Eşimin gözünde hep geri plandayım

sadece haklı olduğum yerde kendimi savunurum fakat bunu aile önünde yapınca bozuluyor eşim ama onun da aile önünde bana çıkışmaması gerekiyor..
Bence bu konuda yapılacak en iyi şey çiftlerin ortak olarak karar alması ve buna uyması. Aranızdaki meseleleri kimsenin yanında konuşmayın. Özellikle de aile yanında tartışmak ilişkiye çok zarar veriyor bence.

Içinize kapanmak yerine eşinizle iyi bi konuşun, gerekirse sert bi konuşma olsun. Hiçbir şeyi içinizde tutmayın, açık açık söyleyin, söylemedikleriniz içinizde dert olur. Dengeyi kurmayı öğrensin, kuramayacaktıysa evlenmeyecekti. 1.5 aylık misafirlikte, hele ki hamileyken, odanıza çekilip dinlenmek istemeniz gayet normal, misafirlikten çıkmış çünkü artık.

Teşekkürler aynı şeyleri yazmaktan kurtardınız, sonuna kadar katılıyorum size.
Kendi düşen ağlamaz arkadaşlar.

Keske evliliginiz oturmadan çocuk yapmasaydiniz çok yanlış olmuş. Daha evliliğinizin ilk yılında gelip 1.5 ay kalmak nedir ? Nefret ederim böyle ailelerden. Had,hudud bilmezler. Hele ki hamile bir kadının evine gidip de yüzünü asıyor demeleri. Gerçekten Türkiye'deki çoğu erkek-anne ilişkisi bu ama ben her defasında duydukça iliklerime kadar tekrar tekrar nefret ediyorum.
Eşinizin çocuğunuz için cinsiyetini merak etmiyorum hevesim kalmadı nedir? Kendi annesi kocaman 50-60 yaşında koca kadın, bu kadın için yeni doğacak bebeğe heves mi yok olur? Küçücük bebek yahu.
Gerçekten işiniz çok zor. Taviz vermeyin, taviz verdikçe hasta olursunuz, ve inanın taviz verdiniz diye değerli de olmazsınız. Bu tarz insanlar gelip tepenize biner daha da çok.
Cevaplarını verin diyeceğim ama bu sefer de eşinizle muhtemelen hep kavga pozisyonunda olacaksınız. Annesi için bebeğine hevesi giden adamdan ne çıkacak.
Gerçekten işiniz çok zor.

kv niz ima ettiğinde susmayacaksınız
öyle kendi kendinize kurulmakla olmaz

bir arada oturmam mı Allah korusun bu devirde öyle bişey mi kalmış diyeceksiniz gülerek :)
veya falanca kv ile oturuyor gibi laf çıkarsa.. ne zor orada yaşayan insanlar için.. ne saçma gibi konuşacaksınız
kendiniz yazmışsınız aileniz 8 9 gün kalmış onlar 45 gün
yuhhh yani daha yeni evli insanın evinde o kadar kalınır mı?

öyle mod düşürerek surat asarak aman kocam küser diyerek olmaz tavrınızı belli edeceksiniz

1,5 ay fazla baya ya çokk rahatsız olur insan, 10 aylık evlisin sende 3 aylık hamilesin yavrum acelen neydı? evliliğin oturmamış daha hemen hamile kalmışsın

Tamam size bakmaya anneniz gelecek ama siz zannediyor musunuz ki kv ve kp torunlarını görmeye gelmeyecek? Gelip yine 1 aya yakın kalırlar.

Tamam size bakmaya anneniz gelecek ama siz zannediyor musunuz ki kv ve kp torunlarını görmeye gelmeyecek? Gelip yine 1 aya yakın kalırlar.
Hem gelir annenin yaptığını da beğenmez. Onu da yollar. Var öyle tipler. Benim kv eşimi doldurmaya çalıştı. Neymiş annem onun önüne yemek koymamış. Annem banw bakmaya geldi, işine gelince oğlumun evi diyordu. Kalkıp alsaydı demiştim. Arada küsüp gidiyorlardı . Sonra barışıp geliyorlardı. Bir iki ay ben tamamen konuşmayı bıraktım. Ananem ölüm döşeğinde bana barış demeseydi barışmazdım

Lohusaluğum zehir olmuştu.

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Hamile halinizle çok da takmayın. Eş ailesi konusunda bu yollardan geçmeyen kadın azdır. Evliliğin başında hepimiz sınırlar konusunda sınanmışızdır. En başta tepkinizi koyarsanız zamanla alışıyorlar. Benim kv. de evime çat kapı gelirdi. Benim evime bana sormadan misafir davet ettiğin bilirim. Haber vermesi gerektiği zamanlarda beni değil eşimi arardı. Sakin sakin, ufak ufak sınırlarıma oğlunu da kendisini de alıştırdım. Eşimle gerektiğinde kavga da ettim, küstüm de, iyilikle söylediğim de oldu ama sakin kalıp sınırlarımı zorlamalarına izin vermedim. 3 yılın sonunda eşim asıl ailesinin ben olduğumu idrak etmiş durumdaydı. 11 yıl oldu. Kv. de evime gelecekse iki gün önceden beni,evet beni arar öyle gelir. İşin özü zamanında ve soğukkanlılıkla çözmekten geçiyor sanırım.

