• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ilgisi hiç yok

Hiç kusura bakmayın ama sinir bozucu bir tip yok özgürlük naraları bana karışma vs. Bu erkekler cidden azıtmış elin kızları sizin dengesizliğini çekmek zorunda mı ilgi sevgi yediği önünde yemediği arkasında bir de beni boğuyorsun oluyor demek ki adı o zaman niye evlendin diye sorarlar adama eve aldığın çiçeğe bile insan ilgi sevgi besliyor bir zahmet eşine göster ilgini sevgini şu telefonları alıp atacaksın ellerinden o olacak

Özgürlük anlayışı da akşam evde oturup telefonla oynamak sanırsın everesti tırmanacak

Eşi sevmiyor bu kadını.

Sonra kadınlar bir yerden ilgi görüp oraya yönelince burdaki hemcinleri de dahil toplumum hemen hepsi kadını recmediyorlar.
Aldatan erkek olunca "çocuklarını düşün, kocanı evine bağla" diyen zihniyetlerin içinden "eşitlikçi?" Olduğunu iddia eden kadınlar çıkıp "aldatma boşan" diyor.

Önce adaleti sağlayalım. Eşitlik sonra gelir adaletten. Adalet ise onlarin bize yaptığını bizim de onlara yapmamizla sağlanır ancak.

Kadınlarım tek derdi sevmek sevilmek. Bu kadar zor olmamalı . Bu kadar hor görülmemeli.

Geçenlerde annem neden ağlıyorsun dedi.
Erkek olmadığım icin ağlıyorum anne dedim. Üzüldü o da.

Gerçekten de erkek olmadigim icin ağlıyorum.

Allah belani verdi mi deseler.
Verdi derim.

Benim de verdi sizin de verdi konu sahibinin de verdi.

Orta-doğu denilen bu yerde kadin olarak doğduğum için..

Ne yapsın bu kiz şimdi.
Boşansın mı?
Evet bosansin demek kolay
Ama bosanmaya kalkmak zor.

2 çocukla kapi gibi maaşi, arkasinda anne babasi olmadan çok zor. Ve kadinlarimizin yüzde 80 gibi bir orani bunlardan mahrum.
Bu kadinlardan biri de benim.

Kocan dövmüyorsa sövmüyorsa aldatmıyorsa evine para getiriyorsa asla boşanmak kabul edilmez.

Hakim bile neden diye sorar.

Sorar. Çünkü boşanmanızı o da tasvip etmemektedir.

Sanki bizim erkeklerimizden bosanmak için binlerce sebebimiz yokmuş gibi.

O kadar isyanim var ki bu düzene. O kadar haykirmak istiyorum ki. Ama işte elimden hiçbir şey gelmiyor
Adalet konusunda elbetteki kadın erkek eşit olmadılar fikrindeyim.. Fakat yapılan çirkinliğe aynı çirkinlikte karşılık verilerek adaletin sağlanabileceğini düşünmüyorum.. Bunu ilk yapan kadın olsun ya da erkek olsun farketmez.. Bu bence ancak aldatmak gibi iğrenç bir eylemi normalleştirir..

Bütün isyanımız zaten erkek için normalleştirilen bu aldatmaya karşılık değil mi zaten.. Bir de kadınlar olarak biz yaparsak artık toplum olarak nerelere gideriz neler yaşarız bilemiyorum..

Ben böyle adamlar yüzünden kadının da karakter yoksunluğuna düşüp çirkinleşmesi taraftarı değilim.. Bunların önüne ancak evlatlarımızı, öğrencilerimizi, yeğenlerimizi gerçek birey olmanın sorumluluklarını, ahlak kavramı gibi soyut şeylerin bilincinde olarak yetiştirerek belki geçebiliriz..

Şuan içinse yapılacak tek şey o adamdan kurtulmak olur elbetteki..Fakat dediğiniz şey de çok gerçek.. Maaşı olmayan, ailesi arkasında olmayan bir kadın için boşanmak çok zor.. Ama bence imkansız değil..

Yıllarca çalışmadan evinde yaşayan bu kadınların çoğuna daha sonra çalışmak zor geliyor.. "boşanacağım param yok, ailem destek değil" gibi düşünüyor.. Fakat temizlik de olsa yaparım diyemiyor.. Adamın kahrını çekmek, çocuklara bakmak, yemek yapmak daha kolay geliyor.. Lafta kolay diyorum ama biliyorum çok acılar çekiyorlar.. Çaresizlik adı altında bu hayatı yaşamaya kendilerini mecbur bırakıyorlar..

