Eşimin geçmişteki hastalığı !

Türkiye’de bugün her 3 kişiden yaklaşık 1’i Hepatit B virüsü ile karşılaşmıştır. Yine her 10 kişiden 1’i Hepatit B virüsünü taşımakta ve bulaştırmaktadır. Hastaların % 75-80 inde herhangi bir belirti vermeksizin gelişir, taramalarda ve kan bağışlarında yapılan tetkiklerde tesadüfen tespit edilir.
En önemli ve yaygın bulaşma yolu korumalı da olsa cinsel ilişkidir,çünkü ter ve tükürük gibi vücut sıvılarıyla dahi geçişleri olabilmektedir.Kan ve kan ürünlerinin nakli,kirli enjektörlerin kullanımı(ör:uyuşturucu bağımlılarında olduğu gibi hijyenik olmayan şartlarda ortak kullanılan enjektörlerle),yeterli sterilizasyonun yapılmadığı cerrahi girişimler, kuaför ve berberlerdeki iyi sterilize edilmemiş manikür ve pedikür setleri, tıraş bıçakları, makaslar, steril olmayan aletlerle yapılan sünnet,kulak delme işlemleri ve ortak kullanılan diş fırçaları Hepatit B virüsünün bulaşmasına sıklıkla aracılık etmektedir.

Demek istediğim frengi veya bel soğukluğu gibi cinsel bir hastalık değilki. Berberdeki makastan bile bulaşabilir. Ayrıca şimdiye kadar herhangi bir sağlık problemi yaşanmamış artı nikahtan önce yapılan kan tahlilinde varsa bir tehlike hemen aşı yapılıyor eşe.Şimdi bukadar büyütmeye gerek yok diyorum yinede siz bilirsiniz.

Türkiye’de bugün her 3 kişiden yaklaşık 1’i Hepatit B virüsü ile karşılaşmıştır. Yine her 10 kişiden 1’i Hepatit B virüsünü taşımakta ve bulaştırmaktadır. Hastaların % 75-80 inde herhangi bir belirti vermeksizin gelişir, taramalarda ve kan bağışlarında yapılan tetkiklerde tesadüfen tespit edilir.
En önemli ve yaygın bulaşma yolu korumalı da olsa cinsel ilişkidir,çünkü ter ve tükürük gibi vücut sıvılarıyla dahi geçişleri olabilmektedir.Kan ve kan ürünlerinin nakli,kirli enjektörlerin kullanımı(ör:uyuşturucu bağımlılarında olduğu gibi hijyenik olmayan şartlarda ortak kullanılan enjektörlerle),yeterli sterilizasyonun yapılmadığı cerrahi girişimler, kuaför ve berberlerdeki iyi sterilize edilmemiş manikür ve pedikür setleri, tıraş bıçakları, makaslar, steril olmayan aletlerle yapılan sünnet,kulak delme işlemleri ve ortak kullanılan diş fırçaları Hepatit B virüsünün bulaşmasına sıklıkla aracılık etmektedir.

Demek istediğim frengi veya bel soğukluğu gibi cinsel bir hastalık değilki. Berberdeki makastan bile bulaşabilir. Ayrıca şimdiye kadar herhangi bir sağlık problemi yaşanmamış artı nikahtan önce yapılan kan tahlilinde varsa bir tehlike hemen aşı yapılıyor eşe.Şimdi bukadar büyütmeye gerek yok diyorum yinede siz bilirsiniz.

yok büyütmeyi düşünmüyorum zaten teşekkür ederim bilgiler içinnn

Bence bu konuyu direkt sormaniz ayip olmus.
Keske sormasaydiniz.
Hem diyosunz evet kan bolumde calisiyor.

Keske doktorunzdan bi test rica etseydiniz, yakinmissinz hemde.
Boylece hic bi sorun olmazdi.

Eşinize kadınlardan hastalık mı kaptın diye lafa başlarsanız kızması çok normal...
Önce araştırsaydınız ne olduğunu hastalığın... Birçok insanda olabilen bir hastalık bu...
Kimin söylediğini de söyleyin bence çok kötü bir hastalık gibi olayı abartmışsınız ..

Evlenmeden önce testler yapılıyor diye biliyorum,ama olmasa bile söylemesi gerekirdi.. Çünkü çoğunlukla bağışıklık sağlansa da azda olsa bulaştırıcılıgı kalmıs olabilir ve senin evlenmeden önce aşı olman gerekirdi.

Kizacagin tek bir sey varsa o da sana neden daha once kendisinun soylememesi. Baska tur seye kizman sacma. hastalik bu. Kendin de soyledin isinde kandan bulasma ihtimali var diye. Bos fitnenin iliskinin berbat etmesine izin verme derim.

Ama evlenmeden önce testler yapılıyor diye biliyorum,ama olmasa bile söylemesi gerekirdi.. Çünkü çoğunlukla bağışıklık sağlansa da azda olsa bulaştırıcılıgı kalmıs olabilir ve senin evlenmeden önce aşı olman gerekirdi

bilmiyordum ki evliyken öğrendim . sanırım gerçekten komple bittiğini düşündü ki söylemedi. neden söylemdin diyince geçti bende önemsemedim dedi . bebeklerde bile olabilen bişey bu abartma dedi .

