Doğum günü/Hediye/süpriz bunlar ne kadar önemli?

İnat olmuş sizin ki. Ben düşünüyorum, o beni neden düşünmüyor diyorsunuz haklı olarak. Sizin bununla evlilik düşünmeniz de garip olmuş, bir an buraya tekrar bir başlık açma ihtimali gözümün önüne geldi, irkildim. Şimdiden sizi ittire kaktıra bir şeyler yapıyorsa, yüzsüzce ve utanmazca davranıyorsa ileride nasıl davranacak. 5 yılınız ziyan olmuş. Şimdi kaçarak kurtulma zamanı. Hiç bir insan değişmez.
Kısacası yol ver gitsin. Daha bu kadar erkenden gereksiz uygunsuzluklar varken. Bir süre görüşmeyin, düşünün.
Ayrıca buna da katılıyorum 6 yıllık evli biri olarak evlilikle insan jestler süprizler istiyor yoksa monotonlaşmaya çok müsait birşey evlilik... Bunları beceremeyen adam insanın gözünde beceriksiz durumuna düşer ömür boyu bu adamı iteklemekle uğraşılmaz.

Off anlayın adam aşırı zevksiz biri ama böyle başına kaka kaka da düzelmez.
Hala bir şeyler yapmaya çalışması bile mucize.
Siz en iyisi direkt istediğiniz hediye bu diye gösterin. Bu tarz bile değil, tek seçenek gösterin. Ama bu sefer de zamanlamasına kızarsınız kesin o yüzden parasını isteyin kendiniz alın. En temizi.

Ben sizi haklı buldum. Olay hediyeden çıkmış çünkü artık.

Benim de 4,5 yıllık ilişkim var. Hediye alacaksa zevkime göre almasını beklerim. Tamam her hediyede tutturamayabilir ama her defasında da gidip yanlış şey alınmaz.
O kadar senede zevkimi öğrenemediyse yanımda ot gibi gezmiş demektir.

Doğum gününüzün ortasında "hadi sana hediye almaya gidiyoruz" demesi de çoğu kişiyi şaşırtmamış, çok ilginç.
İnsan normal arkadaşına söylemez bunu. Elaleme söyleyemeyeceğimiz şeyi neden en yakınımıza söyleyelim?
Hiçbir şey almasa bundan iyi. Çocuk avutuyor sanki.

Evlenmeyi düşünüyorsunuz ama sevgiliniz sizi pek tanımıyor belli ki. Yaptığı, söylediği şeylere sinirleneceğinizi bile tahmin edemiyor ya da umursamıyor. İyi düşünün bence.

Ben sizi haklı buldum. Olay hediyeden çıkmış çünkü artık.

Benim de 4,5 yıllık ilişkim var. Hediye alacaksa zevkime göre almasını beklerim. Tamam her hediyede tutturamayabilir ama her defasında da gidip yanlış şey alınmaz.
O kadar senede zevkimi öğrenemediyse yanımda ot gibi gezmiş demektir.

Doğum gününüzün ortasında "hadi sana hediye almaya gidiyoruz" demesi de çoğu kişiyi şaşırtmamış, çok ilginç.
İnsan normal arkadaşına söylemez bunu. Elaleme söyleyemeyeceğimiz şeyi neden en yakınımıza söyleyelim?
Hiçbir şey almasa bundan iyi. Çocuk avutuyor sanki.

Evlenmeyi düşünüyorsunuz ama sevgiliniz sizi pek tanımıyor belli ki. Yaptığı, söylediği şeylere sinirleneceğinizi bile tahmin edemiyor ya da umursamıyor. İyi düşünün bence.
Ayyo konuyu da hiç anlamıyorum ortada bariz bi mallık var ama kk kadınlarının memnun olma çıtası ne kadar düşük inanılır gibi değil hatta yok .. Sevgili olsunn koca olsun nefes alsın yeter modundalar

