Eşimin Beni Hep Haksız Görmesi

demolidem

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2022
48
18
18
32
Herkese merhaba, 5 yıllık evliyim ve 8 aylık hamileyim.
Eşimi bildim bileli ailesi hatalı bile olsa benı korumaz kollamaz. Sessiz kalır. Hatta benım hatalı oldugumu ima eden tavır ve sözlerde bulunur.
En son olayı kısaca özetleyeyim.
Teyzesi tüm sosyal medya mecralarından beni ve ailemi silip, kocamı arayıp BENİ NEDEN SİLMİŞLER diye yalan söyleyip ara bozmaya çalıştı.
Yaklaşık 2 sene oldu asla konuşmadım, görüşmedim. Ama kocam bunu yanlıslıkla yaptıgını söylüyor :) yalan söylemenin yanlıslıgı mı olur?
Aramızı bozmak için yapılan bi hareket ve yalandı.
Görüşmemeyi sürdürdüm. Taa ki düne kadar. Neymiş bebeğe battaniye almış. Kaynanamla gönderecekmiş.
Ya ben seninle görüşmüyorum. Bebeğime senin art niyetle yaptıgın hareketlere rağmen aldıgın herhangi birşeyi kullanır mıyım? Asla.

Ama eşim çoktan hediyeyi kabul etmiş :) bende annesine kabul etmemesini sıkıntı olacağını söylemesini istedim ve kıyamet koptu.
Evden ayrıldım ve ablamın yanına geldim. Hıc bir şekılde bana destek olmamasından beni kollamamasından ve hep benı haksız görmesinden yoruldum.
Bu arada tüm sülalesinin yaptıgı çogu şeye hep göz yumdum. Kücük düştüğüm anlar oldu yinede arkamdan duran bi eşim maalesef olmadı.

Hamileyim ama ayrılmayı düşünüyorum. Mutsuzken cocugumu bu ortamda nasıl mutlu yetiştirebilirim ki..
Bu arada son 1-2 senede az da olsa düzeldiğine inandıgım için bebek yapma kararı aldım. Ama ilk olayda yine aynı davrandı..

Haklısın. Söyleyecek, ekleyecek başka bir şey yok. Koskoca kadının bu akılla yaptığı şeye bak, ne ayıp. Bunu yapınca eline ne geçecekti acaba işte bunu çok merak ediyorum. Hamilesiniz de zaten kendinizi çok üzmeyin verilebilecek en mantıklı kararı vermişsiniz zaten.

Peki eşiniz hep böyleyken neden çocuk yaptınız, çocuk olunca düzelir diye mi düşündünüz?

Bu arada tüm sülalesinin yaptıgı çogu şeye hep göz yumdum. Kücük düştüğüm anlar oldu yinede arkamdan duran bi eşim maalesef olmadı.
5 yıl boyunca susarsan normal..
Goz yumarsan,küçük dustugun anlarda bile sesini çıkarmazsan göreceğin muamele bu olur.
Eşinin seni savunmasına gerek yok.
Öncelikle sen de bir bireysin.
Haksızlık olduğu vakit konusmaliydin.
Hep haksız olduğun imajını çizdin,sustukca sustun,göz yumdun ve en son bu oldu bak.
Kocan bile seni savunmak istemiyor.
Haklisayniz görmezden gelmeyin,kocanizin sizin hakkınızı savunmasını beklemeyin.
Burada çok pasif kaldığınız için hatalisiniz bence.
Ayrıca madem bu adam ailesi ile birlikte hareket edip hiç umursamiyor sizi :
Neden hâl böyleyken bir de çocuk yaptınız.

