- Konu Sahibi 1prnses 1prens annesi
-
Üzgünüm ama aldatıyor olabilir. Boşanon gitsinKızlar eşim hiç ilgisi yok bana karış soğuk görmezden geliyor sürekli elinde bir tlfn oynuyor konuşuyor ama beni gördüğü yok naparsam yapayım beni sıkma bunaltma ben özgürlüğume düşkün biriyim diyor ama bnde ilgi alaka istiyorum ayıptır söylemesi cinsel ilişki diye bsy kalmadı ben isteyince aklını fikrini onla bozdun diyor kızlar npsam yaranamiyorum npcm bilmiyorum lutfn bna akil fikir verin
Değişmeler,bunlar her devirde olacak sonu yok ki. O zihniyet değişmez. O yüzden kadınlarımız meslek sahibi olmalı.en azından kendine coluguna çocuğuna yetebilmek için.Çalışsan da para kazansan da kendi ayaklarının üstünde dursan da ağız kokusu çekmek zorunda kalıyorsun. Kalıyorsun maalesef. Çocuklar varsa boşanana kadar çekiyorsun. Boşandıktan sonra saçma sapan saplantı olmalarını çekiyorsun. Sen ben boşanıp kurtuluyoruz; işi gücü olup çevre sebebiyle, tayin sebebiyle, ortak mal sebebiyle, akraba evliliği olup akrabalık sebebiyle bu zorbalığa maruz kalıyor.
Demek istiyorum ki para kazanmak çözüm değil. Bu zaten bir insandaki asgari özellik olmalı. Düzen bozuluyor, kadın çocuklarıyla savruluyor, çocuklar kadının sırtına kalıyor, hem iş hem ev hem çocuk.. boşanmak adama ödül oluyor. “Sen otur paranı tek başına ye ben çocuk bakarken ciğerim solsun” demek oluyor bazılarına boşanmak.
Ülkede pek çok kadın asgari maaş kazanıyor. Boşanmak özgürleştirmek yerine kısıtlanmayı artırıyor. Kira, fatura, çocuk bakımı kadını eziyor, nefes aldırmıyor. Tüm bunların sebebi neymiş, yavşak özgürlük istiyor. O özgürlük istiyor diye hayatımızın içine ediliyor. Kuzey ülkelerinden birinde yaşasak bunları konuşmazdık ama bu ülkede çocuklu bir kadın boşanınca gerçekten çok zorluk yaşıyor. Tek istediğimiz biraz sorumluluk sahibi erkekler. Kadınlar değil erkekler değişmeli.
İşte artık değişmeli. Bunun için birşeyler yapılmalı. Sonsuza kadar bir gün döver,söver, terk eder, aldatır diye tedbir alarak yaşanmaz ki.. yapmasınlar ya. Yapmamayı öğrensinler artık.Değişmeler,bunlar her devirde olacak sonu yok ki. O zihniyet değişmez. O yüzden kadınlarımız meslek sahibi olmalı.en azından kendine coluguna çocuğuna yetebilmek için.
Ogrenemezler kardeşim,coğrafya kaderdir. Hangi birini degistireceksin. Ha değişmesi en büyük temennim olur ama malesef. Herif yaptığı çocukların bile sorumluluğunu kadına yikiyor bu memlekette,sen istedin de oldu diye,sanki tek başına yapılan bir şeymiş gibi..İşte artık değişmeli. Bunun için birşeyler yapılmalı. Sonsuza kadar bir gün döver,söver, terk eder, aldatır diye tedbir alarak yaşanmaz ki.. yapmasınlar ya. Yapmamayı öğrensinler artık.
Atatürk yapmıştı, hepsi olmasa da büyük çoğunluğu medeniyeti öğrenmişti. Allah’a bize bir Atatürk daha göndermesi için dua etmeliyiz sanırım.Ogrenemezler kardeşim,coğrafya kaderdir. Hangi birini degistireceksin. Ha değişmesi en büyük temennim olur ama malesef. Herif yaptığı çocukların bile sorumluluğunu kadına yikiyor bu memlekette,sen istedin de oldu diye,sanki tek başına yapılan bir şeymiş gibi..