Özel günler benim için de bir seviye önemlidir. Ama hiç bir zaman hediye beklemedim alsın diye de darlamadım. Hediyenin tanımına aykırı gibi geliyor. Doğum günümde pasta alınmasını severim ama süpriz olsun diye de kasmam. Kendim hadi gidelim şurdan alalım dediğim de oldu. Böyle şeyleri kafaya takmak hem kendini hem ilişkini yıpratmak oluyor.Konuyu okuyunca başka problemler var da bu konuya yansıtıyormuşsunuz gibi hissettim. Mesela benimle ilgilenmiyor bari hediye alsın da mutlu olayım gibi. Böyle bir durum mu var?
Ayrıca adam gerçekten sizin beğendiğiniz model ile onun seçtiği arasındaki farkı sizin gibi aşırı görmüyor olabilir. Bunun çözümü ise hediye süpriz konusunu başka şeylere kaydırmak olabilir. istemediğiniz hediyeler alıyorsa yapamıyor demek ki veya yapmak istemiyor. Onun yerine doğum gününüzde arkadaşlarınızı toplayıp beraber takılmaca ayarlayabilir veya yıldönümünde değişik bir yere yemeğe götürebilir.

Bu aralar kendimi tanıyamıyorum.. inşallah uzatmam nasıl toparlanır bu konu bilmiyorum

3 ay önce yıldönümümüzdü. 5 yıllık bi ilişki var ortada. Ciddi. İkimiz de öğrenciyiz pahalı şeyler beklemiyorum beklemedim de. Ama bu adam bana bir şey almıyor kızlar. Almamak gibi de değil düşünmüyor uğraşmıyor bu kız neleri beğenir neleri sever dikkat etmiyor hiç, kafasına göre kendi beğendiği şeyi alıyor üstüne basa basa söylesem de. Mesrla diyorum ki bana bunu almışsın ama ben bunu nasıl kullanayım asla kullanabileceğim bişey değil yurtta kalıyorum? E ilerde evlenince evimize koyarız.

Bunun gibi.
İşte dönelim 3 ay öncesine. Yıl dönümünü.
O gün ben kendisine önceden beğendiği bi hediye almıştım kendisi ise bana alıcakmış da modeli kalmamış, alacağı şeyi gösterdi bana internetten ASLA beğeneceğim bişey değil. Başka türlüsünü beğenmiştim o çantanın o asla beğenmeyeceğim tarzını seçmiş. Alma beğenmedim dedim. Kırıldı etti sonra anlayışla karşıladı ne istiyorsun dedi ben de senden hatıra yanımda taşımak için kararmayan “yüzük” demiş bulundum MALESEF. Beğendiğim tarzı da gösterdim ama bu kafasına koymuş altın kaplama olacak evli 40 yaş kadınların takabileceği tarz şeyler gösterdi bana ben ısrarla beğendiğim tarzı söyledim inanın bu bi ilk yani benim bi şeyi bana al demem ilk.

3 ay böyle oyalandı hediye alacağım aldım diye. Arada sinirlenince alacağım dedin hala almadın diye kızdım yalan değil.

Geçen gün hatta sipariş veriyordu yüzük ölçüsü almam lazım senin parmağından dedi. Ben göster diye ısrar ettim kötü bi şey beğenmiştir diye ve evet tabiki beğendiğim yüzüklerden değil. Ama öyle hevesle gösterdi ki o an sadece “ben emin değilim bundan güzel çıkmayabilir çok taşlı, günlük takamam” dedim. Olsun sana hemen günlük olanını da alıcam ama bunu alayım çok narin falan dedi bi gör beğenmezsen geri gitsin önce gör vs vs
o zaman mağazası nerdeyse elden alalım gelir geri gönderemeyiz önce görelim dedim öyle kapandı mevzu

Bugüne gelelim doğum günüm.

Dün yemeğe gideceğimiz yeri belirledik bugün buluştuk tam gideceğiz dur önce x semtine gitmemiz lazım senin yüzüğünü elden alacaktık ya dedi. Bakın yiyeceğimiz yemek yeri ile x semti arası 2-3 saat tam ters yerler ama nasıl ters. İstanbul içindeyiz toplu taşıma ile gerçekten aşırı uzak. 2 ayrı yaka size öyle diyeyim. Doğum günüm benim için yolda mı geçecek dedim ne zamandır çıkmıyorum gezmiyorum bir yer. Haklısın dedi ve daha sonra yolda giderken baktım bozuldu bi şeyler açıklamaya çalışıyor.

