• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin anne tutkusu

sirenamelita

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2010
262
2
46
İstanbul
merhaba arkadaşlar...
kabus gibi bir hafta sonu geçirdim,şöyle başlayayım günlerdir sürekli öksürüyordum sigara kullandığım için gıcık yaptı falan diye üstelemedim dr a gitmedim Cuma gecesi sırtıma ve göğsüme sancı saplandı sanki kaburgalarım nefes alırken batıyo gibi hissediyodum o gece eşime söyledim böyle böyle diye sırtımı ovdu krem sürdü falan biraz hafifleyince saat 12 gibi yattık uyuduk sabaha karşı saat 4 de uyandım ölücek gibiydim nefes alamıyorum kalktım evin içinde dolaştım sabaha kadar sonra dayanamadım eşimi uyandırdım acile gittik ilaçlar falan eve döndük ve ben hiç uyumadan geri işe gittim,öğleye kadar çalıştığımız için c.tesi günleri saat 2 gibi eve geldim (eşim benden sonra gelir eve) eşimi aradım ben evdeyim uyumaya çalışıcam çok uykum var ararsan duymam haberin olsun dedim tamam aşkım dedi kapadım ama sancıdan uyuyamıyorum öyle kötüyüm,yarım saat sonra aradı nasıl oldun diye değişen bişey olmadığını söyledim o da annemlerle konuştum sirena yorulmasın al kızı bize gelin evde yorulur bizde kalın demiş k.validem ben de Allah razı olsun ama gerek yok orası kalabalık oluyor gelen giden durmuyor ben evde sakin sessiz dinlenmek istiyorum aşkım dedim tamam canım dedi kapadı...5 dakika sonra msj attı “annemler geliyo haberin olsun” ben bunu görünce resmen sinir krizi geçirdim ben de ona msj attım ben sancıdan sağdan sola dönemiyorum uyuyamıyorum nefes alamıyorum sen nasıl misafir çağırırsın diye,hemen aradı tabi onlar sana yardımcı olmak için geliyorlar ziyaret etmek istediler ne var bunda dedi ben de evin halini bilmiyor musun ben nasıl temizlik yapıcam diye bağırmaya başladım suratına kapadım (hafta içi bana söz vermişti hiçbir şeye dokunma hafta sonu beraber yaparız demişti ben de temizlik yapmamıştım) o halimle kalktım hem canımın acısından hem de sinirimden ağlaya ağlaya etrafı topladım sildim süpürdüm toz aldım vs sonra annemi aradım ama sinirlerim öyle bozuk ki salya sümük ağlıyorum annem korktu tabi haliyle durumu anlattım hemen babamı da al gel bu akşam burada kalacaksınız,eğer siz kalmazsanız onlar kalacak dedim (o sinirle eşimden böyle bir intikam almak geldi aklıma) annem tabi o ses tonumu duyunca apar topar çıkıp geldiler babam sinir küpüydü,annem çok ayıp olur kalamayız biraz oturur gideriz dedi tamam dedim(babamı daha fazla kızdırmak istemedim) tabi eşim yarım ağızla ısrar ediyor annemlere kalsaydınız diye,neyse k.valide ve görümce topluluğu geldi yemekler yapıldı sofralar kuruldu ben de yattım hiçbir şeye elimi sürmedim cumartesi saat 7 gibi geldiler Pazar gecesi 11 de kendi evlerine döndüler,eşim bunları yolcu etti eve geldi bana şebeklikler yapmaya başladı çünkü bana gına gelmişti gitsinler diye 4 gözle bekliyordum,neyse yattık yatakta konuşuyoduk eşim bana döndü dedi ki ben seni çok seviyorum ama bir şeyler eksik gibi sana alışmaya çalışıyorum dedi,annemlerin gelmesinden rahatsız oluyorsun ben isterdim ki sen isteyesin gelsinler biz onlara gidelim diye sen söyle isterdim dedi,o an resmen beynimde şimşekler çaktı sinirden ama sakin sakin konuştum durumumu anlattım normal de zaten hemen hemen her hafta sonum zaten annenlerde geçiyor ben haftalardır kendi evimde Pazar kahvaltısı yapmıyorum,kendi evimin işini bırakıp annenlere gidiyorum kaldı ki ben çalışan bir insanım kendi evimde zaman geçirmeyi istemek benim hakkım değilmi dedim ses yok hafta sonlarından nefret eder oldum herkes sevinir hafta sonu olunca,ben evimde kalmak için bin bir türlü yalanlar söylüyorum bıktım artık kendimi ev kadını gibi hissedemiyorum sürekli orda burda geçiyo hafta sonum kendime zaman ayıramıyorum iyice bunaldım napıcam ben :5:

Her hafta sonu gezi programları yapıcaksın tabiki , hiçmi yok eşinle görüştüğünüz arkadaşlarınız ??

