümlemezse tepene binecekler gibi kardes

Merhaba hanımlar. Çalışan bir kadınım . 1,5 aylık evliyim. Eşimle 2. haftamızdan beri ailesi konusunda tartısıyoruz . Annesi sürekli çagırıyor eşim annesinden gelmez oldu sürekli orda olmak istiyor hatta orda yatıya kalmak istiyor. Bu arada yakın oturuyoruz kalmamiza gerek yok dedim diye 3 gun tavir yapti.

Ben gitmek istemeyince tartısmaya basladık ailemin yanına gitmek için senden izin mi almam gerekiyor diye sert çıktı . Onlar senin de annen baban vs diyor . Hastayım rapor aldım 2 haftadir ilaclar fayda etmiyor. Pazartesi bir daha hastaneye gidecegim dedim bugün, senin hastalıgın benim umrumda degil nereye gidersen git dedi . Sabah da kahvalti hazirlamıstım ben sana bir saat önce hazırla dedim yemiyorum dedi .
Huzursuzmuş eve hapsolmus benim yüzümden huzur vermiyormusum vs.

Ottan çöpten sürekli kavga çikariyor su getiriyorum bardagi niye almadin diyor sehpa önünde oraya birak dedim sen hep böyle yapiyorsun gecen babama da su verdin bardagi beklemedin diye söylendi . Ekmek almaya gidiyorum diye çıkiyordu evde ekmek var dedim tabi ya sana sormam lazimdi ben niye düsünüyorum ki her seyi sen bilirsin zaten sana danismadan ekmek dusunmek almak benim ne haddime diye söylendi. Senin derdin ne dedim derdimi biliyorsun dedi ( derdi ailesyle vıcık vicık olmamam ).

Yaptigim hicbir yemegi begenmiyor sürekli kusur buluyor yemiyor evden işim var deyip cikiyor annesinin oraya gidip yemek yiyor. Ben istemiyorum diye beni artik zorlamiyor gidelim demiyor ama tek basina gidiyor . Gecen sabah gitti aksama dogru aradim gelecekmisin diye ben yemegimi yerim cayimi icerim sohbetimi yapar gec gelirim bekleme dedi bunu defalarca yasadik her izin gunünde . Bana karşı çok öfkeli ve tepkili . Her şeyi denedim kahvalti hazirlamadim yemek yapmadim disarda yedi annesinde yedi beni aç birakıyor diye orda burda söylendi. Annesinde yemek yedigimizde herkesin icinde bak ögren ben böyle seviyorum sen böyle yapamiyorsun diye insanlarin icinde rencide etmeye başladı.

Ayni evin içinde birbirimize duvar ördük evli oldugunun farkinda degil alişamadi sahiplenemedi . Gittikçe uzaklaşiyoruz birbirimizden . Sürekli bir laf sokma savunma halinde her seyi sen biliyorsun benim fikrime saygin yok farkinda olmadan beni asagiliyorsun saygisizsin . Amcamlar geldi sen telefonla oynadin (2 dakka bir seye bakip birakmistim ) , babamin bardagi bitti kalkip cay doldurmadin , uykusuzum diye bahane ettin uyukladin (cok uykusuz ve yorgundum annesigilde oturdugum yerde uyuklamisim kasitli degildi ) kasten yaptin beni rezil ettin dedi.

Üzerimde otorite kurmaya her dedigini yaptirmaya çalısıyor . Hicbir seyi unutmuyor uzerini kapatmiyor çözdük sorunumuzu tamam diyorum içimden alakasiz bir zamanda eski tartismalari acip tekrar kavga ediyor . Nisanliykenki tartismalarimiza kadar götürüyor kavgayi. Birlikte hicbir seyi paylasamiyoruz ne duygusal ne de cinsel hicbir yakinligimiz kalmadi. 1,5 aydir ilk haftamiz disinda her gunumuz tartismayla geciyor. Bosanmak dısinda butün onerilerinize açıgım nasil aşabilirim bu sorunlari.

