Eşimin Arkadaşları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu eşinizin arkadaşları değil sizin kendi içinizde yetersiz hissetmeniz.
Hayatınizda elle tutulur bir şey olmadığı için dış görünüşe fazla anlam yüklemeye başlamışsınız.
5 yıl sınav hazırlığı için çok uzun bir süre değil mi? Olmuyorsa özel sektör ve hatta başka alanlar denemeyi tercih edebilirdiniz.
İçinde bulunduğunuz ruh hali eşinizle ilişkinize de yansır.
Kendisini aklından geçmeyen şeyleri düşünmeye, hissettirmeye sebep olur bu işe yaramayan insan ruh haliniz.
Bu sene de sınavı deneyip hayatınıza başka bir yerden başlayın derim.
Daha aktif, kendinizi iyi hissedeceginiz şeyler yapmak her anlamda iyi gelir size.

Bence siz ders çalışmaktan bunalmış bi vaziyette çıkınca arkadaşı enerjin yok manasında demiştir. Kaldı ki o sizi güzel bulsa ne bulmasa ne. Eşinize sorsak eminim o da sizin onu övdüğünüz gibi sayfalarca methiyeler düzer. Eşiniz sizi sevmiş siz de kendinizi sevin. Bu ruh halinden kurtulun. Hem herkes adriana lima olmak zorunda değil. Eşiniz de bi brad pitt değildir eminim 😅 Allah mutluluğunuzu daim etsin. Kendinize gelin.

Şu mesajınızdan bile ne kadar kibar, donanımlı biri olduğunuz belli oluyor. Bence kesinlikle derneklere, toplantılara yeniden başlamalısınız. Size iyi gelecek. Evde duran herkes depresyona giriyor. İnsan içine karışmamız şart 💐
Ben de öyle düşünüyorum fakat şu an bunu yapabileceğimiz bir şehirde yaşamıyoruz. Üç sene kadar önce majör depresyon tanısı almıştım atanamadığım için çok büyük bir depresyona girmiştim aynı zamanda yaygın anksiyete teşhisi de koyulmuştu ilaç kullandım sonrasında toparlayınca doktor yavaş yavaş keselim dedi ve bıraktım. Şu an tekrar bir depresyonun içine sürüklenmek istemiyorum insan sosyal bir varlık dolayısıyla evde durmak tabiatımıza ters hele ki benim gibi biri için. Gerçekten köşeye sıkışmış hissediyorum, yorumunuz için teşekkür ederim

Ben de öyle düşünüyorum fakat şu an bunu yapabileceğimiz bir şehirde yaşamıyoruz. Üç sene kadar önce majör depresyon tanısı almıştım atanamadığım için çok büyük bir depresyona girmiştim aynı zamanda yaygın anksiyete teşhisi de koyulmuştu ilaç kullandım sonrasında toparlayınca doktor yavaş yavaş keselim dedi ve bıraktım. Şu an tekrar bir depresyonun içine sürüklenmek istemiyorum insan sosyal bir varlık dolayısıyla evde durmak tabiatımıza ters hele ki benim gibi biri için. Gerçekten köşeye sıkışmış hissediyorum, yorumunuz için teşekkür ederim
Özel ders vermeyi düşündünüz mü?

Konu eşinizin arkadaşları değil sizin kendi içinizde yetersiz hissetmeniz.
Hayatınizda elle tutulur bir şey olmadığı için dış görünüşe fazla anlam yüklemeye başlamışsınız.
5 yıl sınav hazırlığı için çok uzun bir süre değil mi? Olmuyorsa özel sektör ve hatta başka alanlar denemeyi tercih edebilirdiniz.
İçinde bulunduğunuz ruh hali eşinizle ilişkinize de yansır.
Kendisini aklından geçmeyen şeyleri düşünmeye, hissettirmeye sebep olur bu işe yaramayan insan ruh haliniz.
Bu sene de sınavı deneyip hayatınıza başka bir yerden başlayın derim.
Daha aktif, kendinizi iyi hissedeceginiz şeyler yapmak her anlamda iyi gelir size.
Daha önce özel sektörü denedim iki ayda bir maaş aldığım bazen hiç almadığım dönemler oldu emeğim sömürüldüğü için de yeniden sınava hazırlanmaya başladım. Başka bir sene emlakçılık yapmayı denedim ilkelerimle bağdaşmayan şeyler yaşandı çalıştığım ofiste o yüzden yeniden ayrılıp tekrar sınava hazırlanmaya başladım. Psikolojide Zeigarnik etkisi diye bir şey vardır beyin bir şeyleri yarım bırakmanıza müsaade etmez yaptığınız işi tamamlamanız gerekir. Bende de durum bu sürekli başka şeyler deneyip yarım bıraktığım sınava hazırlık sürecine tekrar döndüm sürekli başa sardım ama arada farklı işler de yaptım emin olun beni mutlu etselerdi kendimi çıkmazda hissettiğim bu sınavın kollarına defalarca kez bırakmazdım

