Eşimin doğum günü.

Hem hak gördüler hemde ben çok pısırıktım. İnsan evliliğe hemen alışamıyor. Eşinede. Balayında görümcem yüzünden ağladım. Şimdi olsa bırakırdım alırdım çantamı dönerdm İstanbula. Millete anlatırdı artık gelini rahat bırakmadım da özgüvenliymiş posta koydu diye. Biliyormusunuz kaynanamı herkes kınadı senin ne işin var diye. Bende cahilim ne işin var diyemedim. Ondan sonra saçmalıklarının ardı arkası kesilmedi. Bende napıyım kestim temellli artık 2 gram bile iyilik yapmıyorum.. görümcem benim için sıradan biri.
yenı evlıyken bende yaptım bu tarz yanlıslar aman bırlık olunsun hep bırlıkte olunsun gıbı sankı benım ustume vazıfeymıs gıbı
pişirdim tasırdım topladım yardıma gıttım falan
sonuc
kayınvalıdemle gorusmuyoruz 7 yıllık evlıyım 2 yıl gorustuk :KK70:

en basta keske mesafelı olsaymısım cok pısman edıyorlar cok...hakedene yapmak lazım yanı once tanımak lazım

sımdı kımse karısamıyor ama o zamankı yasanılan seyler cok yıprattı. kendıme de kızıyorum bu yuzden .

Ben sana daha bombasını anlatayım travma neymiş gör, eylül ayında doğum günümde kaynanam kayınpederim kayınbiraderim eltim kocası 3 çocuk annem babam kardeşim eşim hepsi birlikte bizdeydi ben bi ara pasta üflediğimi hatırlıyorum ama başka bir şey yok ... resmen mutfaktan çıkamadım çay kahve bulaşık filan. gittiler ertesi gün evi süpür sil... doğum günüm olduğunda korkuyorum resmen :KK6: sevilmek güzel şey tabi ama ben doğum günümde bulaşık makinesiyle daha çok vakit geçirdim :KK14:

Yok artık o kadar da değil.
Vallahi o kadar canım. Birbirleri olmadan hareket etmiyorlar bende garipsiyorum. 17 günlük kapanmada aldı kızını damadını gitti geçen sene. Benide ikna edemediler gitmedim. Kız balayından 2 hafta sonra kurban bayramında yana yeni döndüğümüz köye gelseniz diyip durdu. Kızınıda ayırmıyor peşinden anlamıyorum. Çok laf soktu etti ama direndim yılmadım şimdi pişmanlar.

yenı evlıyken bende yaptım bu tarz yanlıslar aman bırlık olunsun hep bırlıkte olunsun gıbı sankı benım ustume vazıfeymıs gıbı
pişirdim tasırdım topladım yardıma gıttım falan
sonuc
kayınvalıdemle gorusmuyoruz 7 yıllık evlıyım 2 yıl gorustuk :KK70:

en basta keske mesafelı olsaymısım cok pısman edıyorlar cok...hakedene yapmak lazım yanı once tanımak lazım

sımdı kımse karısamıyor ama o zamankı yasanılan seyler cok yıprattı. kendıme de kızıyorum bu yuzden .
İşte canım benim düşün ben daha 1 buçuk senelik evliyim acemiliğime geldi. Dedim aman birlik olunsun gelsinler yardım edeyim çağırayım gideyim tam bir rezaletti ya sonucu. Mahvettiler en güzel zamanlarımı.

Ben sana daha bombasını anlatayım travma neymiş gör, eylül ayında doğum günümde kaynanam kayınpederim kayınbiraderim eltim kocası 3 çocuk annem babam kardeşim eşim hepsi birlikte bizdeydi ben bi ara pasta üflediğimi hatırlıyorum ama başka bir şey yok ... resmen mutfaktan çıkamadım çay kahve bulaşık filan. gittiler ertesi gün evi süpür sil... doğum günüm olduğunda korkuyorum resmen :KK6: sevilmek güzel şey tabi ama ben doğum günümde bulaşık makinesiyle daha çok vakit geçirdim :KK14:
Şakayla espiri yapsaydın kız doğum günüm mü ölüm günümmü belli değil yoruldum bidaha beni dışarı çıkarın diye :)

kanarya konularını takipteyim, gelişmeleri okudum şimdi güzel gidiyorsun bravo 👏🏻 sana planlarını söylediklerinde “gününde sürpriz yapıcam eşime baş başa olacağız, sizinle bir gün sonra pasta keselim” de geç. ne yapacağın konusunda çok ayrıntı verme gelirler falan 😄 dışarda kutlayın baş başa. biz de böyle yapıyoruz. doğum gününden bir gün sonrası aile ile kutlama günüdür.
hediye olarak da ayakkabı, saat, parfüm geliyor aklıma kesene göre artık canım.

Sağol canım seneye gidicekler o yüzden benimde titremem geçiyor başka türlü kabus gibi 🤕
Kız kanarya seneye diye diye kalacaklar başına valla.

