Eşimin bitmeyen tekrarı

Tamam öyle yapayım ayrılayım bu sefer tam paragöz dersiniz:)
Çok birşey istemedim evlenmeden önce kapattık o konuyu bir daha açmasın istedim

sadece bu değil ki ama adam aldığı şeye pahalı diyor diye de konu açtınız geçen

yani uyumsuzsunuz ikinizin tarzı da beklentisi de farklı

böyle konular aslında çok aileye özeldir,bikaç yorumunuzda eşinizden tembel bi adam gibi bahsetmişsiniz o zaman kafanızda soru işareti varsa vermek istemezsiniz tabi,ama aile içinde o iki ayrı bütçe olayı bi çıkarsa önüne de geçemezsiniz,fitne girer ortaya. Bizim bütçemiz ortak kendi evimiz arabamız vs de var,eşimin babasının da malı mülkü ordan geleceğini düşündüğümüz bi takım şeyler de var,ama ben mesela eşime krediyle kendi üzerime ev almak istediğimi söyledim önce bi karşı çıktı sonra olası bi ayrılma ihanet hatta ölüm bile olabilir vs vs durumlarında kızımla gidip oturabileceğim bi yer olsun istiyorum dedim,başta bi kavrayamadı durumu gereksiz geldi sonra gerçekten istediğimi görünce sindirdi,aldık ödüyoruz bile yukarda yazdığım olumsuz durumlardan biri olmazsa o evin kirasını yine birlikte yeriz. Açık olun anlatın bence.
Bu arada ben de çalışıyorum yaklaşık aynı parayı alıyoruz

İşten kendi çıkıp aaa koca parası yemek ne kadar zevkli mi demiş eşi geri kafalı olduğu için çalışmasını istememis işte

Eger ev almaya yada arsa almaya yetiyorsa al. Yoksa eger bankaya yatirdim cekemem para yokmus gibi say de cik isin icinden.
Ya aslında öylede değil o kadar düşüncesizce davranmıyorum
Ben hala çalışıyormuş gibi kendi ihtiyaçlarımıda zaman zaman evin ihtiyacı oluyor birikimimle karşılıyorum yeni evliyiz ona çok yük olmasın diye bekarlığımda ki eşyalarımla oturuyorum daha ne yapayım?

Oldu canım kadın bekarken dişinden tırnağından arttırsın birikim yapsın.
İeride eşi olacak şahısta yesin gezsin hiçbir zevkinden geri kalmasın
Sonra evlenince kadının biriktirdiği parayla bir şeyler sahibi olmaya çalışsın..
Zaten en başta bunlar konuşulması gerekiyordu.. konuşulmuş sanırım ama adam yine aynı terane
Her zaman diyorum erkek maddi anlamda kadından bir tıkda olsa yukarıda olmalı. (çünkü öbür türlü olunca erkek dengesizleşiyor. ama kadın uyum sağlayabiliyor)
Kadın ve erkek eşit değildir. eşitliği savunmuyorum. Eşit olmayalım zaten yoksa her yükü biz omuzluyoruz..
Erkek kadından maddi beklenti içinde olunca gerçekten çok itici soğuma sebebi..

Ben bu konularda eşitlik değil pozitif ayrımcılıktan yanayım.
Tabi ki bir kadın olarak birikiminizi elinizde tutmak kağıt (ya da adı her neyse) gibi sonu belli olmayan yatırımlara yatırmak istememek en doğal hakkınız.

Çünkü sizin ileride çocuğunuz olursa, bir erkek gibi her istediğiniz an dışarıda çalışamayabilirsiniz.. Burada çook gördük çalışamayacağı için boşanamayıp eziyet çeken kadınları.

Siz ben çalışmayayım sen bize bak dememiş, yatırımlık ev alalım kirasını kullanayım demişsiniz.
Eşiniz aciliyeti olmadığı halde sırf biraz daha çok para kazanmak için elinizdeki zor biriktirdiğiniz parayı istemiş. Vermemek en doğal hakkınız.

Karı koca olmak har vurup harman savurmayı gerektirmez..

Birincisi neden kırmızı ve büyük punto ile yazdınız bana ateş püskürür gibi anlam veremedim
İkincisi yaşımın 37 olması işimin şehirdışı seyahatli olması sebebiyle çocuk istediğimiz için işimden ayrıldım
Üçüncüsü bekarlık eşyalarımla oturuyorum
4.sü emekilik yılımı doldurdum ilerde emekli maaşı alıcam ona yine yük olmuycam
5.si kanunda bile düğün takıları kadına verilir ben dokunmadım bakmadım saymadım sormadım bile
Evet dokunmasın çünkü o para çocuğumuzun yani onunda çocuğunun geleceği olacak çocuğu gelip baba para diye ağlamayacak ben emekli maaşı alınca kocam para diye ağlamıycam
Canımı da vereyimmi ?

