Eşimin geçmişteki hastalığı !

Ülkemizdeki insanların oldukça fazla bir kısmı Hepatit B taşıyıcısıdır...siz neye kızdınız, neden eşinizi suçlu buldunuz anlamadım...Hepatit B en çok kan yokuyla bulaşır ama halkımızda hala bu bir ötekileştirme sebebi maalesef...Hepatit B= Uygunsuz kişiyşe cinsel ilişki ...yok böyle birşey....siz aranızda sessiz sedasız dolaşan AİDS hastalarının çokluğunu bir bilseniz eşinizin Hepatit B si hiç kalır yanında...Yurtdışında hastanın izni olmadan hepatit marker testini yapamıyorsunuz yaparsanız dava sebebi...kişisel haklara saygı....biz ne zaman o seviyeye geliriz bilmiyorum...siz aşınızı olun öncesinde bağışıklık durumunuza bakın, kormayın...Hepatit C çok daha tehlikelidir ve maalesef aşısıda yok...

Fazla abartıyorsun canım, tabiki eşinin dediklerine inanacaksın, asıl sana anlatanı terslemeliydin ne cürretle sana eşin hakkında böyle birşey anlatır sanki arabozuculuk yapar gibi yani maksat ne Anlamadım

kandanda bulasuyor benim babama disciden kaptı mesela annemede gecti esi oldugu icin bizede ası yaptırdı babam gecmesin dite ama ese mutlaka geciyo cünkü cinsellik var sende kendine ası yaptır
Benim eşim de hepatit B geçirdi ama bana bulaşmadı ki 21 gün hastanede karantinada yattı yani mutlaka geçicek diye bir şey yok

Ben aşı filan olmadım

Size bunu anlatan kişi iyi niyetli değil bence eşinize kim olduğunu söyleyin o hesaplaşsın dedikodusu yapılan o çünkü sizin için aynı şey söylense eşinize ne tepki verirdiniz empati yapın lütfen eşiniz herkesden önce gelmeli kaldıki söyleyen art niyetli çünkü bu hastalık yüksek ihtimal cinsel münasebetle geçiyor kanla geçen nadir olur ama olabilir tabi ki zaten sizden çok önce olan bir durum burda mühim olan hastalığının tamemen geçip geçmediği çünkü size geçtiyse anneden bebeğede geçiyor bence sıkı bir doktor konturolüne girip aşılarınızı olun ....

benim eşimde 4 yıl önce yaptırfığı dövme sonucu hepatit b oldu , 15 gün hastanede yattı ve doktorların bize söylediği dişçilerden ,berberlerden kolayca bulaşabilirmiş kaldı ki sizden önce olmuş niye bu kadar sorun ettiniz anlamadım,bana aşı yapıldı kızım bebekti onun aşıları sürekli yapıldığı için bulaşma riski yok demişti...evlenmeden önce yapılan sağlık taramalarında çıkıyor olması gerekirdi ve sizinde aşı olmanız istenmeliydi

Benim anlamadığım bu hastalığı sizden neden saklıyor eşiniz??
Bence saklanmaması gereken hastalıklardan yani, ileride bir şey olsa size sorulsa geçirdiği hastalıklar yanlış bilgi verecektiniz belki de
Dikkatimi çeken neden ısrarla kim söyledi bunu diye sorup durması,
Madem suçu günahı yok işyerinde bulaştı ya söylemiyoruz kimseye pek der umursamaz
Ama saklı bir şey ortaya çıkmış gibi davranması şüpheli.

bu hastalık daha çok askerde kapılır. bunu gizlemek olarak görmüyorum ben kendisini ihmal etmiş bence,,,çünkü belli aralıklarla kontrol şart oluyor sonra senin en çok kızman gereken konu senin aşılanmayışın olmalı ,,,sende hastaneye git ve tahlil yaptır sendede olması çok muhtemel.. cımbızdan da geçebilir manikürdende geçebilir illa cinsel temas olmuyo,,doğuştanda olabilir anneden geçmişte olabilir..senin yerinde olsam dert ettiğim sağlığım olur aşılanıp önlenmemek olurdu... eğerki cinsel yolla geçmişte bulaştıysada sen hayatında yoksan bunun hesabını niye versin? sen sana haber getirenden uzak dur derim . biraz uyanık olun yahu,,ilk işin hastaneye gidin eşinizde düzenli tahlillerini olsun ..dikkat edilirse kötü bi durum olmaz .

taramada böyle bi hastalık çıkmadı

Eşinin senden boyle birseyi saklaması çok ilginç geldi açıkçası sonuçta hastalık bu nasıl geçtiği çok da önemli olmamalı.. diyelim cinsellikle geçti sizden önce olmuş bir durumu yargilamamalisiniz.. Ama Eşiniz neden bu kadar tepki veriyor ki orası bana supe uyandırıcı geldi .. Ayrıca size söyleyen kişi ne amaçla söyledi onu bir düşünün derim ..

ailede hepatit b taşıyıcısı var belki , belki de kanla bulaştı sanırım sağlık personeli. direkt kadınlardan hastalık mı kaptın durumu hoş olmamış, bu kadar sinirlenmesi gerçi o ihtimali de düşündürmüyo değil. ben çalıştığım yerden hastalık kapsam eşim bana sordu diye kızmam yani

adam haklı
kim söyledi ise ayıp etmiş
afişe edin bence
sadece kan yolu ile de geçmeyebiliyor ayrıca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…