Eşimin ilgisi hiç yok

Iste zaten evde kiz ve erkek cocuga esit deger ve sorumluluklar yuklenmedigi, bi cinsiyet digerine ustun kilindigi ve cocuklara da bu davranis modeli ogretildigi surece ortadogu modelinden cikamiyoruz. Erkekler degissin diye oturup dua ederek degismiyo biseyler, egitmek lazim erkegi

Ben umidimi kestim bacim size kolay gelsin

Valla anneler eğitirken yanlış yapıyor diyen de haklı, yanlış yetişen insan da bir yerden sonra bunun yanlışlığını görüp kendini düzeltsin diyen de haklı.

Ama şuraya kesinlikle katılıyorum ki bir yerden sonra erkek bu düzenin saçmalığını görse de bozmak işine gelmiyor. Düşünsene karınla aynı anda işten eve gelmişsin, sen elinde kumandayla salonda yatıyorsun o mutfakta didiniyor. Bunun yanlış olduğunu idrak edebilmek için einstein gibi beyne sahip olmaya gerek yok ki, biraz vicdan olsa yeterli.

Bir yerden sonra onların da işine gelmiyor rahatını bozmak. Zaten bazıları açık açık da söylüyor; temizlik yapmayacaksan, yemek yapmayacaksan o zaman ben seninle neden evlendim diyen erkek konusu gördüm ben bu forumda.

prometheus Şuan piyasadaki benim diyen ilişki uzmanından, evlilik uzmanından daha gerçekçi tespitleriniz var. Forumda filtreleme özelliği varsa sizin yorumlarınızı filtreleyip ders niyetine okumak istiyorum. İlişki adına, evlilik adına tecrübesiz kadınların dikkatini çeksin sizin yorumlarınız. Ben bu kadar nokta atışı yapanı görmedim.

%100 haklısınız ama kadınlar da sağlıksız ortamda büyüdüğü için aynı şekilde kendisi gibi sağlıksız ortamda büyüyen erkeklerle birbirini buluyorlar ama sonra zamanla akıl başa geldikçe sorunlar ortaya çıkıyor. aslında erkek değişmiyor kadın başta buna razı iken sonradan aklı başına geldikçe değişiyor

Estafurullah, canımsınız
Her tecrübenin ardında çok büyük üzüntülerin, kötü anıların olduğunu söylemek isterim.
Keşke ilişkiler hakkında hiçbir şey bilmeyen, gözlerindeki ışıltı gitmemiş, cıvıl cıvıl bir genç kız olarak kalabilseydim.

Bence tam tersi. Kadın her duruma uyum sağlayabiliyor. Değişen şartlara, ekonomik koşullara, sağlık problemlerine vs. Ufak tefek sorunlar olsa da kadın uyum sağlayabiliyor. Evliliğini sürdürme eğiliminde oluyor.

Erkeğin “bir yastıkta kocamak” için verdiği söz, şartlara göre değişkenlik gösteriyor.
Kıt kanaat geçinen, çoluk çocuk sahibi, gece hayatı nedir bilmeyen, kısaca çapsız yurdum erkeği işlerinin biraz iyi gitmesiyle ve bitinin kanlanmasıyla değişen şartlara hemen uyum(!) gösteriyor. Araba değişiyor, kılık kıyafet değişiyor, kendini matah bir şey sanmaya başlıyor be kaçınılmaz son; görmemiş olduğu için bir varoş gülünü metres tutup kadının kendisine (aslında paraya) tapmasına aşık oluyor. Bunu hayat sanıyor.
Aslında bu adamın cebi sittin sene para görmeseydi biz onu mazbut, başı yerden kalkmaz bir tip sanacaktık. Değişen şartlar karşısında birden dönüş yapıverip uyum gösteriveriyorlar.

Oysa maddi durumunun yükselişi karşısında bunu yapan kadın çok azdır. Hatta yok gibidir. Kadın varlıkta da yoklukta da bir şekilde aileyi bir arada tutma eğiliminde oluyor; şartlar çok fazla kadının tavrını etkilemiyor.
Ben geneli yazdım. Böyle olmayan tek tük insan da var tabii.