Kısaca neymiş beyefendi 3 ay öncenin hediyesi olarak yüzüğü alacakmış doğum günü hediyem olarak o yüzüğün seti olan kolyesi ve küpesi. Ve bugün gidip alırız ALIRIZ diye düşünmüş çünkü ben öyle demişim

Ulan öyle dediysem de bu doğum günümde mi yapılır? Alsana önceden bi Allahın şeyi de bana süpriz olsa ya

Ben kendimi bu kadar değersiz hissetmekten BIKTIM inanın hediyeye değer veren biri değildim bu kadar ama bu da yüzüme vurur gibi ya çıldırıyorum ben mi abartıyorum bilmiyorum NEDEN NEDEN BEĞENDİĞİM Bİ ŞEY ALMIYORSUN asla bi şeyi böyle beğendiğimi aklında tutup almadı sürekli kendi tarzında şeyler alıyor benim beğendiğim tarz yüzük almama sebebi neymiş internette o yüzüğün altın kaplama olanını bulamaması.

Gördün işte düşmedim ben o nalet yüzüğüne, setini de doğum günü hediyesi yapmak ne?? Başka bi şey al.
Güne güzel bi plan düşünmemiş etmemiş ben artık bıktım bundan o kadar sinirlendim ki bugün bu mevzu kapandı bana hiç bir hediye almıyorsun yüzüğümü de hediyemi de kendime ben alıcam SAKIN dedim günü gerçekten mahvettim sadece surat astım bi ara çok ağır konuştum ve erkenden de evime geldim. İğrenç kusmuk bi insan gibi davrandım.

(NOT:Bu arada geçen senelerde de bu hediyeyi geciktirme işi yüzünden ciddi tartışmıştım onunla çünkü doğum günümden 2 ay geçiyo hah hediyen hazır diye geliyordu. Bu yüzden bugün almaya çalışıyo. )

Siz bana bi söyleyin duygularım yazamayacağım kadar yoğun abartıyor muyum adet dönemindeyim şımarıklık mı bu yaptığım?

Bu kadar şey ne gerek var ki gidin hediye alacağı yere sen beğen o alsın..

İnsan hediye bekler bu normal ama bu sipariş verme olayı nedir?
Onu eşlere sevgililere değil gerekli internet sitelerine girip sipariş ediyoruz. Siz hediyeyi çok farklı anlamışsınız

Ben seni anliyorum. Su hediye hediyedir lafina da anlam veremiyorum. Hediye alan kisinin begenisine gore degil hediyeyi aldiginiz kisinin begenisine gore secilir. Hani amac mutlu etmek ya. Kizin hic tarzi olmayan kullanmayacagi bir sey almaya calismak sacma. Bence kisi karsisindakine illa hediye almak istiyorsa begenisini gozlemler, bakar bu kiz ne giyiyor, ne takiyor benzer bi seyler bulur. O zaman hediye anlamli olur. Ama dur sunu begendim, bunu alayim demek sacma. Hediye verdigin kisinin begenmesi lazim. Secim ona gore yapilir. Malesef benim esim de bu konuda sinifta kaliyor. Hayatta kullanmayacagim bi sey almaya kalkiyor, alma diyorum dogal olarak. Niye tonla parayi bosa harcasin? Bak diyorum soyle seylerden hoslaniyorum, adam gidiyor bambaska seylerle geliyor. Yani bilemiyorum bu kadar zor olmamali. Ben genelde nokta atisi yaparim hediye konusunda. Cunku gozlemlerim, agzini ararim falan. Rastgele magazaya girip bi sey almam.

Bu aralar kendimi tanıyamıyorum.. inşallah uzatmam nasıl toparlanır bu konu bilmiyorum

3 ay önce yıldönümümüzdü. 5 yıllık bi ilişki var ortada. Ciddi. İkimiz de öğrenciyiz pahalı şeyler beklemiyorum beklemedim de. Ama bu adam bana bir şey almıyor kızlar. Almamak gibi de değil düşünmüyor uğraşmıyor bu kız neleri beğenir neleri sever dikkat etmiyor hiç, kafasına göre kendi beğendiği şeyi alıyor üstüne basa basa söylesem de. Mesrla diyorum ki bana bunu almışsın ama ben bunu nasıl kullanayım asla kullanabileceğim bişey değil yurtta kalıyorum? E ilerde evlenince evimize koyarız.

