• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin eski sevgilisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar buraya yeni katıldım. Ben 3 yıllık evli ve 2 yaşında bir çocuk annesiyim. Şu an çalışmıyorum, okutulmadığım için evlendikten sonra liseyi açıktan bitirdim ve şimdi yksye hazırlanıyorum, kısaca kendimi özetlemek istedim. Ben evlendikten 1 ay sonra eşimin bilgisayarında google fotoğraflardan eski kız arkadaşıyla olan türlü türlü fotoğraflarını gördüm. Yatakta, otelde, çıplaklarken vs. Gördüğüm günde hamile olduğumu öğrendim ve yavaş yavaş psikolojim bozulmaya başladı. Eşim bana teknoloji özürlüsü olduğunu ve gerçekten unuttuğunu söyledi. Ama bende bu artık bir takıntı olmaya başlamıştı ve eşimin geçmiş dekontlarına, yıllar öncesinden kalan e mail hesaplarına varana kadar her şeye baktım. Baktıkça daha çok şey çıktı karşıma. Sürekli bir yerlerden fotoğraflar çıktı. Sürekli eşimle o kadını sarmaş dolaş gördüm. Sanki kendime acı çektirmeyi severmişim gibi. Daha geçenlerde bilgisayarını geçmiş döneme yükledim, sistemi geri yükleyince tekrar silinen fotoğraflar çıktı karşıma. Kadını inanılmaz takıntı yaptım kendime. Kadının hayatını kıskanıyorum resmen. Kadın 12 yıldır çalışıyor, benden 8 yaş büyük. Okumuş etmiş. İstediğini giyip istediği yere gitmiş eşimde bile kalmış hatta. Bense evden kapıya çıkarılmazdım ki zaten 21 yaşımda sırf o evden kurtulmak için evlendim yoksa beni okutacakları yoktu. Sürekli kadının hesabına bakıyorum, sürekli aklıma o fotoğraflar geliyor ve ben kafayı yiyecek gibi hissediyorum. Psikolojik tedavi de aldım ama iyileşemedim, ilaçlı tedavi de aldım ilaçsız da. Ne yapacağımı bilmiyorum. Resmen 3 yıldır bununla cebelleşiyorum ve stalk yapmaya engel olamıyorum. Kafayı yemek üzereyim artık kafamın içinde ki bu beyinle yaşayamıyorum. Bana akıl verin ne yapayım ben? İnsan travmasını nasıl atlatır?

Konu ve profil bilgilerindeki tutarsızlıklara bakmadan, üyeler arası gereksiz gerilimler yaratan bir konu olmuş yine.

1 aylık (4 haftalık) evlilik sırasında eski sevgili ile olan fotoğrafları bulan ve tam o anda hamile olduğunu öğrenen konu sahibi.

Profil bilgileri doğruysa: Konu sahibi 28 yaşında, 3 yıllık evli, 25 yaşında evlenmiş bir kadın.

Konu sahibi profilinize göre 28 yaşındaymışsınız. Sadece yaş bilgisiyle tanınma kaygısı mı duydunuz gerçekten yoksa toplumsal bakış açısı, varsayımlar nedeniyle çıkan çatışmalar, önyargılar üzerine bir ödev / araştırma vb mi yazıyorsunuz ?

Konuda öyle yorumlar var ki konuyu okumayıp yorumlara bakanlar, kadın sadece okuma yazma biliyor sanacak.

Daha geçenlerde bilgisayarını geçmiş döneme yükledim, sistemi geri yükleyince tekrar silinen fotoğraflar çıktı karşıma. Kadını inanılmaz takıntı yaptım kendime.

Oysa kadın: Silinmiş dosya ve içeriklere ulaşmak için 3 yıl sonra sistemi geri yüklediğini ve fotoğraflara yeniden ulaştığını yazıyor. :işsiz:

Son düzenleme:
Tamam okutulmamışsınız aileniz kapının önüne çıkarmamış sizi. Ama sonra kendi kendinize dışarıdan lise bitirmişsiniz, yks ye hazırlanıyorsunuz. Çocuk şart mıydı peki? Yaşınız çok genç, aynen tam üniversite yaşlarındasınız. Niye korunmadınız hamile kaldınız? Evet anne olmak her kadının hakkı ama önce hayallerinizi gerçekleştirseydiniz. Üniversite sınavını kazansaydınız hem evli hem öğrenci olurdunuz. Kazanamasanız da işe girer çalışır ayaklarınızın üstünde dururdunuz. Hayallerinizi yine siz yıkmışsınız hamile kalarak ama Allah sağlıklı uzun ömür versin evladınıza.

