Eşimin eski eşi, sorunlar ve boşanmayı düşünmem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben kocamdan bir şey istemeye çekinen bir insanım. Bazen yurt dışına çıkıyor orda kozmetik buraya göre yarı yarıya oluyor, kendisi soruyor bak istiyorsan alıyım bir kaç tane daha bir şey madem uygun türkiye’ye göre diye. Yok diyorum alma gerek yok vs sıkılıp çekiniyorum. Ne kocamın parası için evlendiğim kaldı, ne imkanlarını sömürdüğüm. Yine de takılmıyorum herkes evinin kapısını kapattığında kendi yaşadığını biliyor.
Ben sizi bi yere kadar haklı buluyorum. Nafakadan kuruş harcamayıp çocuğu her seferinde Medine dilencisi gibi göndermesi çok çirkin, belli bişeylerin hırsı geçmemiş daha, yoksa az sağlıklı düşünen bir anne yapmaz onu. Ama eşinizin ağzını açamaması da çok tuhaf, bu kadar toleransı başka adam göstermezdi, ne derseniz deyin. Bir gariplik var ama ben 2 eş falan diyemiyorum ama bir gariplik var.

Ben açık konuşacağım size, ben 20 lı yaşlarda kadın olarak, yaşı benden büyük, boşanmış, çocuklu adamla güzel seviyor diye evlenmezdim, ilk çocuğuna, babasına, bacısına yağarken ben oturup çocuk doğurcam diye para mara biriktirmezdim. Millete sağanak olmuş, bana gelince de öpüyor falan. Pardon ben bu aileye enayi mi atandım, nedir yani?

Çocuk kendine gidip ayakkabı alıcak bir yaşta değil kanki😂😂😂 valla benim bildiğim okulda siyah ayakkabı istiyor bir tane siyah ayakkabısı var okulda giydiği.
Bir de normal zamanda giydiği bu ayakkabı vardı uzuuun zamandır, artık giyilemeyecek duruma gelmişti. Babası aldı tertemiz en güzelinden bir ayakkabı, muhtemelen o da giyilmeyecek duruma gelene kadar onu giyecek. Sonunda yine babası bir tane daha alacak ve böyle gidecek.

Siz beş senedir berabersiniz değil mi? Bu çocuk ilkokul çağındadır herhalde şuan. O yaşta çocuk gayet bunu alın şunu alın der, arkadaşından görür ister, 11-12 yaşındaki çocuklar avmde arkadaşlarıyla buluşup, gezip, alıyor istediğini.

Bahsettiğin giyilemeyecek durumdaki ayakkabı kirli vs sayılabilir ama annesi çocuğa yeni ayakkabı almak yerine ayağında sanki yırtılana kadar aynı ayakkabıyı giydiriyor iddian inandırıcı değil. Özel okulda öyle ayakkabı giyene okul idaresi, rehberliği ilgilenir. Hele ilkokulda.

Siz beş senedir berabersiniz değil mi? Bu çocuk ilkokul çağındadır herhalde şuan. O yaşta çocuk gayet bunu alın şunu alın der, arkadaşından görür ister, 11-12 yaşındaki çocuklar avmde arkadaşlarıyla buluşup, gezip, alıyor istediğini.

Bahsettiğin giyilemeyecek durumdaki ayakkabı kirli vs sayılabilir ama annesi çocuğa yeni ayakkabı almak yerine ayağında sanki yırtılana kadar aynı ayakkabıyı giydiriyor iddian inandırıcı değil. Özel okulda öyle ayakkabı giyene okul idaresi, rehberliği ilgilenir. Hele ilkokulda.
Keşke ayakkabıların fotoğrafını çekseydim belki o zaman inanırdınız.

Ben kocamdan bir şey istemeye çekinen bir insanım. Bazen yurt dışına çıkıyor orda kozmetik buraya göre yarı yarıya oluyor, kendisi soruyor bak istiyorsan alıyım bir kaç tane daha bir şey madem uygun türkiye’ye göre diye. Yok diyorum alma gerek yok vs sıkılıp çekiniyorum. Ne kocamın parası için evlendiğim kaldı, ne imkanlarını sömürdüğüm. Yine de takılmıyorum herkes evinin kapısını kapattığında kendi yaşadığını biliyor.
İyi de bu nasıl evlilik? İnsan kocasından nasıl bir şey isteyemez? Siz soruma cevap vermiyorsunuz, eşiniz de ileride olursa çocuklarıma eşit davranmak isterim deyip koyuyor mu köşeye bir şeyler? Çok çalışıp yorgunluktan ölüp, dünya kadar para kazanmaktan bahsetmiyorum. Sizinle çocuk sahibi olmak istiyor gibi görünüyor mu? Hiç konuşmuyoruz diyorsunuz, kaç senedir berabermişsiniz nasıl bilinmez ki bu? Evlenmeden önce de mi konuşmadınız? Taktın çocuk olayına kafayı demeyin. Eğer çocuk istemiyorsa davranışları gayet makul çünkü. Çalışıyorum ve çocuğuma fazla fazla yetiyorum şeklinde düşünüyor olabilir.

