Eşimin doğum günü.

balayına anasını kardesını getıren kocanıza daha basbasa suprız dogumgunlerı duzenleyın sız aferım .
Çok haklısınız eleştiirnzde ama burda suç daha çok benim. Ben dedm salak gibi anne sizde gelin son günler vakit geçiririz dedim. Canlarına minnetmiş bilet aldılar hemen. Eşimde daha yeni kopmuş aileden o da itiraz etmedi. Şuan daha iyi oturdu düzen gezmeye giderken biri gelicekse bile soruyor.

Eşinizle beraber plan yapın. mumkunse sehirdisi olsun. esinize annenlere soylemeyelim basbasa gecirmek istiyorum doğum gününu diyin ve sehirdisinda 2 gunluk tatilde kutalayin dogum gunu. calisiyorsaniz haftasonu olsun. Tam doğum gununde onlar kutlarsa kutlasin ama kendi planınizdan onlara bahsetmeyin.
Teşekkür ederm sağolun.

sızde ne munasebet ustume ıyılık saglık aa der tovbe tovbe dıyerek gecıp gıdersınız
her bırsey soyleyenı cıddıye alacak olursak ohoo
Önceden tam bir suskundum. Çok çıktılar tepeme. Şimdi yapamıyorlar canım. Çok şükür eşimlede iyiyz çok düşkün bana. Şimdi görümcem öyle bişey yapamaz sana mı sorucaz canım evde ne yiyip yemicemizi derim.

Sorarsa sorsun umursamayın ayol. Peki size yanlış gelen tüm her şey yapılırken eşiniz nerede tam olarak?
Evliliğin ilk zamanları tam bir gerilim hattıydım. Sesimi çıkarmazdım. O mevzuda zaten “ kardeşin gelemez her misafirde yok aetık” dedim. Eşimde sağolsun çağırmadı beni dinledi. Lakin ilk zamanlar ben sürekli eleştirie laf söyler kendimi ifade edemem ve onlara karşıda susardım. Tam bir fiyaskoydu. Yaptıkları her yanlışta sustum sadece surat astım ve gergindim. Şimdi söylüyorum güzelce eşimde anlayışla karşılıyor. Her gün gidilen kaynana görümce evine ayda 1 2 gidiliyor. Çok zor oldu ama sayenizde düzelttim. Eşimde zor alıştı.

Evliliğin ilk zamanları tam bir gerilim hattıydım. Sesimi çıkarmazdım. O mevzuda zaten “ kardeşin gelemez her misafirde yok aetık” dedim. Eşimde sağolsun çağırmadı beni dinledi. Lakin ilk zamanlar ben sürekli eleştirie laf söyler kendimi ifade edemem ve onlara karşıda susardım. Tam bir fiyaskoydu. Yaptıkları her yanlışta sustum sadece surat astım ve gergindim. Şimdi söylüyorum güzelce eşimde anlayışla karşılıyor. Her gün gidilen kaynana görümce evine ayda 1 2 gidiliyor. Çok zor oldu ama sayenizde düzelttim. Eşimde zor alıştı.
hatırlıyorum her gün beraber yemek yiyordunuz değil mi? hatta yemek yapmış olsanız bile iniyordunuz. bu kadar düzelmesi bile güzel aslında. doğum gününde de dışarıda bir yerlere gidin, kutlamak istiyorlarsa ayak uyduracaklardır ya da uydurmak zorunda kalırlar:halay:

hatırlıyorum her gün beraber yemek yiyordunuz değil mi? hatta yemek yapmış olsanız bile iniyordunuz. bu kadar düzelmesi bile güzel aslında. doğum gününde de dışarıda bir yerlere gidin, kutlamak istiyorlarsa ayak uyduracaklardır ya da uydurmak zorunda kalırlar:halay:
Düzelmez olur mu 2 gün önce kayınpeder aradı kızım aşağı gelinde yiyelim diye sağol baba yaptım ben dedim kapadım. Şükürler olsun. Sayenizde düzeldi

Çok haklısınız eleştiirnzde ama burda suç daha çok benim. Ben dedm salak gibi anne sizde gelin son günler vakit geçiririz dedim. Canlarına minnetmiş bilet aldılar hemen. Eşimde daha yeni kopmuş aileden o da itiraz etmedi. Şuan daha iyi oturdu düzen gezmeye giderken biri gelicekse bile soruyor.
ayyy :ruh:
daha neler ya
kendınız edıp kendınız bulmussunuz resmen :KK43:

Biliyor musun kayınvalidem ve görümcem benim balayıma geldiler. 2. Haftamızda gidiceğimiz geziye kardeşi benimle gidiceksin dedi. Sahilde gezdiğimiz için beni niye götürmedin dedi. Neler neler. Elbette birlikte kutlanır ama ben artık öğrenmeleri açısından böyle şeyler yapmak istiyorum. Eşimle planlar yapıyoruz kahvaltıya gideriz akşam yemeğine tatl yemeye gezmeye yürüyüşe. İlk zamanlar cahildim sabote etmelerine izin verirdim bu doğumgünü karı koca günü olsun istiyorum.

