Eşimin hastalığı ve işe gitmemesi boşanmayı bile düşünüyorum

Hasta olup, kötü hissetmesine rağmen rapor almayıp işe gidenlere sorumluluk sahibi değil, enayi denir. Biri de zatürre olmuş, buna rağmen işe gitmiş bununla övünüyor. Büyük ihtimalle e_nabız'a verilen ilaçtan dolayı zatürre teşhisi yazılmıştır, gerçek zatürre değildir. Zatürre geçirmiş biri olarak birkaç gün hastanede sonra da evde tedavi gördüm. Nefes bile alamıyordum, buhar yapınca bir tek rahatlıyordum. Bir odadan başka odaya bile gidemiyordum, değil işe gideceğim. 10 gün rapor aldım, iş yerim de batmamıştı ben gitmediğim için.

Ayrıca fibromiyaljim mevcut ve du.... içeren antidepresanlar dışında rahatlatan bir şey yok, o ilaç da tüm gün mayıştırıyor insanı. Fibromiyalji tanısı öyle kolay konmuyor konu sahibi, ayrıntılı testlerden sonra bir şey bulunamazsa fibromiyalji diyorlar. Doktorumun bana dediği iltihaplı romatizmanın oluşumu yıllar sürebiliyor. Hastalık tahlillerde belli olup, çeşidi anlaşılana kadar yapacak bir şey yok. Şimdiki teşhis fibromiyalji ama kesin de değil. Doktor bile kesin diyemiyor, deneme yanılma yöntemiyle gidiyoruz iki yıldır. Adamın ne yaşadığını bilemezsiniz. Ömrümü vücudumdaki yanma, sızlama, ağrı, iltihaplı ödemlerle geçiriyorum fakat buna rağmen sevdiklerimi üzmemek için gülümsüyorum hep. Onlar da beni öyle gördükçe mutlu oluyorlar, çok şükür çevremde sizin gibi tipler yok. Üzüldüm eşiniz için.

junior(5 yıl), senior(5-10 yıl), ekip liderliği, proje yönetici yardımcısı, proje yöneticisi. Şirketlere göre kademe artadabilir.
Ya benim çalıştığım bir yer vardı eskiden, şöyle diyeyim 20 kişiysek 15i falan proje yöneticisiydi 😂 herkeste 1 proje vardı, taşere edilen kısımlarla falan iş yükü de yoğundu ama sonucunda 1 proje yani. Ekip lideriyse 2 taneydi. Bu şey gibiydi, sen ağa ben ağa inekleri kim sağa😂

o halde anlattığınız katmanların proje yöneticliği, tanım ve görevlerine aykırı olduğunu ve bu katman örneğini hangi kurumdan verdiyseniz o kurumun mevzuatta yanlışlıklar olduğunu biliyor olmanız gerekirdi.
neyse, uzatmayacağım ama siz de bu -derin- bilgilerinizde ısrarcı olmayın. sizin iyiliğiniz için söylüyorum
Benim kurumumun mevzuatta yanlışlık yapma ihtimali yok. Şimdi iki yöneticime baktım. Acaba dedim sorguladım. Dediğim gibi olmuşlar. Hatta senior pozisyonda bir tanesinin 14 yıl deneyimi var. Kariyer dediğimiz şey bu. Emek vererek işleyerek oluyor. Kimse kimseyi kademe atlamadan proje yöneticisi yapmıyor, yapamaz. İşi bilmeyen işi yönetemez. İstisnai firmalar hariç. Sizin özgeçmişinizi bilmiyorum, ya da çalışma alanınızı. Başarılı bir kariyer hayatı dilerim.

Ya benim çalıştığım bir yer vardı eskiden, şöyle diyeyim 20 kişiysek 15i falan proje yöneticisiydi 😂 herkeste 1 proje vardı, taşere edilen kısımlarla falan iş yükü de yoğundu ama sonucunda 1 proje yani. Ekip lideriyse 2 taneydi. Bu şey gibiydi, sen ağa ben ağa inekleri kim sağa😂
Yani bizde departmana göre 1 tane oluyor. Altında 20, 30 kişi çalışıyor. Tabi şirkete göre değişir. Sigrid hanım genelleme yaptığı için söyledim.

