- 7 Nisan 2008
- 2.767
- 7.746
- 683
- Konu Sahibi 1prnses 1prens annesi
-
Sizin şartlarınızla eğitiminizle, ele avuca gelmiş çocuğunuzla boşanmanız, konu sahibinin boşanmasından çok farklı.O kinu haklısın. Söyleyecek söz yok. Ben biraz icsellestirdim belki de. 12 yıl böyle biriyle evli kalıp sonra oğlum 7 yaşında iken evi terk eden adamdan bosanmis biri olarak yazmıştım ben. Hep kendime neden daha önce boşanmanın dedim. Oğlumla çok daha önce yolumuzu çizerdik, ki ben bosanirken bulunduğumuz şehirde kadro bulamayan doktorali işsizdim, 41 yasindan sonra başka bir sehirde kadro bulup yeni bir düzenle yeni bir hayata basladim. Haklısınız iki küçük çocukla zor.
Yaşadıklarınızı okuyunca kendi geçmişimi okudum. Ben evli iken yaşadım bunları. Adamın pek bir fonksiyonu yoktu ki konforunu goreyim. Yani aslında oğlum küçükken de biz ayrılsak ben yine kendim yapacaktım herseyi, ayrılmadan önce de. Ben hem doktora yaptım hem annelik, hem ev isleri, hem de babama işte yardım. Kucağımda bebek, elimde market poşetleri, sırtımda kitaplar, çocuk çantası, puset dört kat asansorsuz eve her gün taşıdım onları.Sizin şartlarınızla eğitiminizle, ele avuca gelmiş çocuğunuzla boşanmanız, konu sahibinin boşanmasından çok farklı.
Ben 2 yaşında bir çocukla boşandım. Ayrı yaşamaya başladığımızda çocuk daha yürümüyordu. Bebek arabasına asla binmezdi. Kucağımda çocukla markete giderdim. Poşetlerle ve çocukla canım çıkardı ki hayatımda kendimi bu kadar rezil hissettiğimi hatırlamıyorum. Bir limon için, bir ıslak mendil için eşimi arayıp “gelirken al.” demenin konforunu (evet konfor) çok aradım.
Sen otobüsle seyahat edersin ama kucağında çocukla taksiye binersin. Masrafın iki katına çıkar. Gecen gündüzün çocuk olur. On paralık bakıcıların oyuncağı olursun. Sabaha kadar çocuk sallayıp akşama kadar çalışı eve gelip yemek yapıp yedirip yine sabaha kadar on kere uyanıp işe gidersin. Hayatının içine edilir. Desteğe en çok ihtiyacın olan dönemdir. Boşandıktan sonra hayat disneyland olmuyor. Çalışıp para kazansan da olmuyor. O yüzden kocayı değiştiremiyorsan kullanmayı bil. Şimdiki aklım olsa öyle yapardım.
Şiddetle katılıyorum.. Onlara en büyük ceza sorumluluk yükleyip cebini yormak..Evet adam boşanmanın derdinde. Konu sahibi bugün çekip gitse, adam yalvarmaktan ziyade sevincinden göbek atar. Ödül olmuş olur ona boşanmak. Hep boşan diyoruz ama boşandıktan sonra kaçtığımız evlilikten ne kadar onurlu bir hayat yaşanabiliyor, düşünmüyoruz.
Adam asgari ücret kazanıyormuş. Yasal nafaka 1/4’ü geçemez. Hadi olsun olsun iki çocuğa ve kadına 1000 tl verilsin, imkansız ama.
1 ve 4 yaşında iki çocuk nereye bırakılır da işe gidilir?
Çocukları okula verdin, işe girdin. Okul- kreş ücretini nasıl vereceksin?
Parayı bir şekilde hallettin, çocukların giriş- çıkış saatlerine uyacak işi nasılbulacaksın?
Çocuklar hastalandığında -ikisi de ufacık- işten iZin alıp hastanelerde koşacaksın.
Kazandığın kirana, faturana, marketine, giyime yetecek mi?
Boşan demek kadına külfet adama ödül.
Adam boşanınca 750-1000 tl verir, eteklerini silkeler, arkasını dönüp gider.
