Eşimin bitmeyen tekrarı

Birlikte çalışınca eve giren para ortak oluru savunurum hep ama sizin eşinizi diğer konulardan da değerlendirince paranızı vermeyin diyorum. Zaten evlenmeden önceki paraymış.
Bir de yükselteceğim diye alıp batırabilir de. Ticari başarısı ortadayken riskli yatırıma vermezdim paramı ben.
Eşinizi de biraz zor değiştirirsiniz. Huy değişmiyor.

Adam parayı alıp hovardalık yapma derdinde değil ortak bir ev almak istiyo, bunda yanlış ne var? Bir çok kadın daha evlenmeden ev istiyo vs. Kendini garantiye almaya çalışıyo, sizin mantığınızla herkes kendi evini alsın ozaman... Benim gözümde kadında erkekte bu anlamda eşit, hayat müşterek eşimle bir ev alacaksak imkanım varsa bende mutlaka destek olurum, tek başına yüklenmek zorunda değil bu sorumluluğu..

Ortak alınacak evin üstünde ipotek var artı kredi borçları var evi alınca ne yeyip ne içicez ben bunları düşünerek ortak ev almak istemedim
Eşim ticaretle uğraşıyo garanti bi gelir olmuyo ticaret hayatında ben bunlarıda düşünerek dedimki;
Sen ticaret yapıyosun (mazisine bakarsak 2 işinide borçla batırmış) bu işinde kmtü giderse en azından kira gelirimiz olsun
Çokmu mantıksız davranmışım bu durumda?

İlk konuyu açtığımda uzun olmasın diye detay vermedim ama baktımki herkes paragöz benim param senin paran tarzı zannediyorsunuz
Eşimin rahmetli babasından 2 kardeşe 2 ev kalıyor biri gidiyor yine iş yapıcaz diye 2.evede ipotekle kredi çekiliyor yine iş yapıcaz diye
Şimdi ben ortak ev alsam bu işide kötü gitse ipotek koydursa napıcaktım

Son düzenleme:
Fikrinize saygı duyarım ama ben kredi çekip birikim yatırım derken eşim bekarlığında birileriyle yemiş içmiş hanfendi borcuyla evlendi benimle birde benim emeğim konuşulunca orda bi durmak lazım dimi
Efendim siz evliliğin ruhunu anlayamamissiniz.
Diger konunuzuda baktim, oradada adamin evine erken gelmesinden sikayet ediyorsunuz. Bakin "evine" diyorum, yani onunda evi, ev sirf sizin degil. Hadi cok cok yanlis ama teknik olarak parayi esirgeme hakkiniz var, fakat adamin evine ne zaman gelip gidecegine karismaya zerre hakkiniz yok, arti buna haddinizde yok. Herseyden once gunah yahu yaziktir. İsterse evden hic cikmaz, siz buna mudahale hakkini nerden aliyorsunuz?
Eve gelmesin, paraya dokunmasin, nefes almasin.... Siz neden ne amacla evlendiniz hic anlamadim. Ayrica boyle bir evliligin manasi ne onuda cozemedim.
Allah esinize yardim etsin.
Sizede evlilikte sinirlarini ve haddini bilmeyi, ve ben degil BİZ oldugunu idrak etme gucunu versin.

çok dışarıdan bir yorum sizi tanımam kırmak da istemem

ancak evliliğiniz pek evlenmek mantığı ile değil gibi geldi bana

hani otobandan önceki son benzinlik gibi evlenip çocuk sahibi olmak istemişsiniz

aynı yaştayız oturmuş bir düzeniniz var yeni bir düzene uyum sağlamak zor

ama evlilik iki taraflı

yani o benim düzenime uysun ben böyle istiyorum ile olmuyor bazı şeyler

adam bu sıralar her attığı adım ile gözünüze batıyor bu da onu hırçın yapıyor

bence çalışmaya alışan bir kişinin sürekli evde durması zor bir de yeni düzen ve hayatta yeni bir kişi ile daha da zor

henüz çocuk yok acilinden kendinize dışarıda bir meşgale bulun yoksa cidden çok üzülürsünüz

Çocuk istediğimiz için( işim özel sektör ve haftada bir yatılı şehir dışı seyahatleri olan bi işti) artı emeklilik yılıma hak kazandığım için 20 yıl emek sayılmazmı sizce?
Ben size hak veriyorum tabi ama erkekler kadının gücünü olsun istemiyor. Kabul edilsin edilmesin bu böyle. Ben yerinizde olsam o paraya artık ne geliyorsa alırdım ev arsa vs. Para oldukça konuşulacak çnkü

