• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ilgisizligi

Canım; önce ben dili ile suçlamadan konuşabilirsin.(Ama ben çok işe yarayacağını düşünmüyorum gene de sen denemelisin.)
Sonra ise rest çekmen lazım. Alttan alarak gidemezsin.Bunun sonu yok.
Tahminen eşin çok baskıcı bir anne ile büyümüş. Yaşam kalıpları ailesi ne isterse yapmak yönünde.
O yüzden de suyunu gidersen, eşim ben tepki gösterdikçe suyuma gidiyor. Her tartışmada ben böyle davranayım o da beni alttan alsın diye düşünür.
Ayrıca ben olsam bir daha su isterse asla vermem. Zaten eşin kendi başına bir su alabilir. Senden beklemesi tamamen sana baskı kurmak için.
Otoritesine boyun eğmemelisin. Bir evlilik nasıl başlarsa üç aşağı beş yukarı öyle devam eder.
Boşanmak istememeni anlayabiliyorum. Daha çok yeni evlisin, umutların var, hayallerin var. Ama lütfen şunu unutma, bir evlilik iki taraf da yürütmek isterse yürür.Tek tarafla olmaz, öyle yürüse bile adı evlilik olmaz.
Ayrıca cinsellik konusunda yorumum da şu, sana yaptırım uyguluyor olabilir mi?
Sırf cinsel ilişki sorunu yok, yataklarda ayrılmış. Sen her dediğimi yapmazsan bende sana böyle yaptırım uygularım demeye çalışıyor gibi.
Yani benim yorumum, önce ben diliyle çok suçlamadan (ki savunmaya çekilmesin) konuşman. Bu etkili olmazsa da senin de rest çekmen yönünde. Ailesi ile konuşsan bile bence yapıcı bir sonuç alamazsın. Zaten bir kere annesiyle konuşup sonuç alamamışsın. O yüzden çok süre geçmeden tavrını koyman lazım.
Böyle evlilik yürümez.Yürüse de mutsuz olursun. Evliliğinde mutlu, huzurlu olmayacaksan o evlilikte durmanın anlamı nedir ki?

O yüzden bence tavrını koy. Ve lütfen hamile kalma. Gerekirse birkaç yöntemle korun. Böyle bir ortamda çocuk hiç iyi bir fikir değil.

Son düzenleme:
Nişanlıyken hiç yemeğini yememiş miydi ki şimdi kusur buluyor?

Anasına gönder ara yaptıklarını anlat anlat bir daha yollamayın istemiyorum de.

Terbiyesizin zoruna bak sinir oldum.

Bence bu adama karşı daha fazla alttan alma. Umursama bırak nereye gidiyorsa gitsin sen de çık gez dolaş arkadaşlarınla buluş ona hiç yüz verme gayet mutlu davran. Seni seviyorsa yola gelir eğer bi değişme yoksa boşan. Böyle bir insanla ömür geçmez.

Esim benim mutsuzlugumla mutlu olacaksa o evlilik benim icin cehennemdir. Biri bosanmak zor der benim icin boyle evli kalmanin bir anlami yoktur. Hayat zaten zor ben evimde huzur bulamayacaksam o evliligin bir anlami yoktur. Sen onun ailesini sevmek zorunda da degilsin saygi duymak kafidir. Vicik vicik olmaya gerek yok. Kendi ailenle yasardin o zaman hic evlenmezdin zaten. Birilerinin egosunu sisirmek icin hayat cok kisa.
bir seyi dogru soylediniz esin burada diger esin mutsuzluguyla ego tatmini sidik yaristirma soz dinletme kopegiyle kiysalama durumu var. cok aci. halbuki 1,5 aylik evli insan esinin yuzu dusse uyuyamamali gece sorunu cozmeden.. neden kolayca gozden cikarmis cicim aylarindayken esini bilmem.. dugun nisan surecinde cok mu tatsizliklar yasadiniz gozunden dusurecek sizi seyler mi yasandi degilse bu insan kolay dolmaya geliyor.

Konu umarım gerçek değildir sanki bizi kışkırtmak için yazılmış gibi hissettim. Velhasıl eğer doğruysa düzeleceğini hiç sanmıyorum herşey o kadar korkunç geldi ki gözüme.