İlgisiz diye şikayet ettiğin adamın eve gelirken taşıdığı market poşetine, aldığı bez mamaya, biri kucak isterken diğerinin balkondan sarkmasını engellemesine mum olursun.
İki çocuk en az iki yetişkin ister bakımda. Hem çalışıp iki küçük çocuğa imkansız bakamaz konu sahibi. Hem de en az 8-10 yıl bu şekilde sürer.
Sabaha kadar çocuk sallarsın, hastaysa bakarsın sabah işe gidersin. Nereye kadar dayanılır. Alacağın asgari ücret bile olmaz. Hangi ihtiyaca yetecek? Arkasında ailesi de yokmuş.
“Boşan.” dediler mi sinir tepeme çıkıyor. Boşanınca bu kadının yükü 5 katına çıkacak. İlgisiz koca derdini mumla arayacak 2 bebeyle elinde Pazar poşetleri yağmur altında eve dönerken. Madem değiştiremiyorsunuz köprüyü geçene kadar şu adamları eşek gibi kullanmayı bilin. Poşet taşısın, faturayı ödesin, çocuğu okula bıraksın, market yükünü halletsin. Başlamışım kocasına.
merhaba ben ekonomik özgürlüğü bir işi olan bir kadınım.Eşi sevmiyor bu kadını.
Sonra kadınlar bir yerden ilgi görüp oraya yönelince burdaki hemcinleri de dahil toplumum hemen hepsi kadını recmediyorlar.
Aldatan erkek olunca "çocuklarını düşün, kocanı evine bağla" diyen zihniyetlerin içinden "eşitlikçi?" Olduğunu iddia eden kadınlar çıkıp "aldatma boşan" diyor.
Önce adaleti sağlayalım. Eşitlik sonra gelir adaletten. Adalet ise onlarin bize yaptığını bizim de onlara yapmamizla sağlanır ancak.
Kadınlarım tek derdi sevmek sevilmek. Bu kadar zor olmamalı . Bu kadar hor görülmemeli.
Geçenlerde annem neden ağlıyorsun dedi.
Erkek olmadığım icin ağlıyorum anne dedim. Üzüldü o da.
Gerçekten de erkek olmadigim icin ağlıyorum.
Allah belani verdi mi deseler.
Verdi derim.
Benim de verdi sizin de verdi konu sahibinin de verdi.
Orta-doğu denilen bu yerde kadin olarak doğduğum için..
Ne yapsın bu kiz şimdi.
Boşansın mı?
Evet bosansin demek kolay
Ama bosanmaya kalkmak zor.
2 çocukla kapi gibi maaşi, arkasinda anne babasi olmadan çok zor. Ve kadinlarimizin yüzde 80 gibi bir orani bunlardan mahrum.
Bu kadinlardan biri de benim.
Kocan dövmüyorsa sövmüyorsa aldatmıyorsa evine para getiriyorsa asla boşanmak kabul edilmez.
Hakim bile neden diye sorar.
Sorar. Çünkü boşanmanızı o da tasvip etmemektedir.
Sanki bizim erkeklerimizden bosanmak için binlerce sebebimiz yokmuş gibi.
