eşimin anne tutkusu

Canım değersiz olduğun için değil.
Annesine karıla vakit geçiricem diyebilmek erkeğe kolay değil.
Annesinin gözünde karısının sözünü dinleyen erkek olmak istemiyorlar.
Ne kadarlık evlisiniz*?

eşine sakin sakin anlat bence. ben gitmek istemiyorum diye anlama, haftaiçi zaten çok çalışıp yoruluyorum, hafta sonları evimde dinlenmek istiyorum de. haftaiçi gitmeyi teklif et. hem haftaiçi yemekte yapmamış olursun

Canım değersiz olduğun için değil.
Annesine karıla vakit geçiricem diyebilmek erkeğe kolay değil.
Annesinin gözünde karısının sözünü dinleyen erkek olmak istemiyorlar.
Ne kadarlık evlisiniz*?

1,5 sene olucak bide bunların sülalede kadın hep 2.planda değersiz söz söyleme hakkı yoktur kadının,benim ailemde de tam tersi bizim ailemizde baba evin direğidir ama kadının sözüne değer verilir,babam bize küçüklüğümüzden beri birey muamelesi yaptı öz güven dolu insanlar olarak yetişmemiz için elinden gelen herşeyi yaptı,he çok şükür eşim kömür madenindeki kara elmas gibi onlara benzemeden büyümüş ama işte o da bi yerden sonra odun a bağlıyo

Canım ben de senin gibiydim.Oğlun aşırı düşkün bir kayananam vardı.Evim ayrı olduğu halde hergün sabahtan akşama kadar ordaydım.Eşim annesine yarın gelmiyoruz diyemezdi.Üstelik görümcemden de hiç haz etmezdim.
Ama şimdi 5 senelik evliyim.Keyfim yerinde.
Ben isteyince gidiyoruz.İstemezsm yok...

Yani diyceğim şu ki zamanla alışacak eşin evliliğe.Gerektiğinde annesini nazikçe raddetmey i öğrenecek....

evim k.valideye yakın değil ki akşam çıkıp gideyim onlara gitsem işe gitmek için sabahın 6 sında kalkmak zorunda kalıyorum ve yaptığım hizmet te yanıma yorgunluk olarak kalıyo yemek ye bulaşık yıka çay getir götür meyve hazırla yatayım derken saat oluyo 12

Senin kaynana da evde hizmet et diye mi çağırıyor yoksa sizi***?

Bak burnuma kötü kokular geldi şimdi..

annemiz çok sıkıntılar çekmiş çocukları için kuma ya katlanmış açlık sefalet çekmiş bi kadın,eşim bu yüzden annesine tapar bazen korkuyorum kazara annesi hakkında ters bişey söylesem kapıyı göstericek bana diye ya benim kayınvalidemle hiç bi sorunum yok ve çok da saygı duyarım yaşadığı bunca şeye ramen çocukları uğruna savaş verdiği için,ama herşey bir yere kadar..inşallah dediğiniz gibi olur

Senin kaynana da evde hizmet et diye mi çağırıyor yoksa sizi***?

Bak burnuma kötü kokular geldi şimdi..

yok ben kendim kalkar yaparım görümcem saolsun hiç bişey yaptırmak istemez bana gider bana kahve yapar sen kahveni iç işten geldin yorgunsun ben yıkarım bulaşığı der ama o iş yaparken ben duramam hem kahvemi içerim o yıkar ben durularım ya da başka şeylerle uğraşırım kendime hizmet ettirtmem yani

Sevildiginizi ya bilmiyosunuz,yada kotu kayinvalde gormemissiniz...yazik kizi gibi goruyor sizi...ama yine de yaranamiyor.
Eminim umursamaz kayinvalide olsaydi ,yine dert yanacaktiniz,kayinvaldem beni onemsemiyor diye...

Hastasiniz ve apar topar geliyorlar...bunun kiymetini bile bilmiyosunuz.

kıyamam ya, benim k.validemde çok sorunlu bir evlilik geçirmiş. ama bende biliyorum ki sürekli alttan alan ben olsam, ben üzülüp rahatsızlanacağım. aslında iki tarafıda idare etmek zorunda olan eşiniz. haftaiçi gidip gelemiyorsanız, 2 haftada yada 3 haftada bir gidip gelin. gündüzleri eşin görsün gelsin k.validenizi. sizde evde iş yaparsınız. her hafta sürüklemesin sizi peşinizden.

