Eşimin Anneme Nefreti

Ben sizin yerinizde olsam napardım onu yazayım size. Eşimin bu tutumunu hissettiğim ilk an alır karşıma konuşurdum. "Benimle evlendiğin için ailemle de bir bağ kurmuş oldun doğal olarak. Ama ailemi sevmek gibi bir zorunluluğun asla yok. Zaten onların da senin sevgine ihtiyacı yok. Ben evlatları olarak anne babamı yeterince seviyorum. Sana düşen ve senden beklediğim aileme saygılı olmak" diye. Ama bunu kesin ve net bir dille söylerdim. Haa sizin durum biraz daha ilerlemiş ama bu konuşmayı hala yapabilirsiniz. Sadece dikkat edin konuşma tartışmaya ve senin annen benim annem karşılaştırmasına dönmesin. Eğer çok büyük bir hanzo değilse eşiniz rahatsızlığınızı anlar diye düşünüyorum ve umuyorum.
Kaç kere konuştum faydası yok

alın karşınıza ciddi ciddi konusun.. sevmıyo olabilir ki o bi anne yani ama saygı göstermek zorunda her kim olursa olsun anne oldugu için 2 kat gösterme zorunda çok buyuk bişiy yaşanmadıysa. .
ciddi ciddi söyleyin bozuldugunuzu onun annesine böyle davransam hoşuna gider mi de ? ya sebebni söylesin eger sebepsizse de sizde onn annesine öyle davrann bakalım nasıl oluyomuş..

Hayır canım ne münasebet bir yuvayı boz çek git demek bu kadar kolay mı? Yorumlara şaşırdım açıkçası. Size gelince son derece haklısınız. Oldukça sert bir dille konuşun annemin gönlünü alıp normal davranana kadar seninle iletişimi kesiyorum deyin. Bize anlattığınız gibi bizim için burda düzenini bozup geldi önceden de çok çekti ezildi ama senin böyle davranmaya hakkın yok gibi gibi şeyler söyleyin. Ve ciddi bu durumu büyütün. Ama bu yuvayı bozmak için değil bir şeyleri düzeltmek için yapın bunu. Gerekiyorsa siz de annesine o şekilde davranın anlasın.
Vallahi kolay değil yuvayı bozmak ama ben annemi ezdirmem göze aldım

İnanın ne anlatacağımı da bilmiyorum!! belli bir sebep yok, eşimin birilerinin dolduruşuna geldiğini düşünüyorum!!! yok öyle birşey desede eşim annemden nefret ediyor!!

Benim ailemde eşimin aileside bizden farklı şehirlerde yaşıyorlar. Biz üç yıllık evliyiz ve ben şuan 34 haftalık hamileyim!!

Benim ailem çok sık gelmez ziyaretimize 3 yılda annemin bu ikinci gelişi ilk geldiğinde bir hafta kaldı bu sefer erken doğum olabileceği için benim ısrarımla geldi biraz zoraki geldi yani ki kadıncağızı bu duruma düşürdüğüm için çok pişmanım.

Eşimin annesi ise senede iki kere gelir ve her gelişinde bir ay kalır hiçbirşey ine ses etmem (bunları yazıyorum ki durum net anlaşılsın yani hamileyim diye hormonal bir durum söz konusu olmadığı anlaşılsın)

Gelelim eşimin davranışlarına sürekli anneme laf sokuyor sürekli nefret dolu bakışlarını yakalıyorum geçen gezmeye gittik mesela başka birileride vardı annemi bir azarlayışı vardı görmeniz lazım ben bu davranışlarına tabi ki sessiz kalmıyorum ama kadın haliyle alınıyor diyor kızım ben senin için buradayım siz mutlu olun ama nasıl mutlu olabilirim gerçekten çok üzülüyorum..

Asla annemi ezdirmek istemiyorum Hani kapıyı çekip çıkıcam ama doğuma az kaldı yol yasağım var kaldım böyle ve tavsiyeleriniz ihtiyacım var siz olsanız ne yapardınız???
Ben olsam eşimi hemen orda terslerdim nediyosun sen be kendine gel böyle konuşamazsın diye.Birde sen benim anneme nasıl davranıyosan bende senınkıne öyle davranıcam gör nasıl oluyomus derdim

İnanın ne anlatacağımı da bilmiyorum!! belli bir sebep yok, eşimin birilerinin dolduruşuna geldiğini düşünüyorum!!! yok öyle birşey desede eşim annemden nefret ediyor!!