O kadar isyanim var ki bu düzene. O kadar haykirmak istiyorum ki. Ama işte elimden hiçbir şey gelmiyor
Yorumlarinizin hepsini okudum. O kadar temiz ve tatlisiniz ki. Daha once de soylenmis bosan demenin cozum olmadigi konulardan biri maalesef. Evet sanal da olsa aldatiliyorsunuz. Gozum yasardi okurken. Yapabilecegim tek sey sizin kendi hayatinizi kurabilecek adimlar atmaniz icin dua etmek. O adamla hayatinizin geri kalanini kendinize zehir etmemek icin hareket etmenizi dilemek. Ayrica bir yorumunuzda gordum. İki cocukla sizi tek basina birakan bir rezil icin acaba beni begenmiyor mu artik diye dusunmeyin. Siz her halinizle guzelsiniz eminim. Offfffffffff offfff guzel ulkemin guzel kadinlari. Siz degil sistem utansin.Kızlar eşim hiç ilgisi yok bana karış soğuk görmezden geliyor sürekli elinde bir tlfn oynuyor konuşuyor ama beni gördüğü yok naparsam yapayım beni sıkma bunaltma ben özgürlüğume düşkün biriyim diyor ama bnde ilgi alaka istiyorum ayıptır söylemesi cinsel ilişki diye bsy kalmadı ben isteyince aklını fikrini onla bozdun diyor kızlar npsam yaranamiyorum npcm bilmiyorum lutfn bna akil fikir verin
Ne denir ki .Bu bildiğin sana psıkolojık şiddet .Aslında resmen git diye beklıyorKızlar eşim hiç ilgisi yok bana karış soğuk görmezden geliyor sürekli elinde bir tlfn oynuyor konuşuyor ama beni gördüğü yok naparsam yapayım beni sıkma bunaltma ben özgürlüğume düşkün biriyim diyor ama bnde ilgi alaka istiyorum ayıptır söylemesi cinsel ilişki diye bsy kalmadı ben isteyince aklını fikrini onla bozdun diyor kızlar npsam yaranamiyorum npcm bilmiyorum lutfn bna akil fikir verin
Başta nasıldıKızlar eşim hiç ilgisi yok bana karış soğuk görmezden geliyor sürekli elinde bir tlfn oynuyor konuşuyor ama beni gördüğü yok naparsam yapayım beni sıkma bunaltma ben özgürlüğume düşkün biriyim diyor ama bnde ilgi alaka istiyorum ayıptır söylemesi cinsel ilişki diye bsy kalmadı ben isteyince aklını fikrini onla bozdun diyor kızlar npsam yaranamiyorum npcm bilmiyorum lutfn bna akil fikir verin
Kaliteyi nerden geliyo? Cocuk ilk yillarinda aliyor en temel sosyal becerileri, davranis modelini, ornegini, kiz erkek nasil olmali, nasil davranmali, sekilleniyo kafada, karakter olusuyo, o sirada kim var yaninda, iste bizim mesela bu konuda uzuntu sikinti ceken anne gibi bi anne var. Anne diyo ki kizina, sen kizsin, abine hurmet et, evde ki erkeklere hizmet et, itaat et, ustune basina dikkat et, namusuna dikkat et, ya da ogluna diyo ki sen pasasin, sana dunyalar feda, hersey sana mübah, herşey yoluna feda, kaliteyi aile oncelikle kadin katiyo cocuguna, kendi hayat gorusunu geciriyo evladina, once kadinlar degismeli. Yoksa erkekler cocukken ne verirsen, nasil gosterirsen, nasil ornek olursan onu almaya musait aslinda.Tamamen katılıyorum. Eğitim, kendi paranı kazanmak, iş-güç sahibi olmak kesinlikle çözüm değil. Her konuda “çalış, kendi ayaklarının üstünde dur.” deniyor bunlaftan da feci halde fenalık geldi artık.
Para kazansak da bunları yapıyorlar.
Eğitimli olsan da eziyorlar.
İşin gücün olsa da saygısızlık edip yok sayıyorlar.
Bu konuda kadın bırakıp gidemiyor. İşin olunca bırakıyorsun ama hem iş hem ev sorumluluğu sana kalıyor. On paralık insanlarla sen uğraşmak zorunda kalıyorsun. Hele eteğinde bir de çocuk varsa yandın.
Sorun kadınların tek başına ayakta durması değil. Kadın yuvasında geçinmek ve sevilmek istiyor ufak tefek sıkıntılara razı. Allah’ın belası bu erkekler, bu memleketin erkekleri ne huzur, ne düzen, ne ağız tadı bırakıyor. Daha ne kadar gardımızı alarak yaşamaya devam edebiliriz?
İş, eğitim, kariyer, para kazanma hepsi tamam.
Kades uygulaması, kadın sığınma evi onlar da tamam.
Elektronik kelepçe, tamam.
Hala ne yapmalıyız? Başka ne yapmalıyız?
Ülkenin erkek popülasyon kalitesine de bir baksak mı mesela?