Bence her kadın bunlara karşılık elini taşın altına koysa milletin gözü açılacak.. Ama ses çıkarmadıktan sonra birşey elbetteki değişmez.. Bizler "çocuklarım için, ailem destek değil, param yok, çocuklara bakacak kimsem yok" diyerek bu adamlara böyle boyun eğmeye devam ettikçe bu düzen böyle gelmiş böyle de gider..

Bunların yanı sıra gerçekten çaresiz kalan kadınlar var bende görüyorum ama aldatılan ya da bunun gibi çirkin şeylere maruz kalan kadınların çoğu gerçekten de çaresiz değil.. Sadece yeni hayata karşı korkaklar..

Eşiniz sizden ilk çocuktan itibaren soğumuş. İlgi göstermeyi kestiği zaman ilk çocuğa hamile kaldığınız döneme denk geliyor. Evliliğinizin ilk 2 senesi sorun yokmuş

Eşiniz sizden ilk çocuktan itibaren soğumuş. İlgi göstermeyi kestiği zaman ilk çocuğa hamile kaldığınız döneme denk geliyor. Evliliğinizin ilk 2 senesi sorun yokmuş

Evt yoktu çok iyiydik ama bu aralar dahada artı ilgisizlik alakasızligi aldırış etmedim belki bir sıkıntısj vardır diye anlatmıyor içine atıyor diye ama çok abartmaya başladı aşırı tlfnla konuşuyor çok hmde benimle iki kelime etmeye gelince sus basım ağrıyor diyor

Gerçekten 22 yaşında mısın? 17 yaşında mı evlendin bu adamla? Kaçarak mı o yüzden mi ailen arkanda olmaz?

Durum böyleyse daha yaşın çok küçük olduğu için bir meslek edindirme kursuna gidebilirsin. Güzellik uzmanlığı, makyaj, dikiş nakış ne olursa... Sonra bir iş bulup, bu adamdan kurtulmanı öneririm çünkü arkadaşların da dediği gibi çok yüksek ihtimalle aldatılıyorsun.

Aldatılmıyorsan bile adam seni sevmiyor.

Kendine bu hayatı reva görme. Şimdi kocamı çok seviyorum diyorsun ama hiçbir sevgi beslenmedikçe sonsuza kadar sürmez.

Ben boşanamam, çalışamam, sadece kocamın ilgisini çekmek istiyorum diyorsan da üzerine düşme, kendinle ilgilen ve her daim bakımlı ol diyebilirim.

Evt yoktu çok iyiydik ama bu aralar dahada artı ilgisizlik alakasızligi aldırış etmedim belki bir sıkıntısj vardır diye anlatmıyor içine atıyor diye ama çok abartmaya başladı aşırı tlfnla konuşuyor çok hmde benimle iki kelime etmeye gelince sus basım ağrıyor diyor
Bir de kiminle konuşuyor bu kadar hiç kulak misafiri olmuyor musun?

Konuştuklarını anlamasan bile değişen ses tonundan bile anlarsın karşı cins olup olmadığını...

Telefonunu kurcalama şansın var mı? Gece uyuduktan sonra sosyal medya hesaplarını arama geçmişini kurcalayabilirsin. Ama boşanacaksan yap bunları sonra daha beter yüz göz olma.

Gerçekten 22 yaşında mısın? 17 yaşında mı evlendin bu adamla? Kaçarak mı o yüzden mi ailen arkanda olmaz?
Durum böyleyse daha yaşın çok küçük olduğu için bir meslek edindirme kursuna gidebilirsin. Güzellik uzmanlığı, makyaj, dikiş nakış ne olursa... Sonra bir iş bulup, bu adamdan kurtulmanı öneririm çünkü arkadaşların da dediği gibi çok yüksek ihtimalle aldatılıyorsun.
Aldatılmıyorsan bile adam seni sevmiyor.
Kendine bu hayatı reva görme. Şimdi kocamı çok seviyorum diyorsun ama hiçbir sevgi beslenmedikçe sonsuza kadar sürmez.
Ben boşanamam, çalışamam, sadece kocamın ilgisini çekmek istiyorum diyorsan da üzerine düşme, kendinle ilgilen ve her daim bakımlı ol diyebilirim.
[/QUOTE

Konuştuklarını anlamasan bile değişen ses tonundan bile anlarsın karşı cins olup olmadığını...

Telefonunu kurcalama şansın var mı? Gece uyuduktan sonra sosyal medya hesaplarını arama geçmişini kurcalayabilirsin. Ama boşanacaksan yap bunları sonra daha beter yüz göz olma.