Evlilik de bir akittir sözleşmedir. Sözleşmeyi bozan taraf her zaman tazminat öder. Anladığım kadarıyla siz onların hayatına onlar evli iken girmişsiniz. Bu durum da hem eşinizin hem sizin bedel ödemesi gayet normal. Bazı insanlar istiyor ki ben herşeyi yapayım ama kimse bana birşey demesin. Yapan suçlu değil ama söyleyen, tepki gösteren suçlu oluyor. Boşanmak için evlenmedigine göre sözleşmeyi bozan taraf suçludur. Çünkü kadın başkası ile evlense çocuğu ile babası aynı ortamda buyuyecekti. Normal şartlarda yani. O yüzden evet evlenip ayrı eve çıkan baba bu şekilde maddi bedeller ödeyebilir. Normal.
evlı falan degıllerdı. yanlıs okumussunuz

11 aylık evlılıklerı olmus. ben tanıdıgımda 10 sene gecmıstı uzerınden yani.

hatta esımle aynı sehırde bıle degıldım ben o zamanlar. hatta ben de baskası ıle evlıydım. asla bırbırımızı tanımıyorduk yani

yanı ceza cekecegım bır durum yok

İyi de bu nasıl evlilik? İnsan kocasından nasıl bir şey isteyemez? Siz soruma cevap vermiyorsunuz, eşiniz de ileride olursa çocuklarıma eşit davranmak isterim deyip koyuyor mu köşeye bir şeyler? Çok çalışıp yorgunluktan ölüp, dünya kadar para kazanmaktan bahsetmiyorum. Sizinle çocuk sahibi olmak istiyor gibi görünüyor mu? Hiç konuşmuyoruz diyorsunuz, kaç senedir berabermişsiniz nasıl bilinmez ki bu? Evlenmeden önce de mi konuşmadınız? Taktın çocuk olayına kafayı demeyin. Eğer çocuk istemiyorsa davranışları gayet makul çünkü. Çalışıyorum ve çocuğuma fazla fazla yetiyorum şeklinde düşünüyor olabilir.
Hayat sigortası yaptırmaya başladı dedim, okumadınız mı.

öğrenci olduğun için daha uygulamaların tamamını bilmiyorsun. Nafakayı çocuğun ihtiyaçları için harcamadığı gerekçesi ile nafakanın azaltılmasına ilişkin bir dava açarsa , dava reddedilir. Cem Yılmaz bile eski eşim nafakayı çocuğuma harcamıyor , o yüzden azaltın demedi. Dolar üzerinden nafaka veriyorum , dolar çok yükseldi , ve gelirim düştü diye dava açtı ve kaybetti. Ayrıca kadın çalışıyor , kendi parasını kazanıyor , dudak dolgusu, botoks yılda sadece bir ya da iki kez yapılan ve çok pahalı olmayan uygulamalar. Lütfen bir kadın ve geleceğin hukukçusu olarak, ataerkil sistemin kadın ve anneler üzerinde yarattığı baskıyı destekleme. Adam yeni eşi ile gezip tozarken, tek öz çocuğunun bazı maddi ihtiyaçlarını karşılayıp , haftada bir görünce muhteşem baba, eski eşi çocuğu için saçını taramaya vakit bulamaması gerekirken , haftanın altı günü çocuğa bakıp bir yandan işe giderken kendi bakımına para harcadı diye bundan ana olmaz, harcadığı paranın hesabını versin diyemezseniz. Mahkemeler de bunu demez.
Çocuk gayet halinden memnun ve mutlu annesi ile yaşamaktan, bunu konu sahibinin kendisi söylüyor.
Ayrıca baba anlaşmalı boşanmış ve çocuk için iştirak nafakası , eğitim gibi bazı giderlerini karşılamayı kabul etmiş zaten, ayrıca kesinlikle çocuğun velayetini almak gibi bir niyeti de yok.
avukat değilim ama size katılıyorum cunku bırebır yasıyorum bunları

esım calısmazken
ya da dusuk maaslı ıse gectıgınde bıle nafaka azaltılmadı

oranlar degısmedı, babalar kaybeder bu davaları

hele kı ıntıkam besleyen bır ruhu varsa, keman kursuna gonderdım der onu bıle fatura eder ve nafaka arttırır . basedılemez boyle anneler ıle.

