- 21 Haziran 2016
- 455
- 536
- 18
- 36
- Konu Sahibi destinaninannesi
-
Ben olsam yerimden ayrılmam. Kaynanayı da yanıma almam. Madem sürekli geliyo kapıyı açmayın. Zamanla anlar gelmez. Yada arkadş çevresi yok mu onlarla takılsın. Ayrıca taşınsanız bile yine gelir :)
Evet uzağa gidince de yatmaya gelir kalır. Bence düzenini bozma. Kaç yaşında bu kadınDaha önceden de büyük sorunlar yaşadık. Eşim işe giderken "annem gelirse kapıyı açma" diyordu,açmıyordum. Oturup verandada bekliyor. Bağırıyor,bir kere yan ev şikayete geldi öylesi bir inat. Ya da gidiyor akşam eşimin geldiği saatlerde tekrar geliyor. Elimden gelse Türkiye'nin öbür ucuna gideceğim.
Konularınızı okudum. Siz bu kayınvalideden taşınarak kurtulamazsınız. Geldiğinde açmayın kapıyı. Uygun değilim falan deyip geçiştirin. Eşinizle konuşun bir kota belirleyin. Haftada 1 veya2 defa gelsin size. Diğer zamanlar açmayın kapınızı.
Birde kayınvalidenizin bakımını sadece eşiniz karşılıyorsa diğer kardeşler karışamaz. Söz sahibi olmak istiyorlarsa onlarında analarına bir faydası olsun.
O kadar ev lafı geçiyor ki bu kadar ev için de birini seçemiyor musunuz sahi ?
Yanlış anlamazsan, eşinin diğer kardeşlerinin eli armut mu topluyor? Anne sadece senin eşinin annesi mi, neden sorumluluğu senin eşine bıraktılar? Kaç kardeşler bilmiyorum ama bu konuyu ciddi anlamda konuşup çözüm bulmaları gerek.
Ama bu çok kötü bir durum, yani her evlat imkanı el verdikçe anne babasına, kardeşine yardım etmeli ama sizin ki yardım etmekten başka bir duruma dönüşmüş. Burada devreye sen girersen eşinle kötü olursun ama çok akıllıca ilerleyip eşini bu durumdan sıyırman gerek bu kadar da olmaz.Eşin umarım gözünü açar.Birisi Amerika'da mühendis,kırk yılın başında geldi gelince de ortalığı karıştırdı. Ta nerelerden gelmiş,eşimin istediği bir şey vardı onu bile getirmemiş param yok diye öyle maddiyatçı. Bir görümcem daha var o da tüp bebek tedavisi görüyoruz diye utanmasa bizden para alacak eşiyle ikisi de çalışıyor. Bir de en küçük görümcem var vakıf üniversitesinde okuyor,ücretini tabiki biz ödüyoruz. Anneye bakmak da bizim görevimiz. 2. çocuğu düşünemez olduk,kızım büyüyüp okula başlayınca ben onu en iyi şekilde yetiştirmek istiyorum ama sülaleden bize sıra gelmiyor.
Ama bu çok kötü bir durum, yani her evlat imkanı el verdikçe anne babasına, kardeşine yardım etmeli ama sizin ki yardım etmekten başka bir duruma dönüşmüş. Burada devreye sen girersen eşinle kötü olursun ama çok akıllıca ilerleyip eşini bu durumdan sıyırman gerek bu kadar da olmaz.Eşin umarım gözünü açar.
Ayrica o abi cok biliyosa kendi baksin.sen mecbur musun onun ruh hastasi annesini cekmeye?
tabii bakmazlar etmezler hal hatır sormazlar amaEşim söyleyince de "kaç yıl sonra memleketime geldim beni darlamayın" diyor. Biz ağzımızı açıp derdimizi döksek kaçacak yer ararlar. Ne haldeyiz soran yok. Dışarıdan gördükleri kadar zannediyorlar her şeyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?