Bunun gibi.
İşte dönelim 3 ay öncesine. Yıl dönümünü.
O gün ben kendisine önceden beğendiği bi hediye almıştım kendisi ise bana alıcakmış da modeli kalmamış, alacağı şeyi gösterdi bana internetten ASLA beğeneceğim bişey değil. Başka türlüsünü beğenmiştim o çantanın o asla beğenmeyeceğim tarzını seçmiş. Alma beğenmedim dedim. Kırıldı etti sonra anlayışla karşıladı ne istiyorsun dedi ben de senden hatıra yanımda taşımak için kararmayan “yüzük” demiş bulundum MALESEF. Beğendiğim tarzı da gösterdim ama bu kafasına koymuş altın kaplama olacak evli 40 yaş kadınların takabileceği tarz şeyler gösterdi bana ben ısrarla beğendiğim tarzı söyledim inanın bu bi ilk yani benim bi şeyi bana al demem ilk.

3 ay böyle oyalandı hediye alacağım aldım diye. Arada sinirlenince alacağım dedin hala almadın diye kızdım yalan değil.

Geçen gün hatta sipariş veriyordu yüzük ölçüsü almam lazım senin parmağından dedi. Ben göster diye ısrar ettim kötü bi şey beğenmiştir diye ve evet tabiki beğendiğim yüzüklerden değil. Ama öyle hevesle gösterdi ki o an sadece “ben emin değilim bundan güzel çıkmayabilir çok taşlı, günlük takamam” dedim. Olsun sana hemen günlük olanını da alıcam ama bunu alayım çok narin falan dedi bi gör beğenmezsen geri gitsin önce gör vs vs
o zaman mağazası nerdeyse elden alalım gelir geri gönderemeyiz önce görelim dedim öyle kapandı mevzu

Bugüne gelelim doğum günüm.

Dün yemeğe gideceğimiz yeri belirledik bugün buluştuk tam gideceğiz dur önce x semtine gitmemiz lazım senin yüzüğünü elden alacaktık ya dedi. Bakın yiyeceğimiz yemek yeri ile x semti arası 2-3 saat tam ters yerler ama nasıl ters. İstanbul içindeyiz toplu taşıma ile gerçekten aşırı uzak. 2 ayrı yaka size öyle diyeyim. Doğum günüm benim için yolda mı geçecek dedim ne zamandır çıkmıyorum gezmiyorum bir yer. Haklısın dedi ve daha sonra yolda giderken baktım bozuldu bi şeyler açıklamaya çalışıyor.

Kısaca neymiş beyefendi 3 ay öncenin hediyesi olarak yüzüğü alacakmış doğum günü hediyem olarak o yüzüğün seti olan kolyesi ve küpesi. Ve bugün gidip alırız ALIRIZ diye düşünmüş çünkü ben öyle demişim

Ulan öyle dediysem de bu doğum günümde mi yapılır? Alsana önceden bi Allahın şeyi de bana süpriz olsa ya

Ben kendimi bu kadar değersiz hissetmekten BIKTIM inanın hediyeye değer veren biri değildim bu kadar ama bu da yüzüme vurur gibi ya çıldırıyorum ben mi abartıyorum bilmiyorum NEDEN NEDEN BEĞENDİĞİM Bİ ŞEY ALMIYORSUN asla bi şeyi böyle beğendiğimi aklında tutup almadı sürekli kendi tarzında şeyler alıyor benim beğendiğim tarz yüzük almama sebebi neymiş internette o yüzüğün altın kaplama olanını bulamaması.

Gördün işte düşmedim ben o nalet yüzüğüne, setini de doğum günü hediyesi yapmak ne?? Başka bi şey al.
Güne güzel bi plan düşünmemiş etmemiş ben artık bıktım bundan o kadar sinirlendim ki bugün bu mevzu kapandı bana hiç bir hediye almıyorsun yüzüğümü de hediyemi de kendime ben alıcam SAKIN dedim günü gerçekten mahvettim sadece surat astım bi ara çok ağır konuştum ve erkenden de evime geldim. İğrenç kusmuk bi insan gibi davrandım.

