• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin anne tutkusu

yardıma geliyorlar demiş birdaha gelirlerse hiçbirşeye elini sürme çok kötüyüm k.bakma de yat eşine iyi bir ders olur sen kendini di,ken üstünde hisseddeceğine o hissetsin çivi çiviyi söker böyle düşüncesizlik olur mu ya hasta insan eve misafir çağırmak ne demek
haftaya da hasta ol gelirlerse yerinden bile kıpırdama eşin onlar geliyor dediğinde senin hazırlık yapacağını biliyor bırak utansın utansın ki kendisine gelsin

söz konusu annesi olduğunda hiç kimseye taviz vermez emin ol 1000 yıl yattığım yataktan kalkmayayım kalkar kendisi hizmet görür,ben rahatsız olmayayım diye gelir bana da hizmet eder,eşim de iyi niyetli sonuçta annesi gelen insan ama..ama ama yani!

beterin beteri var derler sende bana bek ve beterini gör biraz topla kendini arkadaşım ben kaynanamla yaşıyorum sen sadece hafta sonları yanlız kalamıyorun bense 7 gün 24 saat ve bu yüzden ayrılmanın eşiğindeym peki ben ne yapayımmm?:(((

allah yardımcın olsun arkadaşım :18: inşallah en yakın zamanda evinizi ayırır kendi yuvanızı kurarsınız çok zor bi durum :(

gezmeye gelmemişler hastasınız diye bakmaya gelmişler
laf sokma yok hizmet bekleme yok
böyle aileye can kurban
bence şanslısınız şansınızı geri tepmeyin
bazen hafta sonu gider kalırsınız
bazen hafta içi yemek yer dönersiniz olur biter
kırmayın iyi insanlarmış kayınvalidenizle görümceniz
eşinizi kırarsınız sonra

haklısınız çok iyi insanlar her geline nasip olmaz böyle bi aile ama işte dediğiniz gibi olsa zaten ve ben sürekli şikayet etsem allah çarpar beni nankörlük ediyorum diye :) istediğim tek şey biraz nefes almak kendi halime bırakılmak ben zaten onlar için üstüme düşen herşeyi yaparım

Erkegin surat yapmasi da hic cekilmiyor yaa.
Rabbim kolaylik versin.
Onu haftasonlari evde tutacak birseyler denesen hani:))
Nedir bu anne duskunlugu anlamis degilim.
Ben herkesten uzak oldugumdan kafamda gonlumde rahat.
Birde yazilanlar gb kayinvalidene soyle, kahvaltiyi evimizde yapacagiz diye.
Konusmak gerekiyor bence.

aslında ben çok işveli bi kadınım :17: ama gel gör ki o istediği bir şeyi kafasına koyduğu zaman yatakta onu adriana lima beklese dönüp arkasına bakmaz öyle de bi keçi inadı var :47: inşallah herşey yoluna giricek bu konuyu konuşmayı sürekli erteliyordum ama çok doldum daha da içimde tutamıcam

şöyle bir önerim var..
mesela bi cts işe gitmeden perdeleri çıkart,gelince onları makineye atmam yıkamam lazım de,başka günüm yok de..
ama sen git istersen de kocana da..ya da belki sen git,ben işim bitince gelmeye çalışırım de...sen evde kalırsın kendi isterse gider...bir-iki derken alışır,ya kendi gider,ya da ziyaretler azalır..
bir öneri daha eşine,seninle başbaşa kalmak istiyorum de,önceden bi film al mesela,ortam hazırla,yani aslında demek istediğim başbaşa zevk aldığınız bir ortam yarat..tahminen hiçbir erkek eşiyle başbaşa keyif aldığı ortamı bırakıp annesine koşmaz:)