Eşinle evde plan yapma. Dışarıda yemek ayarla. Ya da hangi güne geliyor doğum günü? Maddi olarak zorlanıyorsunuz diye hatırlıyorum ama varsa imkanın şöyle Sapanca'da falan bi gecelik kaçamak ayarla.

Nasılsınız kızlar ? Ben kanarya. Sizlere bir şey danışmak istiyorum. Bilirsiniz evliliğimin ilk senesi gerek yaşımın küçük olmasından gerek ise acemiliğimden hiçbir şey istediğim gibi olmadı. Çok hevesliydim belkide çok anlam yükledim bilmiyorum ama eşimle evli ilk doğumgünümüz görümcemin evinde kutlandı. Konularımı bilenler için bu vukuatlar onlara normal gelir. Sesim çıkmadı sonrada hevesim kaçtı eşimle kutlamadım doğumgünü moralimde bozuldu zaten.

Benim kayınvalidem gelini ve damadınını sever gibi görünür fakat aslında tek isteği kızı ve oğluyla yakın olmak. Bunu eleştirmiyorum yanlış anlamayın eşimin doğum gününüde kızımın evinde kutlansın abisine süpriz yapsın sende kek yapar gelirsn diye saf dışı bırakmıştı beni. Kardeşidr tabi kutlasın buna lafım yok ama kendimi kötü hissettim ilkdi başbaşa olsun isterdim.

Şimdi bu sene aralık sonunda eşimin doğum günü. Sizce ne yapabilirim ? Hediye olarak aklıma bişey gelmiyor geçen seneden travma oluştu. :) Başbaşa kutlamak benimde hakkım çünkü. İşin acı tarafı öyle baskıladılar ki bu durumdan suçluluk hissediyor gibiyim. Öncesinde ilk ben eşimle plan yapmak istiyorum ne yapabilirim ? Geçen senenin verdiği travmayla o kadar gitti ki hevesim aklıma hiç bir şey gelmiyor. Evde kutladığımda ailesinide çağırmam gerekiyor mu ? Çok kararsızım. Bana eşimin doğumgünü kutlayalım dediklernde nasıl tepki vermeliyim ? Elbette karı koca plan yapıcam diyeceğim fakat bu konuda bencil mi düşünüyorum bilmiyorum. Kayınvalidemler benim tam tersim görümcem kocasının doğumgününü cümbür cemaat kutladı. Ben onlara biraz ters geliyorum. Kutlicaklar zaten de ben kutlayım onlar da plan yapabilirler bu çok normal değil mi ? Fikirlerinize ihtiyacım var kızlar. ❤️
Eşime birlikte sürpriz yapıp 1 gün önceden kutlayalım de eş ailesine. Hani 1 gün önce olsun ki beklemediği anda olsun gibi bir bahane uydurun. Asıl günü de size kalsın

Nasılsınız kızlar ? Ben kanarya. Sizlere bir şey danışmak istiyorum. Bilirsiniz evliliğimin ilk senesi gerek yaşımın küçük olmasından gerek ise acemiliğimden hiçbir şey istediğim gibi olmadı. Çok hevesliydim belkide çok anlam yükledim bilmiyorum ama eşimle evli ilk doğumgünümüz görümcemin evinde kutlandı. Konularımı bilenler için bu vukuatlar onlara normal gelir. Sesim çıkmadı sonrada hevesim kaçtı eşimle kutlamadım doğumgünü moralimde bozuldu zaten.

Benim kayınvalidem gelini ve damadınını sever gibi görünür fakat aslında tek isteği kızı ve oğluyla yakın olmak. Bunu eleştirmiyorum yanlış anlamayın eşimin doğum gününüde kızımın evinde kutlansın abisine süpriz yapsın sende kek yapar gelirsn diye saf dışı bırakmıştı beni. Kardeşidr tabi kutlasın buna lafım yok ama kendimi kötü hissettim ilkdi başbaşa olsun isterdim.

Şimdi bu sene aralık sonunda eşimin doğum günü. Sizce ne yapabilirim ? Hediye olarak aklıma bişey gelmiyor geçen seneden travma oluştu. :) Başbaşa kutlamak benimde hakkım çünkü. İşin acı tarafı öyle baskıladılar ki bu durumdan suçluluk hissediyor gibiyim. Öncesinde ilk ben eşimle plan yapmak istiyorum ne yapabilirim ? Geçen senenin verdiği travmayla o kadar gitti ki hevesim aklıma hiç bir şey gelmiyor. Evde kutladığımda ailesinide çağırmam gerekiyor mu ? Çok kararsızım. Bana eşimin doğumgünü kutlayalım dediklernde nasıl tepki vermeliyim ? Elbette karı koca plan yapıcam diyeceğim fakat bu konuda bencil mi düşünüyorum bilmiyorum. Kayınvalidemler benim tam tersim görümcem kocasının doğumgününü cümbür cemaat kutladı. Ben onlara biraz ters geliyorum. Kutlicaklar zaten de ben kutlayım onlar da plan yapabilirler bu çok normal değil mi ? Fikirlerinize ihtiyacım var kızlar. ❤️
Mübalağa reis ...

