Eşimin annesine düşkünlüğü

Düşkünse düşkün alla alla tek başına düşkün olsun. Biz mecbur muyuz kayınvalideye düşkün olmaya =))
Yengem 40 sene anneanneme hizmette kusur etmedi. Altın günleri olurdu eskiden, yengecağzımın canı çıkardı.
Dayım azgın teke sendromuna girip 60 yaşındayken yengemi boşadı, ne oldu, yengeme sahip çıkan bir allahın kulu çıkmadı.
Yaranamazsınız, yapmayın
Yaranmak umrumda değil boşu boşuna huzur bozuluyor işte

Anasina duskun erkekler ama isi yapan hep gelinler nedense😐😂😂 bence inat edip gitme boylece ilerki bayramlardada sorun olmaz

Anasina duskun erkekler ama isi yapan hep gelinler nedense😐😂😂 bence inat edip gitme boylece ilerki bayramlardada sorun olmaz
Evet kötü olunacaksa şimdiden olunsun öyle düşünüyorum zaten gitmiyorum kesin öyle söyledim daha da ısrar etmez umarım

Evet kötü olunacaksa şimdiden olunsun öyle düşünüyorum zaten gitmiyorum kesin öyle söyledim daha da ısrar etmez umarım
Bazi seylere ses etmezsen ustune gelirler.. simdi iyi niyet gostersen hep daha fazlasini isteyecek esin ve beklentide oyle olacak hep.. en iyisi yapmamak😐😂

Tebeşir tozu içsin hasta olsun bari , doğum günü de mahvolacak ama sıkıntı değil. 🥴 Ev hanımı eltilerle saç saça da girebilir, ben çalışıyom siz evde oturuyonuz siz temizleyin diye , kabul ettirme payı var malesef.
Düzeltmeye kendinden başlamazsan böyle geçici çözümlere kalırsın eninde sonunda.
Eltilerde konu sahibini bekliyordu, had bildirsin diye.
İstemiyorum demek yerine o. öyle bu böyle derse daha çok tartışır eşiyle.

Ay konuyu sabote etmiş gibi olmayayım ama uyudu mu çocuk.. şimdi benimki uyumuyor da çıkdırtıyor beni.. uyumuyor durmuyor devamlı I ııı sesi 😥
Bu ara günlerin uzaması ve güneşin geç batmasıyla gece uykusunu 9.30-10 a çekti maalesef. 🤷🏻‍♀️ Ben de zorlamıyorum, yeni yatırdım ben de.

Kayınvalidemin işini yapmıyorum, benden öyle bir beklentisi de yok gerçi ama olsaydı da yapmazdım yapmak zorunda değilim. Ha hastadır yaşlıdır orası ayrı ama şuan için elli ayaklı maşallah 🤷🏻‍♀️ Siz eğer gidip 3-4 gün orada kalacaksanız bi el atabilirsiniz ama öyle iş yap dön olayıysa yapmayın.

Konunuzu okudum tabikide gidip kimsenin işini yapmak zorunda değilsiniz , ama bayramı orda geçireceksiniz elbette arefe günü gidip hazırlığa yardım etmek lazım sonuçta hazırlık sizler için bı yardımınız dokunsa kıyamet kopmaz,o gün doğum gününüzmus eşiniz bir gün öncesinden de kutlayabilir isterse tabi, bunların hepsi bir tarafada kızmayın ama eltilerinizden sizene siz yapmak istemiyorsanız bitti gitti onları neden konuya dahil ettiniz,her koyun kendi bacağından asılır lütfen bir konuda karar alırken başkalarını topun ağzında yerlestirmeyin

Kayınvalidenz ayrımcılk yapmıyosa onlrıda cagırması lazım ya da eltilernde gelmesi lazım yardıma siz çagırın onların Beraber yapalm diye ya da başka bahane bulun hastayım filan gitmeyin
Aslında bir bahanesi de var “ o gün doğumgünü” Yani ben doğumgünümde kaynanamın evini temizlemeye gitmek istemiyorum diceksiniz.Başka zaman da gitmem ama doğumgünümde hiç gitmem.Sen git madem canım diyin kıyamet de kopsun madem.