Ama kayınvalidenle aranız kötü mü neden bu kadar sinirlendin?Gelmek istediyse belki yemeğini işini falan yapmak istemiştir canım ya.
Ama eşine inat olsun diye annenleri çağırman sen kalmazsan onlar kalacak demen yanlış geldi bana.
Ben olsam evin toplu olmamasını dert etmezdim hastayım çünkü,gelsinler.Ha çok rahatsız olursam arayıp özür dileyip uyuyacağımı söylerdim.
Gitmek istemiyosanız haftasonları gitmeyin.Sen başka şeylere kafanı takmışsın sanki.
Yoksa bu meseleden eşinin üzerine bu kadar gelmen normal değil.

var ortak arkadaşlarımız ama hafta sonu çalışanlar oluyo,ayrıca benim derdim çıkıp gezmek değil ki :( azıcık evimde zaman geçireyim istiyorum tembellik yapayım istiyorum evlendiğimizden beri kitap okumuyorum insan ayaklarını uzatıp kitap okumaya özenirmi ya? :( ben ona bile haset kaldım :(

Ama kayınvalidenle aranız kötü mü neden bu kadar sinirlendin?Gelmek istediyse belki yemeğini işini falan yapmak istemiştir canım ya.
Ama eşine inat olsun diye annenleri çağırman sen kalmazsan onlar kalacak demen yanlış geldi bana.
Ben olsam evin toplu olmamasını dert etmezdim hastayım çünkü,gelsinler.Ha çok rahatsız olursam arayıp özür dileyip uyuyacağımı söylerdim.
Gitmek istemiyosanız haftasonları gitmeyin.Sen başka şeylere kafanı takmışsın sanki.
Yoksa bu meseleden eşinin üzerine bu kadar gelmen normal değil.

k.validemle aramda hiç bi sorun yok ama kabak tadı vermeden gitmezler bıraksan onları evleri iki adım ötede de olsa haftalarca kalırlar öyle görmüş yetişmişler,eğer ben gitmeyelim dersem eşimin suratı oluyo 5 karış k.validelerden telefon üstüne telefon gelin gelin gelin evde napıcaksınız diye ya diyorum ki temizlik yapıcam aman gelenin gidenin mi var niye yapıyosun sonra yaparsın hadi börek yaptım dolma yaptım sizin için gelin... bukadar ısrar beni boğuyo artık çok sıkıldım :(

var ortak arkadaşlarımız ama hafta sonu çalışanlar oluyo,ayrıca benim derdim çıkıp gezmek değil ki :( azıcık evimde zaman geçireyim istiyorum tembellik yapayım istiyorum evlendiğimizden beri kitap okumuyorum insan ayaklarını uzatıp kitap okumaya özenirmi ya? :( ben ona bile haset kaldım :(

İşte maksat evde olmadığınıa ya da her hafta sonu oraya gidemeyeceğine alıştırmak.

Kayınvalidene açık ve net söyle canım.
Anne hafta sonu akşam gelicez.Kahvaltıyı evde yapıcaz de.Akşam görmeye geliriz sizi de.
Başka türlü kurtulamazsın emin ol.
Aynı olayı ben de yaşadım..