Kizacagin tek bir sey varsa o da sana neden daha once kendisinun soylememesi. Baska tur seye kizman sacma. hastalik bu. Kendin de soyledin isinde kandan bulasma ihtimali var diye. Bos fitnenin iliskinin berbat etmesine izin verme derim.

haklısınız teşkkrler . bunuda söyledim ama işte önemsememiş geçmiş kalmamış böyle bişey onda o yüzden söylememiş. bende sölye düşünyorum onda kalmış olsa bana çoktan bulaşırdı bende bu aralar çok sık hastanedeyim kan veriyorum sürekli kesin çıkardı bende de .o yüzden biraz içim rahatt

Geçmişse size söylemesini gerektirecek bir durum yok ki neden cellalendiniz bu kadar ?
Ayrıca söyleyen kişinin amacı ne acaba merak ettim.

Geçmişse size söylemesini gerektirecek bir durum yok ki neden cellalendiniz bu kadar ?
Ayrıca söyleyen kişinin amacı ne acaba merak ettim.

celallendiğimi nerden çıkarıyorsunuz ben gayet sakinim ...
kötü bi amaçla söylediğini düşünmüyorum söyleyen kişinin

Ben bir hekim olarak belirtmeliyim ki evet çocuklarda bile olabiliyor ancak bu bizim aşıyla korunmamızın önüne geçmez.. Bebeklerde de o sırada hasta olan annelerinden geçebiliyor ve o yuzden doğar doğmaz aşılıyoruz.. Benim önerim bir test yaptırman ve bagısıklıgın yoksa ( ha belki de seninde farketmeden geçirdiğin bir durum olabilir) aşılanman.. ne zararı olacak ki aşı olmanın..

Ben bir hekim olarak belirtmeliyim ki evet çocuklarda bile olabiliyor ancak bu bizim aşıyla korunmamızın önüne geçmez.. Bebeklerde de o sırada hasta olan annelerinden geçebiliyor ve o yuzden doğar doğmaz aşılıyoruz.. Benim önerim bir test yaptırman ve bagısıklıgın yoksa ( ha belki de seninde farketmeden geçirdiğin bir durum olabilir) aşılanman.. ne zararı olacak ki aşı olmanın..

yok ben aşı olurum olmasınada eşime söylememem lazım ozaman bana güvenmiyor musun diycek tribe gircek hepten :S

Boşuna iş almışsın başına. Ter ile bile bulaşabiliyor. Elinde açık yara varsa misal terli biriyle tokalaşınca sana bile bulaşabilir.

Boşuna iş almışsın başına. Ter ile bile bulaşabiliyor. Elinde açık yara varsa misal terli biriyle tokalaşınca sana bile bulaşabilir.

haklısınız uzun zamandır içimde tutuyordum zaten neden söyledim ki ... şimdi peşini bırakmıycak bende söylemiycem ! aman of

celallendiğimi nerden çıkarıyorsunuz ben gayet sakinim ...
kötü bi amaçla söylediğini düşünmüyorum söyleyen kişinin

Söyleyenin kötü bir amaçla söylemediğini düşünmüyorsanız niye bu kişiyi eşinize söylemediniz.

Ve neden aylarrrrca eşinize söylemek için beklediniz o zaman

Ben öğrendiğim akşama, sen hepatti B olmuş hastanelerde yatmışsın; X anlattı, çok üzüldüm; nasıl bir etkisi oluyor; çok ağrın sızın var mıydı vs vs şeklinde eşimle konuşmak isterdim.

İçinde aylarca tutup birden sorman da senin bir şeylerden şüphelendiğin sonucunu çıkarır; eşine de bunu ima etmişsin hal ve davranışlar ile ki eşin sert çıkmış.

Bize bile söyleyeni ve nasıl bir ortamda söylediğini anlatmadığına göre iyi niyetinden sen de şüphelisin bence...

Yok enfeksiyonu uzun zaman önce geçirmiş, aktif enfeksiyonu olma olasılıgı yüzde bir bile degildir.. Zaten kendisi kontrol olmustur.. abartacak bişey yok ancak ası olursan ilerde bir test yapıldıgında bir saglıkcı asılandıgını anlar..Aile hekiminle konusabilirsin , eşinin testlerine göre karar verilmesi en dogru..

bence nasıl bulaştığını araştırmaktansa hastalık için önlem alabilirsin. Hepatit B benim babamda da var ve annem aşı olur belli aralıklarla

Bunun asısı 3 keredir. 0-1-6 aylarda, ömür boyu bagısıklık oluşur..
Kaldıki şuan UYGUN OLMAYAN ŞARTLARDA Kİ diş tedavilerinden yada cerrahiden bulasmısda olabilirdi hepimize

Yok enfeksiyonu uzun zaman önce geçirmiş, aktif enfeksiyonu olma olasılıgı yüzde bir bile degildir.. Zaten kendisi kontrol olmustur.. abartacak bişey yok ancak ası olursan ilerde bir test yapıldıgında bir saglıkcı asılandıgını anlar..Aile hekiminle konusabilirsin , eşinin testlerine göre karar verilmesi en dogru..

çok teşekkürler bunu aksatmıycam

X