Belki sorun gerçekten de bizde değildir. Belki eşi ve çocuklarıyla sadece ve sadece mutlu huzurlu bir hayat bekleyen asgari ücretle geçinmeye razı olan şu kadında değildir problem? Bunun artık bir çaresi olmalı. Boşanma çözüm değil, boşanma da kadını yıpratan bir şey. Bundan boşansan sonraki evlendiğin farklı olmayacak ki.. kalite bu.
Tekrar tekrar lanet olsun.
Burada da dönüp dolaşıp kadınlara mı kaldı sorumluluk?Kaliteyi nerden geliyo? Cocuk ilk yillarinda aliyor en temel sosyal becerileri, davranis modelini, ornegini, kiz erkek nasil olmali, nasil davranmali, sekilleniyo kafada, karakter olusuyo, o sirada kim var yaninda, iste bizim mesela bu konuda uzuntu sikinti ceken anne gibi bi anne var. Anne diyo ki kizina, sen kizsin, abine hurmet et, evde ki erkeklere hizmet et, itaat et, ustune basina dikkat et, namusuna dikkat et, ya da ogluna diyo ki sen pasasin, sana dunyalar feda, hersey sana mübah, herşey yoluna feda, kaliteyi aile oncelikle kadin katiyo cocuguna, kendi hayat gorusunu geciriyo evladina, once kadinlar degismeli. Yoksa erkekler cocukken ne verirsen, nasil gosterirsen, nasil ornek olursan onu almaya musait aslinda.
Cunku erkek analari ne yapsa ogullarini alkislamayi vazife biliyo, bunun babanin mizina sahip cikmamasiyla alakasi yok, ben baska bisey anlatiyorum, esim yabanci, bulasik da yikar, yemek de yapar, benle esit bicimde tum gorev dagilimina katilir, adamin kardesinin kocasi da ayni model, cunku boyle yetistirilmisler , kizkardesi hayatinda 1 kez erkek diye kocama bi bardak su getirmek zorunda kalmamis, erkek olmak ovulmemis, taclandirilmamis, cok mu zor su anlattigimi anlamak, bunu asilayan anneleri. Evde ogluna masa hazirlattiran, utu yaptiran annesi yani. Kizina ogrettigi gibi ogreten, evet bunun sorumlulugu da kadınlara kaldi. Oglum pasa, kizim hizmetçi diyen ana modelleri bitmedikce erkekde kalite malite aramayinBurada da dönüp dolaşıp kadınlara mı kaldı sorumluluk?
Öküz gibi, kızına sahip çıkmayan babalar varken, kızlarına her türlü ekonomik, fiziksel, psikoloji, ekonomik şiddet uygulandığı halde, tek yaşam alanı uyuduğu çekyat olan kızlar eşine, çocuklarına psikopat gibi davranmamayı bir şekilde öğreniyor.
İnternetin, tv yayınlarının, yazılı-basılı kaynakların üstümüze yağdığı şu çağda; “oğlum sen Aslan kaplansın, elinin kiridir, biri gelir biri gider..” dense bile erkek şiddetinin ne kadar yıkıcı olduğunu anlamak için idraksiz olmaya gerek yok.
Köyde de büyüse, annesi de bu şekilde yetiştirse -asla katılmıyorum- erkek kendini yetiştirecek. 18-20 yaşına gelip kazma kadar bir adam olduğunda annesinin sorumluluğu bitmiştir artık.
Evin, eşin terk edilmeyeceğini, çocukların sahipsiz bırakılıp gidilmeyeceğini, fiziksel, ekonomik ve cinsel şiddet uygulamaması gerektiğini min. 25 yaşında bir erkek eşşek gibi bilir artık. Bu yaştaki bir insanı annesinin yetiştirmesiyle mazur hale getiremeyiz!
Evine bakacaksın! Eşine sadık olacaksın! Çocuklarının başında duracaksın! Pardon da adamın annesinin yetiştirmesi ile ne ilgisi var bunların? 32 yaşında bir adam bunların doğru olduğunu bilmiyor mu? Elinde telefon başkasıyla konuşmaması gerektiğini bilmiyor mu? Pekala biliyor ama işine böyle geliyor. Çaresiz eşine zulmetmek vicdanını rahatsız etmiyor. İşte insan kalitesi burada ortaya çıkar. İşine geldiği gibi değil, olması gerektiği gibi davranırsan kimse üzülmez, mağdur olmaz.