Benim ailemde eşimin aileside bizden farklı şehirlerde yaşıyorlar. Biz üç yıllık evliyiz ve ben şuan 34 haftalık hamileyim!!

Benim ailem çok sık gelmez ziyaretimize 3 yılda annemin bu ikinci gelişi ilk geldiğinde bir hafta kaldı bu sefer erken doğum olabileceği için benim ısrarımla geldi biraz zoraki geldi yani ki kadıncağızı bu duruma düşürdüğüm için çok pişmanım.

Eşimin annesi ise senede iki kere gelir ve her gelişinde bir ay kalır hiçbirşey ine ses etmem (bunları yazıyorum ki durum net anlaşılsın yani hamileyim diye hormonal bir durum söz konusu olmadığı anlaşılsın)

Gelelim eşimin davranışlarına sürekli anneme laf sokuyor sürekli nefret dolu bakışlarını yakalıyorum geçen gezmeye gittik mesela başka birileride vardı annemi bir azarlayışı vardı görmeniz lazım ben bu davranışlarına tabi ki sessiz kalmıyorum ama kadın haliyle alınıyor diyor kızım ben senin için buradayım siz mutlu olun ama nasıl mutlu olabilirim gerçekten çok üzülüyorum..

Asla annemi ezdirmek istemiyorum Hani kapıyı çekip çıkıcam ama doğuma az kaldı yol yasağım var kaldım böyle ve tavsiyeleriniz ihtiyacım var siz olsanız ne yapardınız???
Slm, annenizi sevmeyebilir, ama saygı duymak zorunda, siz onların ailesi geldiğinde nasıl saygı gosteriyorsaniz oda göstermek zorunda,empati kurdun, nasıl mı, aynı şekilde annenize nasıl davraniyorsa sizde onun ailesine o şekil de davranın, nasilmis görsün, ben yapamam kisiligim değil falan demeyin, empati amaçlı deneyin, sizler böyle yumuşak davrandikca terbiyesizlesiyorlar, maalesef görünen bu

Vallahi kolay değil yuvayı bozmak ama ben annemi ezdirmem göze aldım
Tabi ki de ezdirmeyin asla öyle bir şey demem. Karşınıza alın, konuşun. Kısasa kısas yapın gerekirse siz de öyle davranın ya ona ya annesine. Ama diyorsunuz 3 senede 2 kere geldi diye. 3 senedeki 20 gün için evlilik bitmez. Konuşmayla çözülecek gibi geldi bana.

Slm, annenizi sevmeyebilir, ama saygı duymak zorunda, siz onların ailesi geldiğinde nasıl saygı gosteriyorsaniz oda göstermek zorunda,empati kurdun, nasıl mı, aynı şekilde annenize nasıl davraniyorsa sizde onun ailesine o şekil de davranın, nasilmis görsün, ben yapamam kisiligim değil falan demeyin, empati amaçlı deneyin, sizler böyle yumuşak davrandikca terbiyesizlesiyorlar, maalesef görünen bu
Zaten şuan için yapabileceğim en önemli şey bu olacak onunda annesi var ve artık aman kırılmasın diye uğraşmayacağım

Eşimin de anneme laf soktuğu oldu çok çok üzüldüm . Bir keresinde şakayla karışık özür diledik. Sonra tekrar annem bir şey söylemişti eş kişisi de döndü dedi ki bizim hiç aklımıza gelmemişti. O kadar sinir oldum ki . Ege’nin insanı rahat olurmuş rahat konuşurmuş bunda ne var diyor. Kadının ağzına lafı tıkadı. Bana yapıyorsun tamam da ne haddine anneme yapıyorsun. O yüzden ona karşı çok doluyum . Özür de dilemeyecekmiş. Çok özür diliyormuş benden bir de annemden dileyemezmiş. Kendinin ne kadar hata yapan bir insan olduğunu yüzüne vurmuş oluyormuş özür dileyip durmak.
Bu kinayeli laflarından bıktım. Şimdi. Ben de onun gibi kin dolu oldum laf sokasım , sevgisiz bakışlarım var artık. O aşık kadını öldürdü...

Zaten şuan için yapabileceğim en önemli şey bu olacak onunda annesi var ve artık aman kırılmasın diye uğraşmayacağım

Annesi iyi biriyse yapmayın. O da bir insan . Oğlunun suçunu ona yüklemeyin. Kv ile oğlunun yaptıklarınız konuşmak nasıl olur? Ben de kv ile konuşsam mı oğlun anneme böyle yaptı diye düşünüyorum. Ama kv çok etkisiz bir kadın pek karışmaz bir şeye ondan karar veremiyorum.

