Eşimin Anneme Nefreti

Pek kısas tavsiyem olmaz ama bu durumda ben de aynısını onun annesine yapardım.
Kaynana bozulursa da "oğlunuz anneme nasıl davranıyorsa ben de size öyle davranıyorum" derdim.
Muhtemelen annesinden daha iyi bir anne var karşısında. Hazmedemiyor, kıskanıyor bunu da onu ezmeye çalışarak gösteriyor.
Ya da bir ihtimal sizi kıskanıyor, annenize olan sevginizi yani.
Her durumda da eşiniz sorunlu. Konuşun düzelmezse çözüm ararsınız.

İnanın ne anlatacağımı da bilmiyorum!! belli bir sebep yok, eşimin birilerinin dolduruşuna geldiğini düşünüyorum!!! yok öyle birşey desede eşim annemden nefret ediyor!!

Benim ailemde eşimin aileside bizden farklı şehirlerde yaşıyorlar. Biz üç yıllık evliyiz ve ben şuan 34 haftalık hamileyim!!

Benim ailem çok sık gelmez ziyaretimize 3 yılda annemin bu ikinci gelişi ilk geldiğinde bir hafta kaldı bu sefer erken doğum olabileceği için benim ısrarımla geldi biraz zoraki geldi yani ki kadıncağızı bu duruma düşürdüğüm için çok pişmanım.

Eşimin annesi ise senede iki kere gelir ve her gelişinde bir ay kalır hiçbirşey ine ses etmem (bunları yazıyorum ki durum net anlaşılsın yani hamileyim diye hormonal bir durum söz konusu olmadığı anlaşılsın)

Gelelim eşimin davranışlarına sürekli anneme laf sokuyor sürekli nefret dolu bakışlarını yakalıyorum geçen gezmeye gittik mesela başka birileride vardı annemi bir azarlayışı vardı görmeniz lazım ben bu davranışlarına tabi ki sessiz kalmıyorum ama kadın haliyle alınıyor diyor kızım ben senin için buradayım siz mutlu olun ama nasıl mutlu olabilirim gerçekten çok üzülüyorum..

Asla annemi ezdirmek istemiyorum Hani kapıyı çekip çıkıcam ama doğuma az kaldı yol yasağım var kaldım böyle ve tavsiyeleriniz ihtiyacım var siz olsanız ne yapardınız???
Aynılarını onun annesine yapın

Kocanıza sinir oldum k*çımın kenarı ..yapmayacağınız birşeyi dillendirmeyin , gerçekten kapıyı çarpacak insan yol yasağı filan dinlemez . Yarın bir günde ‘gideceğim ama çocuk var’ diye konu açarsınız .
İyi bir dersi hakediyor .
Dersi hakettiğinin farkındayım şuan nefes alamıyorum mesela bana bişi olsa annem kahrolur yada bebeğime bişi olsa ben kahrolurum istemekle yapmak arasında kaldığım bundan yoksa korkum yok bişi den çocuk da engel değil

Biraz abartiyormusunuz yada konu havada biraz..neden nefret etsin nisanliyken annenizin karşı tarafın hoşuna gitmeyecek istekleri olmuştur onun kini gecmemistir gibi birşeymi acaba? Muhakkak öfkesinin bir sebebi olmalı ve bunlar konuşulmalı.yalniz şuan degil.bebek doğduktan sonra.gebelikte tansiyon var ve riskli gebeliginiz varsa bu durum çok önemli ve şuan uzuleceginiz şeyler yaşamamalısız.buradan evi terkedin kocayı kovun diyenleri dikkate almayın önce yavrunuzun sağlığını düşünün.

Bence şimdilik büyük kavgalara ve riskli durumlara girmeyin. Annenizi de ezdirmeyin. Lakin şu anda önemli olan sizin ve beginizin sağlığı. Burdan adamı evden at, evden çık git demek kolay. Doğuma az kalmış zaten. Öncelik şu anda bebeğinizin mümkün oldukça risksiz dünyaya gelmesi. Sizde kalp hastasiniz.
Ve şunu da eklemek isterim. Anneniz kendini savunabilir. Yetişkin kadın. Aman ağzımızın tadı bozulmasın tadında olmak herseyi signeye cekmek değildir