ama bunlar yasanırken, anne babanın ofkelı konusmaları ya da bozuk psıkoljısı ıste cocuga yansır. zaten bosanmıslar . sonrasında da cocuga zarar verıyor oluyorlar ıste maalesef.

Evlilik de bir akittir sözleşmedir. Sözleşmeyi bozan taraf her zaman tazminat öder. Anladığım kadarıyla siz onların hayatına onlar evli iken girmişsiniz. Bu durum da hem eşinizin hem sizin bedel ödemesi gayet normal. Bazı insanlar istiyor ki ben herşeyi yapayım ama kimse bana birşey demesin. Yapan suçlu değil ama söyleyen, tepki gösteren suçlu oluyor. Boşanmak için evlenmedigine göre sözleşmeyi bozan taraf suçludur. Çünkü kadın başkası ile evlense çocuğu ile babası aynı ortamda buyuyecekti. Normal şartlarda yani. O yüzden evet evlenip ayrı eve çıkan baba bu şekilde maddi bedeller ödeyebilir. Normal.
tazminattan bahsetmedım ayrıca ben.

burda da yanılmıssınız

ayrıca bosanmanın bedelı , babaya yuklu masraflar cıkartıp ama cocukla gorusmesını engellemek
cocuga aldıgı herseyı yuzune atmak
ama cocugu bılerek yırtık kıyafetler ıle babaya teslım etmek degıldır

bunları demek ıstedım aslında ben.

Ben sizi bi yere kadar haklı buluyorum. Nafakadan kuruş harcamayıp çocuğu her seferinde Medine dilencisi gibi göndermesi çok çirkin, belli bişeylerin hırsı geçmemiş daha, yoksa az sağlıklı düşünen bir anne yapmaz onu. Ama eşinizin ağzını açamaması da çok tuhaf, bu kadar toleransı başka adam göstermezdi, ne derseniz deyin. Bir gariplik var ama ben 2 eş falan diyemiyorum ama bir gariplik var.

Ben açık konuşacağım size, ben 20 lı yaşlarda kadın olarak, yaşı benden büyük, boşanmış, çocuklu adamla güzel seviyor diye evlenmezdim, ilk çocuğuna, babasına, bacısına yağarken ben oturup çocuk doğurcam diye para mara biriktirmezdim. Millete sağanak olmuş, bana gelince de öpüyor falan. Pardon ben bu aileye enayi mi atandım, nedir yani?
Eşimle o kadar çok tartıştılar ki bir dönem ben sayamadım. Ama bir şeyler değişmediği için heralde aman ağzımızın tadı kaçmasın moduna mı girdi nedir. Bunu da yazdım eşim bu sefer tartışmadan sakin sakin konuşmak için adım atıyor işte öyle gezmesin çocuk, benim almamı bekleme sen al gibisinden. Anında ses tonu değişiyor bi anda tırnaklarını çıkarıyor diyor.
Sanırım artık bir süre nafaka hariç bir şey yapmamaya karar verdi. Bu ayakkabı muhabbetinde de biri mantıksız buluyorum demiş, öyle bir baba müsaade eder mi hiç öyle gezmesine diye.
Bir şeyler değişsin diye işte inat etti almadı annesi alsın diye. E en sonunda haliyle çocuğa üzülüyorum böyle gezmesine diye gitti aldı yine.
Napabilirsin ki?

Şu kısım o kadar doğru ki. Eski eşin ve çocugunla ilgili her şeyi niye yeni eşine anlatır, dert yanarsın? Hele maddi meseleler, karşı tarafa doğru düzgün sesin çıkmıyor evde karını doldurup, endişeye sürüklüyorsun. Farkında olmadan kızına karşı da farklı düşünmesine sebep olur böyle. Eğer bak ben kızıma ancak yetiyorum gibi bir bilinçli anlatış değilse bu çok bereriksizce, ikinci eşlerin bu kadar yıpranmasında asıl etkili kişi kocaları ama ilk eşi suçlamak daha kolay geliyor.
katılıyorum

sadece ex evlılıkler ya da cocuklar degıl. bunlar olmasa da erkekler kendı kök ailelerinde olan seylerın de yukunu eslerıne verıyor maalesef.

kısacası konum ne olursa olsun cocuklu cocuksuz ılk evlılık ıkıncı evlılık, bırseylerın sorumlıulugunu az alan ya da eksık yapan ya da dengeyı kuramayan erkeklerın sıkıntısını bır baska kadın cekıyor

olayın özü bu aslında.