KeşkeAtatürk yapmıştı, hepsi olmasa da büyük çoğunluğu medeniyeti öğrenmişti. Allah’a bize bir Atatürk daha göndermesi için dua etmeliyiz sanırım.
Bir arkadaş ortamında x arkadaşım kadınların boşandıktan sonra nafaka tazminat almasını eziklik olarak değerlendirdi. Y arkadaşım da bir çocuk sahibi olmanın kadını en az beş yıl geriye götürdüğünü söyleyerek nafakanın da tazminatın da hak olduğunu savunup karşı çıktı. İkisi de erkek, y avukatÇalışsan da para kazansan da kendi ayaklarının üstünde dursan da ağız kokusu çekmek zorunda kalıyorsun. Kalıyorsun maalesef. Çocuklar varsa boşanana kadar çekiyorsun. Boşandıktan sonra saçma sapan saplantı olmalarını çekiyorsun. Sen ben boşanıp kurtuluyoruz; işi gücü olup çevre sebebiyle, tayin sebebiyle, ortak mal sebebiyle, akraba evliliği olup akrabalık sebebiyle bu zorbalığa maruz kalıyor.
Demek istiyorum ki para kazanmak çözüm değil. Bu zaten bir insandaki asgari özellik olmalı. Düzen bozuluyor, kadın çocuklarıyla savruluyor, çocuklar kadının sırtına kalıyor, hem iş hem ev hem çocuk.. boşanmak adama ödül oluyor. “Sen otur paranı tek başına ye ben çocuk bakarken ciğerim solsun” demek oluyor bazılarına boşanmak.
Ülkede pek çok kadın asgari maaş kazanıyor. Boşanmak özgürleştirmek yerine kısıtlanmayı artırıyor. Kira, fatura, çocuk bakımı kadını eziyor, nefes aldırmıyor. Tüm bunların sebebi neymiş, yavşak özgürlük istiyor. O özgürlük istiyor diye hayatımızın içine ediliyor. Kuzey ülkelerinden birinde yaşasak bunları konuşmazdık ama bu ülkede çocuklu bir kadın boşanınca gerçekten çok zorluk yaşıyor. Tek istediğimiz biraz sorumluluk sahibi erkekler. Kadınlar değil erkekler değişmeli.
Kızlar eşim hiç ilgisi yok bana karış soğuk görmezden geliyor sürekli elinde bir tlfn oynuyor konuşuyor ama beni gördüğü yok naparsam yapayım beni sıkma bunaltma ben özgürlüğume düşkün biriyim diyor ama bnde ilgi alaka istiyorum ayıptır söylemesi cinsel ilişki diye bsy kalmadı ben isteyince aklını fikrini onla bozdun diyor kızlar npsam yaranamiyorum npcm bilmiyorum lutfn bna akil fikir verin
o nasıl özgürlükmüş öyle.sende telefonu al eline sürekli telefonla oyna.'kısasa kısas' hodri meydan
Aranızda soğukluk yaşanacak bi durum oldu mu yoksa birden bire mi böyle oldu önceden böyle miydi yoksaKızlar eşim hiç ilgisi yok bana karış soğuk görmezden geliyor sürekli elinde bir tlfn oynuyor konuşuyor ama beni gördüğü yok naparsam yapayım beni sıkma bunaltma ben özgürlüğume düşkün biriyim diyor ama bnde ilgi alaka istiyorum ayıptır söylemesi cinsel ilişki diye bsy kalmadı ben isteyince aklını fikrini onla bozdun diyor kızlar npsam yaranamiyorum npcm bilmiyorum lutfn bna akil fikir verin
belki başka bi sıkıntısı var. Konuşmaya çalışın. Yoksa da bi terapiste gidin beraber
Bana bu konuda en büyük tiyoyu lisede bir arkadaşım vermişti..
