Esimin gida harcamalari

İyi aksamlar. Eşim bana göre fazlaca harcama yapıyor. Özellikle hazır gıdalara bayılır. Evde komposto şu bu içecek var. Gider hazır içecek alır. Gecen degsiik bi icecek almis hic icemedik ici bildigin glikoz surubu ve boya yazıyor üstünde.
Şimdi ramazan ayındayız diye ilk gün tatlı baklava almış 70 liraya o bitti bugün yine almış. Birlikte yeriz dedim diyor.
Yine geçen yemek yapma sipariş veriyim dedi 150 tllklahmacun kebap vs aldık. Bıkac gün sonra yine sipariş verelim der. Ben onun canı istemiştir diye bsy demiyorum.
Bir de evde iki kişiyiz.4 kişilik aile kadsr gıda harcaması yapıyoruz. Ben eve sebze meyve et almayalım demiyorum ama eşim hazır şeylere düşkün
Esimin kilosu fazla 86 kilo benim de boyuma göre fazla kilom 65.
sağlıksız geliyor bunlar ve maddi olarak bana göre fazlaca.
İyi aksamlar. Eşim bana göre fazlaca harcama yapıyor. Özellikle hazır gıdalara bayılır. Evde komposto şu bu içecek var. Gider hazır içecek alır. Gecen degsiik bi icecek almis hic icemedik ici bildigin glikoz surubu ve boya yazıyor üstünde.
Şimdi ramazan ayındayız diye ilk gün tatlı baklava almış 70 liraya o bitti bugün yine almış. Birlikte yeriz dedim diyor.
Yine geçen yemek yapma sipariş veriyim dedi 150 tllklahmacun kebap vs aldık. Bıkac gün sonra yine sipariş verelim der. Ben onun canı istemiştir diye bsy demiyorum.
Bir de evde iki kişiyiz.4 kişilik aile kadsr gıda harcaması yapıyoruz. Ben eve sebze meyve et almayalım demiyorum ama eşim hazır şeylere düşkün
Bütçe açısından değilde sağlıksız olması bence asıl problem, yoksa ben ve eşim de gıdadan asla kısmayız ama hazır, sağlıksız gıdalar da sokmayız. Eşinize parasından değil de sağlık açısından bahsederseniz iyi olur yoksa yediğimde gözün mü var ya da kazanıyorum alıyorum diye olayı büyütebilir

alınanlar kaliteli restaurantlardansa 1 kutu baklava 70 tl ve iki kişi 150 tl kebap ödemesi çok değilki.
gelirinize göre uçuk rakamlarsa haklısınız, buna birşey diyemem.
çok sık olması da sağlıksız. ayda 1-2 normaldir bana göre eve sipariş.
Ben de fiyatlara şaşıranlara şaşırdım. Doğru düzgün bir baklavanın kilosu 140-150 lira zaten. 20 liradan aşağı lahmacun görmedim ben, görsem de yemem gerçi.

Ve ayrıca bunlar paketli gıdalar değil. Her öğünde bunları yemediğiniz sürece sağlığa zararlı da değil.

Eşiniz sizin çocuğunuz değil. Sağlıksız yiyormuş bırakın yesin kendi sağlığı, kendi bilir. Komposto sevmiyor hazır içecek seviyor demek ki. Şahsen ben de hiç hoşlanmam kompostodan. Bütçenizde çok sorun yaratmıyorsa bu durum bence mesele yok. Siz istemiyorsanız tek kişilik almasını söyleyin, kendine kadar alsın

Kadın sağlık diyor sen bimin dondurulmuş ürünlerini tavsiye ediyorsun karamela. Kıyma değil o lahmacunlardakiler, pizzalara hiç girmiyorum bile.
Eee disaridan söylenen baklava da sağlıklı değil.Bircok tatlı ve pizzalarda hazır alınıp atılıyor fırına. Hicbir sey sağlıklı değil düşününce ama es disaridan yemeyi seviyor kadın bütceden sikauet ediyor. Mevbur bir seyden ödün verilecek ikisi de kendi bildiğinden vazgecmeyecekse orta yol bu

Eee disaridan söylenen baklava da sağlıklı değil.Bircok tatlı ve pizzalarda hazır alınıp atılıyor fırına. Hicbir sey sağlıklı değil düşününce ama es disaridan yemeyi seviyor kadın bütceden sikauet ediyor. Mevbur bir seyden ödün verilecek ikisi de kendi bildiğinden vazgecmeyecekse orta yol bu
Adam dışardan kalitelisini alıyor ama zararlısını değil. Parasına kıyıyor alıyor. Sen diyorsun ki madem alacak gitsin en dandiğini en zararlısını alsın çoluk çocuk oturup yiyin.

Adam dışardan kalitelisini alıyor ama zararlısını değil. Parasına kıyıyor alıyor. Sen diyorsun ki madem alacak gitsin en dandiğini en zararlısını alsın çoluk çocuk oturup yiyin.
Ee kadın sikayet ediyor bütceden ne yapsınlar ? Ya cözüm önerisi bulun ya elestirmeyin

Her şeyi hazır alırsak para yetişmiyor ve cidden sağlıksız
Bence belli bir bütçe söyleyin mesela haftada 50 lira harcama gibi ona göre alsın
Tamam hepimiz alıyoruz ama çoğu zarar

Ben de fiyatlara şaşıranlara şaşırdım. Doğru düzgün bir baklavanın kilosu 140-150 lira zaten. 20 liradan aşağı lahmacun görmedim ben, görsem de yemem gerçi.

Ve ayrıca bunlar paketli gıdalar değil. Her öğünde bunları yemediğiniz sürece sağlığa zararlı da değil.
Öyle
baklavacılarda bile has tereyağı kullanılmışla daha ucuz olanı kullanılmışının arasında 25 lira oynuyor
Evde ben yapsam bile benzer fiyat çıkar
Daha bol porsiyon olur o ayrı

Siz sevdiği şeyleri evde yapsanız belki dışarısı cazip gelmeyecek.
Ben geçen akşam evde lahmacun yaptım.
Eşim bayıldı, bunu bir daha yapalım deyip duruyor.
Pizzayı da kendim yaparım dışarıdakine taş çıkarır valla :)
Hani hem sağlıklı olur, hem bütçenizi sarsmaz bence.

X