Arkadaşlar merhaba, daha önce foruma üye değildim ama üyelerin yazılarını takip ederdim bu sefer ben kendimle ilgili bir derdimi paylaşmak için ilk kez yazıyorum. Ben 5 senedir atanamayan bir öğretmenim, eşimle severek 10 senelik sevgililik sonrası evlendik, eşim beni Allah'a çok şükür çok sever, sayar ve beğenir. En bakımsız halimle bile güzel göründüğümü söyler hatta makyaj yapmamı hiç istemez. Ama ben ne yazık ki eşimin beni gördüğü gibi değilim. Eşim inanılmaz yakışıklı bir adam saçları simsiyah, bembeyaz bir teni var, gözleri kopkuyu mavi okyanus mavisi gibi, boyu uzun değil ama fiziği orantılı ve çok yetenekli bir adam el becerisi çok gelişmiştir, aşırı güzel yemek yapar, hemen hemen her şeyi tamir edebilir, kendisi Türkiye'de çok nadir bulunan bir mesleğe sahip -bunu söylemek istemiyorum çünkü kendi kimliğim açığa çıkar arkadaşlarım okursa direkt anlarlar- bense onun tam tersiyim yeteneksiz biriyim hayattaki tek yeteneğim iyi yemek yapıyor olmam, atanamadığımı zaten belirtmiştim, kendimi de güzel bulan biri değilimdir hiçbir zaman öyle bulmadım. Buraya kadar bir profil çizmek için anlattım şimdi derdime geliyorum. Bugün evimize eşimin bir arkadaşı geldi ben o sırada ders çalışıyordum eşim de yemek yapıyordu bundan öncesinde aynı arkadaşını iftar yemeğine davet ettiğimizde yemekleri ben yapmıştım ama bu sefer eşim sen dersini çalış ben yaparım dediği için yapmadım. Ben bu arkadaşını ilk kez görmedim kişilik olarak içinde ne varsa düşündüğünü direkt söyleyen bir insan kötü biri değil ama bugün inanılmaz canımı sıktı. Odadan dışarı çıktım hoş geldin demek için "hoş geldin X, nasılsın?" dedim "ben iyiyim de sen kötü gibisin" dedi. Nasıl yani dedim ölü gibisin dedi. Zaten kendini beğenmeyen çirkin bulan biriyim bir de eşimin arkadaşı böyle söyledi diye şimdi hepten çirkin hissediyorum eşim ben tekrar içeri geçtiğimde kendisiyle konuşmuş evin içinde tekrar karşılaştığımızda "yüzüne renk gelmiş ya mutfağın ışığı sarı ya ondan öyle gördüm herhalde" dedi ama ben eşimin kendisini ikaz ettiğini anladım. Ben yıllardır ders çalıştığım için -bir de hiç kolay bir hayatım olmadı çocukluğumdan beri hep dertle kederle büyüdüm azımsanamayacak kadar büyük dertlerdi bunlar- çöktüm ve bu yüzden eşime kemdimi yakıştırmıyorum biliyorum arkadaşları da beni ona yakıştırmıyorlar. Estetik yaptırmaktan çok korkuyorum hem anestezi korkum var hem de dinen doğru olmadığını düşünüyorum biraz İslami hassasiyetleri olan biriyim. Ben ne yapabilirim hakikten çok bunaldım böyle hissetmekten sizce eşimle bu durumu konuşmalı mıyım ?
Canım eminim çok güzelsindir, hiç öyle moralini bozma güzel değilim diye, kolay mı senelerce oku, kpss çalış emek ver stresli süreçler..
insan sevdiğini çok başka bir yerden görüyor inan, nasıl övmüşsün eşini sevdiğin için emin ol onun da söyledikleri doğru, senin onu gördüğün yerden görüyor eşin de seni.