İşte maksat evde olmadığınıa ya da her hafta sonu oraya gidemeyeceğine alıştırmak.

ben neler neler yaptım ama yok :( bıkmadan yılmadan çağırıyorlar artık oğullarından da geçtiler baktılar ki ben huysuzluk yapıyorum bu defa bana çok iyi davranıyolar ki onlara hayır demeyeyim öyle kötü ki nasıl arada kaldım anlatamam :(

Kayınvalidene açık ve net söyle canım.
Anne hafta sonu akşam gelicez.Kahvaltıyı evde yapıcaz de.Akşam görmeye geliriz sizi de.
Başka türlü kurtulamazsın emin ol.
Aynı olayı ben de yaşadım..

eşim o konuda gıcıklık yapıyo gidicez 2 saat oturup dönücekmiyiz? gerek yok o zaman gitmeyelim diyo asıyo suratını oturuyo,zaten akşam üzeri gittikmi kurtuluş yok resmen yakama yapışıyolar noolur kalın diye,artık eşimi anneme gidicem diye huysuzluk yapan yeni yetme kadınlar gibi görüyorum soğumaya başladım :(

eşim o konuda gıcıklık yapıyo gidicez 2 saat oturup dönücekmiyiz? gerek yok o zaman gitmeyelim diyo asıyo suratını oturuyo,zaten akşam üzeri gittikmi kurtuluş yok resmen yakama yapışıyolar noolur kalın diye,artık eşimi anneme gidicem diye huysuzluk yapan yeni yetme kadınlar gibi görüyorum soğumaya başladım :(

Bırak assın suratını.İnan bana zamanla alışacak.Bakacak gündüz gitmiyorsun mecbur kalacak akşam 2 saat oturmaya.

Kaynanan yatnı dedii zaman evde halletmem gereken işlerim var de. Çalışıyorsun öyle değil mi?
Sen reddettilçe zamanla söylemeyi bırakır.
Amaaa eşine sakın annesini kötüleme.

Bırak assın suratını.İnan bana zamanla alışacak.Bakacak gündüz gitmiyorsun mecbur kalacak akşam 2 saat oturmaya.

Kaynanan yatnı dedii zaman evde halletmem gereken işlerim var de. Çalışıyorsun öyle değil mi?
Sen reddettilçe zamanla söylemeyi bırakır.
Amaaa eşine sakın annesini kötüleme.

aman aman hayatta öyle bi hataya düşmem zaten kötü birşey de yapmıyo kadın sadece oğlunu gelinini yanında istiyo hafta sonu ama bu durumu çoookk abartıyo,evim onlara yakın değil hani yakın olsa hafta içi gider görürüm hafta sonum bana kalır belki ama uzaklar ve ordan işe gitmek için saat 6 da uyanmam gerekiyo,bide k.valide hiç el işinde çalışmadığı için beni kesinlikle anlamıyo kendisi de kızları da evde,kalın dediklerinde yok annecim gidelim biz dediğim zaman bizim ufak görümce hemen sarılıyo bana yengee nolur gitmeyin diye eşim de ordan yalvarır gözlerle bana bakıyo öyle kötü hissediyorum ki kendimi sanki 2 yaşındaki çocuğu anasının koynundan alıyorum beni öyle bi duruma sokuyorlar yazdıkça sinirleniyorum ya :20:

Canm anlamıyorlar. benimde başımdan geçmişti senin ki gibi bir olay. eşimle arkalı önlü grip geçirdik. ilkönce o hastaydı k.validemler hergün bizdeler. tamam oğlu tabi gelsinler ama bende grip olmak üzereydim, gripten sonrada astım ataklarım olmasın diye yorulmamaya çalışıyorum. ama çok yoruluyorum. zaten geceleri uyumuyordum. 4. gün astım krizlerim başladı. k.valide ve eşimin teyzesi gelmek istediler. ama hastayım dedim. dinlemediler gelmek istediler. sonra astım krizi geçirince, acile gidince, gelmeyin, dedi eşim. ama yinede surat astı bana. ailesini sevmediğimi, istemediğimi, söyledi durdu.

anlamıyorlar aslında. eşinde hafta içi gitmek istediğini söyleyecek. cuma yada herhangi bir gün gidip aradan çıkartacaksın başka çaren yok. evliliğimizin başında bizde hafta sonları gidiyorduk. baktık dinlenemiyoruz haftaiçi gitmeye başladık. hafta sonları çağırmaya devam ettiler. ama eşim anne çok yorgunum sonra gelelim dedi bir süre. şimdi çok fazla gelin diye üstelemiyorlar.

