Eşimin Almanya’dan gelen halası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayıp olmuş.En azından hala ile yarım saat gorusseydiniz.

Ayıp olmuş.En azından hala ile yarım saat gorusseydiniz.

Gece saat bir olmuştu çocuğu almak için uğramıştık. Yarım saat değil ama sadece hızlıca çıkıp hoşgeldin diyip daha sonra uğrayacağım diyebilirdim. Yaptığım yanlıştı da nasıl telafi ederim ama aynı zamanda nasıl kv ile mesafeyi bozmam bunu soruyorum aslında.

Istemiyorsaniz kimseye gitmeye hos geldin demeye mecbur değilsiniz, nasil mutluysaniz oyle yasamaya devam edin.
Yok ona ayip olur buna ayip olur kafasiyla yasamiyorum ben bilemiyorum..
icimden gelmiyorsa yapmam, herkese ayip olabilir:)
Belli ki içinizden gelmiyor, istemiyorsunuz. Yapmayın derim.
Sizi aileden o kadar sogutanlarin ayibi olsun.

Ben yanlış yaptığınızı düşünmüyorum. O an çıkmak istememişsiniz ve çıkmamışsınız. Hayatınızda yeri olan, konuşup görüştüğünüz birisi değil ki. Ben olsam gitmem ama illa gideceksem de bilmiyordum etmiyordum diye açıklama yapmam. Gider yarım saat kalır, dönerim. Böyle olursa kayınvalide de yüz bulamaz. Ha diyelim ki buldu siz yine uyarır onu hizaya çekersiniz.

Düne kadar bilmiyordunuz kadının hala kvde kaldığını ama şimdi biliyorsunuz. Kapıdan da olsa bir uğrayın derim,sizden çıksın en azından mesele.

Huzursuz olurum da huzursuz etmem herhalde ya. Pasif agresif bir insanım. Onlara belli etmiyorum bir şeyi. Eşimin de bir suçu yok zaten bu meselede. Ona da bir şey diyemem.

Eşinizin ailesi gram sevmiyorsunuz. Antipatiklik genetik bile yazdınız nasıl oluyorsa o genetik eşinizi atlamış gerçi. Her hareketleri batıyor. Orada huzursuz olduğunuzda bu karşı tarafa elbette geçecek. Onlara belli olmadığını pek düşünmüyorum, gayet herkes sizin her tavrınızın farkındadır. Siz huzursuz olduğunuzda dolayısıyla karşı tarafı da huzursuz edersiniz.

Gitmek zorunda degilsiniz tabi ki de,

Bu kadar da aileden kopmak iyi bir sey midir ki? Insan bi halasina hosgeldin demeyecegi kadar kendini aileden cekmemeli diye dusunuyorum.

Ben de öyle düşünüyorum ve eşimle son zamanlardaki tartışma konumuz bu. Eşim bu kadar kopuk olduğu için ailesi benden kaynaklandığını düşündükçe bana sardı ben de daha çok nefret ettim onlardan. Oysaki eşimin iletişimsizliğiydi problem. Kendisine bunu söylediğimde diyorki bu bizim normal halimiz. Evlenemeden önce de bizde kimsenin kimseden haberi olmazdı diyor. Evlenince böyle yapacaklarını nerden bilecektim diyor. Yurt dışında okumuş mesela. Yılda birkaç kez telefonla görüşürdük onun dışında iletişimimiz yoktu diyor. Babası da başka bir ülkede çalışıyormuş ve bazen yaz tatilinde babasıyla denk gelmediği bile oluyormuş o dönemde. İletişim de kurmuyorlardır. Normal mi tabiki değil ama ben ne yapabilirim? Sürekli ara sor uğra diyorum. Zamanında birlikte de gidiyorduk. Baktım ki beni insan yerine koyan yok ben kendimi çektim ama eşime hala gitmesini söylüyorum.

Şimdi burada eşimin antipatik olmayışı mı problem anlamadım. Eğer rahatlayacaksanız evet eşim de bazen antipatik olabiliyor.

20 dakika olsun uğramanız gerekirdi ayıp bence de.

Şimdi burada eşimin antipatik olmayışı mı problem anlamadım. Eğer rahatlayacaksanız evet eşim de bazen antipatik olabiliyor.

Benim için değil ama sizin için problemmiş galiba bir oraya takıldığınıza göre. Ben niye rahatlayayım yahu? Genetik olarak antipatik yazmışsınız ben de eşinize nasıl uğramadı o genetik diye şaşırmıştım. Genelde hep eş ailesi kötü ama eş kendi ailesinden bambaşka oluyor bu sitede. Şunu demem lazım galiba neyse ki eşiniz de bazen antipatik olabiliyormuş, ay içimi rahatlattığınız için çok teşekkür ederim yoksa gece gözüme uyku girmezdi mazallah

Kv mesafeyi koruyamazsiniz halaya kuş oldugunuz anlatılmaz kv israr eder bende geleyim gideyim diye.

Yalnız gitmem zaten. Gidersek eşimle birlikte gideriz. Yani benim tavrımı bildiği için bana gidelim demez o. Ama ben gidelim dersem gideriz.
Dün gece eşiniz çocuğunuzu almaya gittiğinde muhtemelen kayınvalideniz oğluna halan burada demiştir, eşiniz buna rağmen halasının yanına uğramadıysa, belki de kayınvalideniz o yüzden koştura koştura yanınıza indi, siz yukarı çıkar hoşgeldiniz derseniz eşiniz de halasına hoşgeldin demek zorunda kalır diye düşünmüş olabilir.

Eşiniz bunu kendine dert etmezken siz de dert etmeyin bence

Akşam uğramadım ya onunla ilgili bir açıklama yapmalı mıyım sizce? Yoksa bugün direkt gidip hoşgeldin mi desem?
Cok özel aciklama yapmaniza yok. Dedigin gibi Istanbulda oldugunuzu sandim deyip kisa kesersin, hosgeldin dersiniz mesafeli sekilde ayni devam edersiniz zaten esinizin ailesine karsi kopukmus cok dert etmeyin

Ben acikcasi yengenim ayni eve ugrayip konusmuyorsa geline kirilacagima yegenime kirilirdim.

Ama tabi aralarindaki iliskiye bagli. Hala gibi hala degilse, yegendende yegenlik beklemesin.
Ayrica kayinvalideniz böyle akrabalik iliskilerine önem veriyorsa, cocuklarini o yönde yetistireymis
Sonrasindan gelinden tüm aile baglarini saglam tutumasi beklenilmez.

Yok ben zaten boyle olmali kesinlikle demiyorum da.
Asosyallige dogru gitmemesi de onemli diye dusunuyorum bazi mesafelerin. Gerci esinizin ailesinin duzeni cok daha farkliymis.

Çevremde de görüyorum; kendi evlatlarına laf edemeyen bazı ebeveynler gelinden beklenti içinde oluyor nedense. Halbuki misafir eşinizin halası, sizin değil. Eşiniz uğrayıp beş dakika görseymiş halasını.

Bu durumda ben -eşim de istiyorsa- bir uğrar kapatırdım konuyu. Eşimin böyle bir düşüncesi yoksa da hiç takmazdım kafaya.

Bir de ben halanin yerinde olsam, kayinvalideye derim ki; ne yaptın da bu kadin senin evine girmek bile istemiyor?
İnanıyorum ki, insanca bir yaklasim olsaydi karsi taraftan size, severek giderdiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…