Balayında tatilde falan tabi ki olmaz ama dogumgununde esimin anasi bacisi beni gercekten hic rahatsiz etmez.

Kendi dogumgunumde de esim ablamdan rahatsiz olsa baya gicik olurum.

Kutlayabilirler eşimin ailesini tanısanız sizde öyle düşünürsünüz. Hatta ilk haftasonu buluşmasında bi pasta alıp keselim diyebilirler bu konuda nasıl dik duracağım bilmiyorum. Artık kesseler bile ben yine dışarsa kutlarım ilk ben kutlayacağım demek çocukca olmaz mı ? Kafam çok karışık.
Böyle bir şeyi eğer engelleyemiyorsanız da moraliniz bozulmasın. Evet bir gün ara neysede bilerek önceden kutlarlarsa üzülmek çocukça olur. Önceden iki kişilik bir rezervasyon yapın bir yerde. Küçük bir il dışı tur olabilir veya otel. Onlar söylediğinde de rezervasyonumuz var sonrasında yine sizinle kutlarız deyin. Ben de geleceğim vs. bir laf söylerlerse yok artık deyip gülün karşı taraf şaka yapmış gibi 😂 İmkanı olmadığını anlasınlar

ayyy :ruh:
daha neler ya
kendınız edıp kendınız bulmussunuz resmen :KK43:
Biraz öyle oldu canım bilemedim böyle olucağını. Pandemiydi biyere gidemedik zaten eşimin memleketteki müstakil evine gittik 3 gün kafa dinledik başbaşa gezdik sınra ailesi geldi ben izin verdim. Ondan sonra yaptıklarının ardı arkası kesilmedi. Şimdi dim dik karşılarındayım gezmeye giderken bile gelemiyorlar iznim olmadan.

Balayında tatilde falan tabi ki olmaz ama dogumgununde esimin anasi bacisi beni gercekten hic rahatsiz etmez.

Kendi dogumgunumde de esim ablamdan rahatsiz olsa baya gicik olurum.
Aslında rahatsız olmak değilde güzelim ben bi başbaşa romantik kutlayıp sonra ailelerle kutlamak istiyorum. Yanlışmı ?

Böyle bir şeyi eğer engelleyemiyorsanız da moraliniz bozulmasın. Evet bir gün ara neysede bilerek önceden kutlarlarsa üzülmek çocukça olur. Önceden iki kişilik bir rezervasyon yapın bir yerde. Küçük bir il dışı tur olabilir veya otel. Onlar söylediğinde de rezervasyonumuz var sonrasında yine sizinle kutlarız deyin. Ben de geleceğim vs. bir laf söylerlerse yok artık deyip gülün karşı taraf şaka yapmış gibi 😂 İmkanı olmadığını anlasınlar
Anlıyorum teşekkür ederim moralim bozulmazda ben eşle başbaşa planların evliliğe iyi geldiğini düşünüyorum. Ailelerle de vakit geçiriliyor gidiliyor birleşiliyor zaten. O yüzden biraz gerildim bakalım ne olucak.

Biraz öyle oldu canım bilemedim böyle olucağını. Pandemiydi biyere gidemedik zaten eşimin memleketteki müstakil evine gittik 3 gün kafa dinledik başbaşa gezdik sınra ailesi geldi ben izin verdim. Ondan sonra yaptıklarının ardı arkası kesilmedi. Şimdi dim dik karşılarındayım gezmeye giderken bile gelemiyorlar iznim olmadan.
en bastan oyle davrandıgınız ıcın hak gormusler kendılerınde
tabı aklı basında olsalardı ne munasebet canım sızın balayınız veya sızın ozel gununuz bız nasılsa daha bırlıkte gezerız kutlarız derlerdı tam da dort bası mamur delılere olmayacak teklıflerde bulunmussunuz

madem artık ıznınız olmadan bırsey yapamıyorlar oyleyse cekınecegınız durumda kalmamıs ıcınız rahat olsun sız planınızı yapın

en bastan oyle davrandıgınız ıcın hak gormusler kendılerınde
tabı aklı basında olsalardı ne munasebet canım sızın balayınız veya sızın ozel gununuz bız nasılsa daha bırlıkte gezerız kutlarız derlerdı tam da dort bası mamur delılere olmayacak teklıflerde bulunmussunuz

madem artık ıznınız olmadan bırsey yapamıyorlar oyleyse cekınecegınız durumda kalmamıs ıcınız rahat olsun sız planınızı yapın
Hem hak gördüler hemde ben çok pısırıktım. İnsan evliliğe hemen alışamıyor. Eşinede. Balayında görümcem yüzünden ağladım. Şimdi olsa bırakırdım alırdım çantamı dönerdm İstanbula. Millete anlatırdı artık gelini rahat bırakmadım da özgüvenliymiş posta koydu diye. Biliyormusunuz kaynanamı herkes kınadı senin ne işin var diye. Bende cahilim ne işin var diyemedim. Ondan sonra saçmalıklarının ardı arkası kesilmedi. Bende napıyım kestim temellli artık 2 gram bile iyilik yapmıyorum.. görümcem benim için sıradan biri.

X