• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bana sormadan yatırım yapması

Hayır kesinlikle beni kısıtlamaz o konuda hakkını yiyemem de ben kendimi kısıtlanmış gibi hissediyorum. Adamın kafası bu şekilde çalışıyor maalesef. Her ay kenara attığım altınlarım var çok bir meblağ tutmaz ama onu bile alıp bana arsa tarla almak istiyor. Valla zarar edersin böyle beni dinle diye beni bile tarla almaya ikna etme çabalarında :)
Akıllı adam kesinlikle

Strese girecek hiçbir durum yok gibi. Yatırım yapması çok iyi ve mantıklı, zaman ayırma konusunda da konuşursunuz, işlere ayıracağı zamanla size ve ailesine ayıracağı zamanı ayarlar, borca da batmazsınız giderleri duruma göre ayarlamıştır zaten. İçiniz ferah olsun.

İyi akşamlar herkese. Eşim son birkaç yıldır arsa, tarla vs alımları yapıyor. Önceleri bakarken, araştırırken haber veriyordu. Ben de genellikle olumsuz fikir beyan etmiyordum ya da hiç karışmıyordum. Ancak son bir yıldır, artık yeni bir yatırım yapmasını istemiyorum çünkü iş aldığı toprağı işlemeye, ağaç dikmeye dönmeye başladı. En son 1 ay önce 25 dönüm bir tarla aldı ve bana aldıktan sonra haber verdi. Bu durum beni kızdırdı ve bir hafta aramız bozuktu.

Sonra bu tarlaya kepçe soktu 1 hafta sürer dedikleri iş bugün 11. gün ve hala bitmedi. Zeytin fidanları sipariş verildi vs derken çok çok masraflı bir yatırıma dönüştü. Bu esnada geçen hafta buraya yakın bir yerden 35 dönüm bir tarla daha almış ve ona da zeytin dikmeyi planlıyor. Ve bundan da daha yeni haberim oldu.

Açıkçası maddi sıkıntımız yok ama ben yeni yatırım vs istemiyorum. Hem elimizde avucumuzda ne varsa bu tarlalara döküyoruz. Bu harcamalar için kredi çekmesi gerekecek ve ben borç istemiyorum. 41 yaşındayım ve bu yaştan sonra kredi borçları ile uğraşmak istemiyorum. Bir de haftasonu ya Cumartesi ya da Pazarı bu işe ayırıyor. Görüşmeler yapıyor vs. Ailece geçireceğimiz vakitten çalıyor gibi hissediyorum. Kaldı ki tüm bunlar için benden onay almadı ki razı olayım. Eşimse çocuklar için güzel yatırımlar bunlar ileride çok rahat edecekler diyor.

Bu arada eşim mühendis ben öğretmenim. Yani tarımla toprakla ne işimiz ne tecrübemiz var. Siz olsanız nasıl davranırdınız?
Mantıklı yatırımlar ve girişimlerde bulunduğu için ben de kızamadım.
Ama tabii ki ortak karar almakta fayda var, sonuçta aile bütçesi ile alakalı bir durum.
Biraz akışına bırakın derim, burada ne dertler var, insanlar kumar borçları ile ne hallere geliyorlar.
En azından sizin eşiniz çocuklarının geleceğini inşa etmek için uğraşıyor. Öyle düşünün.

Borç zor bu zamanda, o yüzden kredi çekmek gerekecek olan hususlar ve diğer konular hakkında eşiniz ile oturup konuşmanız ve fikirlerinizi onunla paylaşmanız gerek.
Sizin kafanızdan geçenleri o tahmin edemez, o yüzden tartışmak yerine ılımlı şekilde konuşarak çözülemeyecek şeyler değil.

İyi akşamlar herkese. Eşim son birkaç yıldır arsa, tarla vs alımları yapıyor. Önceleri bakarken, araştırırken haber veriyordu. Ben de genellikle olumsuz fikir beyan etmiyordum ya da hiç karışmıyordum. Ancak son bir yıldır, artık yeni bir yatırım yapmasını istemiyorum çünkü iş aldığı toprağı işlemeye, ağaç dikmeye dönmeye başladı. En son 1 ay önce 25 dönüm bir tarla aldı ve bana aldıktan sonra haber verdi. Bu durum beni kızdırdı ve bir hafta aramız bozuktu.