(NOT:Bu arada geçen senelerde de bu hediyeyi geciktirme işi yüzünden ciddi tartışmıştım onunla çünkü doğum günümden 2 ay geçiyo hah hediyen hazır diye geliyordu. Bu yüzden bugün almaya çalışıyo. )

Siz bana bi söyleyin duygularım yazamayacağım kadar yoğun abartıyor muyum adet dönemindeyim şımarıklık mı bu yaptığım?
Benden çok ufaksindir eminim abla tavsiyesi bu ladar yüz göz olmak çok fena ayrıl. Evlenecegin adamla da mesafeni koru,bir ciddiyet olsun arada böyle saçma şey gormedim.
Benim fikrime gelince hediye dogumgunu sevgililer günü surprizlerbla bla bla benim sevgi ölçütüm değil adam adam adam gibii olsun da ..bu adam adam olmamis mesele orda.

Sadece oradan ölçmüyorum bak mesela doğum günüm ama düşündüğü plana bak 4-5 saat toplu taşımada gitcekmişiz ? Bu ne saçmalık düşünmemişsin yani düşünülen bi plan böyle olmaz. Değer veren insan karşısındakinin TARZINI anlamaya çalışmaz mı misal? Bi günlük mutlu etmeye uğraşmaz mı?
Emin ol erkeklerde öyle bi düşünce yapısı yok. Eşim beni çok seviyor çok eminim buna canını verir yani yarın doğum günüm beğendiği şeyleri bi görseniz bende dedim hiç mi tanımadın beni diye. Bide diyo ki ben beğendim ama. Sen al tak o zaman :KK70: bulamadı öyle diyince hediye şimdide mesaj atıp duruyor aklıma hediye gelmiyor söyle işte ne istiyosan diye. Yok yani düşünce müşünce hiç birinde bunun değerle alakası yok bence

Anladığım kadarıyla zevkleriniz uymuyor pek. Siz sade şeyleri seviyorsunuz oda biraz abartı şeyleri seviyor. Durum buysa beraberliğiniz boyunca zevkinize uymayan hediyeler alma olasılığı yüksek. Sürekli beğenmezseniz bıkar ve bir daha almaz. Hediye hediyedir. Kabul edin ve mutlu olun. Parası boşuna gidiyor diye düşünmeyin. Böyle söylenirseniz sürekli ilişkiniz yıpranır. Beş yılın emeğini hediye yüzünden hiç etmeyin.

haline şükretmelisin bence, benim sevgilim ne doğum günümde ne de sevgililer gününde hiçbirşey almadı.. çiçek bile almadı ya.. haline şükret..

eşimle tanisip evlenme surecimiz dogum gunume denk gelmedi evlendikten sonrasina geldi dogum gunum.
adam ilk dogum gunumde al dogum gunu hediyen diye elime fatura tutusturdu.
ben hediye alinmis verilmis umursamam acikcasi hediye almayida vermeyide sevmem
ama elime tutusturmasini hanzolugunu 5.5sene oldu hala telafi edemedi kalp kirildi bir kere.
sizide anladim ben hediye bulamiyor heralde diyip begendiginiz bir seyi soylemissiniz ama erkek arkadasinizdada bazi seyler baki sanirim.
ve maalesef degismeyecek

Haklı olduğunuz noktalar çok fazla ve evet sevgiliniz düşüncesiz ama sizde hediye secenin hevesini kursakta bırakıcı bir insansiniz boyle olcaksa hic alınmasın daha iyi uğraşmayın eğitmek zor bu konuda bence sevgilinizi kabullenin .doğum gününde birlikte gidip hediye alındığı nerde görülmüş ki o konuda bencede haklısınız

Ben aşırı samimi olmadığım insanlara bile hediye alırken az çok nelerden hoşlandığını anlayarak alıyorum adam 5 yıllık sevgilisinin zevkini anlamamış.Bu konu, evlenirseniz daha farklı boyutlarda karşınıza çıkar.Benden söylemesi.Ben sizi haklı buldum.

Bi dahakine direkt meblağ söyleyin hesabınıza yatırsın madem.
Böylece hem istedğinizi alırsınız hem de yorulmazsınız.
Ne kadar ayıp.
Hediye bu değil, çok kabasınız.
Ben olsam kıymet bilmiyor diye jiç almam eline para tutuştururum geçerm

X