aslında çok güzel bir yüreğin var , iyi bir insansın, sana verilen değerin farkındasın bu değeri takdir ediyorsun, eşinin ailesi de iyi insanlar.. aslında herkes iyi, çok güzel bir aile olmuşsunuz ama gene de dert yanmakta çok ama çok haklısın.. evet seni seviyorlar sana çok değer veriyorlar ama bişey eksik, "saygı" ve "anlayış" .. senin kocanla evinde yalnız kalmak istemen bacaklarını uzatip kahveni alip kitap okumak istemen eğlene eğlene kocanla ev temizliği yapmak istemen çok ama çok normal ve masumca istekler, aslında istek de demeyelim bunlar senin hakkın.. sorun sadece sizin özel alanınıza fazla girilmiş olması, ve sizin ayrı bi aile olduğunuzun anlaşılamamış olması.. bunu oturtacağizina inanıyorum, sabırla, yavaş yavaş.. iki tarafı da kırmadan, kocanla tatlı tatlı konuşa konuşa.. mesela bi haftasonunu evinizde dilediğin gibi geçir, gerekirse kocan surat assın, gönlünü de alma, ortada bi sorun yokmuş gibi devam et.. tartişma.. evde ona huzur ver.. kocan da evinizdeki o iki kişilik dünyanızı çok sevsin.. sonraki haftasonunda kayınvalidende geçir ve hevesli ol.. yani bu gidişlerin sıklığı azaldiğinda gitmeyi daha çok istiyormuş gibi görün.. ama eşini kırma.. böyle şeyler zamanla düzeliyor canım.. onlar da kabullenecek.. sen de zamanla kendi kurallarını ve sınırlarını hayata geçireceksin.. herkes aileleriniz de dahil sizin özel alanınıza saygı duyacak.. biraz zaman ve sabır =) allah mutluluğunu daim etsin..

düşünceleriniz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim,ama benim korkum sanırım onun ailesi bunu asla anlamayacak çünkü iç içe yaşamaya alışmışlar kimsenin özeli yok çat kapı habersiz birbirlerine gelip gitmeler,yatıya kalmalar,ya da gecenin bi yarısına kadar oturmalar onlar için çok normal ve ben belli başlı standartları yaratmaya çalışırken çok zorlanıyorum :( ben normalde sosyal bi insanım gezmeyi,sinemayı,kitap okumayı,spor yapmayı çok severim ama sorsanız evlendiğimden beri en fazla 8-10 defa sinemaya gidebildim (o da hafta içi iş çıkışı) bu söylediğim şeyler insanların normal alışkanlıklarıdır ama benim için artık lüks sınıfına giriyor vakitsizlikten dolayı :43: ve daha sayamadığım nice şeyler.

şöyle bir önerim var..
mesela bi cts işe gitmeden perdeleri çıkart,gelince onları makineye atmam yıkamam lazım de,başka günüm yok de..
ama sen git istersen de kocana da..ya da belki sen git,ben işim bitince gelmeye çalışırım de...sen evde kalırsın kendi isterse gider...bir-iki derken alışır,ya kendi gider,ya da ziyaretler azalır..
bir öneri daha eşine,seninle başbaşa kalmak istiyorum de,önceden bi film al mesela,ortam hazırla,yani aslında demek istediğim başbaşa zevk aldığınız bir ortam yarat..tahminen hiçbir erkek eşiyle başbaşa keyif aldığı ortamı bırakıp annesine koşmaz:)

koşar...o erkek de benim kocam :47: ben ne taktikler denedim neler yaptım anlamadı,yemekler yaptım anlamadı,onun sevdiği benim nefret ettiğim filmleri alıp ortamlar yarattım anlamadı,yeri geldi sen benimle zaman geçirmek istemiyosun diye avazımın çıktığı kadar ağladım anlamadı,duygu sömürüsü sökmedi,kolundan tutup yatağa sürükledim duştan çıktıktan sonra acaba anneme mi gitsek dedi... sanırım rabbim de beni bununla imtahan ediyor...annesi söz konusu annesi olunca nato mermer nato kafa canım arkadaşım.

sen hastasın dıye gelmıs kadın ben olsam hastayım yapmam temızlık kalsın napım madem bana bakmaya gelıyorlar bılıyrdur evın halını dımı ama hep ben kaynanamla alt ust oturuyorum tembellıgımıde yapıyorum c.tesı pazar 10-11 e kadarda yatıyorum kahvaltımıda evimde yapıyorum yemeyımıde ıstersem yapıyorum gezersem o yapıyor onda yıyorum hanı bız bukadar yakınken senın uzak oldugun halde kıtap okuyamıyorum demen sankı baska seyler var kı ben senın gıbı onlara kızıp aılemı cagırsam esım bana daha cok kızardı bence o yanlıs kucuk bısey bence sen buyutmusun aılenı cagırmakla kadın sen hastasın dıye gelmıs ne var bunda senın annen gelınının yanına gıtse bu seferde gelını suclarsın annemı ıstemıyor dıyo bence hafta sonraına gelınce sana suprızım var de esını al gezdır dısarı cıkın pazar dısarda kahlavtı yapalım de boyle boyle alısır

