- 12 Temmuz 2006
- 56.297
- 216.592
- 1.223
- 52
Çocukken yaşadıklarınız, anne olmak için verdiğiniz mücadele psikolojik olarak sizi çok yıpratıyor belli ki, hemcinsiniz olarak ben sizi anlıyorum her zaman her konuya mantıkla yaklaşılmıyor duygusal yanımızda ağır basıyor, bu sebeple kardeşinizle dertleşmenizi garipsemiyorum ama konuyu eşiniz açısından ele alınca da, eşiniz tedavi sürecini kimseye söylemeyeceğiz diye ortak bir karar aldık, eflaak ortak kararımıza uymadı olarak bakıyor bu duruma, onun cephesinden bakınca ortada beraber alınmış bir karar var, bu ortak karara uymayan eşiniz olsaydı annesine veya kardeşine anlatsaydı, anlattığı aile üyesi sizi arasaydı eşinizle benzer tepkiler gösterirdiniz bence.çok doğru ama ben bu konular açılınca aglıyorum nıye bılmıyorum terapistle görüştüğümüzde bilinç altımda yatan cocukken tacız edılmenın verdıgı bı travma çıktı kadın olmaktan üremekten ve cocuk sahıbı olmanın kötu olduguna kendımı şartlamış olabılecegımı konustuk bunun uzerıne gıttık . biz üzerine gıttıkçe de anneme duydugum öfke çıktı. annem iyi bır anne olsaydı calısmasaydı ben tacız edılmezdım annem ıyı bır anne olsaydı kız kardesıme benden ıyı bakardı dıye anneme onun anneliğine duydugum öfke yüzünden kendı benliğime anne olmaya karşı bir gard alıyorum çok ıstıyorum ama çok istediğim şeyi de yine ben engelliyorum. bunları paylaşırken bıle ağlıyorum üzülüyorum her terapi sonrası travmalarımı taze yasıyorum. eşimde ne kadar zorlu süreçlerden geçtiğimi biliyor. o ıstıyor kı soylemeyelım dedık soylemeyecktık verdiğin söz tutmadın dıyor suçluyor hak verıyorum tutmam gerekırdı ama buna kızmak yerıne aynı süreçten geçiyoruz benı en ıyı onun anlamasını beklerdım. bana kızmak için konusmanın sonlanmasını beklemek yerıne bana zarf atıp yalancı konumuna sokması yerıne dırek sorsa belkı bu kadar kötü hiisettmezdim zaten kötü oldup anlattıgımın farkındasın benı daha da köşeye sıkıştırıp yalanımı dinlemek yerıne senınle bı seyler konusabılır mıyız neden bırbırımıze verdıgımız sözü tutmadın sebebı neydı deyıp sorsa belkı bu dıyologlar yasanmazdı bende dırek kardesımle konustum dayanamadım deyıp açık sözlü olsam bunları yaşamayacaktık belki de
Her ikinizde hem haklısınız hem de haksızsınız, siz haklısınız duygularınızı rahatça anlatıp gözyaşlarınız boğazınızda düğüm düğüm olmadan ağlamak istiyorsunuz, eşiniz haklı birlikte bir karar verdiniz ama bu karara o uydu siz uymadınız.
Siz haksızsınız böyle duygu yoğunluğu yaşanacak bir süreçle alakalı kendinizi zorlayacak kararlar almamalıydınız, eşiniz haksız evet ortak bir karar verildi ama çiftler “bazı” ortak kararlarda birbirine esnek ve hoşgörülü olabilir.
Son düzenleme: