Kıskandırmak, süslenip puslenmek... bunlar geçici çözüm. O anlik belki ilgisini çekersin adamın. Çok da fayda sağlayacağını düşünmüyorum ben. Adamın ailesini gözü görmüyor. Bence umurunda da değil. Evi otel gibi görüyor. O kendi derdinde. Yapılacak tek şey adamı bırakmak. Bazen bırakmak gerekiyor. Adamı kapı önüne koymak gerekiyor. Boşanmaktadır bahsediyorum. Cunku bu şekilde konu sahibi de gözünün önüne bakamıyor. Adam ne hali varsa görsün zaten eşine çok da hayrı yokmuş. Bu adamla evliliği devam ettirmek adamın gözünde onursuzlasmak gibi de duruyor olabilir. Cunku Adam resmen boşanmak istiyor havalarında.
Evet adam boşanmanın derdinde. Konu sahibi bugün çekip gitse, adam yalvarmaktan ziyade sevincinden göbek atar. Ödül olmuş olur ona boşanmak. Hep boşan diyoruz ama boşandıktan sonra kaçtığımız evlilikten ne kadar onurlu bir hayat yaşanabiliyor, düşünmüyoruz.
Adam asgari ücret kazanıyormuş. Yasal nafaka 1/4’ü geçemez. Hadi olsun olsun iki çocuğa ve kadına 1000 tl verilsin, imkansız ama.
1 ve 4 yaşında iki çocuk nereye bırakılır da işe gidilir?
Çocukları okula verdin, işe girdin. Okul- kreş ücretini nasıl vereceksin?
Parayı bir şekilde hallettin, çocukların giriş- çıkış saatlerine uyacak işi nasılbulacaksın?
Çocuklar hastalandığında -ikisi de ufacık- işten iZin alıp hastanelerde koşacaksın.
Kazandığın kirana, faturana, marketine, giyime yetecek mi?
Boşan demek kadına külfet adama ödül.
Adam boşanınca 750-1000 tl verir, eteklerini silkeler, arkasını dönüp gider.
İlgisiz diye şikayet ettiğin adamın eve gelirken taşıdığı market poşetine, aldığı bez mamaya, biri kucak isterken diğerinin balkondan sarkmasını engellemesine mum olursun.
İki çocuk en az iki yetişkin ister bakımda. Hem çalışıp iki küçük çocuğa imkansız bakamaz konu sahibi. Hem de en az 8-10 yıl bu şekilde sürer.
Sabaha kadar çocuk sallarsın, hastaysa bakarsın sabah işe gidersin. Nereye kadar dayanılır. Alacağın asgari ücret bile olmaz. Hangi ihtiyaca yetecek? Arkasında ailesi de yokmuş.
“Boşan.” dediler mi sinir tepeme çıkıyor. Boşanınca bu kadının yükü 5 katına çıkacak. İlgisiz koca derdini mumla arayacak 2 bebeyle elinde Pazar poşetleri yağmur altında eve dönerken. Madem değiştiremiyorsunuz köprüyü geçene kadar şu adamları eşek gibi kullanmayı bilin. Poşet taşısın, faturayı ödesin, çocuğu okula bıraksın, market yükünü halletsin. Başlamışım kocasına.