Sağol
kanarya konularını takipteyim, gelişmeleri okudum şimdi güzel gidiyorsun bravo 👏🏻 sana planlarını söylediklerinde “gününde sürpriz yapıcam eşime baş başa olacağız, sizinle bir gün sonra pasta keselim” de geç. ne yapacağın konusunda çok ayrıntı verme gelirler falan 😄 dışarda kutlayın baş başa. biz de böyle yapıyoruz. doğum gününden bir gün sonrası aile ile kutlama günüdür.
hediye olarak da ayakkabı, saat, parfüm geliyor aklıma kesene göre artık canım.
Sağol canım benim lakin gününde kutlarsam geç kalırım kaynanamgiller en az 1 hafta önce haftasonu planı yaparlar o yüzden erken plan yapacağım. Ayakkabı güzel teşekkür ederm 😍

Kız kanarya seneye diye diye kalacaklar başına valla.

Eşinle evde plan yapma. Dışarıda yemek ayarla. Ya da hangi güne geliyor doğum günü? Maddi olarak zorlanıyorsunuz diye hatırlıyorum ama varsa imkanın şöyle Sapanca'da falan bi gecelik kaçamak ayarla.
Sapancayı yıllık izinde konuştuk güzelim ama dışarda güzelce kutlarız. Benim amacım geçen sene istediğim gibi olmadı buruğum ya o yüzden. Eşim o heyecanını bana yansıtamadı orda bizim evde de kutlanmadı sanki bn dışardan geldim gibi oldu.
Ay kuzum yok yok taşınıyorlar burda kalmadı bi şeyleri kayınpederim borçları toparlıyor işte kurbana komple giderim dedi de bakalım. Bundan sonra bizi neler bekliyr.

Tabiki de değilim lakin kayınvalidemi tanımalısınız. Kriz geçirirz. Muhtemelen de önce davranıp kızıyla plan yapıcaktır. Görümcemin evinde kutlandıktan sonra hiç bir heyecanı hevesi olmadıki canım benim sıradan oldu ve ben çok üzüldüm. Kayınvalidem de sanki sevgilisiymişim gibi gelip “ kızımda kutlicaz şu gün öyle karar verdik gelirsiniz “ dedi.. aklıma geldkçe sinir oluyorum :)
Bu şekilde emrivaki yapan birine ben de sinirlenirdim. Eşisiniz siz sorması lazımdı. Haklısınız ama o nasıl size ilk doğumgünü olmasına rağmen fikrinizi almayıp kendi başına plan yapıyorsa siz de anladığı dilden konuşun.
Geçen sene yapamamıştım bu ilk birlikte doğumgünü olacak çok heves ettim çok güzel bir sürpriz hazırlayacağım, dersiniz e biz falan derse de, sizinle de başka sefer ayrı kutlarız annecim deyin 😃😃

Biraz fazla mı dramatize yaşıyorsunuz acaba? Eşimin doğum gününü ailesiyle kutlarsak sonraki gün evde kutlarım. Neden üzülüp dert edineyim ki?
Neyse sorunuza gelince bütçeniz önemli. Eğer yetiyorsa Uludağ’a tatile gidebilirsiniz. Yetmiyorsa evde klasik masa hediye vs yaparsınız.

Siz hayatınızda travma yaşatacak olay görmemiş, yaşamamışsınız, o yüzden azıcık can sıkılmasını travma zannediyorsunuz.

El birliği ile sitedeki kadınlar mı büyütecek sizi?
Fikir istiyorsanız kişisel gelişiminize odaklanın böylece "vay doğum gününü baş başa geçiremedik" diye travma geçirmezsiniz.

Siz hayatınızda travma yaşatacak olay görmemiş, yaşamamışsınız, o yüzden azıcık can sıkılmasını travma zannediyorsunuz.

El birliği ile sitedeki kadınlar mı büyütecek sizi?
Fikir istiyorsanız kişisel gelişiminize odaklanın böylece "vay doğum gününü baş başa geçiremedik" diye travma geçirmezsiniz.
Harikasın

Eşinin doğum günü için bir gün önce ikinize özel bir kutlama hazırla ve bunu kimseye söyleme. O zaman gayet güzel sürpriz olur işte, hayır o gün olsun yalnız ben olayım diyorsan, o biraz zor görünüyor

Yaşın küçük olduğu için mi bilmiyorum ama olayları çok abartılı yaşıyorsun.

Eşinin geçen seneki doğumgününü istediğin gibi kutlayamamış olabilirsin ama bunu travma diye nitelendirmek komik bir yerde.

Sen evde hazırlık falan yapma, alt katta oturan kayınvaliden laftan anlamaz gelirse evinize bu travmayı önünüzdeki on yıl atlamazsın. Dışarıda güzel bir yemek yiyin siz, daha risk taşıyor öylesi.

Benim eşimin doğum günü de Aralık ortası fikir var mı bakmak için girmiştim 😁 bizde de ilk sene baktım annesini çağırmak zorundayım bende tüm sülaleyi çağırıp parti yapmıştım sonraki sene de korona zamanı yine kaynanamla oturup pasta kestk bu sene farklı bişey istiyorum

X