Her kurnazlığa, her şeytanlığa aklı eren erkek, Eve gelindikten sonra poposu koltuk görmeyen kadının ne kadar yorulduğunu anlar. Bunun için zekaya ihtiyaç yok, biraz vicdan yeter.
Ama bunu idrak ederse kalkmak lazım, hayatın ucundan eşit derecede tutmak lazım, işleri sorumlulukları paylaşmak lazım; bu, her babayiğidin harcı değildir.
Eşine kıymet vermek, iyi davranmak, ona karşı vicdanlı davranmak, çoluk çocuğunun rahatı için çalışıp evde terör estirmemek, imkanı olduğu halde gözü dışarıda olmamak çok ciddi söylüyorum her erkeğin harcı değildir. Kolay görünür ama çok zordur. Çelik gibi irade ister; menfaatine uymayan şeylere de eyvallah demek.

sağlıksız şart derken maddi durumu kastetmedim.
erkek çocuğuna kızlar elinin kiri erkektir her şeyi yapar kızlarla gezer sevişir kandırır gönül eylendirir kız çocuğu erkek çocuğuna hizmet eder v.s
kız çocuğu da tam aksi büyütülür.
kız çocuğu bunun normalini böyle zanneder erkek çocuğuda.

hatta instagram paylaşımları da var kızlar sizinle eylendi benimle evlendi çatlayın diye story atanlar yada kocasının hanımı v.b sıfat yakıştıran kadınlar v.s aklıma gelmedi bir sürü örneği var yani bu kadınlar normal mi ? bunlarda böyle kendini zaten ikinci sınıf görüyor bunlara bir erkek saygı gösterse değer verse erkeği beğenmezler gerçi öyle birisi de bunları beğenmemesi lazım ama bir yerde erkeklerin işine de geliyor.

Aslında ben bunun böyle olmadığını kastetmek istedim.
Erkek de kadın da belli bir yaşa kadar belli kalıplarla büyür; hayatın gerçekleriyle karşılaşınca aslında neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamaya başlar.
“Erkeğin elinin kiridir, ne yaparsa yapsın üstüne yapışmaz, hovardalık erkek adamın işidir.” gibi kafalar, bunun böyle olmadığının aslında farkında. Ama farkına varmanın da bir sorumluluğu var; menfaatler çatışıyor.
Farkına varırsa artık pavyona gidemez.
Varoş, bayır gülü metresiyle düşüp kalkamaz.
Evde terör estiremez dolayısıyla kral muamelesi göremez.
Karısına it muamelesi yapamaz. Yapamazsa karısının dili uzar (!) adam kendisine çeki düzen vermek zorunda kalır.

İşte ben bunu demek istiyorum.
Bir anne çocuğunu ne kadar ataerkil yetiştirirse yetiştirsin, o adam hayatı tanımaya başladığında bunun yanlış olduğunu anlar. Bunu yapan adamlara aynı kendileri gibi bir damat adayı tavsiye edin, kapılarına bile yaklaştırmazlar; çünkü bilir ki yanlış.

Annem, kayınvalide ve eltileriyle ilgili hep kendince birşeyler anlatırdı ve ben onun haklı olduğunu düşünürdüm. Büyüdükçe ve özellikle evlendikten sonra annemin de haksız olduğu yerleri kendim gördüm. Annem kabul etmiyordu; ederse babam, babaannem, 4 halam, yengelerim haklı çıkacaktı ve bu da anneme ekstra iş yükü demekti. Kısaca işine gelmiyordu. Demek istediğim tam olarak bu.

6 yıllık evliyim hayır değildi. 4 senedir böyle
4 sene nasıl dayandın?
Sen de akşamları çekil kenara, telefonunla oyna, odalara kapanıp telefonla konuş ona pek duyurmadan. Hatta arada kahkaha at, bakalım yine “kiminle konuşuyorsun” diye sormayacak mı…

Şu erkekleri özgürlüklerinden vurasım geliyor!

tamam erkeklerin işine geliyor da (karaktersizlerin) kadınların işine gelen şey ne ki ? akşama kadar evde tv izlemek falan mı

tamam erkeklerin işine geliyor da (karaktersizlerin) kadınların işine gelen şey ne ki ? akşama kadar evde tv izlemek falan mı
Kadının işine gelen bir şey yok. Çalışsa da ev hanımı olsa da kadının yükü çok fazla. Hele bir de anneyse. Çoluk çocuk sahibi evli hiçbir kadının akşama kadar tv izlediğini düşünmem.

Bı iki kere yaptım öyle ama pek umrunda olmadı kahkaha atmadım ama oyle konuştum ama genelde kardeşin arıyor niye sorayım diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…