Başkalarının söylediklerine kulak asma hiç, kendin için yap her ne yapacaksan. Kendini sevmekle başla, hiç kolay değil zamanla oluyor. Ben bir çift aşamalı cilt temizliği, nemlendirici, göz kremi sürme rutinini 3 yılda oturttum. O kadar kendi için bir şey yapmayan biriydim. Tek tavsiyem asla kendinden vazgeçme, kendini erteleme.

Ne güzel esinizi övmüşsünüz ki ben boyuyla posuyla ilgilenmedim ince detaylara size yaklaşımina baktim cok duzgun karakter gibi geldi. Simdi eşinize sorsak sizin hakkınızda bir sürü övgü dolu cümle kullanır eminim. Insan en acimasiz kendini elestirir bazen. Arada böyle hisler olur ama kendinize haksızlık etmeyin. Mutlu olmak bile yeterli ışıl ışıl parlamak için başka hiçbir fiziksel özelliğe bile gerek yok.

Biraz kendinize zaman ayırın, simdi mesela güzel bir kişisel bakım yapin uzun uzun aşırı iyi hissettiriyor. Bir kuaföre gidin, disarda güzel vakit geçirin. Neyi seviyorsanız onu hobi haline getirip kendinizi gelistirebilirsiniz. Zaten ders çalışıyorsunuz Umarim atanirsiniz ve o zaman çok hafiflersiniz.
Cok depresif hissediyorsaniz da ayrıca bir yardim alın.
Kimse mükemmel değil kimse. Simdi otursam kendim hakkında 40 kusue sayarım ohoo😁
Klasik ama öz kusurlarımizla güzeliz. Sadece mutlu hissetmeye ihtiyacınız var. Bu da sizin elinizde.

Çok güzelsiniz her biriniz vakit bu dünyadaki en kıymetli hazinedir bana vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim her birinizin evlerine konuk olmuş gibi hissettim. Şu an eşimin beni görmeyeceği bir yerde oturup ağlıyorum hatta. İnsan bazen tanımadığı insanların fikirlerine daha çok ihtiyaç duyuyor ben de öyle bir dönemdeyim. Şu an hissettiğim duygunun yetersizlik duygusu olduğunu biliyorum, asıl üzerine eğilmem gereken konunun bu olduğunu da ama inanın bu sorunu çözmek için insanın önce kendisini sevmesi gerekiyor ve ben bu dünyada bunu yapabileceğime asla ihtimal vermiyorum. Fakat deneyeceğim yazdıklarınızı okuduktan sonra terapi almam gerektiğini fark ettim

Ama ben ne yazık ki eşimin beni gördüğü gibi değilim. Eşim inanılmaz yakışıklı bir adam saçları simsiyah, bembeyaz bir teni var, gözleri kopkuyu mavi okyanus mavisi gibi, boyu uzun değil ama fiziği orantılı
ben belki eşinizin görsem bir daha bakmam bile. bu işler göreceli. mesela ben herkese yakışıklı gelen, herkesin yakışıklı bulduğu düşünülen tiplerden çok itilirim. küçük bey gibi o ne be diye düşünürüm. herkesin tarzı farklı ve güzellik sevenin gözündedir. mesele tip değil enerjisidir. tanıdıktan sonra da karakteridir. bi insanın karakterini sevmek ise ne güzel hiç geçmez, eskimez. eşiniz sizi her anlamda sevmiş buraya kadar okuduğuma göre. ne mutlu size. böyle düşünmeyi bırakın.