Başka kadınların hayatlarıyla kendinizi kıyaslamayın. Aileleri, hayat tarzları, seçimleri vs herkesin farklıdır. Yks dediniz, kazanırsanız nasıl gideceksiniz küçük çocuğunuz var? Bakın kazanamazsanız bile sakın pes edip oturmayın. Sizin durumunuzda olanların kendi paralarını kazanması lazım. Geliri olan kadınla geliri olmayan kadın aynı davranamıyor malesef.

Konu sahibi belli ki psikolojik olarak iyi değil. Neden sürekli "o kadına aşık olmuş seninle mantık evliliği yapmış" diyorsunuz anlamadım. Belki alakası bile yok gezdiler tozdular sıkılıp ayrıldılar yani. Çok aşık olan erkek hazır sevgiliyken o kişiyle evlenirdi.
Google fotoğraflar her şeyi depoluyor. Özel olarak girip silmezseniz kalıyor öylece. Benim 2018'den kalma fotolarım varmış daha yeni gördüm mesela. Dert edilecek bir şey yok. Çoluk çocuk yapmışsınız, aile kurmuşsunuz.
Her tatile çıkan, sevişen de birbirine deli gibi aşık değil merak etmeyin.

Konu sahibi belli ki psikolojik olarak iyi değil. Neden sürekli "o kadına aşık olmuş seninle mantık evliliği yapmış" diyorsunuz anlamadım. Belki alakası bile yok gezdiler tozdular sıkılıp ayrıldılar yani. Çok aşık olan erkek hazır sevgiliyken o kişiyle evlenirdi.
Google fotoğraflar her şeyi depoluyor. Özel olarak girip silmezseniz kalıyor öylece. Benim 2018'den kalma fotolarım varmış daha yeni gördüm mesela. Dert edilecek bir şey yok. Çoluk çocuk yapmışsınız, aile kurmuşsunuz.
Her tatile çıkan, sevişen de birbirine deli gibi aşık değil merak etmeyin.

Hakikaten ha. Konu sahibiyle mantik evliligi yaptığı cikarimina nasil vardik bir anda 🤣 bu arada diyelim ki adam ve eski sevgilisi birbirlerine deli divane asiktilar yuzyilin aski bile olsa insan unutup gidiyor ben 5 sene önce deli gibi aşık olduğum bi insan şu an karşıma gelse yüzüne bakmam hiçbir şey hissetmem. Insan psikolojisi bu sekilde isliyor bence. Evlenip gitmiş adamin eski sevgilisine hala asik olmasi bana mantikli gelmiyor. Herkes de maillerini google fotoğraflarını duzenlemiyor.

Benim bir arkadaşım vardı adı ayse olsun. Aysenin eski sevgilisi Ahmet. Aysenin en yakın arkadaşı Fatma olsun. Ayse ve Ahmet 17-18 yaşlarında 4 5 sene süren bir ilişki yaşadı. Bu arada Fatma da o zamanlardan beri arkadaşlarıydi. Biz hepimiz şu an 35 yasindayiz. Geçenlerde instagramdan gördüm Fatma ve Ahmet evlenmiş ayse de nikah şahitleri olmuş 😃 gülümseyerek poz veriyor ikisine sarılmış. Yani herkes de bunu normal karşılamaz biliyorum ama bir ilişki bittikten sonra sanki o kişiyi sevmiş olan biz artık aynı biz değiliz. Bu benim şahsi görüşüm.

Hakikaten ha. Konu sahibiyle mantik evliligi yaptığı cikarimina nasil vardik bir anda 🤣 bu arada diyelim ki adam ve eski sevgilisi birbirlerine deli divane asiktilar yuzyilin aski bile olsa insan unutup gidiyor ben 5 sene önce deli gibi aşık olduğum bi insan şu an karşıma gelse yüzüne bakmam hiçbir şey hissetmem. Insan psikolojisi bu sekilde isliyor bence. Evlenip gitmiş adamin eski sevgilisine hala asik olmasi bana mantikli gelmiyor. Herkes de maillerini google fotoğraflarını duzenlemiyor.
Kadın bekarken tatillere gidemiyormuş, evden pek çıkamıyormuş ya sıkıcı biri(!) Sevilmeye layık değil, anca mantık evliliğine layık.