Ara ara verdiğim detayları okursanız biraz anlam verebilirsiniz tavrıma!!!
O kadar borcum olsa sağa sola koştururum ben eve gelip yatmam ev derdim ondan..
12 ye kadar evde öğlen gel tamam onda sıkıntı yok... gidip 3-4 gibi tekrar eve gelip kazanç getiren iş duydunuzmu benim eşim böyle yaşıyo
Evliliğin ruhu senden önce yedim içtim gezdim günümü gün ettim borca girdim
sen yemeyip içmemişsin aferin gel onuda beraber yiyelimmi Allah allah siz yapın öyle çalışın edin birde çocuk yapın eşiniz yesin

Haklısınız ikimizinde hayata bakış açısı farklıydı ama ortak fikri paylaşamadığımız konuları işimize gelmesede netleştirdik diye düşünüyordum tüm evliliklerde böyle yürümüyormu zaten..
Şimdi bu konular ara ara gündeme gelince sorun yaşanıyor ben bu konuyu burda açmadanda bir iki sefer yaşandı ve sıkıntımı yansıttım
Bu sefer yansıtmadım eşime ne yapabilirim diye fikir almak istedim
Eşimi seviyorum evliliğimi yürütmek istiyorum... neyse objektif yorumunuz için teşekkür ederim..

Bence madem konusu olsun istemiyordunuz keşke evlenmeden önceki birikiminizden eşinize hiç bahsetmeseydiniz...o bir kenarda durup dururdu kimsenin haberi de olmazdı...ama artık söylemişsiniz bir kere...ve eşiniz de bunun lafını ediyor sizden o parayı istiyor ama siz vermiyorsanız bu aranızda büyüyerek ilerleyen bir probleme sebep olur...Ayrıca bence bundan daha önemli bir probleminiz var...Eşiniz girdiği işlerde başarısız oluyor ve batırıyormuş, işinin başında da durmuyormuş, geç gidip erkenden eve geliyormuş...Öncelikle bunu konuşup çözmelisiniz...gerekiyorsa beraber çalışmayı teklif edin...ya da kendisine bir özdisiplin edinmesi için yardımcı olun...işlerine sahip çıkan çalışkan bir adam olsaydı siz de ona sonsuz güvenir ve elde avuçta ne varsa verirdiniz zaten...

Hayat müşterek fakat kadının biriktirmiş olduğu paranın üzerine adamda koymak isterse tamam.
Amaç aynı olursa buna sözüm yok...
yok sende para varmış getirde onu işletelim derse dur derim...
Bu yaşına kadar adama sorarlar sen naptın yaptınmı bir dünyalık koydunmu köşeye... yok
benim buna itirazım var. Konu sahibi 37 yaşında eşide vardır 40 yada 40 küsür.

Sen zaten bu zamana kadar rahat ediyim diye uğraşmışsın didinmişsin. Bu saatten sonra az biraz rahat ediyim diyorsun.
Keşke senin gibi adamda az kafasını çalıştırsaymış çok iyi olacakmış...
Adam seni sil baştan borca harca sokacak. gün göstermeyecek sana.. ah sen bence yanlış bir evlilik yapmışsın.
Temkinli ol paranı koru. Bak boşan falan demiyorum. Çok iyi olabilir herşey ama kötüde olabilir.
En azından en az zararla kurtulursun. Mal canın yongası. Ayol yaşadım tecrübe ettim sen olanı koru bu kadarını söyleyim.

Eğer kadın koca ya da evlilik sebebiyle çalışmıyorsa kendine ait birikimi olacak.
erkeğe güvenilmez yarın döver mi aldatır mı bilinmez hele bir de çalışmaya karşıysa eee bu kadın yarın bir sıkıntı yaşasa siz mi destek olacaksınız?

kadının mutlaka bir yerde birikmişi, kenara atmışı olmalı.

erkekler paraya daha kolay ulaşabiliyor üstelik aynı işi yapan kadın ve erkek bile aynı maaşı almıyor pek çok kez o yüzden konu sahibi haklı.

kadın parasına tamah eden erkek evlenmeyecek.

oh ne güzel hem kadın çalışmasın hem işinden olsun hem de parasını emeğinin karşılığını erkeğe hibe etsin. yok öyle dünya.

