- 19 Haziran 2013
- 4.799
- 8.767
- 358
Adam parayı alıp hovardalık yapma derdinde değil ortak bir ev almak istiyo, bunda yanlış ne var? Bir çok kadın daha evlenmeden ev istiyo vs. Kendini garantiye almaya çalışıyo, sizin mantığınızla herkes kendi evini alsın ozaman... Benim gözümde kadında erkekte bu anlamda eşit, hayat müşterek eşimle bir ev alacaksak imkanım varsa bende mutlaka destek olurum, tek başına yüklenmek zorunda değil bu sorumluluğu..Oldu canım kadın bekarken dişinden tırnağından arttırsın birikim yapsın.
İeride eşi olacak şahısta yesin gezsin hiçbir zevkinden geri kalmasın
Sonra evlenince kadının biriktirdiği parayla bir şeyler sahibi olmaya çalışsın..
Zaten en başta bunlar konuşulması gerekiyordu.. konuşulmuş sanırım ama adam yine aynı terane
Her zaman diyorum erkek maddi anlamda kadından bir tıkda olsa yukarıda olmalı. (çünkü öbür türlü olunca erkek dengesizleşiyor. ama kadın uyum sağlayabiliyor)
Kadın ve erkek eşit değildir. eşitliği savunmuyorum. Eşit olmayalım zaten yoksa her yükü biz omuzluyoruz..
Erkek kadından maddi beklenti içinde olunca gerçekten çok itici soğuma sebebi..
Ortak alınacak evin üstünde ipotek var artı kredi borçları var evi alınca ne yeyip ne içicez ben bunları düşünerek ortak ev almak istemedimAdam parayı alıp hovardalık yapma derdinde değil ortak bir ev almak istiyo, bunda yanlış ne var? Bir çok kadın daha evlenmeden ev istiyo vs. Kendini garantiye almaya çalışıyo, sizin mantığınızla herkes kendi evini alsın ozaman... Benim gözümde kadında erkekte bu anlamda eşit, hayat müşterek eşimle bir ev alacaksak imkanım varsa bende mutlaka destek olurum, tek başına yüklenmek zorunda değil bu sorumluluğu..
Efendim siz evliliğin ruhunu anlayamamissiniz.Fikrinize saygı duyarım ama ben kredi çekip birikim yatırım derken eşim bekarlığında birileriyle yemiş içmiş hanfendi borcuyla evlendi benimle birde benim emeğim konuşulunca orda bi durmak lazım dimi
Ben size hak veriyorum tabi ama erkekler kadının gücünü olsun istemiyor. Kabul edilsin edilmesin bu böyle. Ben yerinizde olsam o paraya artık ne geliyorsa alırdım ev arsa vs. Para oldukça konuşulacak çnküÇocuk istediğimiz için( işim özel sektör ve haftada bir yatılı şehir dışı seyahatleri olan bi işti) artı emeklilik yılıma hak kazandığım için 20 yıl emek sayılmazmı sizce?
Ara ara verdiğim detayları okursanız biraz anlam verebilirsiniz tavrıma!!!Efendim siz evliliğin ruhunu anlayamamissiniz.
Diger konunuzuda baktim, oradada adamin evine erken gelmesinden sikayet ediyorsunuz. Bakin "evine" diyorum, yani onunda evi, ev sirf sizin degil. Hadi cok cok yanlis ama teknik olarak parayi esirgeme hakkiniz var, fakat adamin evine ne zaman gelip gidecegine karismaya zerre hakkiniz yok, arti buna haddinizde yok. Herseyden once gunah yahu yaziktir. İsterse evden hic cikmaz, siz buna mudahale hakkini nerden aliyorsunuz?
Eve gelmesin, paraya dokunmasin, nefes almasin.... Siz neden ne amacla evlendiniz hic anlamadim. Ayrica boyle bir evliligin manasi ne onuda cozemedim.
Allah esinize yardim etsin.
Sizede evlilikte sinirlarini ve haddini bilmeyi, ve ben degil BİZ oldugunu idrak etme gucunu versin.
Haklısınız ikimizinde hayata bakış açısı farklıydı ama ortak fikri paylaşamadığımız konuları işimize gelmesede netleştirdik diye düşünüyordum tüm evliliklerde böyle yürümüyormu zaten..çok dışarıdan bir yorum sizi tanımam kırmak da istemem
ancak evliliğiniz pek evlenmek mantığı ile değil gibi geldi bana
hani otobandan önceki son benzinlik gibi evlenip çocuk sahibi olmak istemişsiniz
aynı yaştayız oturmuş bir düzeniniz var yeni bir düzene uyum sağlamak zor
ama evlilik iki taraflı
yani o benim düzenime uysun ben böyle istiyorum ile olmuyor bazı şeyler
adam bu sıralar her attığı adım ile gözünüze batıyor bu da onu hırçın yapıyor
bence çalışmaya alışan bir kişinin sürekli evde durması zor bir de yeni düzen ve hayatta yeni bir kişi ile daha da zor
henüz çocuk yok acilinden kendinize dışarıda bir meşgale bulun yoksa cidden çok üzülürsünüz
Adam parayı alıp hovardalık yapma derdinde değil ortak bir ev almak istiyo, bunda yanlış ne var? Bir çok kadın daha evlenmeden ev istiyo vs. Kendini garantiye almaya çalışıyo, sizin mantığınızla herkes kendi evini alsın ozaman... Benim gözümde kadında erkekte bu anlamda eşit, hayat müşterek eşimle bir ev alacaksak imkanım varsa bende mutlaka destek olurum, tek başına yüklenmek zorunda değil bu sorumluluğu..
