Eşimin ilgisi hiç yok

Para biriktirme ypyorum nolur nolmaz diye ztn

Yani yok kıskandır, görmezden gel, başkasıyla konuşuyormuş gibi yap, kendine bak.. o kadar anlamsız yorumlar gelmiş ki. Olayın gerçekliğinden o kadar uzak ki hepsi. Konu sahibi de öyle.
Adamın kafası üç kuruş da kazansa akşam cafede, arkadaş ortamında takılmak. Bir dürümle karnını doyurup çocuk ağlamasından, kadın siteminden (!) uzak, ev sorumluluğu almamak. Çocuk zırıltısı olmadan bira içip tuZlu fıstık yiyip maç seyretmek. İstediğiyle flörtleşip düşüp kalkmak, heyecan yaşamak.
Kalkıp deniyor ki adama ders ver. Adamın kurtulmak istediği yerde ders versen ne olur? Gitmeye bahane arıyor zaten. Evlilik sorumluluğu dışarıdan kolay görünür ama içeriden yer bitirir insanı.
Adam eve gelirken mama- bez taşımak istemiyor, cipsini Çerez’ini alıp akşam kafa dinlemek istiyor. Bunu yaparken de eşlik edecek birini bulmuş sanki ama o kişi konu sahibi değil. Başka birisi olduğu çok belli.

Bu adamı düzeltmeye hizaya getirmeye çalışmak lisede okuldan kaçan öğrenciye daha ağır ödevler vererek onu okula bağlamaya çalışmaya benziyor. 30 yaşını geçmiş adamın başında kavak yeli esmez. Bu adamın düzelmesi zor artık çünkü özgürlüğün tadını almış.

Daha önce de söyledim konu sahibi 4 yıl olmuş. Koca 4 yıl. 4 yıl nasıl sabrettiysen yine öyle sabret. Olan sana oluyor 2 çocukla ama artık yapacak bir şey yok.

Kadınlarımız, bir şeyi yapmak istemeyen adama kendine bakarak, özgüvenli olarak, kıskandırarak bir şey yaptırılmayacağını nasıl ve ne zaman öğrenirler bilmiyorum. O kadar beyhude bir çaba ki bu.. kendi hayatınıza bakmaktan başka bir çare yok maalesef.

Biri 4 buçuk biri 1yasinda çocuklarım askeri ücret tek eşim çalışıyor hayr yok ev hanımıyım hayır uzak ztn ailem arkamda değil olmazlar
Allah yardımcın olsun ummadığın bir yerden bir kapı açsın insaAllah merhametsiz eşin ailen arkamda değil ona mahkumsun diye bu şekilde davranabiliyor zaten güçsüz görüyor sizi aileniz neden arkanızda değil peki ? En azından arkanızdaymis gibi dursalar bari bu kadar umursamaz olmaz aileniz hiçbir şekilde arkanızda olmayacaksa maalesef kendi yolunuzu cizin eşinizden beklentiniz olmasın çocuklar büyüyene kadar sabredin ama bu arada büyük şehirde iseniz evden para kazanabileceğini işleri araştırın yaşınız kaç bilmiyorum ama çocuklar okula başlayınca rotanizi belirlersiniz... Allah mazlumun yanındadır

İstenmeyen evlat gibiyim desem evet İzmir'de yaşıyorum ama öyle pek iş yok olsa yaparim evde 22 yaşındayım amin tşk ederim

Ben bu adamın çocukların büyümesini beklediğini düşünüyorum. Simdi giderse vicdan azabı çekeceğini düşünüyor bence.

Kıskandırmak, süslenip puslenmek... bunlar geçici çözüm. O anlik belki ilgisini çekersin adamın. Çok da fayda sağlayacağını düşünmüyorum ben. Adamın ailesini gözü görmüyor. Bence umurunda da değil. Evi otel gibi görüyor. O kendi derdinde. Yapılacak tek şey adamı bırakmak. Bazen bırakmak gerekiyor. Adamı kapı önüne koymak gerekiyor. Boşanmaktadır bahsediyorum. Cunku bu şekilde konu sahibi de gözünün önüne bakamıyor. Adam ne hali varsa görsün zaten eşine çok da hayrı yokmuş. Bu adamla evliliği devam ettirmek adamın gözünde onursuzlasmak gibi de duruyor olabilir. Cunku Adam resmen boşanmak istiyor havalarında.