Sonra bu tarlaya kepçe soktu 1 hafta sürer dedikleri iş bugün 11. gün ve hala bitmedi. Zeytin fidanları sipariş verildi vs derken çok çok masraflı bir yatırıma dönüştü. Bu esnada geçen hafta buraya yakın bir yerden 35 dönüm bir tarla daha almış ve ona da zeytin dikmeyi planlıyor. Ve bundan da daha yeni haberim oldu.

Açıkçası maddi sıkıntımız yok ama ben yeni yatırım vs istemiyorum. Hem elimizde avucumuzda ne varsa bu tarlalara döküyoruz. Bu harcamalar için kredi çekmesi gerekecek ve ben borç istemiyorum. 41 yaşındayım ve bu yaştan sonra kredi borçları ile uğraşmak istemiyorum. Bir de haftasonu ya Cumartesi ya da Pazarı bu işe ayırıyor. Görüşmeler yapıyor vs. Ailece geçireceğimiz vakitten çalıyor gibi hissediyorum. Kaldı ki tüm bunlar için benden onay almadı ki razı olayım. Eşimse çocuklar için güzel yatırımlar bunlar ileride çok rahat edecekler diyor.

Bu arada eşim mühendis ben öğretmenim. Yani tarımla toprakla ne işimiz ne tecrübemiz var. Siz olsanız nasıl davranırdınız?
Eşin daha önce sana söylemiş yorumsuz kalmışsın,belki bu yüzden artık söylemiyordur?
Değil çocukların,çocuklarının torunları bile rahat eder şuan bi zeytinlik ne kadar kar ettiriyor biliyor musun. 😅
Eşine çokta kızma güzel iş yapıyor. Sizi düşünüyor.

Konu benim gozumde akilli adam akilli yatirim yapmis ayrica soyle bir durumu daha var, ekilebilir arazilerle ilgili yasa degisti, bilmem kac yil ekilmedigi taktirde imara aciliyor ki bu cocuklarimizin geleceginin tehlikede oldugunu da gosteriyor.

3.dunya savasi (Trump ve Zelenskiy cikarmazsa) su kaynaklarının yetersizligi ve kitlik yuzunden cikacak, konjonktur bunu gosteriyor, su anda tum doga kaynakli ideolojiler diyor ki, arsa alin ekim yapin, cocuklarimizin gelecegi buna bagli.

Evet esiniz elbette size danışmaliydi, cunku evli olmak budur ama son kertede kumara yatirmiyor, hem sizin hem cocuklarin gelecegini koruyan yatirimlar bunlar.

Hatta ve hatta hepimizin gelecegini koruyan yatirimlar, sizin yerinizde olsam bu yatırımlardan mutlu olurum ve esimi desteklerim ki daha da arkamdan is cevirmek zorunda hissetmesin. Evet herkes tarla islerinden hoslanmaz, elinden de gelmez ama tarla almak ve ekim yapmak hem akilci hem de gelecege yonelik bi yatırım oldugu icin mutlaka desteklenmelidir.

Esinize kendi adima, ekilebilir arazilerimize gosterdigi ozen ve onem icin tesekkur ediyorum.

Size sormadan yapması hoş değil tabi, sonuçta ailesiniz,ortak ksrar şart. Ancak hayır diyeceğinizi bildiği için sormamayı tercih etmiş belli ki. Böyle bir yatırımı eşim yapsa, her haftasonumu o arazilerde geçirirsim gibi geliyor. Özellikle de zeytin olması beni ekstra heveslendirirdi sanırım çünkü zeytin çok kıymetli. Siz de çocuklarınızı alıp eşinizle bu süreçte orada vakit geçirmeyi deneseniz? Hem doğada olmak çocuklara çok iyi gelir bence. Evde yapabileceğiniz bir çok etkinlikten daha faydalı olabilir.

Ben sizin yerinizde olsam mutlu olurdum, ne güzel hem çocuklar içinde çok güzel bir yatırım.
Niye kızdığınızı anlamadım, eğer sizin fikrinizi sormadığı için kızıyorsanız muhtemelen nasıl tepki vereceğinizi tahmin ettiği için sormamıştır.

Haftasonları bırakın ne yaparsa yapsın, sonuçta bu işi her hafta yapmaz sanırım belirli dönemlerde gider sonra biter elbette. Hayırlı olsun zeytinliğiniz.