Belirtileri okudum da bende de varmış Fibromiyalji 😅 teşhis nasıl koydular
Ama mecbur çalışıyoruz 😭

Kendi işinin patronu değilsen her yaşta fırça yemen olası değil mi zaten? Kocan fırça yiyince itici mi gelecek sana?
burada olay bence fırça yemeyi göze almış olmasındaki ve fırça yemeyi önemsemiyor olmasındaki iticilik
yoksa elbette her an patrondan haksız yere bile fırça yeme ihtimali var insanın
mesele bu adamın bu konuda gayet arsız ve yüzsüz olması.

Yalnız proje yöneticisi olabilmek için, en alttan üst kademeye belirli sürelerde çalışmak gerekiyor. Adım adım seviye atlıyorsun. Aynı zamanda yöneticilik eğitimleri de almak gerekli. Kaldı ki o sizin dediğiniz iyi şirketlerdense. Torpil yoksa gökten zembille yöneticilik inmiyor. Burdaki genellemen yanlış.
teoride "olması gereken" sizin dediğiniz gibi aslında, evet
ama ülkemizde pek öyle değil.
bizim şirketteki muhasebeci arkadaş, bu sene bir arkadaşın ayrılması üzerine onun işleriyle ilgilenmeye başladı
tam olarak ilgilenmiyor da işte bazı şeyleri o yapıyor
ve ünvanı proje yöneticisi oldu mesela
halbuki bu anlamda hiç deneyimi yok. adam muhasebeci.
yapılacak bir işin şirkete ne kadar kar bırakacağıyla falan ilgileniyor ve fiyat teklifleri sunuyor
proje olarak adlandırılan işin teknik kısmına dair zerre bilgisi ve deneyimi yok
ama ismi proje yöneticisi.
böyle çok örnek var bu ülkede.

Benım bir öğretmen arkadaş var.
Kadın da agrılı ıltıhaplı romatizma var.
Köy okulunda ögretmen kendisi.
Bır kaç gün doğalgaz yanmadı dedi.
Ne çektim ağrıdan.
Kımse yıne de işini ihmal etmiyor.
Dayanamadıgı yerde rapor alıyor.

teoride "olması gereken" sizin dediğiniz gibi aslında, evet
ama ülkemizde pek öyle değil.
bizim şirketteki muhasebeci arkadaş, bu sene bir arkadaşın ayrılması üzerine onun işleriyle ilgilenmeye başladı
tam olarak ilgilenmiyor da işte bazı şeyleri o yapıyor
ve ünvanı proje yöneticisi oldu mesela
halbuki bu anlamda hiç deneyimi yok. adam muhasebeci.
yapılacak bir işin şirkete ne kadar kar bırakacağıyla falan ilgileniyor ve fiyat teklifleri sunuyor
proje olarak adlandırılan işin teknik kısmına dair zerre bilgisi ve deneyimi yok
ama ismi proje yöneticisi.
böyle çok örnek var bu ülkede.
Tabi ki öyle. Dedimya torpil ya da usulsuzluk varsa o ayrı. Ama orda bir genelleme yapılmıştı. Mesela bizim şirkette bu durum kabul görmez. Ya da arkadaşlarımın çalıştığı firmalar var. Onlarda da kademeli sistem var. Bazı yerlerde bu usulsuz durum işleyemiyor. Yani her proje yöneticisine kariyersiz diyemeyiz.

Tabi ki öyle. Dedimya torpil ya da usulsuzluk varsa o ayrı. Ama orda bir genelleme yapılmıştı. Mesela bizim şirkette bu durum kabul görmez. Ya da arkadaşlarımın çalıştığı firmalar var. Onlarda da kademeli sistem var. Bazı yerlerde bu usulsuz durum işleyemiyor. Yani her proje yöneticisine kariyersiz diyemeyiz.
küçük yerlerde oluyor işte. ben de firma değiştireceğim zaten 2025'te.

