Eşimin destek olmayışı

Benim de annem babam hep sorunlu oldu, hayatlarını idame ettirme şekilleri bu olmuş. Ama eşime uzun uzadıya her şeyi anlatmadım. Hoş annem de artık anlatmıyor ben kafaya takıyorum diye. Evimin meselesi haline getirmedim hiç çünkü bir gün lafı geçsin istemiyorum. Hiçte öyle biri değil aslında ama ne olur ne olmaz, insanoğlu çiğ süt emmiş derler, sinirle söyler kaldıramam. Ben size de bundan sonra böyle yapmanızı tavsiye ederim.
Yine de eşiniz saygısızlık yapmış. Sonuçta siz ilgileniyorsunuz anneniz babanız. Al annemi başının üstünde taşı dediğiniz de yok. Tanıdığı güne lanet ettiğine göre aranızdaki tek sorun bu değil belli ki.

Tavsiyenize kesinlikle uyacağım.

Aramızdaki tek sorun bu… başka çok şükür bi sorunumuz yok… o yüzden huzurmuz bozulacak diyor sürekli

Tabiki eşimle paylaştım… durumları..
Bundan sonra dikkat etmeliyim evet
Olmuyorda ayrılın dedik yıllarca.

Temel sorun burada. Anne babanız dertlerini size aktardı , onlar rahatladı siz daraldınız. Eşinizle paylaştınız haliyle. Durumda yıllardır bir değişme de olmayınca eşiniz isyan etmekte haklı.

Aynısını eşiniz yapsaydı ne derdiniz? onu düşünürseniz çözüm bulmak kolaylaşır.

Kardeşiniz kız mı , erkek mi ? Yaşı 18 den büyüktür sanırım. Ne demek sana gelsin demek ? Sorumluluğu neden herkes size bırakmaya çalışıyor ?

10 yıldır devam ediyor sorun diyorsunuz , peki kaç yıldır evlisiniz ?

Üzgünüm ama haklı.
Ters senaryoda burada yapılan yorumlar aşikar.
Anneniz yetişkin, babanız da. Boşanmadığı sürece de babanız hastalıkta sağlıkta sözünü verdiği karısına bakmakla yükümlü.
Evlenince kocanız aileniz, anneniz ise ikinci derecenizdir.
Kimse kimsenin hasta annesini, sürekli oraya girme tribini, hababam evinde bakılmasını çekmek zorunda değil.
Bir şeye katlanmadığı için onu suçlayamazsınız.
Siz evlenmemeliydiniz kök ailenizi bırakamayacaksanız ya da en başından eşinize bunu kabul edip etmediğini soracaktınız.
Vicdanınız farklı söylüyor olabilir ama bu sizin kişiliğiniz, sorununuz ve ailenizin bencilliği.
Babanız kızımın huzuru kaçar, çocuğu var diye sizi düşünmüyorsa adam anlamaz sizi hiç düşünmeyen ailenize niye bu kadar düşkün olduğunuzu.
Ben bu konuyu kendim için de erkek kişisi için de böyle düşündüm hep.
Bi de siz eve gelip mutsuz, gerginseniz annesi yüzünden modu düşük karısından bıkmış, ail sini de hep problem sebebi görüyor olabilir.

Kardeşim var o şuan annemin yanında
Bekar evde onun yanında
Kardeşim bile ilk sana gelsin dedi… ben kendimi çok mu ortaya attım acaba
Madem bekar kardesiniz var bence biraz kendinizi geri cekin. Sonucta onunda annesi. Biraz o da sorumluluk alsin. Bir de her ne olursa olsun esinizin seni tanidigim gune lanet olsun demesi hic dogru degil. Insan bu gibi durumlarda 3 kere dusunup 1 kere konusmali. Belki sinir aninda gercekten oyle hissetmeyerek soyleniyor ama insanin icinde yara aciyor.