Geçmişte ve ya hali hazırda çalışan buna alışmış kadın eşinden para isteyemiyor.Ben her ay esime maaşımı veriyorum(3000tl),Çalışırken ekdersimi kendime ayırirdım ve hazirandan beri ekdersim yok,su an cüzdanımda ki para o dönemden kalan para.Saka ile karışık bana maaşımdan harçlık verirmisin dedim,zamanında biriktirdiklerinden harca ,kredi kartı var onu kullan dedi!!Eve su getirttigimde,agdaciya gittiğimde kredi kartı kullanmak istemiyorum ben.Bu kisi çok iyi tanidigimi düşündüğüm,iki çocuk sahibi ettiğim,evlenince tüm birikimimi verdiğim kişi (68000 verdim, aldigimiz ev 195000 TL idi şimdi ev 330000 civari).Dedim ya canim ben en azindan ücretsiz izinden sonra yeniden işe donucem,senin tek guvencen bu para

Tabiki... yoksa marka çanta almayı bilmediğimizden mi? gönül ister en iyi mağzalardan marka giyinmek
Ama önümüzü arkamızı düşünüyoruz... doğrusunu biz yapıyoruz.
iphone telefonlarla gezipte cebinde dolmuş parası yemek parası olmayanları biliyorum ben
Eşinizde sizin gibi parayı idare etme işinde iyi olsaydı aynı yönde olsaydınız zaten bu gibi sorunlar çıkmazdı...
O yüzden herkes kendini bilecek... siz haklısınız sonuna kadar hak veriyorum.

Bunlari bile bile evlenmissiniz simdi ahlanip vahlanmaya ne gerek var. Boyle bir adamdan cocuk dusunuyorsunuz. Simdi hata sizde mi esiniz de mi bir dusunun.

Evet eşimde buna benzer davranıyordu canım evlenmeden önce ben herşeyi layığıyla yapıcam derken ben iyiniyet gösterdikçe tam tersi davranmaya başladı
Mesela hayatta eve para bırakıp gitmiyor neden çünkü benim param var onu bildiği için bende o kadar sene çalıştığım için alışkın değilim zaten
Yani bunlar bile beni rahatsız ederken birde bu birikimi hala dillendirmesi beni üzüyor

Bunlari bile bile evlenmissiniz simdi ahlanip vahlanmaya ne gerek var. Boyle bir adamdan cocuk dusunuyorsunuz. Simdi hata sizde mi esiniz de mi bir dusunun.
Bilerek evlenmedim evlenmeden konuştum diyorum
Birde görüşünüzü kabul etmeyince niye boşanın diyosunuz
Boşanmak kolay olsa internetten online evlenip boşanırız dimi
Ben ona bunu hangi yolla anlatayım diye sordum

O parayla ev alın yetiyorsa. Yatırım olur. Siz eşinizden daha iyi yönetiyorsunuz sanırım parayı. Vermeyin o sizin guvenceniz bence altınlarını vererek iyi niyetle gostermişsiniz. Eğer kendi parasıysa istediği gibi kullanma tasarrufu kadınındır. Hemen bi yatırım yapın bu para mevzusu aranızdan kalksın.

Teşekkür ederim..

Yorumum da bosanmakla ilgili hic bir yazi yok.
Kocanizi biz nerden bilelim bu ilk konu degil ki kocanizla ilgili daha once de acmissiniz orada millet fikir vermis demek ki ise yaramamis ki tekrar konu acma gereginde bulunmussunuz.
Benim en cok takildigim bu kadar sikeyetci oldugun birinden nasil cocuk dusunursun. Anladik sen hic bosanma tarafinda degilsin. Herkes bosan bosan demez evlilik kolay kurulmuyor ama kolayda surdurulmuyor.

Evet aynen bunu yaşıyorum haklısınız.. gelgitlerimde bu hareketleri yüzünden malesef..
Nasıl konuşulduysa ona göre hareket edilsin istiyorum ..
Boşanın yorumları oldu ama ben boşanmak için evlenmedim...
eşime bunu anlaması için nasıl davranmam gerekiyor diye yorum almak istedim sadece ..

Evet işte sürdürmek istiyorum ama hiçmi şikayet etmeyelim anlamadımki?
Buraya konu açan çoğu insan bulunduğu durumu iyileştirmek için ne yapabilirim demek için konu açıyor bunun adı ahlanıp vahlanmaksa size göre saygı duyarım..yorumunuz için teşekkürler

Size şöyle yapın böyle yapın diyemiyorum. Evlenmeden önce tanıdığınız kişi ile eşiniz ayni kişi değil gibi..Sanki konuşarak çözebileceğiniz bir konu değil gibi bu....siz daha çok yeni evlisiniz ,en güzel donemleriniz....ben 11 yıllık evliyim,toplamda 14 yıldır birlikteyim .
Allah a eşimi karşıma çıkardığı için sukrettigim günler de oldu,iki yıl nerdeyse kendimiz ile ilgili hiç konuşmadan yemek yiyip,çocukla ilgilenip ise gittiğim zamanlari da yaşadım.Umarim hakkinizda hayırlısı olur ama "eşinizin şansı sizin sanssizliginiz" olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…