Hayır onlar senin annen baban değil,kocan olcak şahıs 'ın annesi babası. Diyemedin mi yooo benim annem babam değil diye. Boyle soyledigi seylerde cevap ver. Cekincek bir durum yok..madem kendisi sana herseyi söyleme hakkını kendinde görüyor sen de söyle .
Amcasının çayı bitmisse kendisi doldursun bu ne.
Bir de daha cok yeni evlisiniz misafir mi agirliyorsunuz ne gerek var.
Suyunu kendisi kalkıp alabilir eli ayağı var.
Ben bu aile olaylarini anlamiyorum zaten bazi kadinlarda evleniyor annem de annem diye hergun annesindeler . Belkide ben ve esim ailelere soguk ve uzak oldugumuz icin anlamicam hic bir zaman onu da kendime benzettim.
Sen üzerine cok sorumluluk almayarak başla işe.
Sonra görevin olur. Ben eskiden derdim hayatim bilmemkimi çağıralım. Annene gidelim. Suraya gidelim. Artik asls oyle seyler söylemiyorum evde oturuyor. Bazi erkekte 2 karakterli olur. Senin arkandan ailesine beni ac birakiyor diyorsa,yarin ailesiyle çatırdansın ailesi hakkinda konusur. Bunu böyle bil.

Size sonucu yazmak istedim . Bütün tavsiyeleri dikkate aldım ve oncelik olarak eşimle konuşmayı denedim. Saatler suren konusmamizin sonucu şu oldu eger ailemden ve benden özür dilemezsen kendini affettirmezsen benim sana tavrım degismeyecek sözleriyle oldu .

Hatali degildim ve kabul etmiyorum özür dilemeyecegim dedim. Ayrılmak mı istiyorsun dedi , bu sebeple ayrılacaksak ayrılalım tamam dedim. Git o zaman dedi kalktım hazirlanmaya başladım bir daha dönemezsin dedi beni biraz tanıyorsan böyle gidişimin dönüşu olmayacagını bilirsin dedim. Özür dilemek ayrılmaktan daha mı zor gibi laflar etti . Konuşacak bir şey yok noktayi koyduk daha fazla beynimi yipratma dedim.

Tamam hata yaptım özur dilerim her seyi unutalim sil bastan baslayalim . Ben sana adım atıyorum düzeltmek istiyorum telafi etmek istiyorum beni geri çevirme demeye başladi . Dinlemedim çıktım evden tamam sen bilirsin dedi kapıdan çıkarken sonra kosa koşa ardımdan geldi yoldan çevirdi özür diledi şans istedi . Şu an evdeyim . Tekrar böyle olur mu bilemiyorum.

Okurken daraldım bu ne, neyseki kaybetme korkusu yaşatmış geri adım attırmışsın bundan sonra mümkün olduğunca gereksiz tartışmalardan kaçırıp güzelce konuşmayı dene sorun olduğunda. Tane tane bi çocuğa anlatır gibi umarım anlar

Size sonucu yazmak istedim . Bütün tavsiyeleri dikkate aldım ve oncelik olarak eşimle konuşmayı denedim. Saatler suren konusmamizin sonucu şu oldu eger ailemden ve benden özür dilemezsen kendini affettirmezsen benim sana tavrım degismeyecek sözleriyle oldu .

Hatali degildim ve kabul etmiyorum özür dilemeyecegim dedim. Ayrılmak mı istiyorsun dedi , bu sebeple ayrılacaksak ayrılalım tamam dedim. Git o zaman dedi kalktım hazirlanmaya başladım bir daha dönemezsin dedi beni biraz tanıyorsan böyle gidişimin dönüşu olmayacagını bilirsin dedim. Özür dilemek ayrılmaktan daha mı zor gibi laflar etti . Konuşacak bir şey yok noktayi koyduk daha fazla beynimi yipratma dedim.

Tamam hata yaptım özur dilerim her seyi unutalim sil bastan baslayalim . Ben sana adım atıyorum düzeltmek istiyorum telafi etmek istiyorum beni geri çevirme demeye başladi . Dinlemedim çıktım evden tamam sen bilirsin dedi kapıdan çıkarken sonra kosa koşa ardımdan geldi yoldan çevirdi özür diledi şans istedi . Şu an evdeyim . Tekrar böyle olur mu bilemiyorum.
Siz tepki koyunca geri vites yapmasından şımarıklığı alttan almanızdan tepenize çıktığı anlaşılıyor. Bundan sonra ipleri elinize alın ciddiyetinizi anlasın kendine çeki düzen versin. Bencillikten gözü kör olmuş karşısındaki eşini görmüyor. Net tavrınızı devam ettirin bundan sonra da, inşallah düzelir zamanla

Yani onun istegi ile evden ayriliyorsun, onun istegi ile tekrar eve giriyorsun.

Hayirdir bu çoçuk oyuncagimi istedigi gibi seni evden atip, tekrar eve getirebiliyor? Af etmemen lazimdi. Adamin özürü gerçek bile degil. Rezil olmakten korktu sadece. Uyguladigi psikolojik siddet ters teptigi için ne yapacagini bilemedi.