Belki de her şeyi birbirimizle çok paylaştığımız için böyle oluyor. Ben de ailemle ne yaşarsam hemen gelir eşimle paylaşırım.
Eşim eski eşiyle konuşmadı mı? Konuştu. Belki defalarca. Ama artık şey modunda, tamam yeter ki huzurum kaçmasın.
Daha yeni olan olay, çocuğun bir arkadaşının doğum günü varmış, annesiyle çocuğu davet etmişler hediye alınacak işte. Eşime yazmış böyle böyle siz alabilir misiniz. Eşim de şehir dışında o zaman, alamam çalışıyorum işte istanbulda değilim.
Gelen cevap; tamam biz alalım o zaman bana gönderirsin.
Durup dururken nem kapmak değil ki bu, bazı şeyler artık göze parmak gibi zorla rahatsız ettirmeye çalışılır gibi. Bu sefer eşimin huzuru kaçıyor, onunki kaçınca bana yansıyor. Belki anlatmadığı bunun gibi bir sürü olay vardır. İster istemez yansıyor işte.
buarada hıc ıletısım kurulmaması cok yanlıssa, saglıksız ıletısım kurulması da yanlıssa, cok ıletısım kurulması da yanlıs bence

bu kadın, farklı bır amac gutmese de, cocukla ılgılı olsa da, ama herseyı esınıze soruyor sureklı ıletısımde

yanı dogum gunune gıdecek, hedıye alınacak, ne kadar ufak detaylar ıcın ex es ıle gorusuyor. ben olsam asla gorusmem zarurı durumlar olmadıkca. evet maddı ve manevı destek olmak zorunda sonucta ortak cocuk derdım ama hayatımdan cıkardıgım eskı esımı, cocugum ıcın bıle olsa mınımum hayatıma dahıl ederdım yani

Aileyle eski eş aynı şey değil. Eşiniz size en az şekilde yansıtacak oradan gelen sıkıntıları.
Bu yazdığınız mesaja karşılık kendin alıyorsan al ben göndermeyeceğim diyecek mesela ve bunu sizin bilmenize gerek yok. Bu hediye parasını da gönderiyorsa, kendisinden sizin açınızdan ne köy olur ne kasaba.

Bir kadın eski eşiyle problemini bu kadar yeni eşine yansıtmaz emin olun. Huzurum kaçar diye kılı kırk yarar. Erkeklerin bu konuları yeni eşlerine anlatması, yansıtması, anneleriyle eşleri arasında kuramadıkları dengeyle oluşan gelin kayınvalide problemleriyle benzer durumda. Onların süreci yönetememesi, erkek olduklarının verdikleri rahatlığın sonucunu yine kadınlar ödüyor.
yıne cok guzel bır analız ve yorum gelmıs sızden.

sızın oncekı yorumunuza da yorum yaptıgımda benzer seylerı soylemıstım ben aslında

konu sahıbı kotu bır kadın dıyelım, cocugun annesı de kotu bır kadın dıyelım. bu 2 kadının, bırbırlerıne daır herseyı bılmemesı gerekır. bu cocugun hayatındakı herseyı, yenı esın bılmemesı gerekır. babanın, yanı eskı esın cozmesı lazım cunku onun gecmısı, onun hayatı. hayatına dahıl ettıgı yenı esıne, kendı gecmısı sadece maddı olarak degıl manevı olarak da yukluyor. bu dertlesmek degıl bu paylasmak degıl. en yakın erkek arkadası, ya da abısı ya annesı degıl. ortada gecmıs ve gunumuzde olan ıkı kadın var ve bunları aynı hayatın ıcınde bırbırınden uzak tutması gerekır. dert ortagı yapamaz kendı sorunu ıcın ama dıyecegım de sızın de dedıgınız gıbı anne ve es arasında bıle denge kurmayı beceremeyen erkekler m, bunu yapacak ....!!!!