Onu da yazıcaktım ama hadi üzülmesin diye çok detay vermek istemedim. Gelip annesinin de burnundan getiricek yazık kadına. Bi de loğusa haliyle kp evde olucak. O kadar belli ki aslında her şey biz bile görüyoruz şu an. Evlenmeden önce de belli aslında ama işte basiret bağlanıyor bazen.

Nasıl başardınız peki ailesinin siz olduğunu idrak etmesini? Ailesinden kötü bişey mi gördü yoksa zamanla evlilik oturdu mu? Ben de yeni evliyim ailesinden yana ilk başlarda sorun oldu ama çok şükür 8 ay oldu şu an normale döndü gibi ama sanki hala sevgili gibiyiz

bebeğimizin cinsiyetini öğrendik bugün ben öğrendim ona sürprizli bir şekilde göstermek istedim ama bana 'hevesim yok' dedi.

Şunu demesi benim içimden bir çok şeyi koparırdı. Yani hele de kendi anne babası hırsına demesi.

Hiç alttan almayın bence, hamileliğin ilk zamanları cidden hem psikolojik hem fiziksel olarak değişik geçiyor. Aynı evin içinde kadını 1.5 ay hizmetçi gibi kullan sonra odana gitme, aman yatma, aman keyfin yoksa da gülümse siz nesiniz kocanızın kölesi mi. Evlilik bu değil eş ailesi kutsal bir varlık da değil.

Eşinize karşı neden hep açıklama yapıyorsunuz, bu forumdaki kadınların sakinliğine hayranım biraz yükselt sesini "Yeter ya hamileliğimi öğrendim fiziksel olarak değişik şeyler yaşıyorum buna karşılık elimden geldiğince iyi ağırlamaya çalışıyorum benden bu kadar tamam mı çocuğa ister sevin ister sevinme o lafı dedikten sonra zaten ne desen de boş. Ben kölen değilim anneme gül şunu şöyle yap beğenmiyorsan al kendin yap bundan sonra" diye kükre sonra git yat.

Adamda kendince haklı sende kendince haklısın bunun tek Orta yolu seyrek görüşmek 1.5 ay misafirlik olmaz en fazla 3 gündür misafirlik onlar resmen kalıcı müşteri olmuş ben yatılı misafirliğe gitmem de bana da gelnsin istemem ne o öyle aylarca debelenmek şimdi böyleyse çocuk olunca nolur bilmiyorum

Ben başarmadım aslında bu eşimin başarısı. Benim karşımda iletişime açık, çözüm odaklı bir eş vardı. Sadece evlilik konusunda ne yapması gerektiğini çözümleyememişti. Bu ülkede kadınlar evlenmiyor, evliliğin başında evlat ediniyor bence. Toplum da bütün yükü yuvayı dişi kuş yapar diye kadına yüklemiş durumda. Bu bağlamda da iş bize düşüyor maalesef.

Ha ne yaptın derseniz. Asla ailesi hakkında kötü konuşmadım. İstemediğim şeyleri açıkça söyledim. Bir sonraki hamleyi tölere etmeyeceğimi de belirttim. Annenle gerilme mizi istemiyorsan, aradan çekilip bizi karşı karşıya bırakmayacaksın, sen annenle beni çarpıştırmazsan ben de seni ikimizin arasında bırakmam demiştim. Kv. Bir iki defa oğlunu aşıp benimle çarpıştı tabi. Eşimi uyardığım için ben de cevap verdim, hepimiz gerildik. Eşime sen ağırlığını koyarsan ben uyarım, anneni uydurmak da sana düşer demiştim. O ağırlığı biraz çabayla koydu zaten. Başta eşime de küstü, söylendi sonra alıştı. Sınırlar belirli, evlilik de oturdu. Herkes işinde gücünde.

Karşımdaki adam bencil, iletişime kapalı biri olsaydı, diğer seçenek olan boşanmayı da asla göz ardı etmezdim. Denerdim olmuyorsa babamın kapısı her daim açık. Kadınlar bu ihtimali de eşlerine hissettirmeli.

her şeyi anladım da adamın çocuğun cinsiyetini öğrenmeye hevesinin olmamasını anlayamadım. daha sizin lohusa döneminiz var eyvah eyvah. Allah kolaylık versin.

Sizi anne babasının önünde azarladı öyle mi.....
Çok sakin geldiniz bana, öyle adamı kazığa çakarım, o kadar deli bir rezillik çıkar ki anasıyla danasıyla bir daha o evin önünden geçemez o koca. Aileniz sizi kocanız azarlasın, küçük düşürsün diye mi gelin etti, adamdaki bu ne rahatlık yahu. Yanlış yapmışsınız bırak ona bebek cinsiyeti söylemeyi dünyayı burnundan fitil fitil getiririm, size tavsiyem biraz dik durun, gururunuzu bu kadar çiğnetmeyin bu gibi hareketlerin dozu artar sürekli sessiz kalmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…