Ara ara verdiğim detayları okursanız biraz anlam verebilirsiniz tavrıma!!!
O kadar borcum olsa sağa sola koştururum ben eve gelip yatmam ev derdim ondan..
12 ye kadar evde öğlen gel tamam onda sıkıntı yok... gidip 3-4 gibi tekrar eve gelip kazanç getiren iş duydunuzmu benim eşim böyle yaşıyo
Evliliğin ruhu senden önce yedim içtim gezdim günümü gün ettim borca girdim
sen yemeyip içmemişsin aferin gel onuda beraber yiyelimmi Allah allah siz yapın öyle çalışın edin birde çocuk yapın eşiniz yesin
Bu yorumunuza katılmıyorum. Kadını çalıştırmıyor kadında kendini güvenceye alıyor. Çalışmadığım halde eşimde babamda banka hesabıma para yatırır madur olmayayım diye. İşe başlayacam fakat bu para yinede yatmaya devam edecek.Siz eşinizi boşayın, paranızla evlenin.
Hayir yani kadin tarafi erkegin imkanlariyla para, marka canta, altin, arabalar icinde yuzerse kimse tek laf etmez, ki erkekte etmez, esimdir der, onun benim yok bizim var der.
Ama erkek tarafi isterse kadin hemen aman ben sogudum, bir erkek benden nasil para ister moduna girer...
Guya kadin erkek esitligi var.
Bakin sayin konu sahibesi, size nacizane bir tavsiye, evlilikte "benim" olmaz, "BİZİM" olur. Bunu bilin.
Çok paragöz geldiniz bana.Merhaba hanımlar
Evlilikte paranın lafı olmaz biliyorum ama bu konu farklı
Evlenmeden önce çalışıyordum ailemden kalan bi ev vardı ben kredi çekerek yeni bir ev almıştım ama kredi zorlayınca evi sattım tam satış sürecinde eşim hayatıma girdi..
Eşiminde kardeşi ile paylaştığı hali hazırda bir ev var satılırsa paylaşılacak(ev ipotekli bu arada)
Biz evlenince nerde oturacağımızı konuşurken eşim ortak bi ev alırız gibi bir laf etmişti.. bende o konuşmada ilerde çocuğum olursa onun için yatırımlık bi ev almak istediğimi birde eşim evlenince çalışmamı istemediği için kira gelirini harçlık yapmak istediğimi söylemiştim..birde henüz güvenmiyordum tabi..
Neyse bizim ara ara maddi konularımız gündeme geldiğinde bu bendeki birikim hala konu olunca bende sert tepki verdim ben sana kibarca söyledim diye
Hatta eşim parayı babana ver dedi ama ben vermem ama sen vermişim gibi düşün o zaman dedim
Ona rağmen benim birikimim ara ara konu oldu çok uzatmıyım çokta büyük kavgalar olmasına rağmen esprisini bile kaldıramadığımı biliyor
Evlenince düğünde takılan altınları istediğin gibi kullanabilirsin dedim çünkü kredi borçlarıyla evlendi kıyamadım
En son ben birkaç yatırım aracını kullanmaya başladım baktım getirisi iyi ..eşimde altınları bozdurup girdi
Ben bi miktar parayı yine hesabımda bıraktım nolur nolmaz diye eşimde hepsinimi yatırdın dedi hayır dedim şu kadar bıraktım..onu bana verirmisin biraz kağıt alıp kar edip vereyim dedi
Şimdi para canlısı gibi düşüneceksiniz ama inanın değil bi erkeğin benden medet umması beni soğutuyor heleki bu kişi eşimse..defalarca anlattım bu konuyu aramıza sokma aramızda para alışverişini düşünme diye..başka nasıl anlatabilirim güzelliklede konuştum çok büyük kavgalarda oldu yok..uzun oldu kusura bakmayın..
Merhaba hanımlar..Adamla derdim şu; evde durmasın....
bu kadar borçla evde durulmaz gitsin çalışsın
Ben o kadar sene özel sektörde sabahın köründe kalkıp insanlarla uğraşırken beyimiz kimsenin boyunduruğu altına girmem diye ticaret yapıp işleri batırıp evi bile ipotek ettirmiş ama keyfindende kısmamış
Adamla derdim bu..
iyi de burda medet umma yok ki. o kalan para sizin düğün takılarınızdan para. düğün masrafı erkeğin, gelen takılar sizin mi oluyor da nimet gibi adam sunuyosunuz?
Soyle ki;iyi de burda medet umma yok ki. o kalan para sizin düğün takılarınızdan para. düğün masrafı erkeğin, gelen takılar sizin mi oluyor da nimet gibi adam sunuyosunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?