Yaa canım ilk olarak şunu söyliyeyim sevmek bambaşka birsey güzelliğe dayalı birsey değil esin seni seviyor o sevginin sana özgüven vermesi gerekir demek ki sevilecek bir insanmışsın ne güzel bak kendimden örnek vereyim ben baya güzel bir kızım gerci şuan şişkoyum bende kendimi beğenmiyorum ama zayfken etrafımdakiler bebek gibisin derdi bi bakan döner bi daha bakardı ama benim sevdiğim beni sevmedi ki deli gibi aşıktım demekki sevilecek,evlenilecek biri değilmişim hatta sırf bu yüzden aşağılandığım bile oldu. Yani sevilmiyorum diye dalga gecen,can yakan insanlar tanıdım ki sen düşün ne kadar üzüldüğümü zamanla ben de kabul ettim sevilmediğimi şuan yalnızım meselâ aşkından öldüğüm adamın umrunda bile değilim😔şimdi dön kendine şunu söyle sevilmişsin,istenmişsin güzellik önemli miymiş sence bak benim halime? Ay birde estetik diyorsun yapma Allah aşkına bak ne güzel dini hassasiyeti olan bir insansın belki de burdan sınanıyorsun gerek var mı sence? Bir de ben şunu çok gördüm aura meselesi herşey kendimi övmek için söylemiyorum ama ben gerçekten güzel bir kızım estetiğim yok ama sıfıra sıfır elde var yine sıfır..Bi tanıdığım var mesela kadın 42 yasında çirkin bence ama bir aurası var dişil enerji tavan yemin ederim ortama girince ben yanında sönük kal8yorum . Yani herseyi güzelliğe bağlama o kadar güzeldim evde kaldım şuan bildiğin🤣 birde üstüne hasta oldum evde oturuyorum şuan anlatabildim mi bir de kısmet meselesi bak ne kadar talihliymişsin...O bahsettiğim kadın 2.evliliğini yaptı dünya turuna çıktı neyle? Aurasıyla sana tavsiyem dişil enerjini yükseltecek ne varsa onu yap
Ben kimse tarafından çirkin muamelesi gören biri değildim ki zaten bundan öncesinde 🥲 Beni de çok öven insanlar oldu güzellik konusunda ama inanın ben hiçbir zaman onlara inanmadım, güzelliğin çok da bir işe yaradığını düşünmezdim çünkü benim için önemli olan dış güzellik değildi. Biz eşimle arkadaştık ilk başta onun da dış güzelliğinden etkilenmedim kaldı ki ergenliğimden beri de kimsenin dış güzelliği hakkında yorum yapan biri değilimdir ortamda böyle konular geçtiğinde Allah herkesi güzel yaratmış önemli olan güzel işler yapabilmek derim ama bugün bu olan olaya takıldım. Yoksa nikahmızda eşimin akrabaları eşimi köşeye çekip bu zamanda düğün yapmak yerine o parayla bağış yapacak üstüne de bu kadar güzel olacak bir kız bulamazsın sakın bu kızı üzeyim deme demişler. Bunu bana eşimin kuzeni söyledi

"ben iyiyim de sen kötü gibisin"
adam tipinle ilgili bir şey dememiş sen o konuya takık olduğun için konuyu oraya bağlamışsın. adam nereden bilsin öyle anlayacağını? kendine bakım yapıp iyi hissetmeye çalış önemli olan nasıl hissettiğin. düşünce biçimini değiştirip kendini farklı görmen lazım. ben keyfi olarak estetiğe karşıyım dini sebepten değil. ama bu benim kendi düşüncem kimseye vay olamazsın demem. herkesin kendine has bir özelliği olduğunu düşünüyorum. o özelliklerini görsen keşke.

ben belki eşinizin görsem bir daha bakmam bile. bu işler göreceli. mesela ben herkese yakışıklı gelen, herkesin yakışıklı bulduğu düşünülen tiplerden çok itilirim. küçük bey gibi o ne be diye düşünürüm. herkesin tarzı farklı ve güzellik sevenin gözündedir. mesele tip değil enerjisidir. tanıdıktan sonra da karakteridir. bi insanın karakterini sevmek ise ne güzel hiç geçmez, eskimez. eşiniz sizi her anlamda sevmiş buraya kadar okuduğuma göre. ne mutlu size. böyle düşünmeyi bırakın.
Hah işte bizim sevgimiz bunun üzerine dayanıyor biz eşimle arkadaştık ne o benim ne de ben onun güzelliğinden etkilendik ikimiz de birbirimizi daha da tanıdıkça aşık oluvermiş bulduk kendimizi. Eşim de benim gibidir biz 2023 yılında evlendik düğün yapacaktık ama deprem olduğu için yapmaktan vazgeçip o parayla bağış yapmak istedik ben gelinliğimi gardropstan 1300 TL gibi komik bir fiyata satın aldım. Böyle insanlarız ikimiz de bunu söylemek istemezdim aslında ama burada kimliğim belli olmadığı için söyledim

Ölü gibi demişse yorgun bitkin biri aklımıza gelir. Çirkin değil.