Bir erkeğin ailesi devlet tarafından psikopat seçilse bile erkek eşinden ailesi için laf duymak istemez. İsterse dünyanın en kötü insanları olsunlar malesef durum böyle.
Ben bunu anladığımdan beri içimden ne geliyorsa öyle davranıyorum. Eşimden beklerdim hep cevabını versin diye. Baktım sessiz kalıyor bende dedim ki bundan sonra ben cevaplarımı veririm madem sen veremiyorsun bana da karışamazsın o saatten sonra dedim. Sizin durum da küçük bi meseleymiş teyzesi kendi silip beni sildiler dediğinde onu arayıp teyze eşime böyle böyle demişsin biz seni niye silelim durduk yere? Diye yüzleşirdim. Battaniye olayında da gönderirse göndersin koyarım bi köşeye bende başkasına götürürüm kullanmak zorunda değilim. Ama böyle çıkış yapınca "bak işte teyzem yine büyüklük yapıp hediye göndermiş ama kabul etmiyor" diye düşüneceklerdir. Madem evlendik madem çocuk yaptık evlilik idare işidir zaten. Eşinle başka şekillerde sorunun yoksa teyzesi için ayrılmaya kalkmak komik olabilir. Ha diyorsan eşimi çok da sevmiyordum bahane arıyordum diye o zaman senin kararın. Misal bende evlendiğimde küs olduğum bi akrabam hediye göndermişti annemin hatrına sanırım. Bende hiç lafını yapmadım aldım köşeye koydum bi komşumuz çeyiz sermişti ona götürdüm hediye olarak. Bu gibi durumları böyle fırsata çevirirsen seninde başın ağrımaz. Tabi geçinmeye gönlün varsa.

Peki eşiniz hep böyleyken neden çocuk yaptınız, çocuk olunca düzelir diye mi düşündünüz?
Aslında bunun cevabını yazmıstım. 1-2 senedir düzelmişti. Pişmandı ve dikkat ediyordu. Hamileliğim boyunca en büyük yardımcımdı. İnanın insan olarak cok iyi biri ama ailesi..

O kadar haklısın ki. Ama 5 yılın verdiği birikmişlikle patladım. Eşimi cok seviyorum. Ama o bana bu sekılde hep değersiz hissettirdi bu konularda. Ben bu deveyi güdemeyeceğim galiba..

Üzgünüm, eşimi seviyorum. Ailesi uzak olsa inanın herşey bambaska olurdu.

Ya şu erkeklerin eş ve aile arasındaki çizgiyi anlayamamaları çok üzücü gerçekten. Peki eşinize bu durumu dile getirdiniz mi? Hiçbir zaman arkamda durmuyorsun gibi
Çoook dile getirdim. Ağlayarak. Bazen ciddi. Ama cok konuştum. Öyle bişey olmadıgını iddia etti. Ama ne yaşadıgımı ben biliyorum elbette.

O kadar haklısın ki. Ama 5 yılın verdiği birikmişlikle patladım. Eşimi cok seviyorum. Ama o bana bu sekılde hep değersiz hissettirdi bu konularda. Ben bu deveyi güdemeyeceğim galiba..
Bence fevri davranma
en azından bi 10 gün kafanı dinle
iletişim kurma mesaj atıp konuştukça kavga büyür uzar
Bırak aklı başına gelsin özlesin sessiz kal
Yanına gelirse de konuşursun 5 yıl boyunca arkamda durmadın fikirlerime saygı duymadın bundan sonra da böyle olacaksan dönmycem dersin
Ama evlilikte politik olmak çok önemli
Misal bebek doğunca kv şöyle yap böyle yap derse tamam de geç kendi bildiğini yap
Evet senin dediğin de doğru ama ben şöyle yapmayı tercih ediyorum de geç
Tamam sonra dediğin gibi yaparım de geçiştir
Eşine dersen annen herşeye karışıyor birşey de falan filan yine aynı durumlar oluşur
kısacası he de geç kendi bildiğini yap sabit fikirli insanlara laf anlatamazsın bu hayatta

Evi terkettiğinizde eşiniz ne yaptı? Ablanızdasınız şimdi sanırım, affedilmeye çabalıyor mu?

Şu dediğiniz anlayışın yüzde ellisi yeterli bence ya. Tamamen böyle yapınca bazı insanlar üstüne çıkıp tepiniyor resmen . Bence insan ben fikrim bu böyle yapmayı tercih ediyorum diyebilmeli . Yoksa gelen vuruyor giden vuruyor

Bende önceden hayır ben böyle istiyorum derdim ne anlayışsızlığım kaldı ne büyükleri hiçe saymam kaldı :) bende yolunu buldum he hö diyip geçiyorum sonra neden öyle yapmadın hani yapcaktın dediklerinde o zaman hayır deseydim 2 saat ağız dalaşına girecektik ben kendi bildiğimi okurum bilirsin diyip geçiyorum hem kendi istediğim oluyor hem de zaman aşımına uğradığı için sıcak tepki veremiyorlar güzel oluyor öyle

Siz ama sonrasında cevabı o kadar güzel veriyormuşsunuz ki zatsn hevesleri kaçıyordur yapmadığınızi bilmeleri önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…