Doğacak çocuğumuz için hayat sigortasına başladım mı dedi? Çocuk planı üstüne konuştunuz mu yani?
Evet tabii ki konuştuk. Şu odayı ona mı yapsak, otomatik kedi kum kabı alalım sen hamileyken temizlememen gerek kedi kumunu vs diyor.
Çocuk olursa amerika’da doğum mu yapsam vs yani tabii ki konuşuluyor.
Evet söylediği de aynı kızımda olduğu gibi, olacak çocuğumuz için hem vefat teminatı -bunları çok detaylı bilmiyorum- hem de hayat sigortası yaptıracağım dedi. Sadece ben şu anda düşünmüyorum çocuk.
Sigorta şu anda benim üzerime, çocuk olunca da onun olacak bu şekilde konuştuk. Bir an önce vakit kaybetmeden başladık hayat sigortasına.

Hayat sigortası yaptırmaya başladı dedim, okumadınız mı.
Hayat sigortası dediğiniz, başıma bir şey gelirse ölürsem sakat kalırsam sigortası mı, bireysel özel emeklilik mi? Eşimle benim de var hayat sigortamız. Birimize ya da ikimize birden bir şey olursa çocuklara kalsın diye yaptırdık. Eğer böyle sigortaysa ve poliçede isminiz yoksa zaten yine çocuğuna kalıyor.
Babasına kardeşine eski eşine ikiletmeden veriyor ödüyor yağdırıyor ama siz free shoptan uygun kozmetik bile istemiyorsunuz. Sevgiliniz değil eşiniz bu adam. Siz iyi niyetli temiz duygularla bakıyorsunuz ama kusura bakmayın yanlış kişiyle evlenmişsiniz. Eski eş de sizi stalklıyor mudur sizce? Alacağını alıyor, söyleyeceğini söylüyor, isteyeceğini istiyor. Hiç sorun çıkmadığı için, siz bir etken olmadığınız için hiç sanmıyorum sizi araştırdığını.

Sen kocandan isteyemiyorsun ama o kadın çatir çatır her parayı alıyor . Sürekli iletişim halindeler. Asıl eşi o kadın gibi hala bunu anlamaman çok tuhaf
Ben de bunu diyecektim.
Valla bazen linç yiyorum ama talepkar olmak gerek. Fazla anlayışlı olup gurur yapınca insanın eline hiçbir şey geçmiyor.
İsteyeceksin, aldıracaksın.
Eski sevgililerimden biri ne masrafsız kızsın dedikçe beni övdüğünü düşünürdüm. Ama sonra yeni sevgilisini ilk aydan hediyelere boğdu. :KK53:

Velvetrose sen saf mısın? Bir konunda bu özel okul ücretini ödediğin 18 erkek kardeşinle aranda 6 yaş olduğunu yazmışsın, şuan 26-27 olman gerek, bu adamla 5 yıldır tanışıyorsun. Bu adamla belliki yaş farkın var.

Gözünü açmadan hayatı tanımadan bu boşanmış çocuklu adamla sevgili olmuşsun, beş yıldır adam aynı şekilde çocuğa bakıyor, sana yeni mi jeton düştü ?

Üstelik bu konudaki sorunun kocanda olduğunun farkında değil misin? Adam nasıl boklar yiyerek ayrıldıyda en ufak şeyi bile ödüyor, gidip eski eşiyle kavga etmiş mi yıllardır? Etmemiş. Sana gelip sadece söyleniyor, sitem ediyor.

Sana iyi davranıp, kardeşinin özel okulunu ödemeye tamam diyerek iyi davranıyor.

Senin boşanmaya niyetin yok bellili kocanda hala suçu göremiyorsun.

Adamla büyük ihtimal kendi ailen kötü olduğu için, ailenin sana destekleri olmadığı için, hayatta düzenini kurmuş daha önce ev bakmış sorumluluk sahibi zengin adam cazip geldi diye sevgili olup evlenmişsin. Kariyer şu bu düşünen kadın 20li yaşlarında böyle adamla sevgili olup evlenmez.