5 yıl uzun bir süre. İlkokul öğrencilerine ödev de yaptırabilirsiniz. İlla branş dersi vermenize de gerek yok.

Ölü gibi demişse yorgun bitkin biri aklımıza gelir. Çirkin değil.

5 yıl uzun bir süre. İlkokul öğrencilerine ödev de yaptırabilirsiniz. İlla branş dersi vermenize de gerek yok.
Ben ona yordum bilemiyorum dedikleri gibi son zamanlarda bu konuya takık olduğum için sanırım. Bir de insanın yüzüne dümdüz çirkin görünüyorsun da denilmez ya ondan öyle düşünmüş olabilirim.
Bilmiyorum mesleğiniz ne ama bahsettiğiniz ödev yaptırma konusunda o kadar komik ücretler teklif ediyorlar ki. Kimse 5 yıl boyunca psikolojisini bu kadar yıpratmak istemez zaten. Ben de bunu keyif aldığım için yapmıyorum etrafımda 10 15 sene sınava hazırlanıp atanan insanlar oldu. Yaptığım netler çok yüksek olmasına rağmen başarı sıralamam kötü olmamasına rağmen atanamiyorum kontenjan yüzünden bu yüzden de tekrar tekrar denemek zorunda kalıyorum

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, daha önce foruma üye değildim ama üyelerin yazılarını takip ederdim bu sefer ben kendimle ilgili bir derdimi paylaşmak için ilk kez yazıyorum. Ben 5 senedir atanamayan bir öğretmenim, eşimle severek 10 senelik sevgililik sonrası evlendik, eşim beni Allah'a çok şükür çok sever, sayar ve beğenir. En bakımsız halimle bile güzel göründüğümü söyler hatta makyaj yapmamı hiç istemez. Ama ben ne yazık ki eşimin beni gördüğü gibi değilim. Eşim inanılmaz yakışıklı bir adam saçları simsiyah, bembeyaz bir teni var, gözleri kopkuyu mavi okyanus mavisi gibi, boyu uzun değil ama fiziği orantılı ve çok yetenekli bir adam el becerisi çok gelişmiştir, aşırı güzel yemek yapar, hemen hemen her şeyi tamir edebilir, kendisi Türkiye'de çok nadir bulunan bir mesleğe sahip -bunu söylemek istemiyorum çünkü kendi kimliğim açığa çıkar arkadaşlarım okursa direkt anlarlar- bense onun tam tersiyim yeteneksiz biriyim hayattaki tek yeteneğim iyi yemek yapıyor olmam, atanamadığımı zaten belirtmiştim, kendimi de güzel bulan biri değilimdir hiçbir zaman öyle bulmadım. Buraya kadar bir profil çizmek için anlattım şimdi derdime geliyorum. Bugün evimize eşimin bir arkadaşı geldi ben o sırada ders çalışıyordum eşim de yemek yapıyordu bundan öncesinde aynı arkadaşını iftar yemeğine davet ettiğimizde yemekleri ben yapmıştım ama bu sefer eşim sen dersini çalış ben yaparım dediği için yapmadım. Ben bu arkadaşını ilk kez görmedim kişilik olarak içinde ne varsa düşündüğünü direkt söyleyen bir insan kötü biri değil ama bugün inanılmaz canımı sıktı. Odadan dışarı çıktım hoş geldin demek için "hoş geldin X, nasılsın?" dedim "ben iyiyim de sen kötü gibisin" dedi. Nasıl yani dedim ölü gibisin dedi. Zaten kendini beğenmeyen çirkin bulan biriyim bir de eşimin arkadaşı böyle söyledi diye şimdi hepten çirkin hissediyorum eşim ben tekrar içeri geçtiğimde kendisiyle konuşmuş evin içinde tekrar karşılaştığımızda "yüzüne renk gelmiş ya mutfağın ışığı sarı ya ondan öyle gördüm herhalde" dedi ama ben eşimin kendisini ikaz ettiğini anladım. Ben yıllardır ders çalıştığım için -bir de hiç kolay bir hayatım olmadı çocukluğumdan beri hep dertle kederle büyüdüm azımsanamayacak kadar büyük dertlerdi bunlar- çöktüm ve bu yüzden eşime kemdimi yakıştırmıyorum biliyorum arkadaşları da beni ona yakıştırmıyorlar. Estetik yaptırmaktan çok korkuyorum hem anestezi korkum var hem de dinen doğru olmadığını düşünüyorum biraz İslami hassasiyetleri olan biriyim. Ben ne yapabilirim hakikten çok bunaldım böyle hissetmekten sizce eşimle bu durumu konuşmalı mıyım ?
Çirkinlik farklı, kendine bakmak özen göstermek farklı birşey. Bunu idrak etmelisiniz.
Düşünüyorsanızda eyleme geçmelisiniz. Belki hiyim kuşamınıza özen göstermek, çalışmıyorsanız yatı zamanlıda olsa çalışmak, bunlarla yavaş yavaş özgüven kazanabilirsiniz