Allah kimseyi ailesiyle,eşi arasında bırakmasın.
Böyle davulun sesi uzaktan hoş geliyor,yanına alma demek kolay ama sana bir olay anlatayım.
Benim halam,dedem vefat ettikten sonra babaannemi yanına aldı.Babannemde alzheimer var,sağlığında da geçimli bir insan değildi zaten ve bu hastalıkla iyice huysuz biri oldu.
Eşiyle çok problem yaşamaya başladılar meğer adam halamı aldatıyormuşta bir yandan.
En sonunda boşandılar.
Senin kocanda aldatır falan demiyorum,içine korku salmak istemem ama böyle durumlar evliliğe çok zarar veriyor.
Annene yine destek ol ama kendi asıl aileni tehlikeye atma.
Önceliğin kendi ailen olsun yani.
İnşallah kocanda biraz daha anlayışlı biri olur.
Ama annen uzun zamandır böyleyse ve tedavi de olmak istemiyorsa eşin biraz haklı,bunun bir sonu yok çünkü tedavi olmadıkça.

Bir yandan da şu var. Eşiniz sizi sevdiği için sizi değil; ailenizi suçlamaya eğilimli. 'Ailen yüzünden huzurumuz kaçıyor.' Cümlesi alt detayda çok şey anlatır.

Ailenizi takmayan, kocanızı öncelik yapan biri olsaydınız ailenizden kaynaklı sorun da olmazdı.
Seven için bu bir sevgiyi koruma mekanizmasıdır.
Eşim suçlu, beni öncelik görmüyor, ailesini seçiyor, denge kuramıyor aydınlanmasını yaşadığı anda öfkeyi size yöneltmesi gerekir. Size kırgın olmak istemediği için oku ailenize yöneltiyor. Doğal olarak onlara size olduğu gibi sevgisi olmadığı için dozu da yüksek oluyor.
Buna çok dikkat edin. Seven için bu direnç bir eşiktir. Kırılır da suçlunun siz olduğunu görmeyi tercih ederse o soğukluk bir daha geçmez.

İlave sebepler de olsa temelde bu sebeple boşuyorum eşimi, ordan biliyorum.

eğer yardımcı olmak istiyorsanız annenizi eve götürmek yerine bir psikologa götürün derim. böyle şeyler sadece evlat desteğiyle olmuyor, bir şey yapacağından korkuyorsanız Allah korusun sizin evde, siz yanında değilken de yapabilir. ben eşinizi de baya haklı buldum, evlendiğinizden beri hep bu tür sorunlar oluyormuş. bu durum onu da etkiliyor olabilir. sonuçta buraya eşimin ailesi böyle, boşan diyoruz boşanmıyor, eşim annesini bize getirmek istiyor bu durumdan dolayı dense, eminim ki hoş yorumlar olmaz. ailedir, annedir hastalıkta başımızın üstünde yeri var tabi ki. ama sizde roller de değişmiş, bu zamana kadar sorunları olan annenin en iyi yardımı doktora götürmektir. Allah yardımcınız olsun

esiniz istemiyorsa annenizi eve getirmeniz dogru olmaz, baska bir cozum yolu bulmalisiniz.

evde kendi basina kalacak kadar bile guvenemiyorsaniz, sizin eve de getirmeyin, hemen bir psikiyatrik hastaneye yatirin. sizin cocuklarin onunde kendine bir sey yaparsa, cocuklara travma olur.

esinizin destek olmamasi uzucu gercekten de ama olayin tam ayrintilarini bilmiyoruz. esiniz hakli olabilir. bazi psikiyatrik hastaligi olan insanlar gercekten zor oluyor ve kendilerine de etrafindakilere de zarar verebiliyorlar. bence mutlaka aile terapistine gidin, belki gercekten de siz destek olmak istiyorsunuz, esiniz engelliyor. ama ote yandan siz de abartiyor olabilirsiniz. esiniz benim annem bunu yasatmazdi demis, belki annenizin de baska problemleri de var. ayrica bazi anneler babayla iliskilerini cozemeyince triangulation yapiyorlar. yani isin icine ucuncu bi kisiyi sokup durumu kontrol etmek istiyorlar.

Kardeşim var o şuan annemin yanında
Bekar evde onun yanında
Kardeşim bile ilk sana gelsin dedi… ben kendimi çok mu ortaya attım acaba
Sizin bir yuvanız var bekar kardeşinizin daha çok ilgilenmesi gerekiyor ben eşinizi haklı buluyorum . Herkesin derdine koşan önünde sonunda en çok kendisi mutsuz oluyor . Umarım bunu tecrübe etmezsiniz .

Doğru çok haklısınız… çok teşekkür ederim…
21 yaşında erkek kardeşim bende 9 yıldır evlıyım… bende kendime bunu sormaya başladım açıkcası…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…