Böyle seylere dikkat etmek lazım ya benimde pc de fotoğraflarım vardı hepsini sildim belki denk gelir karşısına cıkar bilemem ortak kullanıyoruz zaten özen göstermesi lazımdı.. sizin de bu kadar takıntı yapmanız iyi değil 3 sene az değil evliliğine zarar veriyorsun sadece ve kadın hayatınızda bile yok? Sen zorla hayatınıza sokuyorsun..

Kadın bekarken tatillere gidemiyormuş, evden pek çıkamıyormuş ya sıkıcı biri(!) Sevilmeye layık değil, anca mantık evliliğine layık.

Bence su konudan anladigimiz kadariyla konu sahibi asiri takıntılı olsa da ilginç bir insan. Kim liseyi çocuk dogurduktan sonra açıktan bitirir de yksye hazırlanır eski fotoğrafları yüklemek silinen dosyaları geri getirmek ne demek benim gözümde bu hacker seviyesinde filan bir hareket 🤣 insan troll konu mu diye de düşünmüyor degil şerminin yazdigi gibi. Ya da yeni nesil çok zeki bilmiyorum.

Merhaba arkadaşlar buraya yeni katıldım. Ben 3 yıllık evli ve 2 yaşında bir çocuk annesiyim. Şu an çalışmıyorum, okutulmadığım için evlendikten sonra liseyi açıktan bitirdim ve şimdi yksye hazırlanıyorum, kısaca kendimi özetlemek istedim. Ben evlendikten 1 ay sonra eşimin bilgisayarında google fotoğraflardan eski kız arkadaşıyla olan türlü türlü fotoğraflarını gördüm. Yatakta, otelde, çıplaklarken vs. Gördüğüm günde hamile olduğumu öğrendim ve yavaş yavaş psikolojim bozulmaya başladı. Eşim bana teknoloji özürlüsü olduğunu ve gerçekten unuttuğunu söyledi. Ama bende bu artık bir takıntı olmaya başlamıştı ve eşimin geçmiş dekontlarına, yıllar öncesinden kalan e mail hesaplarına varana kadar her şeye baktım. Baktıkça daha çok şey çıktı karşıma. Sürekli bir yerlerden fotoğraflar çıktı. Sürekli eşimle o kadını sarmaş dolaş gördüm. Sanki kendime acı çektirmeyi severmişim gibi. Daha geçenlerde bilgisayarını geçmiş döneme yükledim, sistemi geri yükleyince tekrar silinen fotoğraflar çıktı karşıma. Kadını inanılmaz takıntı yaptım kendime. Kadının hayatını kıskanıyorum resmen. Kadın 12 yıldır çalışıyor, benden 8 yaş büyük. Okumuş etmiş. İstediğini giyip istediği yere gitmiş eşimde bile kalmış hatta. Bense evden kapıya çıkarılmazdım ki zaten 21 yaşımda sırf o evden kurtulmak için evlendim yoksa beni okutacakları yoktu. Sürekli kadının hesabına bakıyorum, sürekli aklıma o fotoğraflar geliyor ve ben kafayı yiyecek gibi hissediyorum. Psikolojik tedavi de aldım ama iyileşemedim, ilaçlı tedavi de aldım ilaçsız da. Ne yapacağımı bilmiyorum. Resmen 3 yıldır bununla cebelleşiyorum ve stalk yapmaya engel olamıyorum. Kafayı yemek üzereyim artık kafamın içinde ki bu beyinle yaşayamıyorum. Bana akıl verin ne yapayım ben? İnsan travmasını nasıl atlatır?
Bakın öncelikle geçmişe bir sünger çekin. Burda kadını takıntı etmenizin sebebi sizin şu anki hayatınızdan memnun olmayisiniz. İçinizde ukte kalan şeyler var ve bunları gerceklestiremediginiz için bir yoksunluk içindesiniz. Bakın ne güzel yks ye hazırlanıyormussunuz. Bence herkesi ve herşeyi düşünmeyi birakip hayatınıza odaklanın. Hemde eşinizin sizden önceki hayatı sizi ilgilendirmez. Sizinle evlenmiş ve sizinle devam ediyor. Ve doktorunuzu değiştirin. İyi doktor bulmakta şans isi.