Ben ona yordum bilemiyorum dedikleri gibi son zamanlarda bu konuya takık olduğum için sanırım.
Bilmiyorum mesleğiniz ne ama bahsettiğiniz ödev yaptırma konusunda o kadar komik ücretler teklif ediyorlar ki. Kimse 5 yıl boyunca psikolojisini bu kadar yıpratmak istemez zaten. Ben de bunu keyif aldığım için yapmıyorum etrafımda 10 15 sene sınava hazırlanıp atanan insanlar oldu. Yaptığım netler çok yüksek olmasına rağmen başarı sıralamam kötü olmamasına rağmen atanamiyorum kontenjan yüzünden bu yüzden de tekrar tekrar denemek zorunda kalıyorum
Daha önceki dönemler olsaydı düz memurluk deneyin derdim. Alımlar az artık. Ben yıllar önce atanmış teknik memurum.

Ödev yaptırma konusu şöyle; çalışan anneler için devlette verilen ilk okul çocuklarına hem eşlik etsin hem ödev yaptırsın diye anlaşılıyor. Bakıcı karışımı🤭

Çok doğru aslında ama ben hayatının merkezine kendisini koyan biri değilimdir hep başkaları vardır merkezde. Dediğim gibi hayat felsefem birilerinin hayatını değiştirebilmekten geçiyor beni mutlu eden tek şey bu. Kendimi önemseyemiyorum. O yüzden eşimin yanına yakışmak için estetik yaptırmak bana kendim için yaptırmaktan daha önemliymiş gibi geliyor. Sevmiyorum kendimi.
Bu derece bir dışsal motivasyon çok fazla. Çünkü başkasını mutlu etmeye bu kadar bağımlı olursanız başkasından gelecek darbelerde de çok fazla etkilenirsiniz. Tamamen kendinizi merkeze koyun demiyorum ben zaten sadece kendinizi sevmenin bir yolunu bulmak zorundasınız bu şekilde olmaz çünkü

Daha önceki dönemler olsaydı düz memurluk deneyin derdim. Alımlar az artık. Ben yıllar önce atanmış teknik memurum.

Ödev yaptırma konusu şöyle; çalışan anneler için devlette verilen ilk okul çocuklarına hem eşlik etsin hem ödev yaptırsın diye anlaşılıyor. Bakıcı karışımı🤭
Öyle üzülürüm ki bunu yaparsa lütfen yanlış anlamayın her iş değerli ama ben sözelde derece yaparak kazandım bölümümü. Tamam sözel biliyorum belki birçoğunuz sözel kolay bir alan diyecek fakat sözel derya denizdir aslında. Eşit ağırlık mezunu Anadolu öğretmen lisesi mezunu biriyim. Kendi halime üzülmekten bu hale geldim zaten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X