Gelin muhabbetinden dolayı elti meselesini açtım tek gelini ben değilim sonuçta ilk bahane olarak aklıma o geldi 😂 o gün doğumgünüm var demeyi kendime yedirmedim anlık gelişti olaylar konuşmalar şimdi olsa tabi daha farklı konuşurdum elitlerden hiç bahsetmeyebiliridm belki 🤷‍♀️

Sizin de eşinizden pek farkınız yok eltilere niye hemen atladınız. Eşiniz size bu baskıyı yapıyor diye başkaları da aynı şeyi yapmak zorunda değil

Konunuzu okudum tabikide gidip kimsenin işini yapmak zorunda değilsiniz , ama bayramı orda geçireceksiniz elbette arefe günü gidip hazırlığa yardım etmek lazım sonuçta hazırlık sizler için bı yardımınız dokunsa kıyamet kopmaz,o gün doğum gününüzmus eşiniz bir gün öncesinden de kutlayabilir isterse tabi, bunların hepsi bir tarafada kızmayın ama eltilerinizden sizene siz yapmak istemiyorsanız bitti gitti onları neden konuya dahil ettiniz,her koyun kendi bacağından asılır lütfen bir konuda karar alırken başkalarını topun ağzında
Arefe günü yapılan hazırlıklar sadece benim için değil sonuçta

Sizin de eşinizden pek farkınız yok eltilere niye hemen atladınız. Eşiniz size bu baskıyı yapıyor diye başkaları da aynı şeyi yapmak zorunda değil
İşte elitleri söyleyerek kavgayı önlemeye çalıştım tabi olmadı

Gelin muhabbetinden dolayı elti meselesini açtım tek gelini ben değilim sonuçta ilk bahane olarak aklıma o geldi 😂 o gün doğumgünüm var demeyi kendime yedirmedim anlık gelişti olaylar konuşmalar şimdi olsa tabi daha farklı konuşurdum elitlerden hiç bahsetmeyebiliridm belki 🤷‍♀️
Neden eşinize 3 erkek kardeş anasının evini temizleyebileceklerini ya da gündelikçı tutabileceklerini söylemediniz? Neden akla ilk gelen ailenin diger gelinleri?

Tamam tek size yapılan bir hazırlık yok ee oraya gidip hazırlık yapacak yalnız siz olacak ve kendinizi enayi( yanlış anlamayın bu tabiri başkasının yapmasını istediğiniz eltilerin olmayisini ifade için kullandım) yerine koymak istemediniz cnm bnde calisiyorum biliyorsun evde ufak tefek bnm de hazırlıklarım var annene sabah kahvaltısı için evden börek yapar götürürüz yukunu hafifletiriz derdiniz politik olmak isteseydiniz ama ben açık olmaktan yanayım çalışıyorum bu hafta bnm için tatil niteliğinde kendimi yormak istemiyorum annende uğraşmasin bir yardimcidan destek alalım bayram hazırlığı için hiç kimse tatili yorgun argın başlamaz bitti bu yani

Bu muameleyi kendinize siz layık görüyorsunuz.
Insan eşini tanır ve neyi yapıp neyi yapmayacağını bilir. Adam da sizi tanıyor ve buna dayanarak anasının evini temizlemenizi istemiş. Tanıdığı kısımda da yanılmamış aslında. Çünkü siz "ne münasebet ya? Annene çok düşkünsen git kendin temizle" demek yerine "eltiler de gelsin" demişiniz. Eltiler gelirse siz tamamsınız yani ev temizlemeye.

Normalde sizden böyle bir şey istemek eşinizin aklından bile geçmemeli, geçse de dile getirmeye cesaret edememeli.
Eşim bir anlık bir şuursuzlukla benden böyle bir şey istese asla yapmayacağımı ve bu talebi yüzünden kendisinin akıl sağlığından şüphelenmeye başlayacağımı bilir mesela. İsterse 10 eltim olsun, 10u da o gün oraya temizliğe gitsin, benim yine de gitmeceğimi bilir.

Sorunun büyüğü sizde yani aslında. Eşiniz yapacağınızı bildiği bir şeyi istemiş sizden. Isteği saçma ama sizin bunu kabul edebilme ihtimaliniz olması daha saçma.

X