Not: Nişanliyken hic mi farketmedin diyenlere ithafen anneci oldugunu biliyordum bu kadarini beklemiyordum. Ayrica nisanliyken böyle sert kaba degildi kücük bir tartismada bile işini gücünu birakir yanimda olur kendini affettirirdi çok degisti taniyamiyorum.
çok gerizekalı bi adammış afedersiniz ama
aynen tamamen ipleri eline almaya çalışıyor böyle yaparak ona itaat edeceğinizi düşünüyor bu akılları kimden alıyordur kim bilir ama sakın huzursuz olmayalım diye pes etmeyin herşeye tamam demeyin elinizi verirseniz kolunuzu da kaptirirsiniz

aynen öyle.
Benim de erkek kardeşim boşandı.
Boşanma kararı aldıklarında kardeşime sorduk; "araya girmemizi, barıştırmamızı ister misin?" diye.
Hayır deyince istesek de karışmadık çünkü onların kendi kararıydı.
Eğer isteseydi kendisi karısından af diler, barışırdı ama istemedi.
Biz yine onun kararına saygı duyduğumuz için gelini hiç rahatsız etmedik ama kardeşime elbette "yuvanı yıkma, terapi alın, aşılır bunlar" vb telkinlerde bulunduk.
Bize düşen bu kadardı.

Yani onlar size değil oğullarına ayar çekmeli, akıl vermeli. Ki sorunun ne olduğunu gayet iyi biliyorlar. Sizin ağzınızı aramak için ulaştı görümceniz size. Umarım blöf yaptığınızı düşündürecek cevaplar vermediniz.
Kararimin net oldugunu ve ayrilmak istedigimi ailemle de paylastigimi soyledim . Blöf yapmadim ve böyle düşündürecek konuşmalarim da olmadi. Evden de x ( eşim ) den de sogudugumu dönmeyecegimi söyledim ki dogru olan da buydu zaten.

bence eşinize akıl verilmiş,o talimat alıyor bir yerlerden ve muhtemelen annesi.. Ah b anneler bilmiyorlar ki çocuklarına daha çok zarar veriyorlar yani benim fikrim annesi şöyle böyle yaparsan iplerini eline alırsın diyordur zaten şimdiki kız anneleri de yapıyor bunu iki taraf da aynı nasihatleri veriyor ilişkiler çıkmaza giriyor iki taraf da benim sözüm gecdi niye bastırdıkça bir yol alınamıyor
burdaki düğümü aşk çözerdi aslında gerçekten aşık olan insan etrafındakilere rağmen bu oyunlara gelmezdi kıyamazdı evlenmeden önceki halleri de taktik olabilir
bence de lütfen lütfen korunun
Onda aşk da yokmuş demek ki bende de tükendi sayılır. Hayirlisi olsun bundan sonra diyecek bir sey kalmadi.

bir de anladığım kadarıyla fazla saf ve iyi niyetlisiniz annesini iyi biri sanıp derdinizi açıp yardımcı olmasını beklemişsiniz demek ki insanlardan pek kötülü kbeklemeyen entrikalarla çok işi olmayan iyi birisisiniz ve kayinvalideniz artık bunun da farkında maalesef bu yönünüzü de gördü ki bunu da kullanır.. Bence resti çekim yüzüne karşı bağırın bu ne ya köle miyim boşanalım deyiverin çünkü onda "bu nasılsa benden bosanamaz" imajı oluşturmuş gibisiniz yoksa nasıl bu kadar üstünüze gelir, resti cekin gerekirse birkaç gün ailenize gidin herşeyin çok başındasınız şimdi çözümlemezse tepene binecekler gibi kardes
Ailemin yanindayim ayrilalim dedim zaten o da kabul etti.

çok gerizekalı bi adammış afedersiniz ama
aynen tamamen ipleri eline almaya çalışıyor böyle yaparak ona itaat edeceğinizi düşünüyor bu akılları kimden alıyordur kim bilir ama sakın huzursuz olmayalım diye pes etmeyin herşeye tamam demeyin elinizi verirseniz kolunuzu da kaptirirsiniz
Ailemin yanindayim kolumu kaptirmadan kurtuluyorum.

Biz farkli şehirlerde oturuyoruz kayinvalidemlerle ama seninle cok benzer seyler yasamisiz.. Esim de sürekli ailesiyle hasir nesir olmami surekli aramami isterdi kendisi cok ilgi gosterirdi vs.. Aramzda surekli kavga sorun huzursuzluk cikardi annesi yuzunden. Ilk 1.5senemiz bu yuzden cok kotu gecti.. Surekli tartışırdk annesi de gaza getirirdi..esim her tartsmada eskileri acardi.. Sen cok kafani yorma biliyorum zor ama zamanla anlicak evli oldugunu. Sen kendi sosyal hayatina bak tek basina zaman gecir dizi izle alışveriş yap arkadaslarinla gorus.. Seni umursamiyo.. Sen de umursama.. Ustune dustukce olaylari irdeledikce iyice inada bindircek

Kızlar bu çocuk bu kızla evlenmek ıcın neler yaptı.Karşılıgı buymus demekkı.Hiç mi kimseye guvenemıcez biz.Etraf hep psıkopat dolu.

