Esimin gida harcamalari

Öyle baklavacılarda bile has tereyağı kullanılmışla daha ucuz olanı kullanılmıştı arasında 25 lira oynuyor
Evde ben yapsam bile benzer fiyat çıkar
Daha bol porsiyon olur o ayrı
Valla günlerdir baklavalar uçuşuyor gözümün önünde korkumdan alamıyorum. Her zaman aldığım baklavacı uzakta, 1.5 aydır evden çıkmamışken oraya gidemem, yakındakilerden de ben yiyemem. Bugün en son arayıp hamileyim desem getirirler mi acaba diye düşündüm

Eşim eskiden kola içmeyi seviyordu özellikle ramazanda. İçindeki katkı maddelerini anlattım. Ben hazır yiyeceklere çok karşıyım asla meyve suyu içecek hazır köfte vs almam. Paketin içeriğini tek tek okuyorum. Eşimde artık alıştı eve abur cubur pek bir şey almıyoruz. Onun yerine her şeyi evde kendimiz yapıyoruz. Aynısını yapabiliyorsan evde yap eşinden sağlıksız şeyler yemesin. Besin değeri yerine sadece glikoz sokuyoruz vücuda..

Bazılarının eve servisi var
Numaraları varsa arayabilirsiniz
Cidden bazı şeyler dışarıdakinin tadını tutmuyor insan hazır olanını istiyor
Bu ara benimde Adana usül kebap heliyor durup durup aklıma ama çoğu yerinkini beğenmiyorum aslında

Bunları alabilmek için borca mı giriyorsunuz ki?

Bırakın adam istediğini yesin. Siz de kendi istediklerinizi yiyin.

Biri demiş ki 6 değil 5 lahmacun alın. İyi de adam 6 tane yemek istiyor. Neden 5? Adam çalışıp kazanıyor ve 6 lahmacun yemek istiyor. Neden kısıtlasın kendini?
Başka biri demiş haftalık bütçe yapın mesela 50₺. Yahu adam bunun 3 katını bir günlük yemeğe veriyor, dalga geçer gibi tavsiyeler...

Karışmayın adama. Borca giriyorsanız ayrı.

Tabi ki getiriyorlar, virüsten önce çok söylerdim
Hamileyim demenize gerek yok yahu, paket ücretleri var, o tutarda isteyince getiriyorlar.

Ne alakası var kadın bu durumdan şikayetçi
Hem parasının gitmesinden hem kilo almaktan
Porsiyon küçültmeyi daha az almayı beğenmediyseniz sizin fikriniz
Sizin söylediğiniz ne peki kadına boş verin demek

Adam dese ki şampuan alma evde sabun var sabunla yıka saçını ya da krem alma kendine zeytinyağı neyine yetmiyor falan nasıl kızarlar. Ama aynı şey benim gözümde bu iki örnek. Bütçede delik açmıyorsa yarım kilo baklava lafı edilmemeli.

Tabi ki getiriyorlar, virüsten önce çok söylerdim
Hamileyim demenize gerek yok yahu, paket ücretleri var, o tutarda isteyince getiriyorlar.
Uzak ya, sanmıyorum bizim eve getireceklerini. O yüzden kendimi acındırma yolları aradım. 30 km falan var aramızda, bir de butik bir baklavacı zincir değil, minnak dükkan, kareli perdeler falan. Ama kuru baklavası efsane.

bence beraber diyete girin ramazan sonrası, ne kadar sağlıksız besleniyorsunuz hazır içecekler ,baklavalar falan sırf şeker :)

Ne alakası var kadın bu durumdan şikayetçi
Hem parasının gitmesinden hem kilo almaktan
Porsiyon küçültmeyi daha az almayı beğenmediyseniz sizin fikriniz
Sizin söylediğiniz ne peki kadına boş verin demek

Kadın niye şikayetçi? Pahalı diye ve sağlıksız diye.
E kocası çocuk değil ya, koskoca adam. Sağlıksız yemek istiyor belki. Karısının karışmaya hakkı var mı? Ya da annesinin? Babasının? Herhangi birisinin?
Adam asgari ücretle geçinmiyorsa kadının şikayetçi olmaya hakkı da yok.
Kadın kendi ne istiyorsa onu yesin. Kilo alıyorsa kocasının yediklerini yemesin.
Sizin yediğinize içtiğinize karışsalar normal karşılayacaksınız demek ki

ilginç

kız yeme bimden öyle kutulu gıdalar ne var içinde belli değil, inanma sen kıyma gibi dursa bile.ona verdiğin parayla kaşarlı sandviç yap çok çok daha sağlıklı

gönlü bol sanırım ya , babamda da vardı bu huy zamanla annem törpüledi hele hele sağlık soruları çıkınca mecburen duruldu.bence siz de sağlıkla ilgili kafasının etini yiyin, bi de bu dönemde dışarıdan yemek sipariş etmeyin ya ne kadar çok kaliteli bi restoran olursa olsun en güvenilmeyecek şeylerden biri dışarıdan yemek söylemek kaç kişi koronaya yakalandı bu yüzden.Bunun haberlerini de okut eşine

Kocasını ve sağlığını düşünmesini neresi ilginç
Baskı yapamaz ama daha sağlıklı beslenmeyi önerebilir

kan değerlerine falan baktırsa durumun vehametini anlar zaten kolesteron, insülün direnci,glikozu falan hep yüksektir bu beslenmeyle.

kız yeme bimden öyle kutulu gıdalar ne var içinde belli değil, inanma sen kıyma gibi dursa bile.ona verdiğin parayla kaşarlı sandviç yap çok çok daha sağlıklı
Yemek yapmak zor geldiği için ya yemek hazirla sofrayi kur bulasiklari yerlestir ohoo cok zor aksam yemeği yerine geçiyor en azindan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…