Canım bence çok kötü değil o zaman durum.
Sonuçta sana gerçekten değer veriyorlar.Çok zor böyle bir aileye gelin olmak.İlerde bebek olunca zaten mecburen değişecek herşey.
Düzenini bebeğe göre kurcaksın.O ZAMAN HERKES ANLAYIŞLA KARŞILAYACAK SENİ.
gİTMEYİ ÇOK KAFANA TAKMA MADEM KAYNANAN ÜZÜLÜR.eŞİNDE SÖYLEYMEZ.
Yavaş yavaş yap yapcağını.Önce kahvaltını evinde yapmayı dene ....
BAŞARILAR..

ben de kayınvalide mi severim saolsun bana annemin yokluğunu göstermez ama işte bir noktadan sonra tıkanıyo herşey asla ona saygısızlık etmem içimden gelerek ona her defasında "annecim" derim,ama benim de kendime göre bi hayatım bir kocam ve sorumlu olduğum bi evim var zaten benim burada ki asıl derdim k.validem değil eşim,evlendiğimden beri kendimi bi ev kadını gibi hissetmedim misafir nasıl ağırlanır bilmiyorum çünkü evime ramazan dışında hiç misafir alamadım nedeni? her hafta sonu k.validem de olmam hiç bir arkadaşım evimi görmedi...davet edemiyorum,hafta sonu geldiğinde ayağımı uzatıp tembellik yapamıyorum...ben çalışan bi insanım ve evimde zaman geçirmek istiyorum.herşeyin bi usulü var bana da biraz nefes aldırsalar emin olun ben de k.validemi görmek için kendi isteğimle çıkar giderim ama bu imkan bana verilmiyor.

çook teşekkür ederim kaydev38 cim allah yardımcım olsun

yardıma geliyorlar demiş birdaha gelirlerse hiçbirşeye elini sürme çok kötüyüm k.bakma de yat eşine iyi bir ders olur sen kendini di,ken üstünde hisseddeceğine o hissetsin çivi çiviyi söker böyle düşüncesizlik olur mu ya hasta insan eve misafir çağırmak ne demek
haftaya da hasta ol gelirlerse yerinden bile kıpırdama eşin onlar geliyor dediğinde senin hazırlık yapacağını biliyor bırak utansın utansın ki kendisine gelsin

beterin beteri var derler sende bana bek ve beterini gör biraz topla kendini arkadaşım ben kaynanamla yaşıyorum sen sadece hafta sonları yanlız kalamıyorun bense 7 gün 24 saat ve bu yüzden ayrılmanın eşiğindeym peki ben ne yapayımmm?((

gezmeye gelmemişler hastasınız diye bakmaya gelmişler
laf sokma yok hizmet bekleme yok
böyle aileye can kurban
bence şanslısınız şansınızı geri tepmeyin
bazen hafta sonu gider kalırsınız
bazen hafta içi yemek yer dönersiniz olur biter
kırmayın iyi insanlarmış kayınvalidenizle görümceniz
eşinizi kırarsınız sonra

Erkegin surat yapmasi da hic cekilmiyor yaa.
Rabbim kolaylik versin.
Onu haftasonlari evde tutacak birseyler denesen hani:))
Nedir bu anne duskunlugu anlamis degilim.
Ben herkesten uzak oldugumdan kafamda gonlumde rahat.
Birde yazilanlar gb kayinvalidene soyle, kahvaltiyi evimizde yapacagiz diye.
Konusmak gerekiyor bence.

seni o kadar iyi anliyorum ki,herzaman alttan alma..insanlari alistirma..kim alinirsa alinsin..bazi esler boyle iste 3. ksiielr icin evde yok yere gerilim cikarmaya bayilirlar.

aslında çok güzel bir yüreğin var , iyi bir insansın, sana verilen değerin farkındasın bu değeri takdir ediyorsun, eşinin ailesi de iyi insanlar.. aslında herkes iyi, çok güzel bir aile olmuşsunuz ama gene de dert yanmakta çok ama çok haklısın.. evet seni seviyorlar sana çok değer veriyorlar ama bişey eksik, "saygı" ve "anlayış" .. senin kocanla evinde yalnız kalmak istemen bacaklarını uzatip kahveni alip kitap okumak istemen eğlene eğlene kocanla ev temizliği yapmak istemen çok ama çok normal ve masumca istekler, aslında istek de demeyelim bunlar senin hakkın.. sorun sadece sizin özel alanınıza fazla girilmiş olması, ve sizin ayrı bi aile olduğunuzun anlaşılamamış olması.. bunu oturtacağizina inanıyorum, sabırla, yavaş yavaş.. iki tarafı da kırmadan, kocanla tatlı tatlı konuşa konuşa.. mesela bi haftasonunu evinizde dilediğin gibi geçir, gerekirse kocan surat assın, gönlünü de alma, ortada bi sorun yokmuş gibi devam et.. tartişma.. evde ona huzur ver.. kocan da evinizdeki o iki kişilik dünyanızı çok sevsin.. sonraki haftasonunda kayınvalidende geçir ve hevesli ol.. yani bu gidişlerin sıklığı azaldiğinda gitmeyi daha çok istiyormuş gibi görün.. ama eşini kırma.. böyle şeyler zamanla düzeliyor canım.. onlar da kabullenecek.. sen de zamanla kendi kurallarını ve sınırlarını hayata geçireceksin.. herkes aileleriniz de dahil sizin özel alanınıza saygı duyacak.. biraz zaman ve sabır =) allah mutluluğunu daim etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…