- 19 Mayıs 2020
- 47.113
- 211.317
- 548
Eve yapacağı en iyi şey terbiyesiz babasını ayak bastırmamak olur.Her gün bana evimize şunu yaptım bunu ettim geri dön diyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eve yapacağı en iyi şey terbiyesiz babasını ayak bastırmamak olur.Her gün bana evimize şunu yaptım bunu ettim geri dön diyor
Emin olun bu sözleriniz tokat gibi bana ama kötü anlamda değil gerçekten anlıyorum kendimi nasıl boşvermişim ailem bana bu kadar değer verirken kendimi unutmuşumBen burayı okuduktan sonra toplumu anlayamıyorum.
Ailesi kabul eden, boşanmak istemez.. etmeyen boşanmak istiyorum ama ailem arkamda durmuyor der.
Daha ne yaşamanız lazım boşanmak için?
Kayınpederin el kaldırması ne demek?
Eşiniz pasif adamın teki.. ailesinin zerre saygısı yok ona.
Siz de bu halde hala başkasını böyle severmiyim dusuncesindesiniz.
Önce kendinizi bir sevmeyi öğrenin ondan sonra başkasını düşünün
Birinin ailesinden birine söz söylerken dikkatli olun neler yaşadığımızı tam olarak bilemezsiniz ben zaten abimi tuttum. Nişanlım babasının üstüne yürüdüğünde abim tuttu.Ya benim anlamadığım şey, sizin babalarınız ne bileyim erkek kardeşleriniz falan böyle şeyler olunca nasıl ağız burun dağıtmıyorlarbizim ailede bi kıza kp el kaldıracak da o eli alıp adamın bi tarafına sokmayacağız
![]()
Evet bende buna şaşırıyorum.Bu eşimizle ikimiz ağlaştık bir bana mı garip geliyor yaa
Ben erkek ağlamaz kafasında değilim ama annesi kötülük yapıyor rezil ediyor diye ağlayan erkekte ne bileyim bir tuhaf
Rezil ediyorsa koyarsın ağırlığını çekersin restini
Herkes yerini bilir
Bilmeyeni hayatında tutmazsın
Ya benim anlamadığım şey, sizin babalarınız ne bileyim erkek kardeşleriniz falan böyle şeyler olunca nasıl ağız burun dağıtmıyorlarbizim ailede bi kıza kp el kaldıracak da o eli alıp adamın bi tarafına sokmayacağız
![]()
Eşimle ilk tanıştığımız günden beri kaynana ve kayınbaba soğuklar aramaz sormazlar biz onlara gittiğimizde ne değer ne bir şey gördük şimdilik öyledir yeni tanışıyoruz olabilir dedik kapattık çünkü eşimle aramda eşimin ailemle arasında bir sorun yoktu ve çok seviyorduk birbirimizi anne babasının bu soğukluğunu hep kapattı ama nikah günü kaynana herkesin içinde beni ve eşimi rezil etti ben yinede eşimi sevdiğim için annesinin hatasını ona kesmeyerek evet dedim ikimizde ağladık eve geldiğimizde kayınbaba bana aileme hakaret etti bu sırada eşim evde değildi bana elini kaldıracaktı beni ailem hemen götürdü uzaklaştırdı görüşmüyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum büyüklerim böyle bir aileye vermek istemiyor beni ben bir daha böyle sever miyim ve birinin beni seveceğine inananilir miyim şuana kadar paylaştıklarımız hayallerimizi nasıl unutacağım hemen boşanmalı mıyım
Eşim sözlü olarak bunu yapabileceğini söylüyor inanmak istemiştim ancak daha önceden bu sorunları konuşmak istediğimde neredeyse beni suçlu bulma noktasına geldiği için ailesinden beni koruyacağını düşünmüyorum. Yanıtınız için teşekkür ederimEvliliğinizi sevdiğiniz için sürdürmek istemeniz anlaşılır bir durum, ancak eşinizin ailesinin size ve ailenize gösterdiği saygısızlık ciddi bir sorun. Kayınvalideniz ve kayınbabanızın tavırları, sizi daha en başından dışlamış ve kırmış, üstelik düğün günü sizi herkesin içinde rezil edecek kadar ileri gitmişler. Kayınbabanızın fiziksel şiddete kalkışması ise çok daha büyük bir sınır ihlali. Bunlar görmezden gelinebilecek şeyler değil.
Şu an en büyük sorunuz, eşinizin bu duruma nasıl yaklaştığı olmalı. Sizi koruyabiliyor mu? Ailesine karşı net bir tavır sergileyebiliyor mu, yoksa onların yanlışlarını örtbas mı ediyor? Eğer eşiniz sizin yanınızda durup, ailenizden kopmadan bu evliliği sağlıklı bir şekilde sürdürebileceğinize inanıyorsa, ilişkinizi yeniden değerlendirebilirsiniz. Ancak, eğer eşiniz ailesinin yaptıklarını görmezden geliyor ve size yeterince destek olmuyorsa, uzun vadede bu evlilik sizi daha da yalnızlaştırabilir.
Boşanma kararı aceleyle verilmemeli ama yaşadıklarınızı küçümsemek de sizi daha büyük bir çıkmaza sokabilir. Kendinizi sevilecek biri olarak görmemeniz, şu anki hayal kırıklığınızdan kaynaklanıyor ama unutmayın ki sevgi, saygı ve huzurla var olur. Eşinizle açıkça konuşun, onun bu konudaki tavrını net bir şekilde görün. Eğer sizi gerçekten seviyor ve sizinle bir hayat kurmak istiyorsa, ailesine karşı da sizi koruyabilmeli. Ancak bunun mümkün olmadığını hissediyorsanız, kendinizi daha fazla yıpratmadan, büyüklerinizin de desteğiyle geleceğinizi yeniden şekillendirmek en doğrusu olabilir.
Aynı şeyleri düşündüm iki hafta boyunca bende onun yetemediği kanısına vardım. Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz içinSaygısızlık ile başlayan birşeyin, düzelmesini beklemeyin.
İnsanlar kendilerinin ne olduklarını göstermişler.
Hangi devirde yaşıyoruz ki kayınpederin sana el kaldırma cüretini buluyor kendisinde?
Ailen haklı, ailene bile saygılı davranmamışlar ki, seni mi sayacaklar.
Eşinin suçu olmayabilir.
Ama tüm bunları durdurabilecek tek kişi de o.
Olaylar bu raddeye gelene kadar kendi neden birşey yapmadı? Nasıl durdurmadı onları?
Demekki onun da yetemediği yerler var.
Bence iyi düşün, ben yerinde olsam bir daha dönmez, kesinlikle bu evliliğe noktayı koyardım.
Bir günlük mesele değil ki, ömür boyu diye adım atıyoruz hepimiz evliliğe.
Daha başında böyle olan bir durumda, ilerde çoluk çocuğun olduğunda nasıl baş edeceksin?
Kim bilir daha ne gibi problemler yaratacaklar, huzursuzluklar yaratacaklar.