Canm anlamıyorlar. benimde başımdan geçmişti senin ki gibi bir olay. eşimle arkalı önlü grip geçirdik. ilkönce o hastaydı k.validemler hergün bizdeler. tamam oğlu tabi gelsinler ama bende grip olmak üzereydim, gripten sonrada astım ataklarım olmasın diye yorulmamaya çalışıyorum. ama çok yoruluyorum. zaten geceleri uyumuyordum. 4. gün astım krizlerim başladı. k.valide ve eşimin teyzesi gelmek istediler. ama hastayım dedim. dinlemediler gelmek istediler. sonra astım krizi geçirince, acile gidince, gelmeyin, dedi eşim. ama yinede surat astı bana. ailesini sevmediğimi, istemediğimi, söyledi durdu.

anlamıyorlar aslında. eşinde hafta içi gitmek istediğini söyleyecek. cuma yada herhangi bir gün gidip aradan çıkartacaksın başka çaren yok. evliliğimizin başında bizde hafta sonları gidiyorduk. baktık dinlenemiyoruz haftaiçi gitmeye başladık. hafta sonları çağırmaya devam ettiler. ama eşim anne çok yorgunum sonra gelelim dedi bir süre. şimdi çok fazla gelin diye üstelemiyorlar.

senin eşin ne güzel yorgunum diyebilmiş benimkin de öyle cesaret var mı acaba? bana öyle şeyler söyledi ki dün gece çıldırıcaktım ben k.valideye giderken hiç birşeyi esirgemem önce markete uğrarım elim kolum dolu dolu poşetlerle giderim allah var ben gittiğim zaman sofraya ne var ne yok dökerler bu sadece bir örnek ama eşime göre ben hiç bir şekilde onun ailesine değer vermiyomuşum istemiyomuşum sevmiyomuşum yaptığım her şey tek kalemde silinip atıldı..ölürmüsün öldürürmüsün :47:

O zaman eşinle konuş tekrar canım.
Ya sana yardımcı olsun yada azıcık evinde otursun ki sen işlerini yapabilesin evinde zaman geçirebilesin

aman aman hayatta öyle bi hataya düşmem zaten kötü birşey de yapmıyo kadın sadece oğlunu gelinini yanında istiyo hafta sonu ama bu durumu çoookk abartıyo,evim onlara yakın değil hani yakın olsa hafta içi gider görürüm hafta sonum bana kalır belki ama uzaklar ve ordan işe gitmek için saat 6 da uyanmam gerekiyo,bide k.valide hiç el işinde çalışmadığı için beni kesinlikle anlamıyo kendisi de kızları da evde,kalın dediklerinde yok annecim gidelim biz dediğim zaman bizim ufak görümce hemen sarılıyo bana yengee nolur gitmeyin diye eşim de ordan yalvarır gözlerle bana bakıyo öyle kötü hissediyorum ki kendimi sanki 2 yaşındaki çocuğu anasının koynundan alıyorum beni öyle bi duruma sokuyorlar yazdıkça sinirleniyorum ya :20:

Çok seviyorlar seni.Yani ben öyle anladım.
Ama kendini de düşünmen lazım.
Burdan işe gitmem zor oluyor de.Uykumu alamıyorum de.
Herhalde anlayışla karşılarlar.
Şimdiye kadar kaynanana söyledin mi bu sorunları?

senin eşin ne güzel yorgunum diyebilmiş benimkin de öyle cesaret var mı acaba? bana öyle şeyler söyledi ki dün gece çıldırıcaktım ben k.valideye giderken hiç birşeyi esirgemem önce markete uğrarım elim kolum dolu dolu poşetlerle giderim allah var ben gittiğim zaman sofraya ne var ne yok dökerler bu sadece bir örnek ama eşime göre ben hiç bir şekilde onun ailesine değer vermiyomuşum istemiyomuşum sevmiyomuşum yaptığım her şey tek kalemde silinip atıldı..ölürmüsün öldürürmüsün :47:

Canım çok iyi olduğun için bu sorunlar çıkıyor.
Sana kesinlikle kötü ol demiyorum.
Ama k.validenle araya mesafe koyunca yaptığın ufak bir jest bile eşine büyük gözüküyor.
Yani iyiliğin sınırı yok.
Hep daha fazlasını istiyorlar.