İstenmeyen evlat gibiyim desem evet İzmir'de yaşıyorum ama öyle pek iş yok olsa yaparim evde 22 yaşındayım amin tşk ederim
O zaman iş başa düştü deyip çokça dua Edip çünkü kadere etki eden tek şey dua imiş çok daha hayatın basindasin hayat sana çok güzellikler getirsin insaAllah kendi fikrim eşin b.k herifin teki diye düşünmüştum ama sen 22 isen da o yaşlarda yani aile kavramının ne olduğunu kendi ailesinde bilincine varamamış beli ki 17 yaşında evlenmiş 18 de anne olmuşsun anaç mizaclimisin bilmem ama olmak zorundasın iki çocuğun var diye diyorum eşini eğitmeye çalış aile kavramının anlamı idrak edene kadar uğraş bunu ailen için yap o sırada çocukların da büyür okul çocuklar okul çağına gelene kadar eşin eğildi eğildi (ağaç yaş iken eğilir) ki insaAllah en kısa zamanda olgunlaşır ailesi kavramini idarak eder iyi bir koca iyi bir baba olur ailesine sahip çıkar yok eğer olmadı siz kendinizce rota cizin bu arada kendinizi de online olarak geliştirmeye çalışın ekonomik özgürlük her kadın için şart günümüzde sizin durumunuzdaki biri için hayati önem taşıyor Allah kolaylıklar İhsan eyleye vesselam

Tşk ederim çocuklarim olmasa belkide durmazdim onlar var diye bnde onun yanındayım

Evet adam boşanmanın derdinde. Konu sahibi bugün çekip gitse, adam yalvarmaktan ziyade sevincinden göbek atar. Ödül olmuş olur ona boşanmak. Hep boşan diyoruz ama boşandıktan sonra kaçtığımız evlilikten ne kadar onurlu bir hayat yaşanabiliyor, düşünmüyoruz.
Adam asgari ücret kazanıyormuş. Yasal nafaka 1/4’ü geçemez. Hadi olsun olsun iki çocuğa ve kadına 1000 tl verilsin, imkansız ama.

1 ve 4 yaşında iki çocuk nereye bırakılır da işe gidilir?
Çocukları okula verdin, işe girdin. Okul- kreş ücretini nasıl vereceksin?
Parayı bir şekilde hallettin, çocukların giriş- çıkış saatlerine uyacak işi nasılbulacaksın?
Çocuklar hastalandığında -ikisi de ufacık- işten iZin alıp hastanelerde koşacaksın.
Kazandığın kirana, faturana, marketine, giyime yetecek mi?

Boşan demek kadına külfet adama ödül.
Adam boşanınca 750-1000 tl verir, eteklerini silkeler, arkasını dönüp gider.
İlgisiz diye şikayet ettiğin adamın eve gelirken taşıdığı market poşetine, aldığı bez mamaya, biri kucak isterken diğerinin balkondan sarkmasını engellemesine mum olursun.
İki çocuk en az iki yetişkin ister bakımda. Hem çalışıp iki küçük çocuğa imkansız bakamaz konu sahibi. Hem de en az 8-10 yıl bu şekilde sürer.

Sabaha kadar çocuk sallarsın, hastaysa bakarsın sabah işe gidersin. Nereye kadar dayanılır. Alacağın asgari ücret bile olmaz. Hangi ihtiyaca yetecek? Arkasında ailesi de yokmuş.

“Boşan.” dediler mi sinir tepeme çıkıyor. Boşanınca bu kadının yükü 5 katına çıkacak. İlgisiz koca derdini mumla arayacak 2 bebeyle elinde Pazar poşetleri yağmur altında eve dönerken. Madem değiştiremiyorsunuz köprüyü geçene kadar şu adamları eşek gibi kullanmayı bilin. Poşet taşısın, faturayı ödesin, çocuğu okula bıraksın, market yükünü halletsin. Başlamışım kocasına.

O da ilişki isteyince sende ona aklını fikrini onunla bozdun dersin. Erkeklerde çok geç dank ediyor kaç yıllık evlisiniz ?

Ben bu adamın çocukların büyümesini beklediğini düşünüyorum. Simdi giderse vicdan azabı çekeceğini düşünüyor bence.
Bu tip erkekler hiç boşanmayı düşünmez ki hem evdeki dursun hem dışarıdaki olsun ister. Kimbilir kimleri bosanacagim diye kandırıyor. Evde hizmeti görülüyor e çocuk görevi de tamam beyefendi gönlünce eğleniyor işte

Evet bosanmayi düşünmeyenler de var, ama çocuklar büyüyen kadar bekleyenler de var, biliyorum.

O kinu haklısın. Söyleyecek söz yok. Ben biraz icsellestirdim belki de. 12 yıl böyle biriyle evli kalıp sonra oğlum 7 yaşında iken evi terk eden adamdan bosanmis biri olarak yazmıştım ben. Hep kendime neden daha önce boşanmanın dedim. Oğlumla çok daha önce yolumuzu çizerdik, ki ben bosanirken bulunduğumuz şehirde kadro bulamayan doktorali işsizdim, 41 yasindan sonra başka bir sehirde kadro bulup yeni bir düzenle yeni bir hayata basladim. Haklısınız iki küçük çocukla zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…