Biz farkli şehirlerde oturuyoruz kayinvalidemlerle ama seninle cok benzer seyler yasamisiz.. Esim de sürekli ailesiyle hasir nesir olmami surekli aramami isterdi kendisi cok ilgi gosterirdi vs.. Aramzda surekli kavga sorun huzursuzluk cikardi annesi yuzunden. Ilk 1.5senemiz bu yuzden cok kotu gecti.. Surekli tartışırdk annesi de gaza getirirdi..esim her tartsmada eskileri acardi.. Sen cok kafani yorma biliyorum zor ama zamanla anlicak evli oldugunu. Sen kendi sosyal hayatina bak tek basina zaman gecir dizi izle alışveriş yap arkadaslarinla gorus.. Seni umursamiyo.. Sen de umursama.. Ustune dustukce olaylari irdeledikce iyice inada bindircek
Ailemin yanındayim ve geri dönmemek karari ile ciktim o evden. Orasi artik benim evim degil evim gibi hissetmiyorum , o adami da eşim olarak hissetmiyorum. Ailemin yanina gelince daha iyi anladim çok huzurlu ve rahatim yaşadigimi hissediyorum. Ondan ne kadar uzak olursam bu huzur o kadar devam edecek .

Kızlar bu çocuk bu kızla evlenmek ıcın neler yaptı.Karşılıgı buymus demekkı.Hiç mi kimseye guvenemıcez biz.Etraf hep psıkopat dolu.
Degil mi ama nerde o adam nerde simdiki adam daglar fark var. Evlilik surecinde gerilmistik biraz yine duzeltmistik. Simdi halimize bak . Yazik.

Görümcem annem karışma sen suçlu olursun dedi bana ama ben yine aradım dedi zaten . Bence herkes her şeyin farkindaydi zaten . Kayinpederim bile farkindaydi eşimi üstü kapali benim yanimda defalarca uyardi ama eşim anne odakli oldugundan kayinpederi umursamadi.

Haklisiniz şimdi hepsi sütten çıkma ak kaşık suçlu ben olacagım. Kv bile bile onunla konuştugum halde davranislarini sürdürdü esim de rahatsiz olmama tartismamiza ragmen inatla devam etti . Ama suçlu ben olacagim evet farkindayim.
Annesi şimdi yalandan oğlum sen mutlu ol yeter beni aramayın sormayın diye acıtasyon yapacak, oğlu da yok olur mu öyle şey ben abim gibi olmam diyecek kabak size patlayacak., suçlu siz olacaksınız onlara göre. Varsın kabak size patlasın siz haklı olduğunuzu biliyorsunuz ya önemli olan o.

Sizi sevseydi kaybetmekten korkardı, o sizi hep cepte görüp baskı kurarak sizi yola getireceğini sandı ama planı elinde patladı. Şimdi ailesiyle bile konuşmadan yatmış ya aslında üzgün ama kendine bile itiraf edemiyor bence. Zamanla annesine olan bağlılığı kalmaz ama sizinle barıştığı anda da hep eski annesine bağımlı haline döner. Onun derdi evliyken annemi arka plana atmayayım abim gibi olmayayım düşüncesinin getirdiği psikolojik bozukluk gibi duruyor. Bu adam düzelmez, en iyisi gerçekten boşanıp kurtulmak. Boşandığınız anda annesine eskisi gibi bağlı olmaz ama evlense başkasıyla evlendiği anda yine annesine düşkün hale gelir.

Ailesiyle konuşmayın iletişimi koparın, eşiniz ararsa konuşmak isterse de kesin kararınızı verdiğinizi söyleyin. Barışmaz gibi duruyorsunuz ama yine de insan bazen karşısındakinin tavrına göre de şekilleniyor, hiç yalvarmaz gibi gözüken biri olsa da çok ısrar eder de değişeceğini söylerse terapiste gitmek ve ailesinden uzağa taşınmak şartını sunun bakalım ne diyecek. Zaten bu şartlara kem küm ederse boşanmak en doğru karar olur.

Back