Hasta olup, kötü hissetmesine rağmen rapor almayıp işe gidenlere sorumluluk sahibi değil, enayi denir. Biri de zatürre olmuş, buna rağmen işe gitmiş bununla övünüyor. Büyük ihtimalle e_nabız'a verilen ilaçtan dolayı zatürre teşhisi yazılmıştır, gerçek zatürre değildir. Zatürre geçirmiş biri olarak birkaç gün hastanede sonra da evde tedavi gördüm. Nefes bile alamıyordum, buhar yapınca bir tek rahatlıyordum. Bir odadan başka odaya bile gidemiyordum, değil işe gideceğim. 10 gün rapor aldım, iş yerim de batmamıştı ben gitmediğim için.
enayi çok ağır bir laf olmuş ya
kolay bir ülke değiliz, ekonomimiz berbat. işsiz kalmak zor, iş bulmak daha da zor
insanlar işlerine bi şekilde tutunmak zorundalar çünkü hayat şartları ortada
bu açıdan bakılırsa hasta olmasına rağmen işe gidenler muhtemelen rapor alırlarsa göze batacaklarını düşündükleri için böyle bir yol tercih etmiştir
bi şekilde hasta olmasına hasta hissetmesine rağmen ayakta durabiliyorsa, kolunu kaldırabilecek hali varsa işe gitmeyi tercih etmiştir
sağlığımın çok kötü olduğu, bağışıklığımın düşük olduğu bi dönem geçirdim
çok sık hastalanıyordum
o dönem sadece 2 gün hastalık sebebiyle işe gidememiştim
sonraki haftalarda bazen çok kötü hissetsem bile asla izin istemedim, rapor almadım ve işe gittim
çünkü sık sık izin/rapor olaylarına girsem göze batarım diye düşündüm ve bu durum patronumun hoşuna gitmeyeceği için sıkıntı yaşayabileceğimi düşündüm
evet iş yeri batmaz ama patronlar bu personel de zırt pırt hastalanıyor uğraşamam bununla diye düşünüp direkt çıkış verir yani verim alamadığı gerekçesiyle
insanlardaki bu kaygı hasta olmalarına rağmen işe gitmelerine sebep oluyor bence.
o yüzden bunun adına enayi demeyelim, sorumluluk sahibi de demeyelim. gelecek kaygısı diyelim.

enayi çok ağır bir laf olmuş ya
kolay bir ülke değiliz, ekonomimiz berbat. işsiz kalmak zor, iş bulmak daha da zor
insanlar işlerine bi şekilde tutunmak zorundalar çünkü hayat şartları ortada
bu açıdan bakılırsa hasta olmasına rağmen işe gidenler muhtemelen rapor alırlarsa göze batacaklarını düşündükleri için böyle bir yol tercih etmiştir
bi şekilde hasta olmasına hasta hissetmesine rağmen ayakta durabiliyorsa, kolunu kaldırabilecek hali varsa işe gitmeyi tercih etmiştir
sağlığımın çok kötü olduğu, bağışıklığımın düşük olduğu bi dönem geçirdim
çok sık hastalanıyordum
o dönem sadece 2 gün hastalık sebebiyle işe gidememiştim
sonraki haftalarda bazen çok kötü hissetsem bile asla izin istemedim, rapor almadım ve işe gittim
çünkü sık sık izin/rapor olaylarına girsem göze batarım diye düşündüm ve bu durum patronumun hoşuna gitmeyeceği için sıkıntı yaşayabileceğimi düşündüm
evet iş yeri batmaz ama patronlar bu personel de zırt pırt hastalanıyor uğraşamam bununla diye düşünüp direkt çıkış verir yani verim alamadığı gerekçesiyle
insanlardaki bu kaygı hasta olmalarına rağmen işe gitmelerine sebep oluyor bence.
o yüzden bunun adına enayi demeyelim, sorumluluk sahibi de demeyelim. gelecek kaygısı diyelim.
Enayi lafını mecbur olup gidenlere demedim zaten. Zorunda olmamasına rağmen gittiğini anlatıp bununla övünenlere dedim. Adamın kronik hastalığı var, patronu kendisine izin veriyor, mesleği gayet de home-office çalışabileceği bir meslek buna rağmen cinsiyetçi yaklaşımla adam yerden yere vurulmuş.