Biraz abartiyormusunuz yada konu havada biraz..neden nefret etsin nisanliyken annenizin karşı tarafın hoşuna gitmeyecek istekleri olmuştur onun kini gecmemistir gibi birşeymi acaba? Muhakkak öfkesinin bir sebebi olmalı ve bunlar konuşulmalı.yalniz şuan degil.bebek doğduktan sonra.gebelikte tansiyon var ve riskli gebeliginiz varsa bu durum çok önemli ve şuan uzuleceginiz şeyler yaşamamalısız.buradan evi terkedin kocayı kovun diyenleri dikkate almayın önce yavrunuzun sağlığını düşünün.
Konu havada değil sadece çok detay yazamıyorum annem biz evlenirken hiçbir talepte bulunmadı konu onunla alakalı değil eşimin çocukluk arkadaşının annesi ile benim annem akraba ve küsler kadın oğlunu oğlumda eşimi dolduruyor

Bence şimdilik büyük kavgalara ve riskli durumlara girmeyin. Annenizi de ezdirmeyin. Lakin şu anda önemli olan sizin ve beginizin sağlığı. Burdan adamı evden at, evden çık git demek kolay. Doğuma az kalmış zaten. Öncelik şu anda bebeğinizin mümkün oldukça risksiz dünyaya gelmesi. Sizde kalp hastasiniz.
Ve şunu da eklemek isterim. Anneniz kendini savunabilir. Yetişkin kadın. Aman ağzımızın tadı bozulmasın tadında olmak herseyi signeye cekmek değildir
Annem susar susar en sonunda siler..

Ayy sabah sabah ashabım bozuldu
annenize üzüldüm gerçekten çok üzüldüm sen düzenini boz yardıma gel elin oğlu azarlayıp dursun
eşinizi nasıl paralamıyorsunuz aklım almıyor ciddiyim :kahve:

Benim annemi azarlayacak kocaya ben koca demem, eski koca derim.
Anne konusunda çok hassasım, anneme bırakın azarlamayı, sesini bir tık değiştirse direkt postalarım onu.
Peki annenizin eşinize karşı duruşu nasıl, hani eşiniz durup dururken mi laf sokuyor?
Vallahi annem ilk başta eşimi erkek kardeşimden ayırmıyordu ama böyle böyle oda irrite oldu artık çünkü ağzından ne çıksa eşim tersliyor

Ne kadar mesafe ki yol yasagınız var
Ayınızda müsait ben 38.haftamda 200km gittim
Cekilirmi o adam yahu yazık günah annenize niye kendinizide annenizide ezdiriyorsunuz

Gerekirse silsin. Dediğim gibi: şu anda sizin riskli durumlardan uzak durmanız lazim. Anladığım kadarıyla bu durum dün başlamadi. Esinize belli ki annenizle ilgili sinir bozucu birseyler anlatılmış. Sordunuz mu sebeblerini?
Sormaz olurmuyum yok öyle bişi bir anlık sinir falan diyip geçiştiriyor

Ben sizin yerinizde olsam napardım onu yazayım size. Eşimin bu tutumunu hissettiğim ilk an alır karşıma konuşurdum. "Benimle evlendiğin için ailemle de bir bağ kurmuş oldun doğal olarak. Ama ailemi sevmek gibi bir zorunluluğun asla yok. Zaten onların da senin sevgine ihtiyacı yok. Ben evlatları olarak anne babamı yeterince seviyorum. Sana düşen ve senden beklediğim aileme saygılı olmak" diye. Ama bunu kesin ve net bir dille söylerdim. Haa sizin durum biraz daha ilerlemiş ama bu konuşmayı hala yapabilirsiniz. Sadece dikkat edin konuşma tartışmaya ve senin annen benim annem karşılaştırmasına dönmesin. Eğer çok büyük bir hanzo değilse eşiniz rahatsızlığınızı anlar diye düşünüyorum ve umuyorum.

Hayır canım ne münasebet bir yuvayı boz çek git demek bu kadar kolay mı? Yorumlara şaşırdım açıkçası. Size gelince son derece haklısınız. Oldukça sert bir dille konuşun annemin gönlünü alıp normal davranana kadar seninle iletişimi kesiyorum deyin. Bize anlattığınız gibi bizim için burda düzenini bozup geldi önceden de çok çekti ezildi ama senin böyle davranmaya hakkın yok gibi gibi şeyler söyleyin. Ve ciddi bu durumu büyütün. Ama bu yuvayı bozmak için değil bir şeyleri düzeltmek için yapın bunu. Gerekiyorsa siz de annesine o şekilde davranın anlasın.

Back
X