Bu yorumunuza katılmıyorum. Kadını çalıştırmıyor kadında kendini güvenceye alıyor. Çalışmadığım halde eşimde babamda banka hesabıma para yatırır madur olmayayım diye. İşe başlayacam fakat bu para yinede yatmaya devam edecek.
İlla konu boşanmak ayrılmak vs değildir. Bir erkeğin karısını düşünmemesidir bu. Kimin ne kadar ömrü olduğunu kimse bilemez ama eşim yarın öbür gün birşey olursa bu para burada biriksin senin ve çocuklarımın mağdur olmasını istemem der.

Burada ki konu erkeğin kadını düşünmemesidir.

Kadın çalıştığı zaman parasını verir ortak birşeyler yapılır. Ama hem çalıştırma, hemde geliri olmayan bir kadının birikimini ye , bu insanlığa sığmaz.

iyi de burda medet umma yok ki. o kalan para sizin düğün takılarınızdan para. düğün masrafı erkeğin, gelen takılar sizin mi oluyor da nimet gibi adam sunuyosunuz?

Canım konu sahibi zaten tüm altınını esine vermiş, ortada bahsi geçen para bayanın evlenmeden önce calisip sahip olduğu ve o zaman dan sattığı evin parası.

Aslında bi yerde haklısın.kadının maddi olarak bi birikmişi bi güvencesi olmalı.hayatın binbirtürlü hali var.yarın eşinle ayrılmak zorunda kalsan acaba dur zamanında sen bana çok yardım ettin şimdi de ben senin Yen'i bi hayat kurmana yardım edeyim der mi.tabi ki demez.onun için sen doğrusunu yapıyorsun bence.

Çok paragöz geldiniz bana.
Siz o adamla evlisiniz yani..
Eşsiniz yani..
Hayat müşterek yani..
Yani,yani...

Merhaba hanımlar..
Biliyorum buldunda bunuyosun bu da dertmi diyeceksini....
Evet bunalıyorum...
Şöyle ki ; eşim hep evde...
Kendine ait bir işi dükkanı var eve uzak mesafede...
Sabah 9 gibi kalkar duşunu alır keyifle kahvaltısını yapar 11 gibi çıkar hoop 1 gibi evde..bir iki tel görüşmesi öğlen yemeği 2 gibi çıkar hoop 4-5 gibi evde...
Diyorum ki aşkım bende akşam eşinin yolunu gözleyen ev hanımları gibi olmak istiyorum ya da
-sabah bişeyler ye de öyle çık,
-hayır aşkım çok geç kaldım
-akşama çok geç kalma
-belli olmaz şunlarla buluşucam gb gb
Böyle yazınca komik gibi duruyo ama ben bunalıyorum bu durumdan
Bugün yine çıktı 1 gibi aradı yarım saate gelirim diye yooo dedim işine bak anlamış olacakki sesimden aradı ben şu arabayı servise götüreyim benle işin yoksa dedi..yok dedim ne işim olacakki:) olduğunda kös kös oturuyoruz zaten evde olmayınca en azından işlerimi filan yapıyorum
Bu durumu yaşayan varmı adamı kovalıyorum resmen bu seferde ilerde pişman olurum diye korkuyorum ama tuhafıma gidiyo...

bunun hangi kısmında borçtan evde keyif yaptığından bahsetmişsin??????? hadi diyelim geç bunu bilerek evlenip neyin derdi bu? herkes senin gibi olmak zorunda mı? ben çalıştım süründüm o da sürünsün neyin kafası bu? borcu olabilir napıyor sana sokakta aç sefil mi bıraktı. bugün hala arabasını servise götürebiliyorsa, üstelik karısı olan siz çalışmayıp evde oturabiliyorsanız eşiniz çalışıyor kazanıyor demek ki keyfiyle borçlarını ödüyor.özel sektörde çalışmayı ticaret yapmakla kıyaslamanızda beni çok güldürdü. ticareti nasıl hafife alırsınız. bu iş için gereken cesareti,almış olduğu riski nasıl görmezden gelebiliyorsunuz. siz bence evde durmaktan bunalmışsınız. kendiniz ve eşiniz için bir iyilik yapın dışarı atın kendinizi. bir iş bulun mesela

iyi de burda medet umma yok ki. o kalan para sizin düğün takılarınızdan para. düğün masrafı erkeğin, gelen takılar sizin mi oluyor da nimet gibi adam sunuyosunuz?
Soyle ki;
Evet düğün masrafını eşim yaptı ama bende masraf yaptım
O masrafını düğünde takılan altınlarla kapattı( ki bana ev almak için saklıycam demişti bu konuda ayrı bi konu orda haksızlığını kabul ediyor)
Ben düğün masrafımı kendi birikimimle karşıladım
Medet umuyor dediğimde hala birikimimle ilgili teklif yapıyor olmasıydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…