Enayi lafını mecbur olup gidenlere demedim zaten. Zorunda olmamasına rağmen gittiğini anlatıp bununla övünenlere dedim. Adamın kronik hastalığı var, patronu kendisine izin veriyor, mesleği gayet de home-office çalışabileceği bir meslek buna rağmen cinsiyetçi yaklaşımla adam yerden yere vurulmuş.
bir erkeği, onunla hayatı paylaşan, aynı evde yaşayan ve her anına yakından tanıklık eden bir kadın artık erkek olarak görmüyorsa bunun tek sebebi bu saydığınız durum değildir, bunu anlamak zor değil.
konu sahibi kocasının hastalığını işine geldiği gibi kullandığı düşüncesi içinde
konu cinsellik olunca ya da geç saate kadar film keyfi yapmak olunca ağrısı yok, konu çalışmak olunca ağrısı var diyor
bu kadından bu adama saygı duymasını beklemek komik olur.

bir erkeği, onunla hayatı paylaşan, aynı evde yaşayan ve her anına yakından tanıklık eden bir kadın artık erkek olarak görmüyorsa bunun tek sebebi bu saydığınız durum değildir, bunu anlamak zor değil.
konu sahibi kocasının hastalığını işine geldiği gibi kullandığı düşüncesi içinde
konu cinsellik olunca ya da geç saate kadar film keyfi yapmak olunca ağrısı yok, konu çalışmak olunca ağrısı var diyor
bu kadından bu adama saygı duymasını beklemek komik olur.
Keşke fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmayı öğrenebilsek. Hastalığın ne olduğu hakkında zerre bir şey bilmeyen, sabah tutukluğu denen şeyin ne olduğunu yaşamadan konuşanlara ne anlatsak boş.

Bir iki hafta evden çalışsa belki kendiaine iyi gelebilir +1 gün izin bile bazen ilaç gibi geliyor. İş yerinden memnun değilse iş yerini değişebilir ama çalışmamak çok farklı bir boyut hetta siz de eğer çalışmıuorsanız imkanınız da varsa çalışıp eve katkıda bulunabilirsiniz emin olun eve ayrı bir huzur geliyor kimse kimseye batmıyor 😅

Hayat nazlanacak fırsatı verebiliyorsa şanslı yinede. Benim gibi değil işe geç gitmek gerçekten yatak döşek hasta olduğunda bile sorumlusu tripten tribe gireceği bir işi olsaydı o zaman tutuşurdu bir tarafları.

Fibromiyalji insanı hayattan soğutan bir hastalık. Özellikle sabahları tüm gece dayak yemiş gibi uyanıyorsunuz. Ama nörologa gidince bir ilaç veriyor düzenli kullanınca işe yarıyor. Benim bir de uyku problemim olduğu için ek uyku ilacı da alıyorum

Keşke fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmayı öğrenebilsek. Hastalığın ne olduğu hakkında zerre bir şey bilmeyen, sabah tutukluğu denen şeyin ne olduğunu yaşamadan konuşanlara ne anlatsak boş.
valla bunu konu sahibine söyleyeceksin bana değil
benim bu hastalık hakkında bilgi sahibi olmama gerek yok
bu hastalığı olan kişilerle yaşayanlara söyleyeceksin sen onu.
kocasına saygısını kaybeden kişi konu sahibi, ben değilim.
kadının fikirleri ortada.
tek sebep sağlık değildir diyorum ben kim bilir nelerin birikimi olmuş konu sahibindeki soğumaya sebep

X