- 11 Mart 2025
- 51
- 18
- 3
- 33
- Konu Sahibi bergamotlutarhana
-
Çok naif çok guzel bi yanit yazmışsınız gülümseyerek okudum inaninEşinizi çok sevdiğiniz için sizin gözünüze mükemmel gözüküyor. Yoksa yolda eşinizden 1000 tane var. Kendinizi önemseyin, eşiniz sizi yanına yakıştırıyor ki evlenmiş. Herkesin sevdiği gözüne güzel gelir. Özgüveninizi yerine getirmek adına psikolojik destek almanızı öneririm. Eşinize bu durumu yansıtmayın. Ben senin yanına yakışmıyorum falan demeyin sakın. Herkesin her şeye yeteneği olacak diye bir şey yok. Bakın siz mükemmel yemek yapabiliyorsunuz, ben hiç beceremem, elimde lezzetli değildir mesela.
Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz içinÇok naif çok guzel bi yanit yazmışsınız gülümseyerek okudum inaninbu zamanda kadinlarin birbirine boyle destegini gorunce mutlu oluyorum
Şu mesajınızdan bile ne kadar kibar, donanımlı biri olduğunuz belli oluyor. Bence kesinlikle derneklere, toplantılara yeniden başlamalısınız. Size iyi gelecek. Evde duran herkes depresyona giriyor. İnsan içine karışmamız şartBen önceden faal bir hayatı olan biriydim aktif olarak derneklere katılır görev ve sorumluluk alırdım. Toplum yararına çalışmalara katılırdım mezun olduktan sonra hayatım çok değişti önceden topluluk içinde konuşmalar yapan kişi ben değilmişim gibi geliyor. Mezun olduğumdan beri yani 5 senedir evdeyim kendi yararına ve toplum yararına hiçbir faaliyete katılmadım. Öğretmen olduğum için insanların hayatlarına dokunmak benim için bu hayattaki en kıymetli şeydi bunu yaptığımda inanın nasıl göründüğümü düşünmezdim hatta ergenlikte bile böyle şeyler düşünen biri olmadım her zaman insan dediğin etten kemiktendir başına her an her şey gelebilir bugün çok güzel görünen biri her an öyle görünmez derdim öz güven noktasında hiçbir zaman problemim yoktu ama dediğim gibi kendimi de hiçbir zaman güzel bulmadım benim hayatımda güzellikten daha önemli değerler vardı çünkü bunu düşünecek vaktim bile yoktu. Şimdi vaktim bol, evdeyim ve öz güven dediğimiz şey benim için artık yalnızca dış görünüşten ibaret bir hale geldi. Ne zamandır kendimi güzel bulmadığım için markete bile gitmiyorum. Eskiden de kendimi güzel bulmazdım ama bu konuya kafamı takmadığım için önemsemezdim de öz güvenimi de dış güzellik gibi kısa süre içinde kaybolabilecek bir meta sayesinde kazanmamıştım. Şu an çok kaybolmuş hissediyorum bunca zamandır inşa etmeye çalıştığım kimliğimle çatışıyorum. Tekrar tekrar okuyacağım yazdıklarınızı hepinize tek tek cevap veremedim
Çok doğru aslında ama ben hayatının merkezine kendisini koyan biri değilimdir hep başkaları vardır merkezde. Dediğim gibi hayat felsefem birilerinin hayatını değiştirebilmekten geçiyor beni mutlu eden tek şey bu. Kendimi önemseyemiyorum. O yüzden eşimin yanına yakışmak için estetik yaptırmak bana kendim için yaptırmaktan daha önemliymiş gibi geliyor. Sevmiyorum kendimi.Eşin inanılmaz yakışıklı bir adam olabilir ancak daha mühim olanı karakteridir. Karakterini de baya övmüşsünüz zaten yani o sizi bu halinizle sevmiş sizden bir beklentisi yok. Ve özgüven eksikliği çok fark ediyor bir insanda duruşu bile değiştiriyor bence biraz özgüvene ihtiyacınız var böyle yaparak kendi kendinizi ezikleyerek karşı tarafa da sizi aşağılama hakkı vermiş olursunuz. Eşiniz dünya iyisi bir insandır böyle bir şey yapmaz belki ama siz yine de kendinizden emin bir duruş sergilemelisiniz. Ve eşimin yanına yakışıyor muyum diye düşünüp estetik yaptırmak güzel bir motivasyon değil bence. Kendiniz için gerek görüyorsaniz yaptırabilirsiniz elbette ama birinin yanına yakışmak(!) için olmamalı bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?