Yatırım iyi de gelecek kaygısıyla gününü kaybedenlere acıyorum.Hele çocuklar için bırakılan mirasa Allah razı olsun diyen duymadım. Genelde kardeşlerin arasını açıyor.
Ben çocuklara her zaman diyorum,okumanız için elimden geleni yaparım,benden para,ev,araba mirası beklemeyin,çalışın kendiniz kazanın diyorum.Bize bırakan olmadı,çok şükür her şeyimiz var,kendi kazancın daha kıymetli,kimseye minnet duymuyorsun en azından.

Yatırım iyi de gelecek kaygısıyla gününü kaybedenlere acıyorum.Hele çocuklar için bırakılan mirasa Allah razı olsun diyen duymadım. Genelde kardeşlerin arasını açıyor.
Ben çocuklara her zaman diyorum,okumanız için elimden geleni yaparım,benden para,ev,araba mirası beklemeyin,çalışın kendiniz kazanın diyorum.Bize bırakan olmadı,çok şükür her şeyimiz var,kendi kazancın daha kıymetli,kimseye minnet duymuyorsun en azından.
katıldığım yerler var. avrupa ulkelerinde insanlar evlerini piyasanin bir tık altina satiyorlarmis. yani evin ederi 300.000 euroysa evi 220.000 euroya satiyorsun. sen ölene kadar ev senin, öldükten sonra sana bu parayi odeyen kisi aliyor. sen de ömrünün son demlerinde eline gecen bu toplu parayla ister ulke ulke geziyorsun, ister hayallerini gerceklestiriyorsun :))
benim de aklima gelmiyor degil:) bizim ulkemizde insanlar cocuklarina ev arsa miras birakiyor, hastane zamanı geldiginde yakar top gibi o ona atiyor o ona. hele ki ozel hastane - evde yatili bakici falan olacaksa komple yük oluyorsun. cocuguna olmasa da damadina, gelinine. oysa bu sistemde tut en güzelinden bakiciyi oyalansin her gun seninle. kimseye minnet de etmiyorsun:))

Kararsız kaldığım bir konu oldu. Öncelikle benden habersiz eşim hiçbir şey alamaz. Yani isterse dünyanın en karlı işi olsun yine yapamaz. Bir de bana önceden plan vermesi lazım, şu kadar zaman ayiracagim ama sonunda böyle bir fayda olacak diye. O süreçte çocukların tüm yükü bende olacak sonuçta, fikrimi alması lazım. Psikolojik olarak ben uygun muyum, çocuklar uygun mu?
Diğer yandan da 3 çocuk az değil, yatırım sart. Yalnız bu işin sonu yok ki, nerede duracak bu adam? Bir yerde yazılmış torunların bile hayatı kurtulur diye de ohoo benim gençliğim gitmiş bana ne torundan😅 siz en iyisi bi oturup konusun, şu şu kadar bir hedefimiz olsun ona ulaşınca aileyle vakit geçirme işine önem ver diyin. Cocuklar büyüyor, bu yaşları geri gelmeyecek. Gerekirse biraz ara verip emeklilikte de hobi olarak devam eder. O yaşlarda insanı diri tutar böyle şeyler.

Şu sitede 10 yıldır gördüğüm duyduğum kocalar içinde en alfası budur sanırım...

Hem finansal ve stratejik zekasi yüksek , hem ailesine sadık, hem çalışkan, hem ileri görüşlü,hem de belli ki sosyal ve psikolojik olarak da çok güçlü bir adam...

"Baba" dedigin işte tam böyle olur...

Kaç çocuğun var bilmiyorum bacım, ama hevesin varsa bu adamdan hiç korkmadan daha doğur derim , senin de çocuklarının da sırtı kolay kolay yere gelmez...

Son düzenleme:
İlk defa karısina sormadan yatırım yapan bu adama kizamadim. Ben ve eşimde mühendisisiz bizim de var böyle değişik hayallerimiz. Bence zeytin ekmek bir ulkeye yapılacak en güzel yatirimlardan biri hem çocuklar için hem geleceğimiz için enişte beyi tebrik ederim .

Bir derdim varda dört yıl sonra ilk defa bir enisteyi tebrik ettim .🤣🤣

Birde genel olarak sanırım mühendislerin böyle hayalleri oluyor . Benim eşim de şimdiki işinden önce süt ürünleri fabrikalarının projelerini yapıyordu bazen yaz aksamlari oturur çiftlik kurarız . Ben diyorum ki sen eskiden yaşasan derebeyi olurdun herhalde 🤣🤣 köy hayatını hiç yaşamadım ama düşününce bana çok güzel geliyor uzalardaan

Back