Çok seviyorlar seni.Yani ben öyle anladım.
Ama kendini de düşünmen lazım.
Burdan işe gitmem zor oluyor de.Uykumu alamıyorum de.
Herhalde anlayışla karşılarlar.
Şimdiye kadar kaynanana söyledin mi bu sorunları?

saolsunlar seviyorlar beni,ben de onları seviyorum ama işte olmuyo ben bukadar içli dışlı olmak istemiyorum ben böyle yetiştim alışık değilim iç içe olmaya biz akrabalardan uzak büyüdük biryere yatıya gitmek nedir bilmem ben bu yaşıma ramen teyzemde bile 2-3 defa kalmışımdır onun dışında hiç bi akrabayla alakam olmadı,normali nedir bilmiyorum ama misafirlik dediğin oturursun bir kaç saat görürsün evine dönersin benim için misafirlik kavramı bu..ben mi hatalıyım :( kayınvalidemle konuşmadım konuşamam da kalbi kırılır biliyorum ben çok duygusal bi kadın oğlu konuşsa zoruna gitmez ama ben konuşursam çok kırılır eşimle de sıkıntı çıkar aramda

o rahatsız olduğumuz hafta eşime annenler yarında geleceklermi dediğimde, demediğini bırakmadı. gelemezlermiymiş, birsürü şey söylemişti. senin dediğin gibi yaptığım herşey bir anda uçtu gitti. aslında eşini k.validenin sana iyilik yaptığını düşünüyor (belki iyilik içinde geliyor olabilir) eşin içinden diyorki, benim koskoca annem sirenamelita için kalkıyor evime geliyor, benim karım annemi istemiyor. erkek kafası işte. senin sadece dinlenmen için evde olmak istediğini anlayamıyorlar.

hatta o gün, k.valideme anne bende çok rahatsızım demiştimde, olsun geleceğiz demişti bana. rahatsızlandım, astım krizi geçiriyorum. acile gideceğiz. eşim bana demezmi. stresten oldu annemleri istemedin, ondan rahatsızlandın diye. halbuki eşim beni bilir. grip geçirdikten sonra astım tetiklenir. rahatsızlanırım. ama eşim dedikten sonra strese girdim ben. nolacak anlayışsızlıkları tutuyor arada.

Son düzenleme:
saolsunlar seviyorlar beni,ben de onları seviyorum ama işte olmuyo ben bukadar içli dışlı olmak istemiyorum ben böyle yetiştim alışık değilim iç içe olmaya biz akrabalardan uzak büyüdük biryere yatıya gitmek nedir bilmem ben bu yaşıma ramen teyzemde bile 2-3 defa kalmışımdır onun dışında hiç bi akrabayla alakam olmadı,normali nedir bilmiyorum ama misafirlik dediğin oturursun bir kaç saat görürsün evine dönersin benim için misafirlik kavramı bu..ben mi hatalıyım :( kayınvalidemle konuşmadım konuşamam da kalbi kırılır biliyorum ben çok duygusal bi kadın oğlu konuşsa zoruna gitmez ama ben konuşursam çok kırılır eşimle de sıkıntı çıkar aramda

Anlıyorum canım.Senin için zor bir durum.
Keşke başta koysaydın kurallarını.
Açıkça söyleyemezsen de dolaylı yollardan yap istediklerini.
Burdan işe gitmek zor oluyor.Uzak de mesela..

Anlıyorum canım.Senin için zor bir durum.
Keşke başta koysaydın kurallarını.
Açıkça söyleyemezsen de dolaylı yollardan yap istediklerini.
Burdan işe gitmek zor oluyor.Uzak de mesela..

okadar üzülüyorum ki...kendi evimde hafta sonumu geçirebilmek için binbir türlü yalan uyduruyorum bunları yapmak zorunda kaldığım için de çok kızgınım ne mecburiyetim var? annem pazar günü için kahvaltıya çağırmıştı bizi hafta içi ben kalkıp gelemeyiz anne ben kocamla haftalardır kahvaltı edemiyorum bu hafta sonu evdeyiz kocamla başbaşa kalmak istiyorum diyebiliyorum kadın halimle o nasıl yapamaz bunu sirena hasta gelmenize gerek yok dinlensin biraz ben varım yanında neden diyemiyo? bukadar mı değersiz benim ağzımdan çıkan söz? hazmedemiyorum ben bunu :(

Back