Ve tabiki tekrar olur. Sen "benim gidisimin, dönüsü olmaz" dedigin anda cidden uygulamaliydin. Bu sekilde iyice seni hiç ciddiye almaz. Bana sorarsan bosa kürek çekiyorsun. Adam annesi ugruna seni evden atti. Bunu hiç unutma.

Merhaba hanımlar. Çalışan bir kadınım . 1,5 aylık evliyim. Eşimle 2. haftamızdan beri ailesi konusunda tartısıyoruz . Annesi sürekli çagırıyor eşim annesinden gelmez oldu sürekli orda olmak istiyor hatta orda yatıya kalmak istiyor. Bu arada yakın oturuyoruz kalmamiza gerek yok dedim diye 3 gun tavir yapti.

Ben gitmek istemeyince tartısmaya basladık ailemin yanına gitmek için senden izin mi almam gerekiyor diye sert çıktı . Onlar senin de annen baban vs diyor . Hastayım rapor aldım 2 haftadir ilaclar fayda etmiyor. Pazartesi bir daha hastaneye gidecegim dedim bugün, senin hastalıgın benim umrumda degil nereye gidersen git dedi . Sabah da kahvalti hazirlamıstım ben sana bir saat önce hazırla dedim yemiyorum dedi .

Düzenli bir cinsel lişkimiz de yok hatta birkaç defa baska odada yatti . Yatagına alısamamıs bir de ben sürekli dönüyormusum uyuyamiyormus. Huzursuzmuş eve hapsolmus benim yüzümden huzur vermiyormusum vs.

Ottan çöpten sürekli kavga çikariyor su getiriyorum bardagi niye almadin diyor sehpa önünde oraya birak dedim sen hep böyle yapiyorsun gecen babama da su verdin bardagi beklemedin diye söylendi . Ekmek almaya gidiyorum diye çıkiyordu evde ekmek var dedim tabi ya sana sormam lazimdi ben niye düsünüyorum ki her seyi sen bilirsin zaten sana danismadan ekmek dusunmek almak benim ne haddime diye söylendi. Senin derdin ne dedim derdimi biliyorsun dedi ( derdi ailesyle vıcık vicık olmamam ).

Yaptigim hicbir yemegi begenmiyor sürekli kusur buluyor yemiyor evden işim var deyip cikiyor annesinin oraya gidip yemek yiyor. Ben istemiyorum diye beni artik zorlamiyor gidelim demiyor ama tek basina gidiyor . Gecen sabah gitti aksama dogru aradim gelecekmisin diye ben yemegimi yerim cayimi icerim sohbetimi yapar gec gelirim bekleme dedi bunu defalarca yasadik her izin gunünde . Bana karşı çok öfkeli ve tepkili . Her şeyi denedim kahvalti hazirlamadim yemek yapmadim disarda yedi annesinde yedi beni aç birakıyor diye orda burda söylendi. Annesinde yemek yedigimizde herkesin icinde bak ögren ben böyle seviyorum sen böyle yapamiyorsun diye insanlarin icinde rencide etmeye başladı.

Ayni evin içinde birbirimize duvar ördük evli oldugunun farkinda degil alişamadi sahiplenemedi . Gittikçe uzaklaşiyoruz birbirimizden . Sürekli bir laf sokma savunma halinde her seyi sen biliyorsun benim fikrime saygin yok farkinda olmadan beni asagiliyorsun saygisizsin . Amcamlar geldi sen telefonla oynadin (2 dakka bir seye bakip birakmistim ) , babamin bardagi bitti kalkip cay doldurmadin , uykusuzum diye bahane ettin uyukladin (cok uykusuz ve yorgundum annesigilde oturdugum yerde uyuklamisim kasitli degildi ) kasten yaptin beni rezil ettin dedi.

Üzerimde otorite kurmaya her dedigini yaptirmaya çalısıyor . Hicbir seyi unutmuyor uzerini kapatmiyor çözdük sorunumuzu tamam diyorum içimden alakasiz bir zamanda eski tartismalari acip tekrar kavga ediyor . Nisanliykenki tartismalarimiza kadar götürüyor kavgayi. Birlikte hicbir seyi paylasamiyoruz ne duygusal ne de cinsel hicbir yakinligimiz kalmadi. 1,5 aydir ilk haftamiz disinda her gunumuz tartismayla geciyor. Bosanmak dısinda butün onerilerinize açıgım nasil aşabilirim bu sorunlari.