Yaşlar daha ergen ,aileler heryere herşeye izin vermiyor tabi..Bu arkadaşım çok sıkılınca özellikle talep etmiyorum odama kapanıp film izliyorum kitap okuyorum bir iki gün sonra ailem çocuk içine kapandı,depresyona mı girdi ne oldu diye zorla beni arkadaşlarımla buluşturuyor demişti :))
Talepleri birden bire kes... ve o telefonu aldığında ortadan kaybol...saçını sar,maske yap,bacağına krem sür,internette yeni güzel ne var ne yok diye bak...Ama ev işine falan dalma direk kendinle ilgilen...eğer aldatma vs yoksa bir süre sonra rahatsız olup çeki düzen verecektir..
Sen şimdi kedi gibi dizinin dibinde sürekli üzülüp talep ettikçe daha da rahatlıyor erteliyor birşeyleri büyük ihtimal..
Şimdi hemen boşan demek istemediğim için bir fikir vermek istedim ama aslında çekmek zorunda da değilsin tabi...
Aranızda soğukluk yaşanacak bi durum oldu mu yoksa birden bire mi böyle oldu önceden böyle miydi yoksa
Çocukda olsa sonuçta uyuduğu ikiniz kaldığı zamanlar oluyordur illaki...başla bu geceden...saçınla başınla cildinle ilgilen..hiç birşey isteme... konuşalım,uyuyalım vs..öyle bir gecede olmaz ama biraz devam ettir..bakalım rahatsız olacak mı?Çok güzel bir fikir dedin söyledin sevdim bunu aynn öyle yapicam kendimle ilgilencem çocuktan zamn bulursam tabi
Çocukda olsa sonuçta uyuduğu ikiniz kaldığı zamanlar oluyordur illaki...başla bu geceden...saçınla başınla cildinle ilgilen..hiç birşey isteme... konuşalım,uyuyalım vs..öyle bir gecede olmaz ama biraz devam ettir..bakalım rahatsız olacak mı?
Aldatıyor olma ihtimali çok yüksek anlattıklarınıza göre. Ama aldatmama ihtimaline karşı bir arkadaşta önermiş ama ben de Esra Ezmeci kitapların önermeye geldim. E- kitap olarakta satın alınıyor. Herkes kendi değerini kendi belirler bir yerde . Sen kendine değer vermedikçe karşıdaki bunu hisseder ve ona göre davranır. Kendine ait , onu umursamadığın zamanlar olmalı. Dünyanızın o olduğunu hissettirdikçe daha da uzaklaşacaktır. Erkekler böyle malesef. 2 çocukla çok zordur tahmin edebiliyorum ama mutlaka küçük bebeğiniz uyuduğunda gün içinde kendinize zaman ayırmaya çalışın, işler bir şekilde yetişir. Zaman ayırmakta eşiniz için veya ona çekici görünmek için değil kendinizi iyi hissetmek için olmalı. Bu sürede ne telefonuna karışın ne hayatına, onu umursamayın. Zaten bir süre sonra sizin kazandığınız özgüveni ve onu umursamadığınızı farkedecektir. Adım attığında da hemen eski halinize dönmeyin. Siz kendinizi geliştirmeye bakın.
Aldatıyor olma ihtimali çok yüksek anlattıklarınıza göre. Ama aldatmama ihtimaline karşı bir arkadaşta önermiş ama ben de Esra Ezmeci kitapların önermeye geldim. E- kitap olarakta satın alınıyor. Herkes kendi değerini kendi belirler bir yerde . Sen kendine değer vermedikçe karşıdaki bunu hisseder ve ona göre davranır. Kendine ait , onu umursamadığın zamanlar olmalı. Dünyanızın o olduğunu hissettirdikçe daha da uzaklaşacaktır. Erkekler böyle malesef. 2 çocukla çok zordur tahmin edebiliyorum ama mutlaka küçük bebeğiniz uyuduğunda gün içinde kendinize zaman ayırmaya çalışın, işler bir şekilde yetişir. Zaman ayırmakta eşiniz için veya ona çekici görünmek için değil kendinizi iyi hissetmek için olmalı. Bu sürede ne telefonuna karışın ne hayatına, onu umursamayın. Zaten bir süre sonra sizin kazandığınız özgüveni ve onu umursamadığınızı farkedecektir. Adım attığında da hemen eski halinize dönmeyin. Siz kendinizi geliştirmeye bakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?