sen hastasın dıye gelmıs kadın ben olsam hastayım yapmam temızlık kalsın napım madem bana bakmaya gelıyorlar bılıyrdur evın halını dımı ama hep ben kaynanamla alt ust oturuyorum tembellıgımıde yapıyorum c.tesı pazar 10-11 e kadarda yatıyorum kahvaltımıda evimde yapıyorum yemeyımıde ıstersem yapıyorum gezersem o yapıyor onda yıyorum hanı bız bukadar yakınken senın uzak oldugun halde kıtap okuyamıyorum demen sankı baska seyler var kı ben senın gıbı onlara kızıp aılemı cagırsam esım bana daha cok kızardı bence o yanlıs kucuk bısey bence sen buyutmusun aılenı cagırmakla kadın sen hastasın dıye gelmıs ne var bunda senın annen gelınının yanına gıtse bu seferde gelını suclarsın annemı ıstemıyor dıyo bence hafta sonraına gelınce sana suprızım var de esını al gezdır dısarı cıkın pazar dısarda kahlavtı yapalım de boyle boyle alısır

1,5 senedir büyük bir sabırla her hafta sonu ben bu gerilimi yaşıyorum inanın düşündüğünüz,dile döktüğünüz kadar kolay değil insan içinde biriktirdikçe yapılan iyilik bile batmaya başlıyo :(

bizimde 2 seneyi geçmişti.her haftasonları sabahtan akşama kadar görümcemlaride alıp kayınvalidemlere giderdik.
çalıştığım için haftasonları gitmek istemiyordum.haftaiçide gidemiyordum evleri bize çok yakın değildi.
bıkkınlık geldi.gitmesek ne işiniz var gelin.kalkmak istesek evde ne işiniz var,tek çalışan sizmisiniz misali
kalmamızı istemeler.dediğim gibi bıkkınlık geldi.doğum yaptığım gün(cumartesi)'e kadar gittik.çocuk oldu
daraldım iyice.artık gitmiyorum.eşimle konuştum.annemede annenede gitmiyorum artık dedim.aylarcada gitmedim.
çocuk olduktan sonra düzene oturtmaya çalış.eskisi gibi devam etmesini engelle.
inan seni çok iyi anlıyorum.inşallah sende çözebilirsin.benim şöyle bir durumum da var.kayınvalidem şimdi oğluma bakıyor.bizdeler.
ama görümceme gitmiyorum sık en son 2 ay önce gittim.dediğim gibi çocuk olunca hiç dayanılacak gibi olmuyor.

bizimde 2 seneyi geçmişti.her haftasonları sabahtan akşama kadar görümcemlaride alıp kayınvalidemlere giderdik.
çalıştığım için haftasonları gitmek istemiyordum.haftaiçide gidemiyordum evleri bize çok yakın değildi.
bıkkınlık geldi.gitmesek ne işiniz var gelin.kalkmak istesek evde ne işiniz var,tek çalışan sizmisiniz misali
kalmamızı istemeler.dediğim gibi bıkkınlık geldi.doğum yaptığım gün(cumartesi)'e kadar gittik.çocuk oldu
daraldım iyice.artık gitmiyorum.eşimle konuştum.annemede annenede gitmiyorum artık dedim.aylarcada gitmedim.
çocuk olduktan sonra düzene oturtmaya çalış.eskisi gibi devam etmesini engelle.
inan seni çok iyi anlıyorum.inşallah sende çözebilirsin.benim şöyle bir durumum da var.kayınvalidem şimdi oğluma bakıyor.bizdeler.
ama görümceme gitmiyorum sık en son 2 ay önce gittim.dediğim gibi çocuk olunca hiç dayanılacak gibi olmuyor.

annem de çocuk olunca düzelir diyor...ama çocuk olduktan sonra zaten elim kolum bağlanıcak eve hapsolucam bebekle ilgilenicem..evliliğimin en güzel günlerini k.validemin evinde çürütüyorum çok sinir bozucu,inşallah ben de sizin gibi yoluna koyarım herşeyi :(

erkek milletine laf anlatmak zor hele de aşırı anne düşkünüyse daha da zordur.eşinle tatlılıkla iyilikle konuşarak fazla zıtlaşmadan gitmeyi gelmeyi azaltmaya çalış birdenbire olmaz belki ama zamanla bir düzen oturtabilirsin sakin ol fevri olma:31:

annem de çocuk olunca düzelir diyor...ama çocuk olduktan sonra zaten elim kolum bağlanıcak eve hapsolucam bebekle ilgilenicem..evliliğimin en güzel günlerini k.validemin evinde çürütüyorum çok sinir bozucu,inşallah ben de sizin gibi yoluna koyarım herşeyi :(

kendileri gelinken çok mu bayılıyolarmış kayınvalidelerine merak ediyorum. bizimki evine koymazmış, evimden çıkmıyo.arada evine arkadaşlarını çağır, siz gidin eşinle farklı ortamlara girin,, iki kişilik planlar yapın ya da arkdşlarınızın da olacağı planlar. gerçi bunları söylüyorum ama kelin ilacı olsa durumundayım. bi erkek anneciyse malesef değiştirmen çok zor oluyo inşallah sen başarırsın ve eşin dengeyi kurar.

