Eşimin hastalığı ve işe gitmemesi boşanmayı bile düşünüyorum

66 yaşındaki profesörüm hala 5 gün universitede ders veriyor aynı hastalığa sahip
Ne kadar prenses bir kocanız var

İşte konu bu ben de tembelliğe vurduğunu düşünüyorum . Ayrıca millet sabah 5 te uyuyup sabah işine gidiyor. 2 de yattı diye 8 de uyanamıyor. Ağrım var diyor. Evet ağrı kesici ile geçmiyor ama yok yani ağrın olsa bile Kalk git yani oturarak çalışıyor zaten
Aynı sorun benim eşimde de var maalesef akşam biraz geç yatsa sabah erkenden kalkıp işine gidemez o yüzden düzenli bir yere gidip çalışamıyor 9 senedir evliyiz hep aynı bi değişmedi

ne yüklenmişsiniz adama ya. ağrıları sabah fazla oluyordur belki. bir süreliğine kendince dinlenmek istiyormuş, ne var bunda. iyi bir adammış madem. tolere edin, sık boğaz etmeyin. güzelce konuşun. adam ırgat mı yaw. hastalığı var ve ayak sürüyor belli. boşanmayı düşünüyorsunuz hemen. dilekçeyi hazırlayın bari işsiz kalırsa vakit kaybetmemiş olursunuz.

Bazı isyerleri açık açık istediğin saatte gel istediğin saatte git yeter ki işler yürüsün diyor. Gec kaldigin zaman degil is aksadigi zaman azar isitiyorsun. Eğer böyle bir isyeri ise sorun olmaz sanırım. Ama değilse sıkıntı tabi ki. Eşinizin isyeri böyle bir yer mi? Fibromiyalji nedir çok bilmediğim için o konuda yorum yapamadım.

hay allah. koca koca insanlara yine kariyer anlatıyorum.
kariyer, bir kişinin iş hayatı boyunca edindiği deneyimlerin, yeteneklerin ve başarıların toplamını ifade eder. genellikle belirli bir meslek veya alanda ilerleme, gelişme ve profesyonel hedeflere ulaşma sürecini kapsar. kariyer, eğitim, beceri geliştirme, iş deneyimi ve kişisel hedeflerin bir birleşimidir ve kişinin yaşam boyu mesleki yolculuğunu temsil eder.
proje yöneticiliği ise bir insanın masa başında yapabileceği en basit işlerden birisidir. sektör ya da uzmanlık alanı gerektirmez, stardart kariyer yolu yoktur, sertifikasyon ya da eğitim gerekliliği yoktur. adının yönetici olması genelde yanıltıcıdır ama ekip liderliği söz konusu değildir.
ancak bize belli bir şirket adından söz ediyor olsa idi proje yöneticiliğinin bir anlamı olabilirdi. o da ancak maaş anlamında bir anlam ifade ederdi. o zaman bazı eğitim ya da sertifikiasyon kriterleri işin içine girse dahi halen sırf iyi bir şirkette çalıştığı için bir bunu varsayamıyoruz.

Benim müdürüm 15 sene birleşmiş milletlerde calisti fransada master amerikada doktora yaptı insan hakları alanında uzman ve su an plazada uluslararası bir kuruluşta proje yöneticisi evet bir uzmanlığı var ve projeye o yüzden kendisini proje yöneticisi olarak aldılar çünkü kurum proje bazlı çalışan bir kurum program bazlı çalışan bir kurum olsa ismi saha veya o tematik alanin yöneticisi olacaktı. Ben de proje sorumlusuyum gayet de birden fazla alanda uzmanlığım var yani. Zaten isim mail atmak degil yeni projelere kavram notu yaziyorum akademisyenlere teknik sartname yazıyorum uzmanlara egitim icerigi hazirliyorum filan. Her proje bir değil. Benim alanımda birkac bm kurulusu haricinde tum isler proje bazli ve ab projeleri vb cogu sektörle ilgili uzmanlığını masteriniz içerik hakkında fikriniz yoksa sizi mülakata bile çağırmaz yani. Proje asistanı olarak da almazlar içerik hakkında bir şey bilmeyen birini. Avrupa konseyi de proje yapıyor unwomen da yapıyor buralara proje yöneticisi olarak sadece mail atmayı bilen insanları almıyorlar yani o zaman o proje yöneticileri de kariyersiz diyelim ne alaka.

Son düzenleme:
Benim müdürüm 15 sene birleşmiş milletlerde calisti fransada master amerikada doktora yaptı insan hakları alanında uzman ve su an plazada uluslararası bir kuruluşta proje yöneticisi evet bir uzmanlığı var ve projeye o yüzden kendisini proje yöneticisi olarak aldılar çünkü kurum proje bazlı çalışan bir kurum program bazlı çalışan bir kurum olsa ismi saha veya o tematik alanin yöneticisi olacaktı. Ben de proje sorumlusuyum gayet de birden fazla alanda uzmanlığım var yani. Zaten isim mail atmak degil yeni projelere kavram notu yaziyorum akademisyenlere teknik sartname yazıyorum uzmanlara egitim icerigi hazirliyorum filan. Her proje bir değil. Benim alanımda birkac bm kurulusu haricinde tum isler proje bazli ve ab projeleri vb cogu sektörle ilgili uzmanlığını masteriniz içerik hakkında fikriniz yoksa sizi mülakata bile çağırmaz yani. Proje asistanı olarak da almazlar içerik hakkında bir şey bilmeyen birini. Avrupa konseyi de proje yapıyor unwomen da yapıyor buralara proje yöneticisi olarak sadece mail atmayı bilen insanları almıyorlar yani o zaman o proje yöneticileri de kariyersiz diyelim ne alaka.

Çok sinirlendim şu an yani ben de proje sorumlusuyum ve aihm hakimlerinden doktrini belirleyen isimlerden ders almış AB adalet divanı üyeleriyle seminerlere filan katılmış dogu afrikada multeci kamplarinda gezmis idari gozetim alanlarini denetlemiş devlete insan hakları onerileri yazip sunmuş filan bir uzmanım. Su an calistigim yerde poje yöneticisi olamam çünkü almazlar kalifiye bulmayip bir 5 sonra gel derler. Proje yöneticisi olabilmek için etki analizi logframeler değişim teorisi butun bu proje yönetimi metodolojilerinin yanisira hedef çıktı ve etkiyi ölçmek için projenin tematik içeriğini de çok iyi bilmek gerekir. Proje bir metoddur yıllık ortaklık anlaşmaları veya doğrudan uygulama da yapabilir bir kurum ama daha kısa vadeli ve hedefe odaklı olmayı seçerse veya fon aldığı kuruluşta öyle bir eğilim varsa proje bazlı olur. Proje yöneticisi hem birkaç proje yönetimi metodu bilmek zorundadır bu araçlara hakim olmak zorundadır hem de üzerinde çalıştığı konuyu bilmesi lazımdır. Koca koca insanlara kariyer anlatana kadar biraz onyargilarinizi kırın bence.

Son düzenleme:
Bu arada benim tanıdığım tüm proje yöneticileri aynı zamanda ekip lideri. Yani o kadar abuk sabuk yanlış ve birkaç dandik özel sektör şirketi ile sınırlı bir mesaj ki bu. Siz asla koca koca insanlara kariyer anlatabilecek biri değilsiniz pardon da.

Ben anlamadım,işe geç gidebilme lüksü olan kişiler neden tarlaya gider gibi gün doğmadan işe gitsin ki? Belki patronunun rızası vardır ,belki çalışma satleri esnektir,olamaz mı? Adamı neden darlıyorsunuz?

X