Annesi iyi biriyse yapmayın. O da bir insan . Oğlunun suçunu ona yüklemeyin. Kv ile oğlunun yaptıklarınız konuşmak nasıl olur? Ben de kv ile konuşsam mı oğlun anneme böyle yaptı diye düşünüyorum. Ama kv çok etkisiz bir kadın pek karışmaz bir şeye ondan karar veremiyorum.
Kv oğulcuğunu ezdirmez bişi olsa onu öyle kabul et der bana gelince sen öyle deme der yani kv olmaz aslında hakediyor

Garip gerçekten..
Sizin bilmediğiniz bir iftira mi atıldı acaba annenize bu arkadaşlık kanalından?
Kimse kimseden durup dururken nefret etmez. Durup dururken sinirini ondan çıkarmaz.

Dahası başkalarının yanından bırakın anne olmasını, çocuk azarlamiyoruz rencide olmasın diye.
Kendinden yaşca büyük hem de kadini, hem de anneniz olan kadini azarlamayi kendine nasıl yakıştırdı?

Sizin tek hatanız annenizi, eşinizi biliyor olmanıza rağmen bu kadar erken çagirmaniz.
Istanbul-ankara çok yakın.
Ulaşım da sıkıntı değil. Dogum da ha deyince olmuyor. Başladığında haber verseniz rahat rahat yetişirdi anneniz
Riskiniz var ama erken doğum olmayadabilir.
38. Haftayı görseniz, 4 hafta, doğumdan sonra da en az 2 hafta kalacak, 6 hafta cok uzun bir sure.. hele de ortada ilişkisi gergin iki insanla.

Garip gerçekten..
Sizin bilmediğiniz bir iftira mi atıldı acaba annenize bu arkadaşlık kanalından?
Kimse kimseden durup dururken nefret etmez. Durup dururken sinirini ondan çıkarmaz.

Dahası başkalarının yanından bırakın anne olmasını, çocuk azarlamiyoruz rencide olmasın diye.
Kendinden yaşca büyük hem de kadini, hem de anneniz olan kadini azarlamayi kendine nasıl yakıştırdı?

Sizin tek hatanız annenizi, eşinizi biliyor olmanıza rağmen bu kadar erken çagirmaniz.
Istanbul-ankara çok yakın.
Ulaşım da sıkıntı değil. Dogum da ha deyince olmuyor. Başladığında haber verseniz rahat rahat yetişirdi anneniz
Riskiniz var ama erken doğum olmayadabilir.
38. Haftayı görseniz, 4 hafta, doğumdan sonra da en az 2 hafta kalacak, 6 hafta cok uzun bir sure.. hele de ortada ilişkisi gergin iki insanla.
İftira kısmını bilmiyorum bilsem zaten dünyayı yıkarım başlarına benim doğum şimdi de olabilir iki hafta sonra da annem Eylül ortasına kadar kalacak ve işlerin böyle olacağını bilsem çağırırmıydım hiç pişman olduğumu en baştan yazdım zaten 😔😔😔

Kv oğulcuğunu ezdirmez bişi olsa onu öyle kabul et der bana gelince sen öyle deme der yani kv olmaz aslında hakediyor
Malesef karşıdaki insan bu kadın anneme iyi davranıyor bende en azından saygımdan susayım demiyor
Sizin annenizin ne suçu varda eşiniz 3 yaşında çocuk gibi azarlayıp duruyor

Kısasta huzur vardır nasılsa doğum yakınmış madem ipleri koparmaktan korkmuyorsun
Onun annesi geldim surat asıp oturun bir şey önerdiyse ağzına lafı tıkın

Konuşmuşsunuz defalarca anlamamış, o ilk azarı yapınca orda anında sizde onu azarlamalıydınız herkesin içinde, kendine gel diye.
Bu durumda bir daha olursa seni bu eve asla almam haddini bil deyin, çook çok rahatsız edici, sinir bozucu bir durum. Terbiyesiz adam!

Konuşmuşsunuz defalarca anlamamış, o ilk azarı yapınca orda anında sizde onu azarlamalıydınız herkesin içinde, kendine gel diye.
Bu durumda bir daha olursa seni bu eve asla almam haddini bil deyin, çook çok rahatsız edici, sinir bozucu bir durum. Terbiyesiz adam!
Tersledim cevabını verdim rezil olduk millete

Back
X