Kadınların sırtında bir de koca koca adamların yaptıklarının sorumluluğu yoktu, omunda yüklediniz. Pes!
Bu arada yazim tarzina az dikkat, pes mes , karsinda tartisip kavga edip adam ariyosan, pazar pazar ugrasamam senle. Yazdigim acik ve net algolamak da sorunun varsa o da senin sorunun.Burada da dönüp dolaşıp kadınlara mı kaldı sorumluluk?
Öküz gibi, kızına sahip çıkmayan babalar varken, kızlarına her türlü ekonomik, fiziksel, psikoloji, ekonomik şiddet uygulandığı halde, tek yaşam alanı uyuduğu çekyat olan kızlar eşine, çocuklarına psikopat gibi davranmamayı bir şekilde öğreniyor.
İnternetin, tv yayınlarının, yazılı-basılı kaynakların üstümüze yağdığı şu çağda; “oğlum sen Aslan kaplansın, elinin kiridir, biri gelir biri gider..” dense bile erkek şiddetinin ne kadar yıkıcı olduğunu anlamak için idraksiz olmaya gerek yok.
Köyde de büyüse, annesi de bu şekilde yetiştirse -asla katılmıyorum- erkek kendini yetiştirecek. 18-20 yaşına gelip kazma kadar bir adam olduğunda annesinin sorumluluğu bitmiştir artık.
Evin, eşin terk edilmeyeceğini, çocukların sahipsiz bırakılıp gidilmeyeceğini, fiziksel, ekonomik ve cinsel şiddet uygulamaması gerektiğini min. 25 yaşında bir erkek eşşek gibi bilir artık. Bu yaştaki bir insanı annesinin yetiştirmesiyle mazur hale getiremeyiz!
Evine bakacaksın! Eşine sadık olacaksın! Çocuklarının başında duracaksın! Pardon da adamın annesinin yetiştirmesi ile ne ilgisi var bunların? 32 yaşında bir adam bunların doğru olduğunu bilmiyor mu? Elinde telefon başkasıyla konuşmaması gerektiğini bilmiyor mu? Pekala biliyor ama işine böyle geliyor. Çaresiz eşine zulmetmek vicdanını rahatsız etmiyor. İşte insan kalitesi burada ortaya çıkar. İşine geldiği gibi değil, olması gerektiği gibi davranırsan kimse üzülmez, mağdur olmaz.
Kadınların sırtında bir de koca koca adamların yaptıklarının sorumluluğu yoktu, omunda yüklediniz. Pes!
Başta nasıldı
Bu bir kultur canim, bizim toplum ataerkil. Erkekler is yapmaz kafasi var genelinde.. yapsa bile aslaCunku erkek analari ne yapsa ogullarini alkislamayi vazife biliyo, bunun babanin mizina sahip cikmamasiyla alakasi yok, ben baska bisey anlatiyorum, esim yabanci, bulasik da yikar, yemek de yapar, benle esit bicimde tum gorev dagilimina katilir, adamin kardesinin kocasi da ayni model, cunku boyle yetistirilmisler , kizkardesi hayatinda 1 kez erkek diye kocama bi bardak su getirmek zorunda kalmamis, erkek olmak ovulmemis, taclandirilmamis, cok mu zor su anlattigimi anlamak, bunu asilayan anneleri. Evde ogluna masa hazirlattiran, utu yaptiran annesi yani. Kizina ogrettigi gibi ogreten, evet bunun sorumlulugu da kadınlara kaldi. Oglum pasa, kizim hizmetçi diyen ana modelleri bitmedikce erkekde kalite malite aramayin
Bu arada yazim tarzina az dikkat, pes mes , karsinda tartisip kavga edip adam ariyosan, pazar pazar ugrasamam senle. Yazdigim acik ve net algolamak da sorunun varsa o da senin sorunun.
aranan sensin bence, hala tarza bakMune burada sanırım aranan biri var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?