Maalesef aynı şey benim de başıma geldi. Telefondan internetten anlayan biri olmama rağmen üzerinden aylar yıllar geçen fotoları ya da mesajları bile silmem, uğraşmam yani. Eşim evlenmeden önce Google fotoğraflarda eski sevgilimle olan sarmaş dolaş fotograflarimiza denk gelmişti. Bir tanesini gördükten sonra bana sordu ben de şaşırdım o an ve açıklamamı yaptım, fotoğrafların devamına da bakmadı. Tabi sindirmesi zor oldu ama mantıklı düşününce elden gelen bir şey olmuyor geçmiş bitmiş sonuçta. Ama sizin olayinizda farklı bir acı görüyorum ki siz eşinizi değil kadının yaşadığı hayat tarzını kiskaniyorsunuz ve bu yüzden kadına eşinizden bağımsız şekilde fena halde takmissiniz. Hayat herkese aynı şartları sunmuyor lütfen önce kendinizle barışın

Enerjini kendine ve çocuğuna harca sana ne elalemden? Olduysa da bitmiş gitmiş çok meraklısı olsalar evlenirlerdi.
Sen bana birinin yeni personası gibi geliyorsun ama hadi bakalım.

Hanımefendi size sayfalarca yazabilirim . Sadece şunu söylemek istiyorum bu kadar şehir gezip malesef kendi fikir dünyanızın dışındaki insanlarla bir araya gelememissiniz . Ekonomik özgürlüğü olan bir kadın eğer kendi gücünün farkındaysa kimseyi tanımaz .
Bu arada muhafazakarlık deyince akla gelen şehirden biriyle evliyim . Ben sizin imparator dediğiniz o erkeklere 23 yaşindayken şefleri olarak emir veriyordum . Gözünüzde çok büyütmeyin o cinsi yani 😅
Bende üniversite sonrası hemen yüksek öğrenim kız yurdunda yönetici pozisyonunda çalıştım. Aynı şekilde bizimde alt kademede erkek personel vardı. Aşçı, kaloriferci, bakımcı gibi. Bu neyi ifade ediyor anlamadım? Ankara'da Kızılay da çalıştım başka bı iş kolunda. Yine erkek personel, depocu, şoför gibi vardi. Tesbitleriniz çok yetersiz geldi bana

Bende sizin ülkemizden habersiz oluşunuza şaşırdım.

Sınırlı bir seküler kesim dışında söylediklerim ülkenin ikiyüzlü gerçekliği maalesef. Bende hayran değilim bu bozuk düzene....

Yani İzmir il sınırlarından dışarı çıkmamış bir kişi yazabilir anca bu yorumu.

Ben, İstanbul, Ankara, Karadeniz'in bir sahil ili oldukça modern, sonra Boluda bulundum. İstanbul hariç diğerlerinde yıllarca ikamet ettim. en son yine büyük bir ildeyim halihazırda. Yani konunun ortasından yazıyorum.
Bahsettiğiniz zihniyet il ve sınırları ile değil aile yapısı ile alakalıdır. Şehir küçüktür sizi tanıyanlar daha fazladır dedikodu olur diye düşünülür ama iş yine kişide, kadında biter. Misal kendi akrabalarımdan bahsedeyim herkes birbirinin namusuna kadar çok rahat iftira atabilir, ne çirkin dedikodular döner bir bilsen ama çoğunun çocuğu da kınadığı yaşamakla birlikte ailesini dinlemedi kendi hayatlarını kurdu, sizin imparatorluğunuz bana sökmez diyerek gitti. Kimi okudu kimi anne babasının istediği gibi bir hayat yaşadı ( onların zaten gitme hevesi de yoktu) . Ama öyle erkeklere boyun eğmekmiş, erkeğin dediği olurmuş faso fiso bunlar. Böyle düşünenlerin soyları da tükenecek zamanla. Çoğu erkeğin de özgür bir kadını eğlenilecek kadın olarak gördüğünü düşünmüşsünüz ancak onlar zaten ana kuzusu ve ailesinin seçeceği kızla evlenebilecek seviyede kendi fikri olmayan erkekler. Benim arkadaş ortamım, çevremde gördüğüm erkekler aksine kendi ayakları üzerinde duran kadınlara hayrandır. Kızlık zarı dikimi olayı kızın aşırı muhafazakar ailede yetişmiş olmasından ve bu düşünceyle yetiştiği için evlendiğinde bunu öğrenirse terk edilmesinden korktuğu için açılan konular. Evet maalesef böyle düşünen kızlarımız da var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back