Evt ben 22yasindayim evt 17de evlendim hayır kaçmadı. Onunla değil ailem yok yani bende bilmiyorum ama sevmiyolar arkamda durmuyolae istemiyolae beni çalışmak yada okumak istedim ama eşim hep karşı geldi çocuklara mi bakacan yoksa evemi yoksa onaami dedi izin vermdi okumama ve çalışmama bana kalsa çalışırım da hiç sıkıntı değil ama benn ne zmn bu konuyu açsam kavge ediyoruz hıc anlamadığım bir şekilde

Bilmiyorum erkek olunca yanımda konuşuyor ama sonra çıkıyor bir gülüyor kendi konusurken ben yanında gdince konuşmuyor gülmüyor tlfn sesini kısıyor sesi çıkmasın diye ben duymim diye kısıyor bı. İki kere baktm bsy görmedim ama yani öyle bsy olsa siler yatr yani

Bilmiyorum erkek olunca yanımda konuşuyor ama sonra çıkıyor bir gülüyor kendi konusurken ben yanında gdince konuşmuyor gülmüyor tlfn sesini kısıyor sesi çıkmasın diye ben duymim diye kısıyor bı. İki kere baktm bsy görmedim ama yani öyle bsy olsa siler yatr yani

Eşin kaç yaşında peki? Nerede çalışıyor? İş yerinden biri olabilir. Hiç iş yerine gittin mi?

30 yaşın eşim saglik çalışanı gittim ama yani o kadar çalışan var orda nerden bilecem ki

Canım kesin aldatıyor diye sormuyorum zaten sadece bu kadar telefonla konuşması ve sen yanına gidince telefonun sesini kısması bunu gösteriyor.

Sen bırak onu bu saatten sonra kendinle ilgilen. Esra ezmecinin Kadınlar sıcak erkekler soğuk sever kitabını öneririm. Bu kitabı okursan adamın ilgisini çekmek için üzerine bu kadar düşmemen gerektiğini anlayacaksın.

Kadını instagramdan da takip edebilirsin. Güzel tavsiyeleri var.

Canım kesin aldatıyor diye sormuyorum zaten sadece bu kadar telefonla konuşması ve sen yanına gidince telefonun sesini kısması bunu gösteriyor.

Sen bırak onu bu saatten sonra kendinle ilgilen. Esra ezmecinin Kadınlar sıcak erkekler soğuk sever kitabını öneririm. Bu kitabı okursan adamın ilgisini çekmek için üzerine bu kadar düşmemen gerektiğini anlayacaksın.

Tşk ederim tavsiyen için okuycam ve takip edicm evt bende onu rahat bırakcam onun istediği gibi

Ondan başka arkamda kimsem yok ki ne ana ne baba yok herşeyim eşim ve çocuklarım olmuş
Sen de çok drama takılıyorsun . Adam seni ezik buldukça eziyor

Kadınlarımız da normal değil arkadas. Nedir bu kocam da kocam tavırları. Kocan da ciğeri 5 para etmezin teki.

Nesini seviyorsunuz bu çapsız tiplerin anlamıyorum ki. Adamin özgürlük anlayışı bile vasatin cok altında.

Yok peşinde koştuğu koca da bi sey olsa asla gam yemicem.

Nerde hak etmeyen bir adam varsa ona yapışık kalan , kocadan baska dünyası olmayan bir kadın...

Ve nerde müthiş bir koca orda kendine özel bir yaşam alani kurmuş, bir hobi sahibi, arkadaşı dostu ailesi olan güçlü kadin.

Çünkü akli başında bir kadin kiminle evlenecegini de az çok tespit ediyor

Adamın kaybetme korkusu yok biliyor çünkü gidemeyeceğinizi

Ayrıca ona soğuk davranmanız yada kimle konusuyosun gibi sorulara yöneltmemenız onun işine gelir ekmeğine yağ sürer

Sizi kaybetmekten korksa böyle davranır mı sizce

Sanki karşı taraftan emin olmaya çalışıyor gibi kesinleşse öyle yada böyle gidecek o yüzden asgari ücretle zor ama ufak ufak para atın kenara

yok izin vermiyor gibi lafların arkasına sığınmayıp iş arayın sizin durumunuzda özgürlük verilmez kazanılır

Sen de çok drama takılıyorsun . Adam seni ezik buldukça eziyor

Kadınlarımız da normal değil arkadas. Nedir bu kocam da kocam tavırları. Kocan da ciğeri 5 para etmezin teki.

Nesini seviyorsunuz bu çapsız tiplerin anlamıyorum ki. Adamin özgürlük anlayışı bile vasatin cok altında.

Evt çok haklısın dediğinde

Back