Boşanmayacaksan çok kurcalama bu harcamaları. Kocana söyle eski eşle ve çocuğa dair olanları sana yansıtmasın, kendi halletsin bunları.
valla ben ne karar verır bılemem ama sızın son cumlenıze katılıyorum

cunku ya sartlar kabul edecek ya da bosanacak

ben bosansın derım cunku hayat cok kısa, kımse kımsenın yukunu hem de hatta gecmısten gelen yukunu tasımamalı

ben kendı aılemın, eskı esımın ve aılesının yuku, hele bu esımın kendı yuku annesı, cocugu eskı esı derken canım cıktı

kımse tasısın ıstemem, evet bır karar verılmıs ve evlenmıs ama cocuk da yokken herkes kendıne farklı yol cızse bence daha ıyı olur . adam benı gecındırmeyecek, benım maasım da var, hatta ılerde cocugum olur dıye bırıkım yapacagım ama adam kendı cocuguna harcayıp durayacak bır de yetmeyecek eskı esı ıle ne yasasa benım hayatıma yansıyacak, kum torbasımıyız ya, mılletın derdını dınleyen dert babası mıyız

sadece sevıp o adamla evlendık, kımse bu kadar yuk cekmemelı

Eşimle o kadar çok tartıştılar ki bir dönem ben sayamadım. Ama bir şeyler değişmediği için heralde aman ağzımızın tadı kaçmasın moduna mı girdi nedir. Bunu da yazdım eşim bu sefer tartışmadan sakin sakin konuşmak için adım atıyor işte öyle gezmesin çocuk, benim almamı bekleme sen al gibisinden. Anında ses tonu değişiyor bi anda tırnaklarını çıkarıyor diyor.
Sanırım artık bir süre nafaka hariç bir şey yapmamaya karar verdi. Bu ayakkabı muhabbetinde de biri mantıksız buluyorum demiş, öyle bir baba müsaade eder mi hiç öyle gezmesine diye.
Bir şeyler değişsin diye işte inat etti almadı annesi alsın diye. E en sonunda haliyle çocuğa üzülüyorum böyle gezmesine diye gitti aldı yine.
Napabilirsin ki?
Bu durumda her yıl beraber doğum günü kutlanmayacak, iletişim kısıtlanacak, zort diye yazamayacak para at diye, o ne öyle kendi karısı parfüm isteyemezken hanımefendi zart zort para at diye yazıyor telefonu eline alıp, ne münasebet. Sadece bunu yapsa yeter eşiniz. Bakamıyorsan alayım desin. Emin olun çocuğu vermek istemez. Bağırıyor çağırıyor diye de korkmasın hemen, bi zahmet.

Evet tabii ki konuştuk. Şu odayı ona mı yapsak, otomatik kedi kum kabı alalım sen hamileyken temizlememen gerek kedi kumunu vs diyor.
Çocuk olursa amerika’da doğum mu yapsam vs yani tabii ki konuşuluyor.
Evet söylediği de aynı kızımda olduğu gibi, olacak çocuğumuz için hem vefat teminatı -bunları çok detaylı bilmiyorum- hem de hayat sigortası yaptıracağım dedi. Sadece ben şu anda düşünmüyorum çocuk.
Sigorta şu anda benim üzerime, çocuk olunca da onun olacak bu şekilde konuştuk. Bir an önce vakit kaybetmeden başladık hayat sigortasına.
Açıklamışsınız yeni gördüm. Ama yine de içime sinmeyen bana olumlu hissettirmeyen bir şeyler var evliliğinizde. Umarım her şey istediğiniz yönde olur. Eşinize kesin ve net bir dille çocuğunun annesiyle olan konuşmalarını tartışmalarını bana anlatmanı istemiyorum deyin.

Ben de bunu diyecektim.
Valla bazen linç yiyorum ama talepkar olmak gerek. Fazla anlayışlı olup gurur yapınca insanın eline hiçbir şey geçmiyor.
İsteyeceksin, aldıracaksın.
Eski sevgililerimden biri ne masrafsız kızsın dedikçe beni övdüğünü düşünürdüm. Ama sonra yeni sevgilisini ilk aydan hediyelere boğdu. :KK53:
Ya bu da dogru da burada konu daha farklı . Şimdi dusunuyorum bir insanin geliri gerçekten çok iyidir üç yüz -dort yüz bin bandinda kazanır . Evi bırakır , aylık bu nafakayı verir , üstüne özel okul üç tane kursa yollar gözüne batmaz . Ama konu sahibi diyor ki biz kalem kalem hesap yapıyoruz , evimiz yok hatta ben gelecekteki çocuk için para biriktiyorum. Bir erkek tüm bunları neden yapar ? Babasının hayrına kimsenin kimseye her türlü masrafını karşılayacağını düşünmüyorum . Arayıp sen hediye al arkadasina konuşmasını eşinle yaparsin . Bazı erkekler bosansa bile eski karısını hala karısı olarak görüyor bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X