Eşimin geçmişteki hastalığı !

ay alemsiniz valla adam hep b den yatmış, tekrarlar mı bana da bulaşır mı falan gibi birşey bekliyordum ama olayı kıskançlığa bağlamışsınız ,güldüm sizden önce olmş cinsel yolla da bulaşsa çok önemli değil bence kii hep b kan yolu ile de bulaşıyor tabiki

kandanda bulasuyor benim babama disciden kaptı mesela annemede gecti esi oldugu icin bizede ası yaptırdı babam gecmesin dite ama ese mutlaka geciyo cünkü cinsellik var sende kendine ası yaptır
Dişçiden miii offf disciye de mi gonul rahatligiyla gidemeyecegiz yaaa, neden dikkat etmiyorlar hijyene

kıskanç kadın fikri böyle çalışıyor malesef

Benim anneme de tahminlerimize göre dişçiden bulaşmıştı.Eşin bu tepkiyi vereceğini tahmin ettiği için senden saklamak istemiştir bence üzerine gitme.Bide bu hastalığın adını duyan insanlar kendilerine bulaşır korkusuyla hastalık sahibinden tedirgin olurlar kaçarlar iyileştim dese de nafile bu da bir sebep olabilir.

Hastalığı var mıydı yok muydu diye kurcalayacağınıza, neden söylemediğini kurcalayın.
'Başka gizlediği şeyler de var mı acaba?' Böyle saçmalatır, şüpheye düşürür sonunda..
Asıl mesele neden gizlediği.

o tahlili istemezse çıkmaz canım. özellikle söyleyip yaptır yada sor hepatit değerlerine bakmış mı diye aklında şüphe kalmasın. eğer aşılı değilsen mutlaka aşılan..

Esinize nerden nasıl bulasti ama bir ara tip merkezinde calisan saglikci bir arkadasim stajda karsilastigi bi vakayi anlatmisti cok uzun anlatmayayim kadina esinden falan bulastigini dusunmusler ama kadin yıllar once gittigi yurtdisinda bi ulkede disi cok fena agiriyor ve hijyenik olmayan bir klinikte tedavi oluyor ordan bulasiyor ve gunumuzde bu hastalık cogunlukla saglikcilarda is kazasından kaynaklanıyormus esinizin isini bilmiyorum ama desigi belkide dogrudur

Demek ki enfeksiyonu geçirmeyen herkes, doktoruna gidip tahlillerini yaptırdıktan sonra doktor önerisiyle aşısını olacak..

Hastaneye gidip elisa testlerinizi yaptirmanizi tavsiye ederim bagisikliginiz yoksa her ihtimale karsi asi yaptirirsaniz iyi olacaktir. Cogumuz disciden kapmisizdir bu virusu cogumuzun bagisikligi vardir diye dusunuyorum eger bagisikliginiz varsa sikinti yok. Ama adam kendini cok kotu hissetmistir siz oyle hesap sorar gibi soylediginizde ve bu durumda size bunu soyleyenin iyi niyetli oldugunu dusunmuyodur

Hic tahmin etmedigimiz seylerdende bulasabiliyor hastada kullanilan enjektor ignesi iki kere yanlışlıkla bana saplanmisti aylarca korkudan kimseye birsey diyememistim ya birsey bulastiysa diye korkudan icim icimi yemisti banada bulassaydi tahminen kimse is yerinde bulastigina inanmayacakti Allah boyle durumları kimseye yasatmasın suclamadan once bi empati kurun belkide dogru soyluyordur

şimdi çok pişman oldum gerçekten
eşimi aradım özür diledim...

doğru söylüyorsunuz haklısınız pişman oldum şüphelendiğime .
zaten az önce arayıp özür diledim eşimden.
Eşimin işide gayet bu hastalığı kapabilcek bi iş. iş yerinde oldu dedi gerçeklik payı çok yüksek .

bence cinsel yoldan bulaşmış
yoksa neden saklasın
çok önceden bilirdiniz mutlaka konuşulurdu ben bir ara hastahanede yatmıştım şöyle şöyle oldu diye
ama bilmediğinize göre saklamış işte..
ama geçmiş gitmiş kaldıramayacağınız şeyi sorgulamasanız keşke
yerinizde olsam aynısını yapardım o ayrı..

Ortamı yumuşattığınıza sevindim eve gelincede gönlunü alırsınız hersey hallolur inşallah bu arada ortalığı karıştırmak istemem ama açıkcası ben durumu size söyleyen kişinin durumu size ne niyetle soyledigini merak ettim

Peki şu an taşıyıcı mı?

Ananem taşıyıcı. Saklamak anlamsız. Bilin ve tedbirli davranın.

Sen cinsel ilişkiyle bulaşmıştır diye mi panikledin? Hala taşıyıcı olduğundan ve ondan uzaklaşmandan korktuğundan saklıyodur.

Adam hasta olsa hala ve bunu soylemeyip bile bile size bulastirsa boyle hesap sormayi anlarım zaten evlenmeden kan testleri yapiliyor birsey olsa orda bile soylenirdi ..

Adam gecmis birsey icin durduk yere canim ben hepatit b oldum iyilestim ama kadinlardan bulasmadi diye neden aciklamada bulunsun bir dusun ..

Yaptigin ayip ya ayip kendini esinin yerine koyamiyor musun ?
Ya sana bulassaydi (illa cinsel yolla bulasmiyor bu)
Esinde kalkip bunu dillendirip ustune hangi erkeklerle yattinda hasta oldun dese sakıince mi karsilardin hakikaten ?
Bunu sormanin usulu bu mu ?

Cok kurcalamayın bu kadar neyse ne :) gecmis gitmis.
Esinizin celallenmesini ben hakli buldim ben olsam ben de sorgulardim kim ne amacla soyluyo diye

Sizede gecmis olabilir.
Esinizin sizi uyarmasi gerekirdi niye boyle bir seyi sakliyor? En azindan her yil asinizi yaptirir hastaliktan kendinizi korumus olurdunuz.
Cocugunuzda tasiyici olabilir.
Boyle ciddi rahatsizliklarin saklanmasi cok bencilce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…