bi hafta sonları var karı koca başbaşa kalsınlar, daha 1,5 senelik evliler.. diyemeyecek kadar zeka kusuru mu var bunların.
çocuk bile akıl eder. ayda bir kere gidin tamam da bu ne ya her haftasonu.
hiç de aptal olduklarını sanmıyorum.
o iyi niyetli kaynana kendi senin yerinde olsa her hafta sonu gelirmiydi acaba.
bencillik ve oğlunun evini ayırdığını kabul etmeme hazmedememe.

bi hafta sonları var karı koca başbaşa kalsınlar, daha 1,5 senelik evliler.. diyemeyecek kadar zeka kusuru mu var bunların.
çocuk bile akıl eder. ayda bir kere gidin tamam da bu ne ya her haftasonu.
hiç de aptal olduklarını sanmıyorum.
o iyi niyetli kaynana kendi senin yerinde olsa her hafta sonu gelirmiydi acaba.
bencillik ve oğlunun evini ayırdığını kabul etmeme hazmedememe.

eşim yıllarca onlardan ayrı büyümüş önce üni.hemen ardından da yurt dışında çalışmış senelerce,buraya döndü 1 ay sonra biz evlendik yani annesinin evinde hiç kalmadı desem yeridir,şimdi eşim aradaki açığı kapatma derdinde sanırım bunca zaman onlardan ayrı kaldım artık yanlarında olayım başlarında erkek yok hesabı kendisini onlardan sorumlu tutuyo,madem bukadar meraklıydın annene neden evlendin benimle? otursaydın annenin dizinde ya da bulsaydın başka birini de annenin evinde otursaydınız neden arada ben harcanıyorum bunca şeyin içinde? artık kendime ait bi hayatım olmadığını hissediyorum onun bunun hayatına dahil olan bi ayrıntıyım sadece kendime ait bi evim yok ailem yok özel hayatım yok yok yok yok işte

kendileri gelinken çok mu bayılıyolarmış kayınvalidelerine merak ediyorum. bizimki evine koymazmış, evimden çıkmıyo.arada evine arkadaşlarını çağır, siz gidin eşinle farklı ortamlara girin,, iki kişilik planlar yapın ya da arkdşlarınızın da olacağı planlar. gerçi bunları söylüyorum ama kelin ilacı olsa durumundayım. bi erkek anneciyse malesef değiştirmen çok zor oluyo inşallah sen başarırsın ve eşin dengeyi kurar.

benim k.valide de öyle senede 1 defa görüyo kendi k.validesini,zaten ya o değişecek ya da bebek olmadan boşanıcam bu şekilde devam etmez çünkü evet eşimi çok ama çok seviyorum ama ben böyle yaşayamam.

Aynıdert bende de var bıktım artık.eşime söylesem ailesini istemiyor oluyorum.sevgililer gününde bile bize geldiler hiç anlayış yok bunlarda..bence oğullarının ayrı bir yuvası hayatı evli olduklarını idrak edememelerinden kaynaklanıyor bütün bunlar.halen gözlerinde çocuk gibi kendilerine muhtaçmış gibi yetiştiriyorlar öyle görüyorlar..sürekli içimizdeler..benim k.validemde kendi kayınvalidesini senede bir kaç kez görenlerden.gerçi yakın zamanda da rahmetli oldu son görevini de yaptı zaten..vefat ettiğinde ağlamadı bile.ama kendileri isterlerki kul köle olalım onlara..istediklerinde yanlarında olalım işlerini görelim sürekli hoş tutalım yani..kayınvaldesi hayattayken koltuk değneği ile yürüyordu ve evde yalnız yaşıyordu bir gün kendi evine getiripte bakmadı bir gün ona gidipte kalıpta işini yapmadı..k.pederimde hiç ilgilenemdik bakamadık dedikçe k.validem k.pederime kızıyor.ama kendisi aklına geldikçe ikidebir "yaşlanınca bana güzel bakın"işte beni eşimin erkek kardeşi var ikiniz paylaşcaksınız diyor gelde sinir olma diyemiyorsun işte sen kayınvalidene baktınmıki benden bekliyorsun ama diyemiyoruz işte..çok benciller,bencillik yaptıkları başka birşey değil..

Back