- 11 Aralık 2018
- 39.651
- 245.680
-
- Konu Sahibi ayyuzlum01
Valla günlerdir baklavalar uçuşuyor gözümün önünde korkumdan alamıyorum. Her zaman aldığım baklavacı uzakta, 1.5 aydır evden çıkmamışken oraya gidemem, yakındakilerden de ben yiyemem. Bugün en son arayıp hamileyim desem getirirler mi acaba diye düşündümÖyle baklavacılarda bile has tereyağı kullanılmışla daha ucuz olanı kullanılmıştı arasında 25 lira oynuyor
Evde ben yapsam bile benzer fiyat çıkar
Daha bol porsiyon olur o ayrı
Bazılarının eve servisi varValla günlerdir baklavalar uçuşuyor gözümün önünde korkumdan alamıyorum. Her zaman aldığım baklavacı uzakta, 1.5 aydır evden çıkmamışken oraya gidemem, yakındakilerden de ben yiyemem. Bugün en son arayıp hamileyim desem getirirler mi acaba diye düşündüm
Tabi ki getiriyorlar, virüsten önce çok söylerdimValla günlerdir baklavalar uçuşuyor gözümün önünde korkumdan alamıyorum. Her zaman aldığım baklavacı uzakta, 1.5 aydır evden çıkmamışken oraya gidemem, yakındakilerden de ben yiyemem. Bugün en son arayıp hamileyim desem getirirler mi acaba diye düşündüm
Ne alakası var kadın bu durumdan şikayetçiBunları alabilmek için borca mı giriyorsunuz ki?
Bırakın adam istediğini yesin. Siz de kendi istediklerinizi yiyin.
Biri demiş ki 6 değil 5 lahmacun alın. İyi de adam 6 tane yemek istiyor. Neden 5? Adam çalışıp kazanıyor ve 6 lahmacun yemek istiyor. Neden kısıtlasın kendini?
Başka biri demiş haftalık bütçe yapın mesela 50₺. Yahu adam bunun 3 katını bir günlük yemeğe veriyor, dalga geçer gibi tavsiyeler...
Karışmayın adama. Borca giriyorsanız ayrı.
Bunları alabilmek için borca mı giriyorsunuz ki?
Bırakın adam istediğini yesin. Siz de kendi istediklerinizi yiyin.
Biri demiş ki 6 değil 5 lahmacun alın. İyi de adam 6 tane yemek istiyor. Neden 5? Adam çalışıp kazanıyor ve 6 lahmacun yemek istiyor. Neden kısıtlasın kendini?
Başka biri demiş haftalık bütçe yapın mesela 50₺. Yahu adam bunun 3 katını bir günlük yemeğe veriyor, dalga geçer gibi tavsiyeler...
Karışmayın adama. Borca giriyorsanız ayrı.
Uzak ya, sanmıyorum bizim eve getireceklerini. O yüzden kendimi acındırma yolları aradım. 30 km falan var aramızda, bir de butik bir baklavacı zincir değil, minnak dükkan, kareli perdeler falan. Ama kuru baklavası efsane.Tabi ki getiriyorlar, virüsten önce çok söylerdim
Hamileyim demenize gerek yok yahu, paket ücretleri var, o tutarda isteyince getiriyorlar.
Ne alakası var kadın bu durumdan şikayetçi
Hem parasının gitmesinden hem kilo almaktan
Porsiyon küçültmeyi daha az almayı beğenmediyseniz sizin fikriniz
Sizin söylediğiniz ne peki kadına boş verin demek
kız yeme bimden öyle kutulu gıdalar ne var içinde belli değil, inanma sen kıyma gibi dursa bile.ona verdiğin parayla kaşarlı sandviç yap çok çok daha sağlıklıTamam eşiniz fazla alıyordur da siz de abartmissiniz alsin adam ama gidip en pahalisindan almasın. Lahmacun kebaba 150 tl vermekte fazla cok bilindik yerler bile (asiri lüks değilse) tas catlasin 100 falan aliyor. Yemeksepetinden söyleseniz 50-60 a falan denk geliyor 2 kisi. Bence alsin almasin demek olmaz ama en lüksünden almasin. 2 kisilik baklavaya 70 vermesin mesela. Madem hazır seviyor hazır baklagil falan alsın Bimden isitip yersiniz. Lahmacun pizza da ayni sekilde alsim bimden ucuza firinda isitip yersiniz hem lezzetli hem ucuz. Yapıcı cözümlü getirin bütceyi sarsmiyorsa eli bol diye kizmayın adama
gönlü bol sanırım ya , babamda da vardı bu huy zamanla annem törpüledi hele hele sağlık soruları çıkınca mecburen duruldu.bence siz de sağlıkla ilgili kafasının etini yiyin, bi de bu dönemde dışarıdan yemek sipariş etmeyin ya ne kadar çok kaliteli bi restoran olursa olsun en güvenilmeyecek şeylerden biri dışarıdan yemek söylemek kaç kişi koronaya yakalandı bu yüzden.Bunun haberlerini de okut eşineİyi aksamlar. Eşim bana göre fazlaca harcama yapıyor. Özellikle hazır gıdalara bayılır. Evde komposto şu bu içecek var. Gider hazır içecek alır. Gecen degsiik bi icecek almis hic icemedik ici bildigin glikoz surubu ve boya yazıyor üstünde.
Şimdi ramazan ayındayız diye ilk gün tatlı baklava almış 70 liraya o bitti bugün yine almış. Birlikte yeriz dedim diyor.
Yine geçen yemek yapma sipariş veriyim dedi 150 tllklahmacun kebap vs aldık. Bıkac gün sonra yine sipariş verelim der. Ben onun canı istemiştir diye bsy demiyorum.
Bir de evde iki kişiyiz.4 kişilik aile kadsr gıda harcaması yapıyoruz. Ben eve sebze meyve et almayalım demiyorum ama eşim hazır şeylere düşkün
Esimin kilosu fazla 86 kilo benim de boyuma göre fazla kilom 65.
sağlıksız geliyor bunlar ve maddi olarak bana göre fazlaca.
Kocasını ve sağlığını düşünmesini neresi ilginçKadın niye şikayetçi? Pahalı diye ve sağlıksız diye.
E kocası çocuk değil ya, koskoca adam. Sağlıksız yemek istiyor belki. Karısının karışmaya hakkı var mı? Ya da annesinin? Babasının? Herhangi birisinin?
Adam asgari ücretle geçinmiyorsa kadının şikayetçi olmaya hakkı da yok.
Kadın kendi ne istiyorsa onu yesin. Kilo alıyorsa kocasının yediklerini yemesin.
Sizin yediğinize içtiğinize karışsalar normal karşılayacaksınız demek ki
ilginç
Burada yarim kilo baklava 60tl o yuzden bana normal geldi2 kişilik baklava 70 lira olmaz ki. Bence fazla alıyorsunuz gerçekten. Beraber diyete girmeyi önerin dışarıdan yemek işini haftada 1 e düşürün
Yemek yapmak zor geldiği için ya yemek hazirla sofrayi kur bulasiklari yerlestir ohoo cok zor aksam yemeği yerine geçiyor en azindankız yeme bimden öyle kutulu gıdalar ne var içinde belli değil, inanma sen kıyma gibi dursa bile.ona verdiğin parayla kaşarlı sandviç yap çok çok daha sağlıklı