Not: Nişanliyken hic mi farketmedin diyenlere ithafen anneci oldugunu biliyordum bu kadarini beklemiyordum. Ayrica nisanliyken böyle sert kaba degildi kücük bir tartismada bile işini gücünu birakir yanimda olur kendini affettirirdi çok degisti taniyamiyorum.
Kesinlikle bir hocaya gitmenizi tavsiye ederim Facebook’ta Sahra Hoca diye biri var ondan da yardım alabilirsiniz.

Seni resmen denemis,uzerinde hakimiyet kurayim da evin ne derse oluru ben olayim diye.
Yazik.Gram akil yokmus esinizde.Insan daha 2 aylik esine bunu yapar mi ya.Uzuldum adiniza cok.

Okurken daraldım bu ne, neyseki kaybetme korkusu yaşatmış geri adım attırmışsın bundan sonra mümkün olduğunca gereksiz tartışmalardan kaçırıp güzelce konuşmayı dene sorun olduğunda. Tane tane bi çocuğa anlatır gibi umarım anlar
[/QUOTE
Kaybetmekten hep korkar zaten . Boşanmam fiye güveniyordu anlaşılan. Şu an iyiyiz , İkimiz de hiçbir sey olmamis gibi davraniyoruz. Zira her seyi unutalim yeniden baslayalim silelim yasananlar demisti . Yasanmamis gibi davraniyoruz.

Siz tepki koyunca geri vites yapmasından şımarıklığı alttan almanızdan tepenize çıktığı anlaşılıyor. Bundan sonra ipleri elinize alın ciddiyetinizi anlasın kendine çeki düzen versin. Bencillikten gözü kör olmuş karşısındaki eşini görmüyor. Net tavrınızı devam ettirin bundan sonra da, inşallah düzelir zamanla
Inşallah düzelir . Söz verdigi andan beri iyiyiz .

Yani onun istegi ile evden ayriliyorsun, onun istegi ile tekrar eve giriyorsun.

Hayirdir bu çoçuk oyuncagimi istedigi gibi seni evden atip, tekrar eve getirebiliyor? Af etmemen lazimdi. Adamin özürü gerçek bile degil. Rezil olmakten korktu sadece. Uyguladigi psikolojik siddet ters teptigi için ne yapacagini bilemedi.

Ve tabiki tekrar olur. Sen "benim gidisimin, dönüsü olmaz" dedigin anda cidden uygulamaliydin. Bu sekilde iyice seni hiç ciddiye almaz. Bana sorarsan bosa kürek çekiyorsun. Adam annesi ugruna seni evden atti. Bunu hiç unutma.
Beni evden attı olarak görmüyorum durumu, blöf yaptı o da tutmadi . Daha evden çikmadan pzür dileyip yalvarmaya basladi.

Eşiniz ailesinden bağımsız düşünüldüğünde nasıl bir erkek ? Ev işlerinde yardımcı mı, sevgisini belli ediyor mu, cimri mi, maaşınızı elinizden alan bir tip mi ? Ailesine düşkün olmasa aslında iyi koca diye düşünüyorsanız aileye resti çekip düzeltebilirsiniz ama ele alınacak hiçbir özelliği yoksa tekmeyi basabilirsiniz.
Ev işlerine yardim eder , sevgisini pek belli etmez . Benden daha bonkör ben ona göre daha cimriyim . Maaşima karışmaz butün odemeleri o yapiyor.

Bir buçuk aylık evlilikte sevişmekten annesi mi aklına gelir insanın yahu? Cinsellik yok değer verme yok hakaret var ve boşanma dışı öneri istiyosun. Üzgünüm taze bitti aklıma gelmiyor valla.

Beni evden attı olarak görmüyorum durumu, blöf yaptı o da tutmadi . Daha evden çikmadan pzür dileyip yalvarmaya basladi.

Evden atmanin blöfümü olur? Bu çok ciddi birsey, bu ne blöf'e, ne sakaya gelir.

Yalvarmasi birseye yaramaz ki. Ilk basta seni evden atmayacakti. Adam yarim saat içinde degistiginimi saniyorsun? Daha yarim saat önce annesinden özür dilemeni istiyordu.

Neyse kendin bilirsin. Bu konuda bile "blöf" diye esini savunmaya çalisiyorsun.

Nasil sunger cekebildin peki bunca zamandir yaptigi psikolojik siddeti bir cirpida ? Ben mi cok kindarim anlamadim ? Resmen senin uzerinde hakimiyet kurmayi denedi,asagiladi,baski kurdu ve psikolojik siddet uyguladi tuttursaydi oyle gidecekti.Nedenini nicinini hic mi sorgulamayacaksin ? Sana da hayret ettim bu durumda cidden.🤷‍♀️

Back